Arkadaşlar merhaba. Bende gözle ilgili ciddi problemler yaşayıp en sonunda protez göz ameliyatı olmuş bir kardeşinizim. Ameliyat öncesindeki o kararsızlık ve çaresizliği iyi biliyorum. Öncelikle şunu söyleyeyim iyi bir göz ameliyatı ve protez cerrahisi sizi gerçekten rahat ettirir. İki şey çok önemli protezin gözünüze tıpatıp benzemesi ve altta iyi bir hareketin olması. Bunlar sağlanırsa anlaşılması o kadar zor ve hatta imkansız olur. Ama şunu söyleyeyim diğer gözünüzün birebir aynısı olmaz çünkü sağlam gözdeki doğallığı sağlamak zordur. Ama yine de çok benzer kimse de gelip gözünüzün ta içine girmeyecegine gore bir sorun olmaz. Ameliyat tavsiyem Ankara dunyagoz de Doç. Dr. Altuğ Çetinkaya. Tabi özel olduğu için fiyatı yüksek. Ama devlet derseniz Hacettepeden Prof. Dr. Yonca Özkan Arat. Hem ameliyatı sağlam yapıyorlar hem hareket iyi oluyor. Ben Altuğ Hocaya yaptirdim. Tabi İstanbulu bilmiyorum. Protez için İmka gözü tavsiye etmiyorum. Cok yogunlar ve ayrıntılı iş yapmıyorlar. Oysa bu iş ciddi emek ve yetenek gerektiriyor. Ankara Saydam göz gercekten iyi. Ciddi bir ugrasla iyi bir iş çıkarıp sizi mutlu edebiliyorlar. Protez gözün capaklandigi, kuruduğu, ufak tefek sorunları olduğu doğru. Ama inanın ciddi şeyler değil. Kullanımı çok kolay farkında bile olmuyorsunuz. Gözünüzün şekli kotuyse ağrı sızı varsa protez kullanmak daha mantıklı. Ama dediğim gibi iyi bir ameliyat ve protez şart. Selam sevgi saygıyla...