Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Lyrica 150 mg kapsül ilacını kullanan ve ilaç hakkında bilgisi olan var mı?

hnr

Lyrica yı Barda çalışırken kullandım malum bar ortamında ilacın tedavi etkisini anlamak yerine alkolle birleştiğinde yaptığı saçma sapan etkiyi düşünerek kullanma dedim.
Kullanma taraftarı değilim ama bende ki rahatsızlığa bu ilaç iyi gelirmi diye merak ettim bana yazarlar mı diye de sordum.
Ve nöropatik ağrı olmasına rağmen gidip yazdırmadım. 😂

Merhaba benim kolum 13 yıl önce ampute edildi ve 13 yıldır nöropatik ağrı çekiyorum Lyrica dan başka ilaç çare olamadı maalesef, 150x2 ile başladım yeterli gelmedi 225x2 kullanıyorum 300 doza istesem çıkardım ama yavaş yavaş gitmek lazım, malum bağımlılık riski en basit ağrı kesici ilaçta bile var. ilaç etki süresi 12 saat ama zamanla azalıyor salınım süresi 225mg lyrica ile ağrılarım 8-10 saat geçiyor . 2 saat idare ediyorum sonra 2. dozu alıyorum. Eğitim araştırma, üniversite , şehir hastaneleri yazıyor. Ben ftr ye gideceğim. deneyimlerimi paylaşırım. herkese acil şifalar dilerim.

hnr

Lyrica yı Barda çalışırken kullandım malum bar ortamında ilacın tedavi etkisini anlamak yerine alkolle birleştiğinde yaptığı saçma sapan etkiyi düşünerek kullanma dedim.
Kullanma taraftarı değilim ama bende ki rahatsızlığa bu ilaç iyi gelirmi diye merak ettim bana yazarlar mı diye de sordum.
Ve nöropatik ağrı olmasına rağmen gidip yazdırmadım. 😂

Sizde hangi durumdan sonra nöropatik ağrı oluştu?

ben de sol kol ulnar sinir hasarı sonrasında 300 mg kullanmaya başladım. oldukça etkili bir ilaç. raporum var ama her doktor yazmıyor maalesef.

bende travmatk bir iş kazası sonucu kullandım.Amerikada sene 2014 kaza sonrası vermişlerdi.Ancak pek faydasını görmedim yada o zamanlar ağrılarım dayanılmayacak şiddetteydi.Şimdi ya ağrıyla yaşamaya alıştım yada gabaset kullanmaya başladım o iyi geliyor nörapatik ağrılarım için.

tanerbudak...hocam benim de sol kolumda var beyin kanamasına bağlı...yanma batmalara baya etki ediyor pregabalinler ,ama elektrik çarpma hissi geçmedi maalesef ben de halen kolumu çıplak bir yere değdiremiyorum....sendeki etkileri neler yanma batma iğneleme etkileri varmı kaç sene oldu??...geçmiş olsun herkese..

tanerbudak...ben de PERGE yanma batma olayını hafifletti baya, yüksek dozunu kullanırsan etkili olabilir bir doktorun la konuş derim hocam...geçmiş olsun..

Bir defa 2 tane 25mg almistim. Kafa yapti sattlerce evdekilerle sohbet edip sarki soyledim. Arka sokaklarda 300 mg liklari iyi paraya gidiyormus. Kafa yaptigi icin.

2000 li yılların başlarında Esrar kullanımı çok yaygındı, devletimizim uyuşturucuya açtığı savaş genelde Esrar üzerine olunca eroine olan ilgi daha da arttı.
Eroin kullananlarda çok ve her an bulamadıkları için altarnatif ilaç arayışı peşine düştüler.
Eroinciler eskiden Roj, Xanaks, akineton gibi ilaçlar peşine düşerlerdi, devlet roju Xanaks ı madde bağımlılarına unutturdu ama şimdide lyricaya baş vurdular.

Eroinciler için Lyrica mucizevi ilaç çünkü Eroin krizi ağrılı ve sıkıntı olduğu için lyrica tek çareleri

raporu olanlara neden zorluk çıkartıyorlar peki onu anlamıyorum ben!??...uyuşturucu kullanan kişi ile gerçek hasra raporu olanı ayırmak zor olmasa gerek...devletin uyuşturucu ile müdahalesi diğerine eziyet ederek olmamalı diye düşünüyorum!..tıpkı torpille rapor almaya göz yumup milleti rapor kontrolüne çağırmak gibi!!

deathless

Benimde yıllardır merak ettiğim bir şey var, bu ilaçlar adı üstünde bak ilaçlar renkli reçetelere tabi tutuluyorda sigara alkol tiner uhu çakmak gazı ve bali neden siyah reçete ile satılmıyor da her yerde satılıyor. Üstelik bunlar ilaçta değil yanıcı uçucu insan sağlığına %100 zararlı maddeler.

Bu işte bir orsç olduğunu düşünüyorum 😂

marangozz..hocam demekki devlet in ilaç kelimesine bir zaafı var...sigara bali uhu vs şeyleri normal bir meta olarak görüyor:))

Ortapediye gittim, yanma batma Elektirik çarpması oluyor dedim.

