Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

LOST / Dizi

Tavlanın Tarihi
Tavlanın antik Mısır da tavlaya benzer şekilde hareketlerin zarla kontrol edilerek oynandığı "senet" adlı oyundan esinlenerek ortaya çıktığına inanılıyordu. Fakat, en son kesin kanıtlara göre tavla, tavlaya benzer bir oyunun M.Ö.3000 lerde var olduğu İranın doğu sınırlarında, Afganistan yakınlarında türemiştir. Antik Romalılar da tavlayla gözle görülür benzerlikleri olan bazı oyunlar oynamışlardır ancak bu oyunlar hakkında fazla ayrıntılı bilgi ve kural günümüze kadar ulaşmamıştır.

Tabula, antik Romalılar tarafından oynanan bir tavla türevidir. Tabula kelimesi, tahta veya masa anlamına gelir, ki oyun da özel bir oyun tahtasında oynanmaktaydı. M.Ö. 3000 lerde ortaya çıkan Tabula, Mısırlıların "senet" oyunuyla bazı benzerlikler de içermekteydi.

Tavlayla aynı tahtada oyuncu başı 15 adet pulla oynanan ve amacı pulları ilk toplayan oyuncu olmak olan Tabula oyunu modern tavlaya oldukça benzemekteydi Farklı olarak Tabula oyununa tahta boş olarak başlanır ve pullar atılan zara göre dizilirdi. Ayrıca, Tabula'da iki yerine üç tane zar kullanılırdı. Son olarak, iki oyuncu da oyuna aynı taraftan başlar ve ikisi de saat yönünün tersinde ilerlerlerdi.

Tavla uzun süre Orta Doğu'da popülerliğini sürdürdü, ancak çift taraflı zarın ortaya çıktığı 1920'lere kadar bu kadar popüler değildi, bu tarihten itibaren tavla yaygınlaştı. Çift sayılı zarlar bir kumar aracı olarak ününü arttırdı, ve sonunda Amerika içinde tavla klüpleri fazlalaştı. 1970'lerde tavla, zenginler için düzenlenen büyük turnuvaların vazgeçilmezi olmuştu. Bunun ardından tavlanın popüleritesi zamanla azaldı, ama hala bir çok insan tarafından oynanıyor ve tüm dünyada tavla klüpleri var. Tavla şu anda internet üzerinden oynanmakta ve tekrar popülerleşmekte.

Tavlanın pers imparatorluğundan şimdiki İran,Irak ve Suriyeden çıktığı ve tarihi çok eskiye dayanan bir oyun olduğu bilinmekte.Oyun geellikle tahta bir yüzeyde Pulları işaretleyici olarak kullanmak koşulu ile taş veya tahta zararla oynanır.Oyunun izini binlerce yıl geriye Mısırlılıar, Sümerler Romalılar ve Perslere adar sürdürmek mümkün.Tavla oldukça benzeri olan Kızma birader oyununun habercisi omuştur.Tavla birçok kişinin inandığı gibi bir şans oyunu değildir.Tam tersine stratejik bir savaş oyunudur.Hatta çoğu zaman satranç kadar da zordur. Tavla ortadoğuda uzun zamandan beri popülerdi fakat dünyada 1920 lere kdar değil,taki o yıllardan itibaren,başlayıp yaygınlaşmasına kadar çift zar popülaritesini bir kumar oyunu olarak arttırdı.Ve Amerikada tavla kulüpleri gelişti. 1970 lerde büyük paralı turnuvalarla tavla bir tutku haline geldi.

lostun içinde ne alakaysa diyen olacak ama:))minervanın sorusunu es geçmemek adına açılım yapalım dedim..üniversitede başladım oynamaya..kiiii ;
ilk olarak öğretilmek istenmesine rağmen sıkılmıştım..sonra baktım üniversitede herkes oynuyor..dedim başımız kel mi öğrenelim..erkek kardeşim tarafında 2000 yılında öğrendim:)) sonra bir kaç turnuva ve her akşam babamla idman:)))

biraz şans ve biraz da strateji oyunu tavla:)

hoş ünv de müthiş bir kahve kültürü oluşturmuştum kendime...özellikle de vize ve final akşamları :)))

yine diyeceğim tavla keyifli bir strateji oyunumudur :roll: izlerken bana hiç öyle gelmiyor gibi :shock: (bilmeyen bir göz izliyor tabi ondandır muhtemelen :twisted: )ama verdiğin bilgilerle tavla tarihinde yolculuk yapmak çok keyifliydi teşekkürler ada...Şanslıyım iyi bir tavla öğretmeni olacak arkadaşım var en yakın zamanda yakasına yapışacağım 8) lost da tavla ile ilgili bu mitolojiyi duyup tavlayı öğrenmek isteyeceğim hiç aklıma gelmezdi... :?

