Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Göz için protez kulanan var mı?

ay.er;

senin söylediğin bu protez merkezi nerede kaç tl ye yapıyorlar bilgi verebilir misin ?

feyza2013;

İstanbul da çapa tıp fakültesinin karşısında, beni doktor direk oraya yönlendirdi. gidebileceğim en iyi ve tek yer olduğunu söyleyerek. zaten bende öncesinde netten araştırma yapmıştım gerçektende öyle idi. yıllardır bu işi yapıyorlar ve ilk getirenler onlar. fiyat konusunda bilgim yok çünkü biz ödemeyi ameliyat masrafı içinde yaptık. tek olarak protezin fiyatını bilmiyorum ama bin liranın üstü olması gerek. öküler protez göz merkezi diye aratırsan telefonlarına ulaşırsın sana oradan nt bilgi verirler. ve çok iyi insanlar bunuda belirteyim. merkezde de zaten eğer gidersen göreceksin bizden çok var o yüzden çok rahat olacaksın...

arkadaşlar izmir de protezim yapıldı hiç memnun kalmadım resmen gözümde kocaman bir boncuk var gibi (boncuk daha parlaktır) çocuk oyuncağı gibi resmen ben buradayım diyor beyaz kısmının boyaması da hiç hoş olmamış sarılık ve kırmızılık abartılmış.bütün protezler aynı mıdır arkadaşlar teknoloji bu kadar ilerlemişken protez gözün bu kadar basit ve saçma olmaması lazım.özel mesaj atılabiliniyorsa protez gözünüzün resmini yollayabilir misiniz?

Bu konuda teknolojik bir gelisme olma imkani yok gibi...ozel fotograf mak.cekilen iris resmi basiliyir proteze..ama ne fayda uc boyutlu havasi ni derinlik hissini vermiyor resim baski... o sebeple yillar gecsede el boyama nin el yapimi olmanin otesinde bir gelisme yillardir yok...ve olmayacagi kesin bilgi...senin durumuna gelince ..bu porotezi yapan insannin tecrubesi cok onemli...benim protezimi daha anlayan olmadi.. sadece hareketi az gozum tembel diyiyorum okadar...ist 4 yer yapiyor..tum doktorlar ameliyati yapip bu 4 protez nerkezinden birine yonlenniyirsun...iki tanesi on plani cikmis durumda 1.okuker protez...2. poromed..3.kartal goz..4.haydarpasa goz..vs.vs..amaliyat oldum bir protez yapıldı yapan kişi kendisi tam oturmadı diyerek 2 cisine başladı ..ben kulandıgımdan memnun sayılırım...ama ılkı yapılınca ırısın yarım mılım kucuk 1 mılım dısa baktıgı tam anlamıyla bıtıp polısaj olunca cıkıyor....o sebeple ıkıncı protez yapımı daha saglıklı ve dogru oluyor...ılkı prototıp ıkıncı asıl oluyor..bende oyle oldu.

merhaba

Bende kullanıyorum protez İstanbulda protez için güvenilir yer arayan var ise ay.er in dediği gibi Oküller protez göz Fahri Bey Yılların tecrübesi ile hizmet veriyolar.

merhaba yaylacı protezi kime yaptırdınız ve kapanma oluyormu sabahları günlük hayattada sulanma be yaptırdım ama pek memnun değilim tşk ederim

slm dostum istanbulda okuler protez var şehreminide orda fahri bey bu işin uzmani ara bi gorus derim...

protez dediğimiz camdan göz biçiminde yapılmış takılıp çıkarılabilen birşey değilmi ?

camdan fazla tavsiye edilmiyor akrilik ten yapılıyor genelde.temizlemek icin cikariliyor...

Merhaba bulent_37 ilk zamanlar sulanma oluyordu çapaklanma v.s ama şuanda allahıma şükürler olsun bir sorun yok damlalarını düzenli kullanırsan bi sorun olucanı sanmıyorum.....
Geçmiş olsun

alışma süreci 3 yildir bu sureden sonra herşey yoluna giriyor...

