Pim yok...gerek de yok...şöyleki önce normal ameliyat oluyorsun 1 ay kapalı kalıyor sonra ölçü alınıp protez göz takılıyor protez önece biraz batma kaşıntı capak yapıyor zamanla gözünle tam uyum içine giriyor ilk haline göre daha uyumlu daha sorunsuz oluyor oturdukça yuvaya hareketi artıyor......
bu zaman içinde hareketi hoşuna gitmesse doktorun la konuşup ondan sonra pim takılıyor...(yani doktor dogru söylemiş ılk başta gerek yok )
ılk baştan pimli takılma diye bir durum yok...takılan protez ze sonradan pim taktıra bilirsin..vs.vs...
bu formda adaı gecen tum doktorlarla görüştüm...internetdebinlerce ameliyat izledim..
sonuçta İST..doktor Şafak karslı oğluna oldum...
ameliyat 1 saat lik bir iş agrı sıızı yok..aynı gün ayaga kalkıyon..en kolayı ameliyat saten..
ondan sonra protez yapımı geliyor...1 gün kalıp alınıyor..1 haftaya kalıp bitiyor ..iris rengın boyanıyor..vs vs...
1 ay sonra felen protez gözune takıylıyor....
ozaman ne kadar dogr yaptıgını anlıyorsun...sen bıle aynaya kusmusken ..yanında ayna tasır hale gelıyorsun...
..protez gözun tek sorunu hareket ksıstlılıgı olması..
eskıden dırek gozletının ıcıne bakmaya kacındıgın ınsan ların...
pretez takıldıktan sonra tam gozune bakman gerekıyor...
cunkü protez amacı;
diğer göze 1 e bir benzer fakat saga sola hareketlerı kısıtlıdır..
o sebeple yıların verdıgı gözunu kacırma alaıskanlıgın dan vaz gecip karsındakının tam gözune bakmalısın...
baksı olarak gözlerin tam paralel oldugun dan 1 ınsanın analamsı hatadatında alat e bakmayan bir doktor bıle analayamaz(göz kusuru var sanar)....
bana ne amaleıyatı oldun dedıklerımde şasılık amalıyatı oldum dıyorumm.
herekez guzel olmus..şaşılık gitmiş diyor.....yılar dır tanıyan lar bile...
gunluk hayat da analsılması ımkansız..iş hayatında sureklı gorustugun ınsanlar evet kızın gozunde bı kusur var ama ne san ka az gozu tembel (ara sıra )sga sola tam cevirincebiraz kayıyor
alagısın dan baska bırsey fark edemezler....
zamanla protez göz yuvaya oturdukca kapak bakıs acın goz kısıklıgın kendılıgınden oturuyor...
kasrısndakıne sor hangı gozum farklı dıye...??
saglam gozun farklı ..dıyenler le protez gozun farklı dıyen ler
aynı sayıda olur...
ama kımse bu göz amaleıyatla alınmıs yerınde protez var demez...analsılmaz yani..
saten amac estetık acıdan duzeltmek degılmı....
1 yılı aşkındır kulanıyorum...
sabahları capak yapıyor..
ara sıra sualanıyor.
ara sıra unutup kasırsan yerınden kaya bılır..
ara sıra kuruluk yapıyor.
ama bukadar...
saglam gzumde de aynıları oluyor...
ama sana kadıgı o ınsan ların gozunun ıcıne bak ma duygusunun verdıgı haz...
başka..
bu gune kadar yaptırmadıgıma pişmanım..
neler kaybetmişim...
burada ne gerek var diyen kardeşler var....
gerek var toplumda eşit şansa sahip olabilmek için var...
seni seven böyle sevsin diyenler var....iyi de protezlede sevsin ne olacak ki..
sonucta saglık için gerkli hep fiziksel saglık hem ruh....
pim olayına takılma....cok sonraki iş....ayrıca ameliyat olmuş birini çanli gör...
dediğimi daha iyi analayacaksın....
yotubede videolara bak...
düz acıyla bakıldıgında fark göremezsin..anacak ani harekeltlerde az fark oldıgunu goreceksın...
gözünün içindeki işık gölge yansıması bile aynı oldugunu fark edersin...