Hımm çift çorap gördüğüm kadarıyla Lost hayatını değiştirmeye başlamış senin... 8)

Daha 2 gün önce tavlaya o kadar laf söylemiştin.. Ama şimdi öğrenmek istiyorsun... İlginç... :roll:

Bu arada Lost yakında rüyana kadar giricek gerçekten... :twisted:

UTOPYA' Alıntı:
Hımm çift çorap gördüğüm kadarıyla Lost hayatını değiştirmeye başlamış senin... 8)

Daha 2 gün önce tavlaya o kadar laf söylemiştin.. Ama şimdi öğrenmek istiyorsun... İlginç... :roll:

Bu arada Lost yakında rüyana kadar giricek gerçekten... :twisted:

haklısın tek :roll: ,daha bir kaç bölüm izledim...tavla 5000 yıllık geçmişi olan bir oyun bilseydim daha önce öğrenmeye çalışırdım 8) rüyama girer mi bilemem ama hayatımın bir parçası olacağa benziyor lost günüm lost saatim şimdiden boş vakitlerimi lost a göre ayarlamaya çalışıyorum :wink:

herkes hazır mı?

4. Sezonun ilk bölümü "The Beginning of The End" başlığıyla 31 Ocak 2008'de LOST yeniden yayında!

Şu an için yayına çıkış tarihi açıklanan bölümler şöyle sıralanıyor;

• 1/31/2008 Episode 72. - The Beginning of The End
    2/07/2008 Episode 73. - Confirmed Dead
    2/14/2008 Episode 74. - The Economist
Yeni sezona başlamaya geri sayan dizi, LOST: Missing Pieces adıyla ABC Kanalının resmi sitesi üzerinden Webisodes başlığıyla meraklı izleyicilerin eksik parçaları tamamlaması için (güya..) kısa bölümler yayınlıyor. Yeni sezon başlayana kadar oyalanmak ve kafanızı daha da karıştırmak için buyrun; http://abc.go.com/primetime/lost/missingpieces/index

Bu da Sezon 4 açılış fragmanı; http://www.youtube.com/watch?v=CbY_dWObLho

[spoiler:b2ff9ea8a9]Locke'un Jacob'ın yanına gittiği sahneyi hatırlıyorsunuzdur, dikkatli olanlar anlık olsa da yakalamıştır Jacob'u..

Ben direk Locke'a benzetmiştim, bazıları epey ileri gitmiş; kaş, göz, burun, çene hertürlü ayrıntıyı karşılaştırmışlar :)

Jacob_Locke_Comparison.jpg

[size=2]brootha, adam locke işte yaw bu da delil[/size][/spoiler:b2ff9ea8a9]

Ohh 31 Ocakta kavuşucaz Lost umuzaaa... :p

Bu arada Dante Jacob'ı anlıkta olsa görmüştüm ama Locke'a benzediği gözümden kaçmış... :?

Gerçi ben nette izlediğim için ekran biraz küçük oluyordu... :roll:

4.sezonun fragmanı:

http://www.youtube.com/watch?v=0ou7cWOTXJs

Gelenlerin "Sizi kurtarmak önceliğimiz değil" sözü bizimkileri epey bozdu. :) Anlaşıldığı kadarıyla Sam, Kate gibi birkaç kişi gidiyor; Locke elebaşılığında bir grup da kalıyor.

Bu arada biraz Lost oynamak isterseniz ve ortalama düzeyde İngilizceniz varsa:

http://www.find815.com/site/index.php

Bu da oyundan güzel bir ekran görüntüsü: :)

karl' Alıntı:
kate gerçek yaşamda yani lostun olmadığı zamanlarda charlie ile kırıştırıyormuş neyse ben asıl şeyi soracaktım istanbulda yaşayan arkadaşlara özelliklesoruyorum.lost dizisinin kolyeleri ve t-shirtleri istanbula bulunurmu. eskişehirde bi dükkanda bu ürünleri pazarlamak istiyorum.bilgisi olan varsa her türlü bilgiye açım.

Kolyeleri bilmem ama tişört için iki yer söyleyeceğim.

