Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Göz için protez kulanan var mı?

Nİrvana41: abi ben seni takip ediyor olacağım şimdiden teşekkürler

Takmayın bukadar kafaya protezi
1991 yılından 2008 kadar kullandım. Sonra çıkarttım attım 2008 yılından beri protez kullanmıyorum gayette rahatım.

Bunu diyorum işte zaten kafaya taktığınız için sıkıntı yapıyorsunuz. Bende çok şeyler yaşadım sizde çok şeyler yaşamışsınızdır ama inanın gerçekten boş.

İş tamamen özgüveninizde bitiyor protez olup olmamasında değil. Protezim varkende sevgilim vardı protezi çıkarttıktan sonra da oldu. Protez olmadan da evlendim.

Siz sıkıntı yaparsanız herkez yapar. Yapmaz iseniz onlarda yapmaz.

Arkadaşlar resim yükledim avatardaki resmi inceleyebilirsiniz birtanesi protez yorumlarınızı bekliyorum:)

Nirvana41 gayet başarılı duruyo belli olmuyo .peki bişey sorcam uyurken, ağlarken ve duş ta bi sorun oluyormu acaba cevap verirseniz sevinirim arkadaşlar .

Kardeşim babam lens kullanıyor hiç memnun değil. Rahatsız ediyor. Komşumuz(babaannemiz) de lens kullanıyor lens göz kapağın içinde yara açmış ve o yaradan lens içeri kaçmış şuan kör oldu görmüyor. Diğer ürünler hakkında bilgim yok

Protezle denize, duşa rahatlıkla girebilirsiniz gözünüzde hissetmiyorsunuz bile eksi tarafları ise genelde akşamları kuruluk oluyor suni göz yaşı ile giderebilirsiniz. Sabahlarıda normal gözden birazdaha fazla çapaklanma oluyor ama rahatlıkla kendiniz çıkarıp yıkayıp takabilirsiniz. Geçmiş yıllarda renkli lenste kullandım ama 1 ay bile doğru dürüs takamadım göz kabul etmedi batma ve kızarıklık oluştu enfeksiyon kapma riski daha fazla ütse amelyatında ise böyle bir durum yok yinede karar sizin insan kendini nasıl daha rahat hissedecekse öyle davranmalı.

üç yıla yakın lens kullandım sonrasında enfeksiyon alerji oluştu şuan kullanamıyorum.Şuanda bile gözyaşı damlası kullanıyorum gerektiğinde.Protez için de devlet hast. yada özel hast. mi karar veremedim.Levent Akçaya gitmedim henüz hepsini araştırıyorum bakim hayırlısı olur umarım.

Nazen bence bu ameliyatı yapan doktorlara muayene olup birebir konuş daha sağlıklı bilgi alırsın ve muhakkak orda yaptıran birini görürsün protezi yakından inceleme olanağı ve hareketlerini görme şansın olur hayırlısı inşlh.

merhaba hayırlı günler uzun bir süre giremedim foruma;

Protez göz ameliyatı çok hassas bir ameliyat iyi karar vermek gerek cerrahpaşa tıp fakültesinde Prof.Emel başar var onunla görüşmenizi tavsiye edebilirim İşinin ehli kesinlikle

geçmiş olsun

Nazen..konuyu ben actim...baya faydali olmus..FikirLer tecrubeler yaziliyor...Sana tavsiyem....kesinlikle ameliyat ol......eskiden yuzune bakamadigin kim varsa yuzuzune hattda gozlerine bakabilirsin....protez goz evet anlasilir..ama kimse protez goz olarak anlamaz...gozunde farklilik var diye dusunur...kimsenin aklina protez lens gelmez...en kotu protez bile diger gozune okadar cok benzerki sadece goz kusuru var sanilir..gormefigini kimse anliyamaz...

