Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Göz için protez kulanan var mı?

selam herkese, bu konuda çok kararsızım, retina yırtılmasından dolayı defalarca operasyon geçirmiştim...fakat artık bir göz işlevsizlikten iyice küçülmeye başladı! hatta içinde slikon olmasına rağmen, rahatsız eden bir ağrı sürekli olmuyor...bahsettiğim duruma benzer örneği olan bi arkadaşım varmı? tecrübeleri nelerdir öğrenebilirmiyim?

Selamun aleykum . araniza yeni katildim arkadaslar . Bnde protez goz ameliyati olmayi dusunuyorum uzun zamandir arastiriyorum acaba fiyati ne kadar ve protez surekli yenilenmesi mi gerekiyo . Cvplariniz icin simdiden tesk.

meroo ameliyat olman için araştırman gerekiyor ama hastaneye göre değil doktora göre tercih yap. protez firmasını arayıpta bilgi alabilirsin, şahin protez göz merkezi var istanbul protez göz merkezi vs. aklıma gelenler bunlardan ameliyatla ilgili bilgide alabilirsin.

Öncelikle selamlar , geçen eylül ayında sağ gözüme protez yaptırdım dünya gözde dr.levent akçaya 16,500 tl tuttu bütün masraflar.ilk ameliyatta göze işlem yapıyorlar ama gözü almıyorlar ve ameliyattan sonra şişlik oluyor 5 6 günde geçiyor kanamada oluyor oda 5-6 günde geçiyor 1-2 aya toparlanıyor göz ve ameliyattan 1 ay sonra protez işlemi başlıyor ilk denemelerde büyük yapılıyor protez (gözdeki şişlikten dolayı )daha sonra 3-4 ay içinde şişlik tamamen inince protez göze ayar yapıyorlar ve büyüklüğü rengi felan diğer gözle aynı oluyor.

Ütse yöntemi deniliyor takılan protez diğer göz gibi hareket edebiliyor. Çapak oluyo sabahları kalkınca tek sıkıntı o. Ağrı sızı felan hiç birşey yok diğer gözüm gibi rahatım. Ayda 1 defa çıkartıp temizliğini yapıp takıyorum.
Çevremden çok güzel tepkilerde aldım.

Soru sormak isteyene veya ameliyattan önce ve sonraki resimlerimi benle aynı durumda olan dostlarla paylaşabilirim.

Biraz pahalı değil mi?
Araştırdığımda 12000 tl di. Doç ameliyatı profesör daha pahalı olabilir ama tutar yüksek biraz

Cevaplariniz icin tesekurler arkadaslar . Peki hangi doktoru onerirsiniz

Dr.Levent Akçay öneririm.

Ücret diğerlerine göre pahalı olabilir jirex ama sonuçta göz çok önemli bir organımız ve kaliteli bir şekilde yaptırmak gerekiyor bence.
Dünya göz hastanesinde hizmet çok iyiydi. İlk başlarda ücret banada çok geldi ama doktor çok iyi ve kendimi riske etmek istemedim açıkcası bir senede göz için çalışacam napalım. selametle...

hasaner
Banada bilgi verirmisinzi eksileri artıları nelerdır karşılaştığınız zorluklar nelerdir , hatta burdan yazarsanız diğer arkadaşlarda tecrübelerinizden yararlanabilir.

ali fikri
Kardeş bendede retina yırtılması oldu bende çok ameliyat oldum en son silikon koydular küçülme yok ama tansiyon oldu belli bir süre sonra ve kayma oluyor görmediği için , kaymadan dolayı bir ameliyat oldum ama gene kayma olur diyor doktor . seninde ağrı belki tansiyondan olabilir . ama tansiyon olsa küçülme olmaz .

özcanbjkli

Öncesi ve Sonrası resimlerinizi koyarmısınız rica etsem.
16 bin TL çok büyük rakam şahsımın böyle bir rakamı karşılaması imkansız ama açıkçası çok merak ettim. 1991 yılında başlamıştım protez kullanmaya bir çok sıkıntılardan ve tekrar tekrar ameliyatlardan sonra 2008 yılında çıkarttım attım. 2008'den berri protez kullanmıyorum.

Bnde protezin gozde durusunu merak ettim nasil duruyo gozde . Ayni mi duruyo

Arkadaşlar kişiye göre değişir kapak duruşuna göre değişir. Fiyat çok yüksek zaten operatör doktor bide, doçent doktor bile 10000-12000 fiyat söylüyor, protez merkezine gidip muayene olmanız daha sağlıklı

Jirex haklisin onda ama yinede insan merak ediyor . bnm korkum kullanabilirmiyim protezi.

2006 dan beri göz protezı kullanıyorum cok memmunum ameliyat dunya göz hastanesi protezi oküler protez yaptı doktor bile şaşırdı bu işte en uzman burası

İstanbul'da 3-4 tane protez göz merkezi var protez göz merkezleri bunun kararını verebilir kullanabilirliğini onlar söyle ben akrabamıza yaptırdık Şahin protez göz merkezinde memlünüzda bir sıkıntı yok istersen bi ara daha detayli bilgi versinler muayene ücretsiz zaten

arkadaslar bilgileriniz icin cok tesekurler .

