Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Göz için protez kulanan var mı?

Arkadaşlar merhaba. Bende gözle ilgili ciddi problemler yaşayıp en sonunda protez göz ameliyatı olmuş bir kardeşinizim. Ameliyat öncesindeki o kararsızlık ve çaresizliği iyi biliyorum. Öncelikle şunu söyleyeyim iyi bir göz ameliyatı ve protez cerrahisi sizi gerçekten rahat ettirir. İki şey çok önemli protezin gözünüze tıpatıp benzemesi ve altta iyi bir hareketin olması. Bunlar sağlanırsa anlaşılması o kadar zor ve hatta imkansız olur. Ama şunu söyleyeyim diğer gözünüzün birebir aynısı olmaz çünkü sağlam gözdeki doğallığı sağlamak zordur. Ama yine de çok benzer kimse de gelip gözünüzün ta içine girmeyecegine gore bir sorun olmaz. Ameliyat tavsiyem Ankara dunyagoz de Doç. Dr. Altuğ Çetinkaya. Tabi özel olduğu için fiyatı yüksek. Ama devlet derseniz Hacettepeden Prof. Dr. Yonca Özkan Arat. Hem ameliyatı sağlam yapıyorlar hem hareket iyi oluyor. Ben Altuğ Hocaya yaptirdim. Tabi İstanbulu bilmiyorum. Protez için İmka gözü tavsiye etmiyorum. Cok yogunlar ve ayrıntılı iş yapmıyorlar. Oysa bu iş ciddi emek ve yetenek gerektiriyor. Ankara Saydam göz gercekten iyi. Ciddi bir ugrasla iyi bir iş çıkarıp sizi mutlu edebiliyorlar. Protez gözün capaklandigi, kuruduğu, ufak tefek sorunları olduğu doğru. Ama inanın ciddi şeyler değil. Kullanımı çok kolay farkında bile olmuyorsunuz. Gözünüzün şekli kotuyse ağrı sızı varsa protez kullanmak daha mantıklı. Ama dediğim gibi iyi bir ameliyat ve protez şart. Selam sevgi saygıyla...

sayın meroo dr. mehmet ünal ı önermem. subat 2017 de protez bilgisi almak ve göz durumu kontrolu olmak için gitmiştim. tercih etme nedenimse prof. dr. olması idi. ama gittiğimde hiç ilgilenmedi tek dediği şey hemen gel gözünü alalım. sekreter fiyat konusunda bilgi verecek size. diğer gözümü muayene eder misiniz dediğmde suratıma bakarak o çok iyi dedi. tamamen ticaret kafasında çalışıyor gördüğüm kadarıyla. sanırım bende potansıyel müsteri idim.

Arkadaslar benımde tek göz görmüyor kayma vAr protez dusunuyorum nasıl olur şaşılık gidermi göz hareketimde fazla yok fitizis bulbi

Buki merhaba. Protezde şaşılık olmaz çünkü gözbebeği protezin üzerine istenildiği gibi resmedilebiliyor. Hareket protez konulunca biraz daha azalıyor. Hareket azlığı kaslarla mi ilgili? Yani göz kaslarında mi bir problem var?

Evet göz arkam yani retina tamamen bitmiş o yüzden esit hareket yok goren gozle

Buki küçülmüş yani fitizik gözün üzerine eger agri sizi da yoksa direk protez yapılabiliyor. Ağrı sızı olsa bile özel yöntemler uygulanarak protez takilabiliyor yeter ki göz diğerinden kucuk olsun. Ama hareket önemli olduğundan bence protezciye gitmeden önce bir okuloplasti yani göz estetik cerrahi doktoruna gorunun bence

Gitmeye korkar oldm artk olumsuz bisey cıkar die protez uzerine takıldı bıkac gün denedm yapamadım batııo ve ağırıo

Buki, benim bildiğim göz küçükse ama ağrı varsa sorun çözülebiliyor. Şöyle ki iyi bir okuloplasti doktoru bazı yöntemlerle ağrıyı giderebiliyor. Dr. Barış Yeniad, Dr. Altuğ Çetinkaya Dr. Ümit Beden bu konuda iyi hocalar. Bence onlarla iletişime geçebilirsin. Hatta ilk etapta mail atabilirsin mutlaka dönüyorlar. Protez olarak ise Ankara saydam göz gercekten iyi. Kardeşim inşallah çözülür. Bence azmini kırma son bir dene

Protez göz

Hayırlı geceler arkadaşlar ben ankarada oturmaktayım kardeşimin sol gözü için ameliyat olması lazım sonrası protez yaptırmamız lazım sağ gözü de yüzde 10 görüyor yorumlarınızı hepsini okudum imka göz düşünüyordum sonra bir arkadaşın da orası iyi değil demesi kafamı karıştırdı bana yardımcı olursanız sevinirim

mrb arkadaşlar ben aranıza yeni katıldım protez taktırmak istiyorum ama 19 yıldır hiç taktırmadım gözüm 7 yaşından beridir görmüyor ve şuan 26 yaşındayım gözüm diğerine göre küçük ama ben amaliyat olmak yerine gözümün üzerine takılmasını istiyorum bu mümkünmüdür acaba birde iyi bir doktora ihtiyacım var beni aydınlatırsanız cok sevinirim.