3 yıl önce Dünyagöz'de Levent Akçay'ın yanında ÜTSE ameliyatı oldum. gözümde yüksek göz tansiyonu vardı ve göz küçülmeye başlamıştı. Skleradan içeri girilip sıvı boşaltıldı ve içine implant yerleştirildi. 1 aylık iyileşmenin sonucunda Oküler Protez Göz Merkezinde Fahri Beyin yanında protezimi yaptırdık. İlk taktığımda aman Allahım bu benmiyim dedim. Çünkü hem hareketleri aynı hemde renkleri. sadece birazcık büyük duruyordu o da alışma sürecinden sonra düzeldi birebir aynı oldu. Hatta beni sadece bir defa görmüş bir akrabam sağlam gözümü protez sandı gerçekten iyi yapmışlar dedi. iyi gülmüştük :)

Öncelikle temizlik şart arkadaşlar. temizlik yapmadığım için gözümde keratit oluştu ve yeniden ameliyat oldum. protezim uymayınca yeni protez yaptırdık. biraz hareketleri azaldı ama ben hala çok memnunum. Allah olmayanlarada nasip etsin. Amin.

bugun istanbuldayim fahri beyle görüştüm. ayni zamanda feyza hanimlada karşılaştik.feyza hanim bu forumu fahri beye anlatmis buyuk tesaduf oldu benim icin burda bu konu ya yorum yapan arkadaslarla konusmak inanin beni mutlu etti.burdan tekrar fahri beye saygi ve sevgilerimi sunuyorum..hocam bugun bana yaptiginiz iyiligi karşılıksız birakmiyacam.

arkadaş lar sizi bilmem ama turkiyede bu isi yapan ve insanlarin mutlu olmalari icin ugrasan bu kadar degerli insanlari ben daha once gormedim...

arkadaşlar İzmir de yaptırdığım protezden memnun kalmamıştım gözümde sürekli dönüyordu rengi ,şekli büyüklüğü olmamıştı kendimi çok rahatsız hissediyordum .forumdan ve netten araştırma yapıp istanbula oküler protez göz merkezine gittim fahri hoca ve ailesi ile tanıştım çokta memnun kaldım. kalıp almak ,renklendirme ,bakışı ayarlamak için saatlerce emek verip uğraşıyorlar.protezim gözüme tam oturdu diğeri gibi dönüp durmuyor .rengi şekli gayet güzel oldu .insanın kendi gözü gibi olmuyor malesef ama ben sosyal ve psikolojik olarak memnunum.bazı insanların göz yapısından kaynaklı bilemiyorum ama ayırt edilmesi zor protezler gördüm.yuvarlak gözlü insanlar daha şanslı galiba bu konuda benim kendi görüşüm .bel ki benim kide öyle olacak bilemiyorum birkaç ay sonra tekrar gideceğim düzeltmeler yapılacak .inşallah benimki de onlardan olacak

feyza2013;

rahat olun Feyza hanım. bende 3 yıllık protez göz kullanıcısıyım. daha 1 senedir tam olarak oturdu ve diğer gözden ayırt edilmesi epey zor. sadece ameliyattan kalan şişikler var onada yapılacak birşey yok.

protez göz ameliyatı yaptırmayı düşünenler varsa doktorla konuşun kaç mmlik sifer takacaklarını . gözün içine takılan sifer ne kadar büyük olursa o kadar iyi oluyomuş.sifer büyük olunca yapılacak olan protez daha küçük ve haraket kabiliyeti daha fazla olabiliyormuş .büyük protez göz kapağı sarkmalarına neden olabiliyormuş çünkü buda göz kapağı ameliyatı demek .bana 14 mm zor sığdırdıklarını söylediler ege üniversite hastanesi doçent doktoru . halbuki daha büyük takılabilme imkanı varmış .kalça yağından destek alınarak vede doktorların farklı metodları olabiliyormuş .fahri hocanın istanbulda haseki hastanesine yönlendirmesiyle öğrendim bende bu konuyu .ben ilerki zamanlarda ikinci bir ameliayat olacağım . haseki araştırmada çok iyi bir doktor var NEDİME DEMİR çok iyi birisi özel hastene gibi ilgileniyor ameliyat olaCak arkadaşlara şiddetle tavsiye ederim

cengiz yürek bende de çökme var sanırım biraz ondan da kaynaklı olabilir

feyza hanim zamanla gözünüz yerine oturacaktir.4 ay sonra ki muayeneye kadar gözünüze iyi bakin olaki bi olumsuzluk varsa bunu gittiginde fahri hocama duzellttirin.mesela benimki cok beyaz kaliyodu diger goze nazaran bende birazdaha kanli gorunmesini istiyordum saolsun fahri hocam ve ailesi bu durumu duzelltiler.sende zamanla alisacak ve aslinda yapilmasi gerekenin en iyisinin yapilmis oldugunu goreceksin.muhakkak gerçek goz gibi olmaz ama sana psikolojik olarak rhatlama hissini verecektir...bi problem olursa burdan yazarsin..

