Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Klozapin kullananlar deneyimlerinizi yazar mısınız?

Başka konularda da yazmıştım. Daha önce seroquel, risperdal, zyprexa vs. bir sürü antipsikotik kullandım. Sonra klozapine geçtim Daha hızlı iyileşmeye başladım @ahmetrıza24 kardeş, sanrıların bazıları hiçbir zaman geçmez. Şiddeti azalır ama izi kalır. Aynen yazdığın gibi klozapin (clonex) pek çok psikiyatr tarafından "son çare" olarak görülen bir ilaçtır. 1 senedir ilaç kullandığından bahsetmişsin Daha çok yenisin. Benim 24 sene oldu. Remisyona girmek için biraz daha sabretmen lazım.. kara duman nikli arkadaşın yazdığı gibi ömür boyu bu ilacı kullanman gerekebilir. Bunu kabullenmeye çalış Doktorunla konuş; onunla istişare ederek bir şeyler yap. Geçmiş olsun.

perseküsyon

Hocam yanıtınız için çok teşekkürler. Klozapin kullanıyorsunuz bilirsiniz o zaman, bu ilaç çok mu tehlikeli? Yan etkileri falan. Kalpte miyokardit ya da kanda değişiklikler. Siz nasıl yatış yapmadan klozapin kullanıyorsunuz?

hemogram kanı aldıracaksın beyaz küreyi doktor reçeteye ekliyecek yoksa eczacı vermiyor

hemogram kanı aldıracaksın beyaz küreyi doktor reçeteye ekliyecek yoksa eczacı vermiyor

Hocam diyelim aldırdım ilacı verdiler, düzenli kontrole mi gitmem lazım ve bende biraz paranoyaklık var bu yüzden kalpteki nadir yan etkisinden korkuyorum.

doktor senin ilacın bu dedi ilk başlarda 2 haftada bir hemogram kanı aldırdım şimdi sadece hapı yazdırırken aldırıyorum doktor klozapini yazınca sürekli gel derse gidersin ben sadece istediğim zamanlarda gitmiştim şimdi 2 yıldır sadece hapı yazdırmaya gidiyorum

Çok dertli falan olduğumdan değil de bazen ölmek istiyorum sıkılıyorum her şeyden her şey aynı geliyor var mı benim gibi olan ?

@ahmetrıza24 kardeş :) Yatış yapmadığımı kim söyledi ? Toplamda 7 defa oldu Bu ilaç tehlikeli değil @Ahmet T nikli arkadaşın yazdığı gibi düzenli şekilde hemogram ölçümü yaptıracaksın. Beyaz küre değerlerini kontrol ediyorlar Çok düşerse "agranülositoz" denilen bir durum olabiliyor Ama 15 seneye yakındır klozapin kullandığım halde çok şükür böyle bir şey olmadı. Bu ilaçta sevmediğim tek şey, gece ağızdan yoğun şekilde salya akıyor. Yastık sabah ıpıslak oluyor

Ahmet T
Bu ilaç ,sende fayda sağladı mı ?

sokrates
Bazen hayat, yapay ve anlamsız geliyor.

perseküsyon

Hocam aile fertlerimin dediğine göre psikiyatri kliniğine girersen bir daha bir süre çıkamıyormuşsun sıkıntı çıkartırsan beton iğnesi vuruyormuşlar, şizofrenlerin, delilerin ve psikopatların arasına giriyormuşsun. Yatanın sağlığı daha da bozuluyormuş yani. Siz ne düşünüyorsunuz yatış hakkında?

ahmetrıza24

9 kere falan yattım bu dediklerinin hiç birini yaşamadım. Belirli bir süre (muhtemelen 2 hafta) kalman gerekiyor ki doktorlar seni tanısın, ilaçlar etkisini göstersin vs... Sıkıntı çıkartırsan iğneden önce başka tedbirler var; yatağa bağlama, güvenli odaya alma gibi. Ayrıca o yerdiğin kişiler de bir insan bunu unutma. Kimse zevkinden orada değil. Bir başkası sana bu gözle baksa ne hissedersin onu düşün bence.

