Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Pasta ve yemek tarifleri

Ooo maşallah poğaçalar çok güzel. ben ilk yaptığımda şeklini verince fırında 40 dakka 30 derecede beklettiktim oda fazla oldu diye düşündüm. sonrasında okadar tutmadım buna yakın bi görüntü oldu benimki de.
Ekmeklerde gözenek olmuyor..mayayı yapalı 4 seferdir ekmek yapıyorum hep böyle. Her mayanın huyu suyu farklı buda böyle heralde dedimdi :) hamuru katı yoguruyor olabilirim oda aklimda olsun..3 posta katliyorum distan içe dogru..mayayı aktif hale getirdim bu aksam ekmek yapcam bunlara dikkat edeyim bakalım bi değişiklik olacakmı.

Ooo maşallah poğaçalar çok güzel. ben ilk yaptığımda şeklini verince fırında 40 dakka 30 derecede beklettiktim oda fazla oldu diye düşündüm. sonrasında okadar tutmadım buna yakın bi görüntü oldu benimki de.
Ekmeklerde gözenek olmuyor..mayayı yapalı 4 seferdir ekmek yapıyorum hep böyle. Her mayanın huyu suyu farklı buda böyle heralde dedimdi :) hamuru katı yoguruyor olabilirim oda aklimda olsun..3 posta katliyorum distan içe dogru..mayayı aktif hale getirdim bu aksam ekmek yapcam bunlara dikkat edeyim bakalım bi değişiklik olacakmı.
sizler daha iyi bilirsiniz epey ekmek yapan olarak ama. su korona cikali beri disaridan hic pismis mamul almiyoruz. haliyle az yesekte eve ekmek lazim diye eksi mayami 8 gunde yapabildim sizlerin tariflerinizi referans alarak.

hamurunu civikca yapiyorum. kabardiktan sonra elimi suya batirarak hamuru havalandirip tabanini yagladigim tavaya koyup yarim saat bekletiyorum.sonra firina atiyorum. boylece her taraf un olmuyor temizlik isi cikmiyor.
evdekiler muthis memnun, cok begendik eksi maya ekmegini ama un pahali beya...

evdekiler muthis memnun, cok begendik eksi maya ekmegini ama un pahali beya...

shukufe,

Ekşi mayalı hamurda mayalarken yarım saat 45 dakika arayla en az 2-3 kez katlama yapmalısın. O zaman daha güzel dokulu ve gözenekli ekmek olur. Tavaya koymadan da 1 gece buzdolabında bekletirsen daha iyi sonuç alabilirsin.

Bir de pasta böreklik kiloluk un alırsan çok pahalıya gelir. 5kg veya 10kg genel amaçlı veya ekmeklik un alırsan daha ucuz olur.

evet bende 5 kiloluk katmer aliyorum. piyale marka biraz daha uygun gorunce aldim bi seferine ama katmer gibi begenmedim.
dediklerinizi deneyecegim. tesekkurler doktor bey.

GRAHAM BELL Eline sağlık.:) ekşi maya ayrı bir lezzet iyi yapmışsın. hamuru yogurunca beklemek icin tasa alırken bende yagliyorum katlama yaparken her seferinde unlarla boğuşuyordum..
corona yüzünden evde çeşit denemeler yapar olduk. pide yaptım dün, youtubeden izledim masmavimutfak3 takip etmek istersen cok guzel seyler yapıyor oradaki tarifi yaptim cok iyi oldu ama zor geldi evdekilere beklemeyin bida yapamıcam dedim hergün ugrasamak zoor :) :)

Katlama yaparken un kullanmayın. Bir tasa su koyu elinizi batırıp çıkartın. Islak elle tutunca hamur yapışmaz.

Katlama yaparken un kullanmayın. Bir tasa su koyu elinizi batırıp çıkartın. Islak elle tutunca hamur yapışmaz.
ıste bende ıslak elle kaldırıp kadırıp havalandırıyorum. sızın katlama dedıgınızın baska cesıdıymıs. koyde kucukken yengemın hamur yogururkenkı gıbı lap lap lap dıye cırpıyorum. cok guzel gozenekler oluyor hamurda.