Lone selam, vitrektomi amelyatının yan etkilerinden biride malesef göz tansiyonudur ! göz tansiyonu bir türlü düşmüyordu, onunda amelyatını oldum :) birde göz tansiyonu ağrı yapmaz, sinsi bi rahatsızlıktır, ya ölçümle yada görme kaybıyla belirti gösterir, vakti zamanında çok uğraşmıştım... gözün küçülmesindeki olay ise işlevini yerine getiremeyen organ zamanla küçülür ( ki bende durum bu )

Arkadaşlar Merhaba,

Protezim yapılalı 3 ay oldu profil fotoğrafım son halim doktor 2 3 ay sonra biraz daha ayar yapacağız dedi. Şuan halimden çok memnumum Allaha şükürler olsun.

ali fikri

bildiğim kadarıyla göz küçülmeye başladıysa hücreler azalıyor ve göz küçülüyor bu durumda göz üzerine protez lens veya kabul etmesi zor ama protez öneriliyor

Levent akçay bende ameliyat olmak istiyorum ütse yöntemi kalıcı deyilmi yani çıkmayan göz bu arada capak çok oluyor mu ameliyat ağrısı çok oluyor mu protezi dünya gözde mi yapıyorlar yoksa başka yeremi gondetiyorlar

arkadaşlar ankarada dünya göz hastanesinde dr .mehmet ünal var protez gözle ilgileniyo . doktor hakkında bilgisi olan var mı . yardımcı olursanız sevinirim

Protez göz yaptırmak ve ameliyat olmak isteyen arkadaşlar size tavsiyem 10.000TL ile 15.000TL arasında para verip ameliyat olup protez yaptırmayın çok ciddi söylüyorum kazıklanıyorsunuz. Ankara ` da yaşayan veya gidebilecek olan kişilere protez için imka gözü kesinlikle tavsiye ediyorum. Ameliyat için Doç. Dr. Sadık Kavaklı şimdiye kadar gördüklerimin en iyisi . Yardım isteyen kişiler bana 0535 587 1202 numaradan ulaşabilir.

@iron peki normal bir protez goz ameliyati ne kadara yapiliyor . sen ameliyat oldun mu @iron

meroo

Ben İstanbul Medical park hastanesi Fatih saraçhane de göz ameliyatı oldum ve deli para verdim. 1 yıl sonra protez ve Doktor hatası nedeni ile tekrar ameliyat oldum. 2. ameliyatımı yapan Doçent Doktor Sadık Kavaklı ve ben çok memnum kaldım ve ilk ameliyat için verdiğim paraya üzüldüm. Size tavsiyem 10bin tl 15 bin tl Levent Akçay gibi iyi reklam yapan ve kendini iyi pazarlayan doktorlara para kaptırmayın. Protezi imka medikal Ankara da yaptırın. İstanbul da doğru düzgün protez yapan yer yok bilginize. Dünya göz Ataköy 3000bin tl altında protez yapmaz pahalı arkadaşlar maliyeti ne sadece işçilik var.

tugba48

Ameliyatı Levent Akçay yapıyor ama protez için sizi Ataköy tarafına yollar. protezi doktor yapmıyor anlaşmalı olduğu yer Ataköy Ercan diye biri yapıyor 3bin tl ile 3.500 tl arası en son protez ücreti

Bende 2007 yılında taktırdım sağ göz protez dünya göz hastanesinde amaliyat oldum. Çapa tip Fakültesi karşısında ökuler göz de fahri bey proteze yardimci oldu. Normal hayatıma devam ediyorum. Top oynama yüzme koşma her şey yapıyorum... 9 yıl oldu bir kez olsun çıkmadı bile okadar sağlam ve düzgün. Yapan kişiler işin ehliydi. . Sorusu olan arkadaşlar sorabilir istediklerini cevapların..

@iron bilgilerin için tesekurler . bn ankarada olmayı düşünüyorum ama daha karar veremedim yani protezden korkarım gibime geliyor cıkartıp takamam izledim de videosunu.

ya bende yaptırmışken iyisi olsun diyorum . bizim burda biri var gözünde boncuk gibi duruyo .

zeydtalha seninki nasıl yapılmışta hiç çıkartmadın gözün hareketleri nasıl peki

1991 yılında gözüm alınmıştı yıllarca protez kullandım. 2008 yılında protez kullanmayı bıraktım. Ben böyle çok daha rahatım.

meroo

MEROO selam ,
sanırım siz Kayseri de oturuyorsunuz sizi tavsiyem ameliyat için Ankara ` da Lokman Hekim Hastanesinde Doç Dr Sadık Kavaklı ile görüşmeniz benim adımı verin size kesinlikle yardımcı olacaktır. Protez için de yine Ankara İmka Protez Göz merkezinini tavsiye ediyorum hem Kayseri ye yakın . Vidalı protez gözü kimse tavsiye etmiyor kullanan arkadaşlar varsa görüşlerini yazsın lütfen!
Meroo zamanla çıkarıp takmasına protezin temizlenmesine ve çabaklanmalara alışacaksın. Hiç bir şey asla Allah `ın bize verdiği ile eş değer değil o yüzden protezi yapan kul olduğu için her protez anlaşılır ama iyi bir işçilikle protezi yaparsa ve protez koyu kahve , siyah ve bu tonlara yakın renk olursa çok zor anlaşılır .

@iron cok saol . biraz araştırıyım eger olmayı düşünürsem irtibata geçerim ..

meroo Tabiki doğal gibi değil Kul yapımı sonuçta. Ama söyle söyleyeyim ben göz doktoruna gittim capaklanma vardı, hocam gözümde capaklanma var gözüm protez dedim söyle baktı hangi gözün dedi. O derece anlasilmiyor Dr da söyledi yapan çok iyi yapmış diye. Benim sağ göz protez tabiki oynama sol göz gibi olmasada hareket ediyor çok iyi yani. Ben sana tavsiye ederim yardimci da olurum, bilmek istediğin bir şey varsa telde de arayabilirsin yaşadığım sıkıntı güzel tarafları her şeyi anlatırım. Özelden. Sormak istediklerin varsa numarani yaz özelden ben sana dönerim. Detaylı konuşuruz aklında ne varsa sorarsin kardeşim

Üst Alt