Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Göz için protez kulanan var mı?

Benim sol gozum yok bana protez takilamiyor bir yasinda iken isin verilmiş 45 gun ankarada yanlış tedavi sonucu goz kapaginida yakmislar yeni yontem var epitez diye ama yapan doktorlar hastalari ile konusturmuyor memmun olan yokmus.

çok geçmiş olsun .göz tamamen mi alındı beyaz kısımın içi boşaltılıp yerine hareket etmesi için bilye mi yerleştirildi .ameliyatı nerde oldun protezi nerede yaptırıyorsun bilgi verebilir misin .birde ameliyattan sonra protez takılana kadar dikkat edilmesi gereken şeyler var mı ? ağır kaldırmamak sudan uzak tutmak gibi .

Bahar...keseke bilgim yada duyumum olsa da yardimci olsam...istanbulda cok unlu goz estetigi yapan cerahlar var.hic biriyle konustunmu..

bilye taildi kaslara dokunulmadi.istanbulda daha yeni oldum.ilk ay yikamiyorsun.onun harici zorluk yok.protezi ameliyati yapan doktorun medikali var orada yapiliyor.

benim ameliyat ege üni.hastenesinde de olaçak büyük ihtimalle de protez için doktor ameliyattan sonra yönlendirme yaparız dedi ama nereye yönlendireçekler bilmiyorum .bnm bebeğim var onun için sordum zorlukları var mı diye.

1 gun g.hastanede kalip cikiyon.ondan sonrasi evde tek gozun kapali geciyor.agri sizi pansuman yok..sadece ilesmesi icin zaman gerekiyor...

merhaba öncelikli olarak hayırlı bayramlar.....Protez göz hakkında genel anlamda bilgi almak isteyen arkaşdaşlara yardımcı olabilirim..

selam kardes.ben oldum.protezi bekliyom...

Benim cok goz kapagini yakmislar soket yuvasi protezi tutmuyor goz kapagi nakli yok simdilik 14 kez ama liyat oldum kucukleri saysam 24 olur her doktor kendi denemesini yapiyor bakti olmuyor yapa miyorum diyor deneme yanilma yapiyorlar artik guven duymadikca amaliyat masasina yatmam tek goz hamd olsun yetiyor goruntu olarak guzel durmasida cok onemli degil sol gozu yaptircam derken sag gozu kaybedecegim;)

Bahar Hnm. Bence korsan göz bandı takın sağ gözünüzde görme bozukluğu varsa lens kullanın inanın sizi daha farklı ve havalı bir görünüm verecek bana güvenin.

istanbulda doktor safak karsli oglu var..goz estetik cerehiyle ugrasiyor.faydasi olurmu bilmem ama turkiyenin en iyisi diyorlar.. caresi varsa tekrar dene bence .vaz gecmeyin

Bursa uludağ üniversitesinde Bülent Yazıcı tavsiye ederim
Yapamıcağı birşey varsa yapamam der.

doktor bütün tahliller hazırlıklar ameliyat için imza bile attıktan sonra benim gözümü daha önce muayene edip incelemesine rağman göze takılacak siferin benim gözümü niçin olan boyutunun hastanede mevcut olmadığını söyledi ve çıkış yaptı.Satın alma ne zaman tedarik ederse o zaman ameliyat ederiz dedi gün vermedi .doktor böyle bi lükse sahip midir arkadaşlar ? beni çok mağdur durumda bıraktılar maddi manevi özür bile dilemedi.

ayın 23 aradılar yarın sabah gelin tahlilleri yapalım sonucuna göre yatış yapar pazartesi ameliyatı gerçekleştiririz dediler. herşeyi yaptılar malzeme yok dediler çıkardılar .

her seyin hayirlisi dicen ne yapacan...kac para aliyor hoca....