Biri istiklal caddesine taksim meydandan girdiğinde soldaki 3. yada 4. sokak ayrımının köşesinde. Zaten sola bakarak gidersen vitrinde South Park, Lost vs dizilerin tişörtlerini görebilirsin.

Diğeri ise atlas pasajında. Pasaj içini tarif etmeyeyim. Zaten kolayca bulabilirsin.

Ben de 1.sezonu bitirdim epeydir kaçıyordum çok bahsedilen çok yaygara koparılan şeyler popüler kültür gelir bana ,ama başladım hakikaten sıkı senaryo iyi çekim kaliteli oyuncular işte böle tadından yenmez şeyler çıkıyor ortaya ,Nip Tuck da en sevdiğim dizi ,ayrıca mesajlarında şu ölmüş diye tiyo yazanları ayıpladım derhal kestim okumayı izleyenlere haksızlık bu tiyo veren mesajları silin lütfen :lol: insanı ekrana kilitliyor rahatça 10 bölüm izlerim arka arkaya ama abartmıyım diye uğraşıyorum ..... :D

Kötü Robot'u hatırladınız mı?

........................................
badrobotlj5.jpg

Lost'un yapımcı firması, Paramount Pictures ile beraber ve aynı prodüktör ile mart ayında bizde de gösterime girecek bir filme imza attı:

........................................
cloverfield.jpg

Alttaki linke bir göz atın, -Godzilla'nın da daha önce yapmış olduğu gibi- Lost'daki "canavar"ın Amerika'yı karıştırmasını anlatıyor sanki. :eek:

Trailer ve teaser için: http://www.apple.com/trailers/paramount/cloverfield/

Bu arada Lost sezon 4 için birkaç kaçamak fragman daha isterseniz:

http://www.eonline.com/gossip/kristin/detail/index.jsp?uuid=5d90c5ac-d403-494d-965f-f74f7b6b0ce1

4.sezon, dün sabaha karşı Amerika ve Kanada'da başladı. Tabbi kaçırmadım. :) Ancak çok umduğumu bulamadım. Kötü değil, eski Lost bölümleri ayarında, ama insan giderek daha iyisini bekliyor. Üstelik bu beklenti sanırım yapımcılar için de büyük bir stress kaynağı. :)

[spoiler:87af25a26c]Şu linke bir göz atsana, senin için bir screenshot aldım :)

http://img221.imageshack.us/img221/8687/charlieqn0.jpg

[size=1]Not: Bir de Çinliler der ki: "Duyduklarının hiç birine, gördüklerinin yarısına inanma. :) [/size][/spoiler:87af25a26c]

tempo yine kaldığı yerden devam ediyor

bu bölüm yine soru işaretlerini çözen değil yenilerini ekleyen bir bölüm oldu

[spoiler:56c24e884c]3. sezon sonunda Jack'in gittiği cenazede tabuttaki isim için Benjamin ya da Sawyer, hatta John Locke bile olduğu ileri sürülüyordu. Ben 4. sezonun ilk bölümünü izledikten sonra o tabutta Hurley bile çıksa şaşırmam artık. Hiçbir dostu kalmayan, adadan ayrıldıktan sonra akıl hastanelerinde sürten bir tip olarak herhalde düşük bir olasılık değil Hurley'nin olması..[/spoiler:56c24e884c]

Özlemiştim çok özlemiştim oh be ohh bitmesin istedim durdurdum başlattım durdurdum başlattım oyle izledim : ) geçmez bir hafta şimdi.

4. sezonun ilk bölümünü dün izledim... Nihayet LOST a kavuştuk... :)

[spoiler:9dd79f6431]Evet neptune bu sahneyi gördüm...

Ama Hugo, Charlie'ye sen öldün sen gerçek değilsin diyor...

Charlie'de evet öldüm ama diğerlerinin yardıma ihtiyacı var bu yüzden geldim gibi birşeyler söylüyor...

Sonra Hugo gözlerimi kapatıcam 5 e kadar sayıcam ve burda olmıycaksın diyor... 5 e kadar sayıp gözlerini açınca Charlie gerçekten orda olmuyor...

Yani bence Charlie yine ölü... Ama dur bakalım izlemeye devam edelim... :wink:[/spoiler:9dd79f6431]

Diziyi izlemeden seni şaşırtayım demiştim. Ufak puntolarla da biraz ipucunu vermiştim önceden :)

Sonradan anladım bende... :D

Keşke o gün bu mesajı görseydim...