Pusat22 kardeşim ben 20 yıl sol gözümle uğraştım en son protez göz ameliyatı oldum. Hastane imkaya yönlendirdi orada yaptirdim memnun kalmadım. Neden mi? Göz buyuk, goz bebeği büyük, renk farklı, hareket çok az, göz damarları farklı. Peki protez böyle mi olur? Nasıl memnun kalayim bundan? Sonra saydam göz e gittim. Çok iyi bir protez yaptılar. Bu iş sanat işi, yetenek işi. Oyle imkadaki gibi seri üretim protez olmaz. Emek gerek, incelik gerek, sabir gerek, sanat gerek.
kars göz küçükse gözün üzerine protez takılabilir. Acıya karşı duyarlı olsa bile onu gidermenin yolları var yeter ki göz küçük olsun. Mutlaka bir protezciye gorun.

Merhaba, tavsiye edebileciyin doktor varmı? Kim? Benimde sorun aynı.teşekkürler

Merhaba arkadaşlar. Ben iki gün önce göz protezi için ameliyat oldum. İnternette bu konuda baya bir araştırma yaptım hatta bu siteye bu sayede üye oldum. Araştırmalarım neticesinde ameliyatımın kolay geçeceğini düşünüp rahat bir şekilde ameliyata girdim.Ama beklediğim gibi olmadı.Ameliyat sonrası baya bir sıkıntı çektim. Hatta bu mesajı gözüm şiş olarak yazıyorum.Sanırım her kişinin ameliyata vereceği reaksiyon farklı. Ameliyat sonrası baya bir üsküfra ettiğim için gözüm baya bir zorlandı.Gözümden baya bir kanlı sıvı geldi ve şimdi gözüm şiş.Gözüm çok büzüşmüş doktor açmak için baya uğraşmış.Doktor protez takılmasının iki-iki buçuk ay kadar sürebileceğini söyledi. Daha önceden protez taktıran arkadaşların protez takım süresi bu kadar uzun sürmüş müydü?

Sol gözden ameliyatı oldum ama ne ameliyatı olduğunu bilmiyorum..?
iyigünler,23 haziran 2017 de sol gözden ameliyatı oldum.bunun ne ameliyat ı olduğunu bilmiyorum,nedir?
fazla uzak olmasa da uzağı net görürüm.öncekinden iyi
yani gözlük derdinden kurtuldum.
ama yakındân gazete yazı okuyamam göremem,sağ gözle yakın okurum.

böyle bir ameliyat olan varmı?
nedir bu neler yapılma lı?
işte. ameliyat olan gözüm resim dek
i.

cevaplar iniz için tşkür ederim.

Selam.çok geçmiş olsun.benimde sorun aynı.sizi Dr.Şafak Karslıoğlumu ameliyyat etdi? Protezi nerede yaptırdınız? Şimdi durumunuz nasıl? Bilgi verirseniz sevinirim.teşekkürler

Yok:).Aslında fark etmez bilgisi olan biri varsa yaza bilir.

Selam. Ameliyatımı Konya'da Fikret UÇAR yaptı.Ameliyattan bu yana sekiz gün geçti şimdi iyiyim. Ameliyattan sonra narkoz dokunduğu için ilk gün baya sıkıntı çektim. Ameliyattan sonra ikinci gün gözüm şişmeye başladı doktorum normal olduğunu söyledi. Şişlik yavaş yavaş alt tarafa indi ve kayboldu. Şu an gözümün altında sadece bir iz var o da geçiyor. Hareket ederken acıyordu ama o acı da yavaş yavaş kayboldu. Şu an evde işlerimi kendim yapabiliyorum,ders çalışıp, kitap okuyabiliyorum. Herkesin vücudunun vereceği reaksiyon farklıdır.Ben gözümü on yedi yıl önce kaybettim. Uzun bir süreç olduğu için çok büzüşmüş.Belki sizde bu kadar bile sıkıntı olmayacak. Gözüme daha protez takılmadığı halde büyüyüp,düzeldiği belli oluyor. Protez takıldığında iyi bir sonuç görürsem yaşadıklarım sadece kötü bir anı olarak kalacak. Üç-dört günlük bir sıkıntı.Gözüm ilk başlarda kapalıydı zamanla açıldı aynaya bakınca göz bebeği olmayan bir göz görüyorsun karşında insan bir garip hissediyor.Geçici bir süreç sonuçta. Umarım yardımcı olabilmişimdir.

