Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Lyrica 150 mg kapsül ilacını kullanan ve ilaç hakkında bilgisi olan var mı?

aydünyavaz

Aktif Üye
Konular
619
Reaksiyonlar
307
Annem bu ilacı kullanmaya başladı Yenice.
ilacı kullanan varmı aramızda.

Daha çok nöropatik ağrılar için kullanılan ilaç..

evet ben kullanıyorum 300 lük kullanıyorum ben NEROPATİK ağrılarım var o sebebten dolayı kullanıyorum...

Merhaba kullandiginiz ilaç agrilarinizı geçirdimi

Ben 300 mg kullanıyorum doktor bana nöropatik Ağrı'da bu ilacın üstüne yoktur dedi.

Nöropatik ağrıları hafifleten bir ilaç.Etkileri kişiden kişiye değişir.Ama rahatlatıcı, enerji veren ve yokluğunda kabus hayatı yaşatan antideprasan etkili bir ilaç.Bu yüzden mecbur kalmadıkça verilemesi gereken bir ilaç.Bağımlılık yapıyor.Bu yüzden doktor kontrolündedikkatli kullanılması gerekiyor.2 Yıl kullandım fakat daha sonra bağımlılık yaptığı doktorumca söylendiğinden neruda kullanmaya geçiş yaptık.

Ben bu ilacı 6 senedir kullanıyorum son günlerde bakanlık tarafından kısıtlama getirildisadece üniversite hastaneleri hem raporu hemde ilacı yazıyor,kullanan arkdaşların deneyimlerini öğrenmek istedim,onun için sordum.

Siz lyrıca'yı hangi nedenle kullandınız.

asanur

MS Hastasıyım bitmeyen ağrılarım var.Nöropatik ağrı diyorlar.Bu yakın zamanda da fibromiyaljin var dedi doktor.Bol bol egzersiz diyordu o aşamayı da geçtik profesyonel spor yapmalısın önerisinde bulunuldu.Bakalım.Hiç enerjim yok.

Not:Ağrı kesici ilaçlar tedavi edici özelliğe sahip değildir

Son düzenleme:
marangozz
Kardeşim zaten nöropatinin bulunmuş bir tedavisi yok.
Bende nöropati hastasıyim ve beş senedir bu ilacı kullanıyorum.
Bu ilacın bir nevi uyuşturma özelliği var,ve mevcut şikatetleri kullanıldığı sürece uyuşturuyor.
Bu ilaç harici hiç bir ağrı kesici mevcut sıkıntıya çare olmuyor.
Bizler istemezdik böyle bir ilaca bağımlı olmayı ama gelgörki bizim acılarımıza bu ilactan başka çare yok.

Ben,nöropatik ağrı 7 senedir var lyrıca 300mg*2,contramal 50mg*2,lamıctal 100mg*2,larocyl25mg*1
Kullanıyorum,Siz hangi ilaçları kullanıyorsunuz?

ben 2 yıl lyrica nın muadili perge kullandım ve ilave olarak halen duxet 60 mg kullanıyorum..yanma batma etkilerim hafifledi ama elektrik çarpma etkisi devam ediyor onu geçirecek bir yöntem ilaç bulamadım açıkçası...benim ki beyin kanamasına bağlı noröpati...geçmiş olsun herkese..

bu ılacı hangı doktor yazıyor

norolojımı psıkytrımı

Benim bacağımda da sinir hasarı kas yaralanması oldu.
Emg çekildi kaslarda ileri derece seyrelme var.
Yanma batma Elektirik çarpması gibi sorunlar yaşıyorum.
Uyurken parmaklarımı bir şeylerin yediğini dahi düşünüp havaya sıçrıyorum.
Size Lyrica bana iyi gelir mi veya yazarlar mı?

Son düzenleme:
marangozz,
Senin derdinin çaresi aynen lcyra,tedavi etmez ama sancı ve yanmalarini kullandigin sürece ortadan kaldırır.
Yazma konusuna gelince,doktoruna bu konuyu yani bu tür arkadaşlarin lycra kullandığini ve uygun görürse deneme amaclı kullanmak istedigini soyle.
İnanırmısin lycraya bende ayni böyle başlamiştim ve beş yildir kullaniyorum,benim olmazsa olmazim oldu bu ilaç.

Zamanında yalnış teşhişten anneme verdiydi doktor bipolar diye boşuna içti garibim işini bilmeyen doktorda oluyo

Ağır ilaç biraz arada bir kan tahlili yapıyodu

Merhabalar, ben lyrca 225mg sabah akşam. Sırdalud 6 mg günde 4 defa liorosel 10 mg günde 4 defa kullanıyorum. Yanma, kasılma uyuşma gibi sıkıntılarım devam ediyor. T6 t7 hasarlı OF hastasıyım. Doktoro kontrol zamanı gittim sıkıntılarımı anlattım bana yaptığı tek şey kaldır tekerlekli sandalyemde kaldır bacağını indir bacağını itmeye çalış çekmeye çalış dedi. Bacaklarım aşırı sertleşiyor ve ağırlaşıyor. Kasılmalarım yüzünden hareketlerim kısıtlanıyor. Sizce ne yapabilirim ?

Bu ilacı sadace üniversite hastanelerinde nöroloji ve algoloji poliklinikleri veriyor.yeşil reçete kapsamına alındı.

Raporunuz olsa dahi sadece reçetiyi bile üniversite hastanelerinde yazıyorlar ve ben "Contramal" isimli yeşil reçeteli bir ilaç daha kullanıyorum bu ilacın raporunu da üniversite hastaneleri algoloji poliklinikleri yazıyor ama bittiği zaman aile hekimi bu ilacı yazıyor,lyrıca'yı sadece üniversite hastelerinde yazılıyor,

Pluvia
T6 t7 omurilik felci parapleji

asanur
Bana hastahanede yazıldı üniversite hastahanesinde. Beş ay tedavi gördüm şu anda iki aydır evdeyim. Kullananlar varsa diye sordum aynı şikayetler var mı acaba ?

Pluvia

Bacağımda kas hasarına bağlı sadece ayağımda yanma batma Elektirik çarpması terleme, uyurken karıncanandığı zaman ayağımı faremi yiyor diye tiribe girip yataktan fırlıyorum. Bazende uyurken şiş sokuyorlar gibi oluyor o zaman tavana kadar sıçrıyorum

Bende nöropatik ağrı ve ileri derecede uyuşma var, yalın ayak yere basamıyorum ve havluyu tutmak dahi benim için çok rahatsız edici ve lyrıca'dan başka,contramal 50mg,lioresal 10mg,lamıctal 100mg kullanıyorum ilaçlar çoktan'dır kullandığımdandır herhalde pek etkisi olmuyor,

marangozz

e kardeşim hani kullanmayacaktık? millete kullanmayın deyip kendin, bana yazarlar mı? diye soruyorsun.

Üst Alt