Kesinlikle haklıymışsın Charlie yaşıyormuş demek derdim... :)

Ama bölümü izledikten sonra gördüm... :D

Sosyal psikolojide conformism denen bi kavram var. Türkçeye uymacı davranış olarak çevrilen bu kavramı sürü psikolojisi olarak iyice uç noktalara taşıyan karşılıkları da var. Kısaca etrafımızdakilerin yaptıklarından ya da düşündüklerinden etkilenerek bir şey düşünmek ya da eylemek anlamına geliyor.

Bu lost işi benim için tam da conformist bir hikaye oldu. O kadar konuşuldu ki üniversitede en sonunda ulan getirin şunun cd lerini izleyecem dedim. Bunda dizinin inanımaz bir zeka ve senaryo içerdiği şeklindeki söylemler de etkili oldu diyebilirim. Bizim tvlerde tek bir dizi dahi izlemediğim ve insan zekası adına hepsini hüzün abidesi saydığım için belki bir fark yaratırım dedim.

Şu an itibariyle tatilde oldugumdan ve Tofel sınavım için ingilizce pratik yapmak istedigimden biraz da üç sezonu da bitirdim.

Valla dizi hakkında söyleyeceklerimin ilk maddesi ne olur diye sorarsanız kesinlikle Kate derim. Eminim bu insan ötesi, başlı başına hayran olunmak için yaratılmış canlıya benim gibi onmilyonlarca kişi hayrandır. Valla diziyi aslında birazda onu izlemeye doyamadıgım için bu kadar çabuk bitirdim. Sabahladıgım da oldu bu arada. Bu kızın bakışıyla, dudaklarının, yüzünün aldığı kıvrımlarla sağa sola eğilip duruyorum izlerken.

Onun dısında adada başrol oyuncusu konusunda monarşizm yoksa bile oligarşi var. Yani belli bir gurup başrolü oynuyor. Onun dısında kalan kalabalık en az yüz kişi. Adada kırk küsür kişi olmasına ragmen ana karakterlerin dısındaki kişiler sürekli degişiyor. Her bölümde yeni bir simayla karsılasıyorum ve bu dizinin gerceklik duygusunu zayıflatıyor.

Dizinin en onemli özelligi insanın belirsizliğe duydugu korkuyu çok güzel yönlendirmesi. İnsan ölümden bile ardından gelecek belirsizlik nedeniyle korkar derler. İnsan bilinci belirsizliğe karsı onulmaz korkusuyla mitleri yaratmıstır ki bişeyler acıklıga kavussun. dizi de her bölümde insanın önüne devasa bir belirsizlik koyup kemirin kemirebildiginiz kadar diyor..

Bunun dısında sürrealist unsurlar beni rahatsız ediyor. Yani o canavar olayından bahsediyorum. Siyah duman da henüz gerçeküstü bir motif durumunda. Tropikal adada bir kutup ayısı bile gercege uygundur olabilir ama gerceküstü motifler de var ve şahsi, olarak bundan hazetmedim. Şu şişkonun sayılarıyla olan bagıntı da benzer sekilde. O sayıların yasanan olaylarla olan bagıntısı matriks gerçeküstü bir etkileşim seklinde yansıtılmıs. bunlara gerek varmıydı diye sormak anlamsız çünkü bunlar olmasa dizi izleyiciyi ilkel korkularıyla böylesine yüzleştiremezdi sanki. Hepimizin içinde bir yerlerde ilkel bazı korkularıdan izler kalmıs ve bizler o korkularımızı kasıyıp kanatmaktan garip bir zevk alıyor gibiyiz. korkular gerilemiş ve kasımanın zevk verdigi bir hale gelmişse bu iyi tabi. Yine de kişisel olarak benim hoşlandıgım tarzı yakalamasının sebebi kurgusundaki zeka falan degil. Cocuklugumda büyük bir hayranlıkla okudugum kitaplarla özdeşim yaratması belki. Robinson cruise ve iki yıl okul tatili adlı kitaplardan aklımda kalan bu yalnız tropikal ada fantazisi hep hoş bir imgeler deryası yaratmıstır ben de. Eger teknolojiyle bulandırılmasaydı sanki kendi özelimde daha çok izlerdim bu diziyi gibi geliyor. Yani gizli kalmıs bir ada ve o ada da yasayan ilkel ama son derece zeki bir yamyamlar kabilesiyle mücadele etseyddiler daha bir hoşuma giderdi sanki. Bu dharma konseptinden pek hoslanmadım.