Sol gözden ameliyat olacağım. Protez kullanan var mi?

Merhaba arkadaşlar .
Sol gözümde doğuştan görme kaybi var doğuştan et parçası var doğduğum da ameliyata aldiklarinda dokunmuslar geri çıkarmışlar sebebi ise doktorun babama en fazla protez takariz ne olucak demesiydi
Artık büyüdüm 18 yaşındayım rahatsız ediyor gözüm her sene kontrole gittim fakülte hastanesine gözde herhangi bir görme bulunmamakta
En son dunyagoze gittim ameliyatla gözü toplamaya calisacagiz dedi emar istedi cektik götürdük damarlar cok inceseyle gözü tutturamayacaklarini söyledi göz akabilirmis
Ben de sanmıştım tekrar görebilirim diye 😒 biraz olsa umutlanmistim çünkü bugüne kadar hic bunu dusunmemistim ameliyatla düzeleceğimi düşünmüştüm
Eğer gözü toparlayamazlarsa protez takacaklarini söyledi doktor protez göz kullanan varmi nasil birşey az da olsa bilgi verir misiniz?
Ameliyat süreci nasıl ? Acı çeker miyim neler olur anlatır mısınız ?

Göz Protezi

Arakadaşlar aranızda göz protezikullnan var mı ben yeni kullanmaya başladım biraz sıkıntılarım var sizlerden de bilgi almak istyorum.

protez kullandığım gözüm yani ana göz şişti protezi çıkardım dinlensin dye acaba bu normal mi ? @Mektebi Mülkiye

protezi kullanalı 1 ay oldu neredeyse ama ben göz üzerine yaptırdım gözüm şişti cıkardım 4 gündür takmıyorum doktra gittim alaerji olmuş dedi damla kullanıyorum acaba normalmidir böyle olması ?

@kars ben ameliyat olup taktırdım ilk 3 4 gün şişme oldu ama geçti. Alerji genelde kapakta oluyor. Aslında bu tarz şeyler normal bir de sen gözün üzerine yapmışsın. Ama bu noktada protez önemli. İnceligi, kullanılan madde, kapağı çok zorlamamasi gerek.

Ben o yönden Ankara saydam protezden memnun kalmıştım. Çok cözumcul ve insani yaklaşıyorlar. Hangi şehirde yaşıyorsun bilmiyorum. Ama en kotu telefonda konusabilirsin. Öte yandan suni gözyaşı çok faydalı. Ya da Xailin diye bir krem var parmağınla biraz protez gozundeyken surdun mu rahatlatıyor. Her gün takip çıkartmak faydalı olabilir. Ama sorun daha çok alttaki gözden kaynakliysa, yani protez her anlamda mükemmelse, işte o zaman iyi bir göz doktoru lazım.

Ankarada dunyagoz altuğ çetinkaya Hacettepe yonca Özkan arat hocalar çok iyi. İkisi de Amerika standardında diyebilirim. Geçmiş olsun tekrardan

Merha

Merhaba arkadaşlar bende protez göz yapdirmak isdiyorum ama korkuyorum kötü olur çok fark edilir diye leven akçay nasi doktor bilen varmi?

Merhaba fark edilmiyormu gerçekten eyer mümkünse özelden resim ata bilirmisiniz

Merhabalar arkadaşlar.Yaklaşık 12 senedir protez göz kullanıyorum.Ameliyatımı İstanbul da oldum. Operasyon başarılı geçti.

Araştırmalarım sonucu protezimi Bursa'da Efol Protez Göz Merkezi'ne yaptırdım.Ve çok memnunum.Protez Yaptıracak arkadaşlara gönül rahatlığı ile tavsiye edebilirim.Herkese geçmiş olsun arkadaşlar

Okuler protezde fiyat haqqiinda bilgisi olan varmi? Bide çapaklanma nedir men azeriyim anlamadim(

Protez Göz Tavsiyem

Protez göz kullanıyorum.Dr.Nazım Şuvağ göz kliniğinde yaptırdım.Bu işi Türkiye de ilk başlatan ve bizzat kendi eliyle yapan bir doktor olduğu için tavsiye üzerine gitmiştim.Protezimden çok memnunum.10 senedir kullanıyorum.

Üst Alt