Nazen...benim goz gormediginden sasi bakiyordu...her kes gozumun sasi olugununu goruyor..
biraz da rengi farkli oldugundan..
her ortamda..her is gorusmesinde
her otobus
tatil..hayatımın her anında vs.vs..girdigin tum ortamlarda
saşii bakısli garip gozlu olarak tanini _yorsun...
ameliyatdan sonra...
ayni yerlere git .bir allahin kulu.donup gozune farklilmis gibi bakmaz...
cunku anlasilma imkani cookkkk zor...
öz guven patlmasi yasarsin...hayatin degisir...
evet zorluklari var...ama katdigi daha fazla...
bir is gorusmesine git..adam once yuzune bakar sen gozlerini kaciirsin...adam şasi özurlu der işi alamazsın..
sonra ameliyatn sonra ayni isyerine git...
adamin gozunun icine bak...profes yonel goz doktoru degilse....sadece gozu nun rengi az farkli yada az bir prbelem fark eder ama isi almana engel olacak bir esteti kusur bulamaz....
İste protez gozun hayatina katacagi bu...bunu ozel duygusal hayatinda da ..dahi hemen yasarsin....
samimi birinin gozune bak...hic birsey anlamaz...
estetik acidan gozun sorunluysa..VE BU HAYATINI ETKILIYORSA..PROTEZ GOZ..ESTETIK ACIDAN HAYATI COKSEY KADAR...

facede bir tane profil resmim yokken şimdi yüzlerce var....
tanışalım...söylemiyeyim hangi gözün olduğunu analaman bile zor dur...analsanda karsındakıne itiçi gelecek bir gözründü farklılık asla fark edeilmez.

bir ara zorluklarınıda yazarım...:)

Rusa rahatlatın beni sağol 😃. Bu arada nerde ameliyatını yaptın.vida pim falan takıldı mı .doktorum vidalının gereksiz olduğunu söyledi kararsızım. Zorluklarınıda yazar mısın.

Pim yok...gerek de yok...şöyleki önce normal ameliyat oluyorsun 1 ay kapalı kalıyor sonra ölçü alınıp protez göz takılıyor protez önece biraz batma kaşıntı capak yapıyor zamanla gözünle tam uyum içine giriyor ilk haline göre daha uyumlu daha sorunsuz oluyor oturdukça yuvaya hareketi artıyor......

bu zaman içinde hareketi hoşuna gitmesse doktorun la konuşup ondan sonra pim takılıyor...(yani doktor dogru söylemiş ılk başta gerek yok )
ılk baştan pimli takılma diye bir durum yok...takılan protez ze sonradan pim taktıra bilirsin..vs.vs...

bu formda adaı gecen tum doktorlarla görüştüm...internetdebinlerce ameliyat izledim..
sonuçta İST..doktor Şafak karslı oğluna oldum...
ameliyat 1 saat lik bir iş agrı sıızı yok..aynı gün ayaga kalkıyon..en kolayı ameliyat saten..

ondan sonra protez yapımı geliyor...1 gün kalıp alınıyor..1 haftaya kalıp bitiyor ..iris rengın boyanıyor..vs vs...
1 ay sonra felen protez gözune takıylıyor....

ozaman ne kadar dogr yaptıgını anlıyorsun...sen bıle aynaya kusmusken ..yanında ayna tasır hale gelıyorsun...

..protez gözun tek sorunu hareket ksıstlılıgı olması..
eskıden dırek gozletının ıcıne bakmaya kacındıgın ınsan ların...
pretez takıldıktan sonra tam gozune bakman gerekıyor...
cunkü protez amacı;
diğer göze 1 e bir benzer fakat saga sola hareketlerı kısıtlıdır..
o sebeple yıların verdıgı gözunu kacırma alaıskanlıgın dan vaz gecip karsındakının tam gözune bakmalısın...
baksı olarak gözlerin tam paralel oldugun dan 1 ınsanın analamsı hatadatında alat e bakmayan bir doktor bıle analayamaz(göz kusuru var sanar)....

bana ne amaleıyatı oldun dedıklerımde şasılık amalıyatı oldum dıyorumm.
herekez guzel olmus..şaşılık gitmiş diyor.....yılar dır tanıyan lar bile...

gunluk hayat da analsılması ımkansız..iş hayatında sureklı gorustugun ınsanlar evet kızın gozunde bı kusur var ama ne san ka az gozu tembel (ara sıra )sga sola tam cevirincebiraz kayıyor alagısın dan baska bırsey fark edemezler....
zamanla protez göz yuvaya oturdukca kapak bakıs acın goz kısıklıgın kendılıgınden oturuyor...
kasrısndakıne sor hangı gozum farklı dıye...??
saglam gozun farklı ..dıyenler le protez gozun farklı dıyen ler aynı sayıda olur...
ama kımse bu göz amaleıyatla alınmıs yerınde protez var demez...analsılmaz yani..

saten amac estetık acıdan duzeltmek degılmı....