Merhaba
gözkurluğu için damla kullanan varmi doktor tavsiyesi üzerine ?

merhaba arkadaşlar ben sol gozum u kaybettim 16 yil once , ve protez kulanmak istiyorum , siz bene yardimci olmalarni istiyorum cunku ben turkia disindaim ,turkiaia galmakek istiyorum bu amaliat icin , sagol yandit lariniz icin

kaka_jwan;

dostum istanbulda okuler protez goz merkezine basvur fahri eskioglu bu isin erbabidir::::

bilgi icin bana ulas email cask85@gmail.com

refresh tears kullanıyorum ben göz kuruluğuna .

arkadaşlar yeni damlaya başladım iki doktorda bunu önerdi systane .refresh tears dan daha iyiymiş.protez göz için protezi yapan fahri bey tatlı badem yağını önerdi akşam yatmadan bir damla dedi .sabah akşam uygulanabilirmiş ama gündüz matlaşma yaparmış gözde .o yüzden önermiyor.

feyza hanim systane nin ne faydasi oluyor teşekkürler.

Selam arkadaşlar.
Ben 1992 yılında gözümden katarakt ameliyatı oldum.Katarakt ameliyatından sonra gözümde göz tansiyonu çıktı. Göz tansiyonum hem fazlasıyla ağrı yapıyodu hemde göz rengimin değişmesine neden oldu.Gözümdeki renk değişikliği giderek fazlalaştı ve bu durum beni çok rahatsız etmeye başladı. Gittiğim dr. gözümün alınmasını söyledi.Fakat ben hiç bir zaman gözümün alınması taraftarı değildim.2005 yılında protez göz hakkında arastırmalar yaptım.İnternet üzerinden yaptığım arastırmalar sonucunda protez göz kullananların hepsinin gözünü aldırdığını gördüm.Ben gözümü aldırmak istemediğim için protez gözde yaptıramıyordum.Kafam çok karışmıştı. Bir yandanda korkuyordum. Yıne bir gün internet üzerinden arastırma yaparke okuler protez göz merkezini gördüm ve aradım. Telefonda fahri beyle konuştum. Durumumu anlattım ve beni o kadar pozitif bir ses tonuyla karsıladıkı ve bana gözümün alınmasına gerek olmadığını söyledi üzerine protez göz yapabileceklerini söylediler. Teefonu kapattığımda sevinçten çığlık attım ve ertesi gün görüşmeye gittim. Gözümün birebir ölçüsü alındı ve gözümün üzerine protez göz yaptılar.Sağ gözümün birebir aynısını yaptılar.Beni tanımayan insanlar gözümü hiç farketmiyorlar tanıyanlarda çok başarılı bir ameliyat olduğumu tamamen düzelmiş olduğunu söyluyorlar. Çok rahat kullanıyorum.Gözümde biraz kuruluk vardı fahri bey bana Tatlı badem yağı önerdi. Tatlı badem yağını kullandıktan sonra inanılmaz canlılık verdi ve kuruluk hiç kalmadı. Çok memunun ve çok mutuyum. Gözünüzü sadece aile fertlerininz bildiği için anlıyorlar onun dışında hiç kimse farketmiyor. Okuler in aile sıcaklığında bir ortamı var. Beni yeniden hayata bağladılar. Oküler ailesini iyiki tanıdım.Herkese tüm oküler ailesine çok tesekkür dereim bana bu mutluluğu yaşattıkları için.

bu badem yağıni gündüz kullanirken nasil oluyor..

Herkese slm tatlı badem yağını günde 2 defa kullanabilirsiniz ben çok memnunum sabah parmağıma döküp protezime sürüyorm bütün gün çok rahat ediyorum sizede tavsiye ederim allah bin kere razi olsun fahri bey abimden beni hayata döndürdü ellerine sğlk

Ben bizim mahalledeki aktardan aldım. Küçük bir cam şişede . Sonra bitmiş bir göz damlası kutusuna koydum . Şimdi sürekli çantamda taşıyorum.

merhaba ,bende amalyat oldum ve istanbula gittim protez icin , sagolsun fahrybey ve ailesi benimle cok ilgilandilar ve cok guzal protez yaptilar , ben memnunum daha bilsaidim daha once yapardim

Üst Alt