Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.
Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.
Spoiler/Ayrıntı İçerik:Son sahnede çıkan beyaz saçlı teyzeyi daha önceki bolumlerde hiç gorduk mu, gorduysek nerde gorduk, kimin nesidir, faraday'ın annesi olabilir miii?
Spoiler/Ayrıntı İçerik:
Şöyle şeyler düşündüm; ne dersiniz?
1-2. bölümde gördüğümüz Ben, en eski zamanda kalan Ben gibi geliyor bana. Said'in emrinde çalıştığı Ben ise "yeni" Ben. Onu için, "bugün" Said Hugo'ya, Ben ne derse tam tersini yap" dedi. Gelecekteki Ben ile geçmişteki Ben'in hamlelerini izliyoruz sanki...
Gördüğümüz eski Ben, ve herkesi tuzağa çekiyor. Buna karşın Said gelecekteki Ben'in emrinde ve geçmişteki Ben'dan korumaya çalışıyor elemanları..
Spoiler/Ayrıntı İçerik:Ben'in giderek iyi adam olacağını hiç sanmam. Olursa müşteri de kaybederler gibi geliyor bana. Hem kızının ölümünden sonra elinden geleni ardına koymaz sanki. Bizimkileri de kullanıyordur.
Bir de dizi giderek daha kurgu-bilim ağırlıklı olmaya başladı. Benim daha çok hoşuma gitti ama bu da adamlara müşteri kaybettirebilir.
Spoiler/Ayrıntı İçerik:5. sezonun ilk iki bölümü izledikten sonra benim kafamı kurcalayan tek şey Benjamin Linus’un önceki sezonlarda kendisine ada ve kim olduklarına dair yöneltilen sorulara birkaç kez “we are the good guys” (bizler iyi adamlarız) şeklinde cevap vermesi geldi. Bunun yanında uçak kazasıyla adaya düşenlere adayla ilgili en ufak bir bilgi vermemiş, Locke ve Jack tarafından sıkıştırıldığında ise henüz buna hazır olmadıkları vurgulanmıştı Ben tarafından.
Şimdi ilk iki bölümde hem oryantasyonun hazırlanışına uzandık, hem de zaman kavramındaki karmaşıklığa daha net tanık olduk. İyiler ve kötüler diye şu aşamada ayırmak ne derece doğru olur bilemiyorum ama adayı terk edip dünyaya geri dönenler şu an iki farklı grup halinde yer alıyor dizide. Ada artık zaman kavramının dışında kaldığı için açıkçası ben Charlie’nin geri dönüşünü de göreceğimizi düşünüyorum yakında. Ha bir de önceki sezonlarda diziye birkaç bölüm giren ve birbirlerini zehirleyip ada sakinleri tarafından öldü sanılarak diri diri toprağa gömülen Paulo ve Nikki Fernandez’i de unutmayalım..
Faraday, ambarın arka kapısını Desmond’ın açacağını biliyordu ve herkesin uzaklaşmasını bekledi. Zaman sürekli değiştiği halde diğer insanların adada bulunmaması, sanırım Desmon’la Faraday’ın “sabit” ilişkisi yüzünden olsa gerek diye düşünüyorum. Adada sürekli zaman değişmesini sebebi ise bence Locke yüzünden oluyor. Şu an dış dünyada ölü, ada da ise hala canlı olarak her iki tarafta da bulunan tek kişi John Locke abimiz. Herkesle birlikte Locke’un adaya götürülme sebebi de bundan ibaret olsa gerek.
İşin en ilginç yanı ise, şu iki bölümü izledikten sonra artık o uçak adaya neden düştü, bu insanların ilişkileri varmıydı öncesinde, birbirlerini tanıyorlar mıydı gibi sorular biraz anlamını yitirdi gibi izlediğimiz bu iki bölümle. Tanıyorlarsa bile hatırlamıyorlar işte, sürekli paralel olarak ileri geri zaman sıçramalarıyla şimdilik işin bu kısmı gündemden düştü gibi
Spoiler/Ayrıntı İçerik:
Ya, bu bölüm çok enteresan oldu! Zamanlar arası geçiş iyice şaşırtıcı olmaya başladı
Sawyer, Kate ve Claire'le karşılaşınca, ahan dedim şov başlıyor! O karşılaşma olabildiğine göre, kendi kendileriyle de karşılaşabilirler! Bir de sonunda Jin Danielle'in kucağına düşmedi mi; iyice şaşırdım
Nedir bu durum yahu
Spoiler/Ayrıntı İçerik:
Bence kendi kendileriyle karşılaşma olasılığı yok gibi... Eski bölümlerde hani uykularında gerçeğe yakın rüyalar ya da uyanıkken gördükleri hayaller, gelecekte yasanan olaylar olabilir. Yani geçmişte de gelecek yaşanmıştı, gelecekte de geçmiş yaşanıyor. Biraz karmaşık durum tabi. Kendileriyle karşılaşırlarsa zamanda paradoks oluşur.
Spoiler/Ayrıntı İçerik:Yahu birde TESTERE filmi için bir deha ürünü diyorlardı, yönetmeni için einstain kadar zeki diye bi makale okumuştum, bu LOST varya bu LOST çok daha süper akıl oyunları ve enteresan replikleri ile daha zekice yapılmış. 4. sezon 9. bölümdeydi yanılmıyorsam, BEN karakteri " Türkçe biliyormusunuz" diye bi cümle bile kurdu. Çok şaşırdım yahu
Sawyer kadar sert ama bi o kadar da komik biri olamaz, laf sokmalarına bayılıyorum onun Bana nasıl bi lakap takardı acaba
Ne adaymış be yerinde durmuyor
Spoiler/Ayrıntı İçerik:
Bu bölüm cevaplar şeklinde hazırlanmış. Jhon Locke'un adadan ayrıldıktan sonra kimlerle görüştüğü neler yaptığı ve ölümünün nasıl gerçekleştiğini görüyoruz. 6. Bölümde Ocean 6'lısı, Locke'un tabutuyla birlikte adaya geri dönüyorlardı. Bu bölümde de Locke'un adaya geri döndüğünde hayata da geri dönüp dönmeyeceğini öğrenmiş oluyoruz.