1 yılı aşkındır kulanıyorum...
sabahları capak yapıyor..
ara sıra sualanıyor.
ara sıra unutup kasırsan yerınden kaya bılır..
ara sıra kuruluk yapıyor.
ama bukadar...
saglam gzumde de aynıları oluyor...:)
ama sana kadıgı o ınsan ların gozunun ıcıne bak ma duygusunun verdıgı haz...
başka..
bu gune kadar yaptırmadıgıma pişmanım..
neler kaybetmişim...
burada ne gerek var diyen kardeşler var....
gerek var toplumda eşit şansa sahip olabilmek için var...
seni seven böyle sevsin diyenler var....iyi de protezlede sevsin ne olacak ki..
sonucta saglık için gerkli hep fiziksel saglık hem ruh....

pim olayına takılma....cok sonraki iş....ayrıca ameliyat olmuş birini çanli gör...
dediğimi daha iyi analayacaksın....
yotubede videolara bak...
düz acıyla bakıldıgında fark göremezsin..anacak ani harekeltlerde az fark oldıgunu goreceksın...
gözünün içindeki işık gölge yansıması bile aynı oldugunu fark edersin...

Haydarpaşa numune hastanesinde sami bey var devlette

canım göz potezi 3 aşamada teslim ediliyor ilk gittiginde ölçü alınıyor,göz rengin ayarlanıyor.ikinci gittiginde provası yapılıyor.üçüncü gittiginde ise teslim ediliyor.sana 3 asama deken bunu kasdetmiştir doktorun 1 günde teslim olmuyorr.

Selamlar,
Ben protez göz kullanıyorum,13 sene oldu kullanalı,5 yıl dolduğunda yenisini takıyorlar,gayet rahat ve sağlıklı,hiç hissetmiyorum protez olduğunu,ve görüntü olarak sağlam göz gibi duruyor,protez olduğu hiç belli olmuyor.

Selamlar,Bahsettiğiniz aşamalardan önce,göz içine yapılan ameliyat var,ameliyat ile protez gözü hareket ettirecek düzenek göz yuvasına takılıyor,bu ameliyattan Takriben üç hafta sonra protezin Hazırlanması başlıyor,ayrıca protez gözünüzü yerinden çıkartıp yıkayıp yerine geri takabilirsiniz.

Ali91100 siz nerde yaptırdınız protez ve ameliyatı

bende protezimi değişmeyi düşünüyorum tecrübeli arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim

Arkadaşlar 3 yaşımda gözüme çivi batmış ve 33 yaşıma kadar hiç birşey kullanmadım. Sonra gözümde küçülme ve iris,de beyazlık oldu
ama yinede proestetik lensle 1 sene idare ettim. ama sonra bende çok araştırdım ve 2013 aralık ayında PENDiK DÜNYA GöZ,de Dr. Levent Akçay,a ameliyat oldum. yaklaşık olarak yarım saat sürdü
ve genel anestezi olduğunuz için ağrınız olmuyor. sonrasında ağrı kesici veriyorlar ve aynı gün taburce ediyorlar. morluklarınız 2 hafta sürüyor
ve 1 ay sonunda doktor konturolunden sonra protez işleminiz başlıyor. Beni Oküler Protez merkezine fahri beye yönlendirdiler ve gerçektende çok memnun kaldım.işlerini çok iyi ve profesyonelce yapıyorlar
protez yatırdığınız yer çok önemli ve Oküler,de sizi mutlu edene kadar uğraşıyorlar,kesinlikle protez yaptırmadan önce fahri beyden bilgi almanızı tavsiye ederim.
Ama artık sanırım dünya gözle çalışmıyorlar. Dr tercihiniz ne olursa olsun protez yaptırdığınız yer çok önemli.Ben levent beyin ameliyatını tavsiye ederim çünki
göz kürenize kullandıkları bilyenin bile kalitesi çok önemli.şimdi çok rahatım çapaklanma vs. oluyor ama eski halinize göre çok rahat edersiniz. Buradan Oküler ailesine ve Levent beye çok teşekkür ederim.
sorularınız olursa buradan yardımcı olurum, herkeze acil şifalar dilerim..