ahmetrıza24

teyzem yaşında bir kadın beni takip etti odasına gittim gece niye odama geliyorsun beni niye takip ediyorsun dedim ben seni seviyom dedi benim 4 kez yatışım oldu daha çok hastalandım

Klozapin hakkında ve Klozapin kullanmış olan arkadaşlar

Herkese selamlar ve iyi akşamlar öncelikle. Hastaneye yatmayı düşünüyorum. Doktorumla konuştum, uygulayacağı tedavi klozapin tedavisi. Fakat ben bu tedaviden korkuyorum. Zira kalp üzerinde nadirde olsa miyokardit (kalp kası iltihabı) yan etkisi var. Korkuyorum ve şu anlık hastaneye yatmıyorum. Böyle bir yan etki olduğunda kurtuluş var mı? Veya oradaki hemşireler durumu anlar mı? Riskli mi yani Klozapin tedavisi görmek? Ve Klozapin tedavisi görmüş veya gören arkadaşlar deneyimlerini, bilgilerini aktarabilir mi? Teşekkürler, iyi forumlar.

@ahmetrıza24

Tam adamına denk geldin 14 senedir clonex (klozapin) kullanıyorum. Doktorunun klozapin tedavisi uygulaması için hastaneye yatmana gerek yok. Ayrıca bu tedaviden korkmana da gerek yok. M[FONT=sans-serif]iyokardit (kalp kası iltihabı) gibi yan etkiler sık görülmez Bu kadar zamandır kullanıyorum ama böyle bir şey yaşamadım. Ama ilave bir bilgi ekleyeyim ; düşük ihtimal de olsa agranülositoz (bağışıklık sisteminin çökmesi) riski var. Ama WBC (hemogram) değerleri düzenli (ayda 1) kontrol edildiği için , riskli bir durum çıkarsa müdahale edilir. Bunları kafana takma ve doktoruna güven. Sormak istediğin başka bir şey var mı ?[/FONT]

Hocam yorumunuz için teşekkürler öncelikle. Klozapin'i şu durumda kullanmayı düşünebilirim. Sanrıları ve halüsinasyonları ortadan kesin kaldırıyor mu? Teşekkürler tekrardan

Etkin dozun ne olduğuna doktorlar karar verir

Son düzenleme:
hemogram kan aldırıyorsun doktora işaretletiyorsun beyaz küreyi

Hocam karar aldım Leponex'e hastane yatışı eşliğinde başlayacağım ama şu miyokardit yan etkisindne harbiden tırsıyorum. Farz edelim ki yan etki tuttu, öbür tarafa biletim kesilir mi yoksa müdahale ile kurtarılma ihtimali var mı?

ahmetrıza24

ağızda tükürük birikiyor

İlaçların etkisini görüyor musunuz?

İlaçların etkisini görüyor musunuz?
solian bana iyi gelmeye başladı diğer ilaçları bıraktım
faydası var mı _ hapların iğnelerin ?

perseküsyon

ilk önce hemogram kanı aldırıyorsun sonucu çıkınca psikiyatri ye gösteriyorsun reçeteye ekletiyorsun yoksa eczacı vermiyor

solian bana çok iyi geldi diğer ilaçları bırakınca çok mutluyum

Klozapin nasıl bir ilaç? Kullanıpta faydasını gören var mı?

Öncelikle selamlar. Atipik Psikozum var... Ve hastaneye yatmayı düşünüyorum... Klozapin kullanan veya kullanmış olan var mı? Varsa deneyimlerinizi aktarır mısınız? Nasıl bir ilaçtır, iyileştirir mi vsvs. Tabi iyileştirmesi kişiden kişiye değişebilir ama genel olarak soruyorum. Birde miyokardit yan etkisi varmış, bundan dolayı klozapin almaktan korkuyorum...

hacettepe bana en iyi ilaçları kullanıyorsun demişti hemogram kan aldırıyorsun çıktıyı doktora götürüyorsun beyaz küreyi işaretletiyorsun eczaneye giidyorsun ilaçı alıyorsun vucuttaki hücreleri öldürebiliyormuş dediler bana doktorlar ağızda tükürük birikiyor

Ahmet T

Ben şu an Solian 400mg ve 10mg Rexapin kullanıyorum günde fakat tamamen iyileşme sağlanmıyor...

Üst Alt