Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Klozapin kullananlar deneyimlerinizi yazar mısınız?

Ahmet T

Bana sorduysan , bazen gecenin bir vakti uyanıyorum Sürekli iç çekiyorum

perseküsyon

ben yarım saatte bir idrara çıkıyorum doktor idrar torban küçük dedi ama ben klozapine başlayalı oldu

perseküsyon birde ben suyu kahveyi çok içiyorum hergün asitli içecek içiyorum psikolojik olarak kendime hakim olamıyorum

 Şiddetli ölçüde azalmış idrar çıkışı yaşıyorsanız
yan etkisi buda var ahmet

(Gölge) bu mide benden hesap soracak ne yapacam bilemiyorum

klozapini kestim akinetonu kestim xeplionu kestim sadece solian kullanıyorum bende bayağı bir iyileşme oldu iş bulup çalışmak istiyorum artık bana dua eder misiniz

Ahmet T

Allah yardımcın olsun inşaallah huzurlu çalışabileceğin bir iş bulursun.
ilaçları kendin mi kestin doktora sormadan ?

kara duman 3 gün içmemiştim öğlen vaktiydi 2 melek gibi varlıklar gördüm bana klozapin içtirdiler 15 dakika sonra uyudum klozapinsiz olmuyor bırakınca daha kötü oldum şimdi halen içiyorum hapları iğneyide vurdurdum

Ahmet T

Aman diyim sakın kafana göre bırakma ilaçları doktorlar keyfinden vermiyor o ilaçları.
İyi oldum zannedersin ama o ilaçların yaptığı iyiliktir iyileştiğin için değil.

Psikozum ya da şizofreni bende tam olarak bilmiyorum, yatışımı yaptırsam klozapin mi verecekler bana? Araştırdım biraz, bu ilaç tehlikeli de ondan soruyorum.

vucuttaki hücreleri öldüyormuş galiba tam bilgim yok ya da unuttum diyebilirim hemogram kanı aldırıp hapı yazdırırken işaretlenmesi şart

ahmetrıza24

Sadece ağır hastaları yatarak tedavi yapıyorlar yazdıklarınızdan o kadarda ağır değilsiniz bence ağır hastalar hastalığını kabul etmez genelde ve çok mantıklı cümleler kuramaz gerçeklik algısı bozulmuş olur ayrıca klonazapin tedaviye dirençli diğer ilaçlardan sonuç alınamayan hastalara en son verilir.
İlaca gelince doktor hangisini uygun görürse onu uygular psikiyatrik ilaçların hepsinin bir miktar yan etkisi var fayda zarar oranı gözetilerek tedavi uygulanır.
İlaçlar konusunda google yazanlara değil doktorunuza güvenin.

Son düzenleme:
8-9 kez yatışım oldu hiç klozapin verilmedi. Yatış aralarında denedik fakat yan etkileri fazla olunca bıraktık. İlaç konusunda kesinlikle ön yargınız olmasın ve aklınıza takılanları doktorunuzla konuşun. Sizin için önemli olan normal bir hayat sürebilmek. Maalesef bunun için de ilaç tedavisi önemli.

(Gölge)

Yaklaşık 13 senedir clonex kullanıyorum Hemogram kan değerleri şimdilik normal ama çok düşerse "agranulositoz" denilen tıbbi bir riski var. Bu ilacın bir özelliği de seroquel, zyprexa, risperdal vs antipsikotiklerin fayda sağlayamadığı hastalarda etkili olmasıdır. Son çare gibi bir şey yani...

Antipsikotik ilaçlardan tam fayda sağlayamıyorum, yüksek doz kullanmama rağmen hem de. 10 mg rexapin, 600mg solian ve 150mg seroquel kullanıyorum ama bir kaç semptom ve bir iki tane sanrılarım geçmiyor. Doktor zamanla diyor ama geçmiyor arkadaş. Ne yapmam lazım. Klozapin hakkında ne düşünüyor, ne diyorsunuz? Doktorumla konuşmalı mıyım? Klozapin son çare olarak görülüyormuş ve bir çok kişi kullanıp etkisini görmüş. Sizce kullanmalı mıyım?
Edit: Hastalığım atipik psikoz

Olabilir. ama bana kafan dağınık diyorsunuz da , sorularımdaki bütün cevaplarınıza baktım bu soruya cevap vermemişsiniz.

ahmetrıza24 ilaçları ne zamandır kullanıyorsun zamana ihtiyacın var ayrıca ilaçlar %100 iyileşme sağlamayabilir sıkıntıların kabul edilebilir seviyeye gelmesi yeterli kabul edilir.
İlaçlacın ne olacağına doktorun karar verir bana şu ilacı yaz demen doğru olmaz yazmazda zaten.
Bazı psikozlar ilaçlara dirençli oluyor ama bunun tespitini doktor yapar.

1 senedir kullanıyorum hocam. Annem, babam ve doktorum da sizin gibi zamana ihtiyacım olduğunu söylüyor. Ayrıca iyileşme sağlıyor fakat %100 sağlamıyor dediğiniz gibi. Fakat daha kabul edilebilir seviyeye kadar iyileşemedim maalesef...

ahmetrıza24 mesela senin için kabul edilebilir seviye olmasını engelleyen ve düzelmeyen şeyler nelerdir ?
bu şikayet ettiğin şeyler ara sıra oluyor sürekli olmuyorsa bu kabul edilebilir bir şey.
bu zor bir hastalık beklentilerini çok yüksek tutma olumlu yönlerine bakmaya çalış.
büyük ihtimalle ömür boyu ilaç kullanman gerekecek bu durumu kabullenmeye çalış.

kara duman

Hocam burada anlatmaya kalksam anlatamam, yazarak anlatılamaz. Yazarak anlatması zor. Kısacası ben size hala sanrılar yaşıyorum diyeyim. Sürekli var. Gerçek olmadığını, sanrı olduğunu bilsem de bana etkilerini yaşatıyor.

Üst Alt