Lyrica yı
Sakın sakın sakın
kullanma diye beni ikaz etti.
Nöropatik ağrılar geçer dedi.

marangozz

sen de şu ilacı bi alamadın gitti :D

eğer isim verip ilaç istediysen yazma ihtimalleri düşük. çünkü biliyorsundur, bu ilacı torbacılar parayla satıyor. istismar edildiğinden yeni tedaviye başlayan hastaya kolay kolay yazmazlar. adamlar hasta numarası yapıp ilaç almaya çalışıyor satmak için. bunlar yüzünden gerçek hastalar ilaca ulaşmakta zorlanıyorlar.

Allah kimseyi hiç bir ilaca muhtaç etmesin amin

arkadaşlar elinde bu ilaçtan olan varsa yardımcı olabilir mi ? daha önce bulunduğum ilde alabiliyordum yazdıramadım nevrotin yazdı doktorum yalnız onunda ürolojik bazı yan etkilerini gördüm üniversite hastanesine gidicem yazdırmaya ama hem şuan iş yoğunluğu hemde hava şartları biraz ertelememe sebep oldu yardımcı olan olursa çok sevinirim kullandığım doz 150 mg dı ama farklı dozu da ayarlayabilirim

bir çok muadılı var bu ılacın ayrıca su an yesıl recetelı bır ılac konumunda.doktora yazdırıp ıstemenız daha dogru olur sanki.

Evet, muadilleri pregabalin içeren ilâçlar, örneğin Regapen. Recetesi artık sadece araştırma ve eğitim hastanelerinde yazılabiliyor.

Aynen varda işte bulunduğum ilde yazma yetkisi yok en az 1 ay kadar sonra gidebileceğim araştırma veya üniversite hastanesine bu zamana kadar yaşamamıştım bir sıkıntı geçici de olsa ulaşamadım birde nevrotin farklı yönde etki edince mecbur kaldım

benim de Lyrica ilacım bitti. hatta ilaç raporumun süresi de dolmak üzere. özel hastanelerde yazmıyorlar artık korkuyorlar. eğitim ve araştırma hastanelerine gidin diyorlar. 3.basamak hastaneler yazabiliyormuş sadece.

sinir ağrısını allah kımseye cektırmesın.cok zor cok zorrr

bu tarz ilaçları başkasına "verirseniz" TCK md.188 ile yargılanıp hapis cezası alabilirsiniz.

pregabalinler de aslında normal ilaç statüsünde rahat alabiliyorduk,ki ben 2 yıl PERGE kullandım...ama müptelanın biri sanırsam eczane den istemiş verilmeyince de eczacının boğazını kesmiş ve bu yüzden de yeşil reçete olayı başlamış pregabalinler için...ben en son yazdırmaya gittiğimde doktorum bu ilaç da çok farklılıklar oldumu kullandığın süre içersinde diye sordu ben de hayır deyince bırakabilirsin o zaman çok uğraşmana gerek yok demişti ve şu an sadece duxet kullanıyorum oda aynı etkiyi yapıyor zaten...millet nasıl bağımlısı oluyor ya anlamak güç ben 2 yıl kullandım bir şey hissetmedim ve bırakmak için bin beşyüz takla atıyordun bir de,ailem kafana göre bırakma dediğinde onlarla kavga bile ediyordum:))

deathless

tıbbi olarak önerilen dozda alındığında herhangi bir bağımlılık veya uyuşturucu etkisi görünmez. zaten doktorunuz durumunuzu düzenli olarak kontrol edip olumsuz durumlarda ilacı keser. süreç kontrollü işler. fakat kötüye kullanımda, ilacı yüksek dozda alım ve diğer maddelerle karıştırma söz konusudur. bu nedenle bazı kişiler rol yaparak doktoru kandırıp ilaç almaya, uyuşturucu satıcılarından ücretle almaya meyillidirler. bu durum toplumda birçok ilaç için uyuşturucu madde muamelesi yapılmasına neden oluyor. oysa bu ilaçlar, birçok kontrolden geçip, izinlere tabi olarak, denetim altında satılan yasal ilaçlardır. birileri keyif yapacak diye hastalar ilaca ulaşmakta zorluk çekiyor. iş öyle ele ayaga düştüki hasta kılıklı çeteler var, hastane hastane dolaşıp ilaç almaya çalışıyorlar. gelinen noktayı aşağıdaki resim özetler nitelikte. muhtemelen alternativi bulunup piyasadan çekilmek zorunda kalınacak bir ilaç. ben şahsen bu tarz konuların açılmasını bile doğru bulmuyorum, yönetim bu tarz içeriklere kısıtlama getirmeli. adam burada hastalık tüyosu almaya çalışıyor.

ici-uyusturucu-dolu-ekmek-arasi-doneri-emniyete-getiriyor-cesarete-bak.jpg

mis gibi döneri hiç etmişler.

Üst Alt