@GRAHAM BELL Eline sağlık.:) ekşi maya ayrı bir lezzet iyi yapmışsın. hamuru yogurunca beklemek icin tasa alırken bende yagliyorum katlama yaparken her seferinde unlarla boğuşuyordum..
corona yüzünden evde çeşit denemeler yapar olduk. pide yaptım dün, youtubeden izledim masmavimutfak3 takip etmek istersen cok guzel seyler yapıyor oradaki tarifi yaptim cok iyi oldu ama zor geldi evdekilere beklemeyin bida yapamıcam dedim hergün ugrasamak zoor :) :)
bende denedım eksı hamurdan pıde pek memnun kalmadım pıdeden ekmek gıbı.1 bardak sutu ısıtıp bır yumurtanın beyazını bır kasık sıvı yag bıraz pakmayayla hamur yaptım kabardıktan sonra yumurtanın sarısına parmak uclarını batırarak hamuru baklavalar yaptım. boylesı cok daha hosumuza gıttı.

Sorun olmaz ama hamur çok yağlanırsa kıtırlığı azalır. Bir de yüzü pişerken matlaşıyor.

Bak bu video çok güzel... Adam çok cıvık hamurlarla bile çalışabiliyor.

Buda bir sanat şiir gibi ekmek yapmış. hayal ettiğim görüntü işte bu ben böyle ekmek yapmak istiyorum🙏 nekadar güzel ekmek çatlağı..

Biraz daha cıvık yapmam lazım anlaşılan o, bu ekmeğin gözenekleri de super.. bu hafta su oranını çoğaltmıştım ama yetmiyor anlaşılan.

Şukufe
ekşi maya ile pide deneyenler iyi olmadığını söylüyor. ben kuru maya ile yaptım un ve su ile...Eliine saglik sende benim gibi meraklısın belli insan iseyince yapamiyacaagi iş yok böyle zamanlar da tam fırsat zamanı oldu..

yok ya ben hamurisi pek yapmam. ekmek zaten hic ekmek yapmada koronadan oturu ekmek almak istemedigimizden is basa dustu.
pideyide ekmek hamuru yaptikta bi denedim. 2inci sefer pakmayaedim netten araklayarak. ama kimin tarifiydi uttum.
guzel ugrasmakmis ekmek yapmak.

Bunlar benim pideler... Geçen hafta yapmıştım. Gayet güzel oldu ve fırın pidesinden çok daha uzun dayanıyor.

Normal un, maya vs. aynı ekmek hamuru gibi.. Sadece üstüne şifa ve yumurta kullandım.

Bunlar benim pideler... Geçen hafta yapmıştım. Gayet güzel oldu ve fırın pidesinden çok daha uzun dayanıyor.

Normal un, maya vs. aynı ekmek hamuru gibi.. Sadece üstüne şifa ve yumurta kullandım.

ovvv goruntusu cok guzel olmus. bende parmak uclarımı yumurta sarısına batırarak yaptım ama sızın baklavalar gıbı hıc olmadı.tadı begenıldıde boyle bır goruntusu olsa daha guzel olurdu.yaptıktan sonra beklettım. sız beklemesı bıttıkten sonramı yaptınız baklavaları.

bende parmak uclarımı yumurta sarısına batırarak yaptım ama sızın baklavalar gıbı hıc olmadı.

Şimdi şöyle oluyor... Hamuru yoğurup 5-10dk dinlendiriyorsun. Sonra tepside yağlı kağıt üstüne koyup elinle güzelce yassıltıyorsun. Üstünü streçle örtüp o şekilde mayaya bırakıyorsun.

Bu arada ŞİFA hazırlıyorsun. Şifa yarım fincan unu yarım fincan su ile güzelce eritip üstüne 3/4 bardak kaynar su döküp güzelce karıştırıyorsun. Bir kenarda soğuyor.

Hamurun mayalanınca bu şifadan hamurun üstünü elinle güzelce sıvazlıyorsun. Yani üstü iyice bu karışımla ıslanıyor. Sonra parmak uçlarınla baklava şekli verip 10-15 dakika daha mayaya bırakıyorsun. Ardından sıcak fırına sürüyorsun.

Yumurtalı istiyorsan şifanın üstüne sürebilirsin.