arkadaşlar prostetik lens kullananlar var mı ??? avantajları ve dezavantajları nelerdir?? bir de nereden temin edebilir yardımcı olursanız çok sevinirim protez göze cesaret edemiyorum saygılar yardımcı olacaklara şimdiden teşekkür ediyorum

Arkadaşlar merhabalar bugün bir lens merkezine gittim orada bir kaç uygulama yaptık fakat benim gözde kayma var bu nedenle lens tamamıyla sorun çözmüyor buradan oküler protez merkezini duymuştum oradan kalktım gittim okülere fahri beyle konuştuk yapabileceklerimiz hakkında konuştuk şimdi ameliyatsız protez yapacağız şimdilik bir deneme olsun diye şeffa bir kalıp protez yapacak yarın onu alacağım eğer ağrı sızı olmazsa protezin yapım aşamasına geçilecek , burada anlatırlardı oküleri ve fahri beyi mübalağa yaparlar sanırdım fakat bugün kendim bizzat gördüm ve yaşadım hakikaten beyefendi canı yakın sizin sorunlarınızı çözmeye odaklı insanlar buradan proteze ihtiyacı olan insanlara tavsiyem illa gidip almanız gerekmez gidin bir sohbet edin kararınızı sonra verin herkese geçmiş olsun arkadaşlar birbirimize yardımcı olalım hayat paylaşınca güzel :eek:

Tolga1453 Şeffaf protezi kullandıktan sonra deneyimini paylaşırmısın. Bu arada göz iri ise üzerine protez olmaz diye biliyorum.

Istanbulda bu işi yaptırabilecegim uzman biryer varmi deneyimli arkadaşlar tecrübelerini paylasabilirmi

Arkadaşlar merhabalar deneme başarıyla tamamlanmıştır gözümde hiç bir sorun olmadı çok şükür ayrıca fahri bey o kadar çok ilgilendi ki ona minnettarım protezin yapım aşamasına başlandı inşaallah önümüzdeki çarşambada allahın izniyle tamamlanmış olacak , arkadaşlar yukarıda dediğim gibi oküler protez merkezi gerçekten iyi bir yer şimdi ben burada ne anlatsam boş size tavsiyem kafanızda illa ki bir yerler vardır fakat fahri beyle görüşmeden hiç bir yerden protez almayın ve yaptırmayın derim bir görüşün sorununuzdan bahsedin fahri bey zaten olabileceklerin arasından en iyisini size önerecektir nazen: hanım efendi benim gözde küçülme vardı bu küçülmede yeterli geldi çok şükür isteyen olursa telden numaramı verip yardımcı olurum sorularınızı cevaplarım isteyen olursa resimde atarım fakat resim atmayı bilmiyorum ne yazık ki şöyle yaparız msn verirsiniz ben oradan atarım resimi yada bir gün bir yerde kahve içer detaylıda anlatabilirim buradaki arkadaşlara hassas davranmamın yardımcı olmak istememin tek bir nedeni var ben bayağı zorluk yaşadım bu nedenle amacım birilerine bir faydam dokunsun neyse herkes allaha emanet olsun fahri beyin kartı mevcut bende eğer isteyen olursa özelden nosunuda yazarım arar kafanızdaki soruları bizzat sorarsınız hayırlı günler sağlıcakla kalın arkadaşlar

reco61 : üstat arzu edersen fahri beyle görüş ben tavsiye ederim protez yaptıran birisi olarak ama karar senin tabii hadi sana da hayırlı akşamlar

Teşekkür ederim arkadaşlar bi ara Fahri beye uğrayacağım inşaallah

Merhaba,
belki bir fikir verir. Bu konuda kapsamlı bir film yapmıştım. Bir kısmı linkte:

Link gözükmüyor. özleden telefon için mesaj attım tolga bey..

Üst Alt