Ege universitesi tip fakultedinde olcakti.ozelde degil.her zaman oyle diyorum zaten.

feyza2013;

evet ise bile basladim 1 hafta oldu...kimse cakmiyor bende soylemedim...sadece gunde 3 kez sulaniyor aglar gibi oluyom...onun harici hareketi kisitli..ama duz bakista anlasilmasi yakindan bile zor

merhaba ben de siteye yeni üye oldum.
Benim de sağ gözüm katarakt dolayısı ile alındı.
Çapa tıp fakültesi karşısında bulunan Okuler protezden Fahi bey protezimi yaptı.
Pimli olanlardan 8 yıldır kullanmaktayım.Hiç bir sıkıntı yaşamadım.Görünmenizi tavsiye ederim.

selcukcopur;

pim li kulannanin zorlugu koplikasyonnu var diyorlar dogrumu...harejat bende az pim taktirmami tavsiye edermisin...saygilar

benim ameliyattan sonra çok ağrım oldu şişlik var gözümde ağrıda devam ediyor ameliyattan sonra böyle zorluk yaşayanlarınız oldu mu?perşembe ameliyat oldum yaşadıklarım normal midir .

feyza2013;

benim hic agrim olmadi gozumde...ama narkoz beni oldurdu cikaranakadar bittim....

Bu ağrıların olması normal Fayza 1 hafta ve 10 gün içerisinde azalır . Ağrı kesici kullan ve günlük pansumanını aksatmadam yap.

pansuman olarak sadece sargı değiştiriyoruz.üç saatte bir netildex damla var sabah akşam surgam diye bir hap kullanıyorum.sağlam göz hareket ettikçe diğer gözdeki siferde hareket ediyor zonklama dikişler batıyor .zorlu geçiyor .

feyza2013;

gecer..diger gozunu kapali tutmaya calis..az bendede oldu.ama az

Rusa;

Viscotears diye bir göz yaşartıcı günlük kullanıyorum. kullandığım zaman hiç bir problem olmuyor. Kullanmazsam veya ilacın tarihi geçince (4-6 hafta) gözümde şişlik ve batma hissediyorum. İlacı tekrar kullanmaya başlayınca hepsi geçiyor. Pim linin hiç bir zararı yoktur.

Ayrıca ben 6-7 yıl oldu daha hiç kontrole veya başka bir şikayetle doktara görünmedim. Sorunsuz kullanıyorum.
Bilgilerinize

selcukcopur;

normal ameliyat oluyorsun...bilye takiliyor protez yaptiriyorsun....6 ay oyle kulaniyorsun sonra tekrar ameliyat olup bilyeye pim taktiriyorsun onun ustun tekrar protez islem sirasi bu mudur sende boylemi oldu...saygilar..ayrıca pım sız kulandıgın suredeki göz hareketınle pimli deki hareketının arasındakı farkı yorumlarmısın..

göz kuruluğu protez kullananlarda çok sık olur ve çok rahatsızlık verir yanma - batma - kaşıntı - kızartı - ağrı gibi size tavsiyem eyestil göz damlası kullanının. En iyisi bu bence diğer damlalarda göz kirpiklerinde beyaz tuz ve krem şeklinde izler kalıyor. eyestil göz damlası yeni çıktı ve bu sorunlarla asla karşılaşmıyorsun. extra ciloxan göz pomadı ile protezin iç kısmına sıkıp gözünüze bu şekilde takın.

ben de çok fazla kuruluk ve çapaklanma olmuyor eskiye oranla. 2 sene önce oküler protez merkezine yenilettim protezimi ondan sonra çok memnun kaldım. renkler birebir aynı hiç bir farklı yok. tembellik yapmasam temizliğine daha dikkat etsem çok daha güzel olacak ama yapamıyorum.
benim ameliyatımı yapan doktor dünya göz hastanesinde Levent Akçay hoca zamanında çok araştırmıştım. hatta rusa senin doktorunla ikisi arasında kararsız kalmıştım en sonunda Levent beyi tercih ettik. o da bizi sonrasında okülere yönlendirmişti.
ameliyat sonrası lk bir hafta çok ızdıraplı idi benim için. hatta ağrılarım 1 ay boyunca sürdü sonra şükür hepsi yok oldu.

Üst Alt