Pide çok güzel olmuş.👌

Benim yaptığım tariftede şifa var. Birde ön maya yaparak yaptım tarif oyleydi. Güzel oldu gerçekten hergün yapsana diyorlar da bana zor geliyor..:)

MeTePe ekmek hamuru yaparken sizde tuzu hamuru yogurdukatan sonra mı koyuyorsunuz videoda öyle yapılmış birkaç yerde daha gördüm ben ilk yoğurma esnasında unla beraber koyuyordum sonradan karışmaz gibi geliyordu.

sizde tuzu hamuru yogurdukatan sonra mı koyuyorsunuz .

Ekşi mayada sonradan koymak gerekli. Çünkü tuz mayalanmayı yavaşlatıyor. Adam normal hamurda ister önden, ister sonradan pek bir fark görmedim ben. Hatta önden koymazsam hamur çok hızlı mayalanıp yumuşuyor.

Ekşi mayada sonradan koymak gerekli. Çünkü tuz mayalanmayı yavaşlatıyor. Adam normal hamurda ister önden, ister sonradan pek bir fark görmedim ben. Hatta önden koymazsam hamur çok hızlı mayalanıp yumuşuyor.
maksat hamuru cok hareket ettirerek hava almasiymis gibi dusunduruyor.
aksam yatmadan once soguk suyla yaptigim hamur daha memnuniyet verici oldu. ustune sadece kapak koydum sarmadim. sabahda 2 kere elle havalandirdim daha guzelmis gibi oldu gunduz mayaladigimdan.
bide bu eksi mayayi oldurebilirim diye cogalan eksi mayayi tulbent uzerine kasikla parca parca koyup serip kurutsam lazim oldukta bana eksi maya olurmu. hic bilginiz varmi.

Şukufe hiç duymadım kurutulduğunu kuruyunca ölür maya.

Buzdolapta uzun süre yaşıyor. ben dışarda unuttum yazliga gidince ondan öldü benimkiler..Bikere yapınca aynı yoldan tekrar yapabilirsin 3, 4 günde oluyor.

Ben de havuçlu kek yaptım ama tarifte bir tuhaflık vardı sanırım 🤔

Mqzf3p.jpg

Canınız poğaça ister, yiyince pişman olursunuz mideniz cayır cayır yanmaya başlar ya, bu tarifi uydurdum çare olarak:)

Pişmanlatmayan Poğaça

2 yumurta (birisinin sarısını üzerine sürmek için ayırıyorsun)
1 çay bardağı (ajda çay bardağı) sızma zeytinyağı (ben yerel üreticiden alıyorum soğuk sıkım)
1 çay bardağı ev yoğurdu (veya kefir)
1 çay bardağı yulaf ( Eti Lifalif kullanıyorum)
1 paket kabartma tozu
yarım çay kaşığı mahlep (çok kuvvetli aroması var o yüzden abartmamak lazım)
Yumuşak ele yapışmayacak hamur elde edene kadar un ekliyorsun.
Hamur biraz dinlendikten sonra içine beyaz peynir, maydonoz dereotu karıştırıp şekil verip üzerine yumurta sarısı, susam ekleyip fırına veriyorsun..

CC7CQH.jpg

Sema Görüntüsü çok güzel mutlaka tadı da oyledir. eline sağlık.:)

Bugünün Çavdarlı-cevizli ekmeği... fırından yeni çıktı.

VTZ6eq.jpg

Ev fırınında pide çalışması... Taş fırın gibi olmuyor ama idare eder.

QK6GRe.jpg

Bildiğin somun ekmek...

o1EzDi.jpg

Hi4vo6.jpg

Muhtelif çeşitleme...

1QAjW7.jpg

MeTePe Harika olmuşlar, elinize saglik afiyet olsun.:)
Gördüğüm bildiğim ekmek yapanlardan çok daha iyi yapıyorsunuz bu işi.. Bize sizde bi video çekseniz ne iyi olur:eek:.
Çavdar ekmeğinde başka un katkısı hiç yok galiba esmer guzeli olmuş.:) Ev pidesi taş fırında pişmiş gibi olmuyor ama onun da evde pişmiş hali en iyi böyle olur.. Pide hamurunu su,
un mayadan yapıyorum başka birşey koymadan.. Siz nasıl yapıyorsunuz farklı birsey varmi içinde?.

Üst Alt