Herşeye ragmen güzel bir dizi. görsel bir sölen aynı zamanda. Oyuncular inanılmaz basarılı. Ancak bu oyunculardan hiçkimseyle bir özdeşim kuramadım. Gerçekten bu garip geldi bana. Etrafımda kime sorsam kimi sawyer kimi john kimi jack diyor kendine ama ben bu karakterlerin hepsinden kendimde bişeyler buluyorum. Şu koreli bile bende olan bir cok özelliğe sahip. Arap işkenceci arkadas da dahil buna. Her karaktere bölünmüş durumdayım kısaca. Hiçbirisi ne tam ben ne de ben değil.

sonuç olarak izlemeye deger biz dizi. Ama bu kadar sevilmesini biraz da bu kadar korkunç dizilerle muhatap olmamıza yoruyorum. Ama ne yalan söyleyeyim Kate için bin bölüm olsa hepsini izlerdim yalan yok.

Ah be Kate ben sana ne diim...

Hımm Pegasus Kata'e baya takmışsın anlaşılan... :)

Bu arada bende dizide bir çok kişide kendimi buluyorum... Yani tamamiyle şu kişi beni anlatıyor diyemem... Bu arada söylediğin bir şeyde doğru... Tamam bir yada iki kişide başrol toplanmıyor... Ama başı çeken belli bir grup var... Diğerleri cidden figüran görevi görüyor...

Ne olursa olsun Lost şu ana kadar çekilen dizilerden farklı bir dizi... Bilinmeyen insanı korkutur... Bu bilinmeyenler ise doğada, bir adada geçiyor... Ve insanlar geçmiş korkularını da yaşıyorlar bu adada... Ben çok sık dizi izlemem... Türk dizilerinide açıkçası sevmem... Çünkü hep belli şeyler... İlla arabesk bir yön olur bizim dizilerimizde... Ve bu yön kesinlikle bana göre değil...

Bu arada benim adamım Sawyer... Seninki de Kate...Sawyer'sız bir Lost düşünmek istemiyorum... Dizinin öyle bir karakterede ihtiyacı var zaten... Ciddi bir ortam olsa bile lakaplarıyla, sözleriyle o ortamı dağıtıyor bir anda... Bize nefes alma imkanı sağlıyor yani...

Bende tam yüklemişlermi diye bakmak için oraya giriyordumki bu yazıyı gördüm... :)

Bütün bölümleri fullsinemadan izledim zaten ben...

Çok kaliteli filmlerde var...

Favori sitelerimden... :wink:

3. bölümü şimdi bitirdim...

Karl haklıymışsın...

Özellikle bölümün sonunda ağzım açık kaldı... :?

Bu adam hiç ölmiycek herhalde... :roll:

Bu arada bölümlere gelecekten görüntüler eklenmeside güzel oluyor...

UTOPYA' Alıntı:
Bu arada bölümlere gelecekten görüntüler eklenmeside güzel oluyor...

Sanırım o görüntüler gelecekten değil, yaşanılan zamandan; ancak sık sık geçmişe dönülüyor. Ada görüntüleri 4.sezon için geçmişten veriliyor gibi.

Bu arada adamlar iyice uçtular, bakalım nasıl toparlayacaklar sonunda. :)

Hımm...

Dediğin gibi olabilir neptune...

Gerçekten sonunda bu dağınıklığı başarılı bir şekilde sonlandırabileceklermi bakalım...

Sevgili Utopya ve diğer arkadaşlar,
Lost'u izlediğiniz site, www.fullsinema.com, saldırıya uğradığı için bir süre kapalıymış. Başka izleyeceğimiz bir yer var mı?

dun aksam benım kuzene mısafırlıge gıtmıstık lostun yenı bolumlerını ondan aldım gec vakıt olsada oturup ızledım ben oh :lol:

Yok, benim yeni bölümlerle şimdilik işim yok. Daha yeni başladım ben 1 haftadır izliyorum. Arkadaşım 6 ay önce sezon 1'in dvd'lerini vermişti. Öyle duruyordu, hiç bakmamıştım. "Nedir bu Lost çılgınlığı, millet neden bu kadar seviyor?" diye kendi kendime soryordum. 6 aydır hiç ellemediğim diziye bir bakayım diye açtım sonra Lost manyağı oldum. 48 saatte sezon 1 bitti.

1,5 aydır sezon 1 bölüm 18 de takıldım kaldım artık iyice unutmadan devam etsem kaldığım yerden iyi olacak sanırım... :roll:

4. Sezon-Bölüm 9'da (En son yayınlanan bölüm.) Benjamin Türkçe konuşuyor. Hoş olmuş...

VAYYY ANNESİNİ :shock:

İLKİN BU DİZİ İÇİN İHİÇTE OLUMLU DÜŞÜNMÜYORDUM DOĞRUSU.TAKİİ SEVGİLİ BÜLENT " ABİCİM BİR İZLE MÜDEVİM OLUR ÇIKARSIN" DİYENE KADAR.

GATA HAYDARPAŞA HASTANESİN'DE YATARKEN ŞU LOST DENİLEN DİZİYİ BOŞ BOŞ YATACAĞIMA İZLEYEYİM DEDİM. AMMA VELAKİN BANA VERİLEN ODA DA MALESEF TV YOKTU.SEVGİLİ DOSTUM GÜLÇİN VE DOLAYISI İLE MÜSTAKBEL EŞİ GÖKHAN CİLLOP GİBİ BİR TV GETİRİP KOYDULAR ODAYA.İYİ DE, NASIL SEYREDECEKTİM BEN BU LOST'U :?: :idea: TABİ YANDI BİR ANPUL VE GÖKHAN KARDEŞİME BİR TELEFON ANINDA GÖRÜNTÜ YAPTISAĞOLSUN GETİRDİ BİR DVİX PLAYER.OY OY OY :D .KARARLIYDIM LOST'U SEYRETMEM LAZIM GELİYOR İNCE AYRINTISINA KADAR.BİR AKŞAM KAÇTIM GİTTİM KADIKÖYE VE 4.SEZON 8. BÖLÜM DAHİL DVİX YAPTIRDIM UÇARAK GELDİM ODAYA.ULAN ŞU LOST NELERE KADİR Kİ Bİ DÜNYA ZAHMETE GİRDİK.

HERNEYSE, İLK BÖLÜMDEN BAŞLAYARAK İZLEMEYE BAŞLADIM VE HER SEZON'DA NEREDEYSE YATAĞA BAĞIMLI HALE GELDİM.BANA VERDİKLERİ ANTİ DEPRESAN VE UYKU HAPLARI KİFAYETSİZ KALDI NEREDEYSE :D BEYNİMDE HEP AYNI DÜŞÜNCE VARDI " ACABA DİĞER BÖLÜMDE NE OLACAK :?: " HEP BU SORULAR UYKUSUSZ BIRAKTI BENİ. VE SONUNDA AYNEN OTURAN BOĞANIN DA DEDİĞİ GİBİ MÜPTELA OLUP ÇIKMIŞTIM.
LOST MÜPTELASI :lol:

ŞİMDİ EVİMDEYİM VE HASTANE ODASIN'DA 32 EKRAN TV DE KARGACIKBURGACIK SEYRETTİĞİM LOST'U BİRDAHA BAŞTAN 42'' LSD DE SEYREDİYOM. YAHU BİR BAŞKA OLUYO DOĞRUSU. :D SES SİSTEMİNİDE BAĞLADIĞIMDA KENDİMİ "ADA" DA HİSSEDİYORUM VALLA :D

YANARIMDA ŞİMDİ 4.SEZON 9 BÖLÜMÜ KAÇIRDIĞIMA :( NEREDEN BULACAM BEN BU DOKUZU ACEP :?:

SEYRETMEZSSEM ÇATLARIM YAHU :roll:

YAKTIN BENİ BÜLENT YAKTIN :!:

Lost'u izleyen kimle konuştuysam hep benzer senaryoyla izlemeye başlamışlar. Ben de dahilim. Önce olumlu bakmıyoruz. İzlememek için direniyoruz bir süre ki bende bu süre yaklaşık 6 aydı. DVD'lerin bana verilmesinden sonra koydum bir kenara ve yüzüne hiç bakmadım.

Bana "Adaya düşen bir uçaktan yaralı kurtulan bir grup insanın yaşam mücaelesi ve adadan kurtulma çabaları." denmişti konu olarak. Bence çok felsefik bir dizi. İlk bölümü izledikten sonra yerimden kalkmadan tam 9 bölüm izledim ve 48 saat içinde de sezon 1 bitmişti. Şuan tüm bölümleri bitirmiş durumdayım. Boş vakti olanlara da tavsiye ederim.

Üst Alt