Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Rivotril kullanan arkadaşlar deneyimleriniz yazar mısınız?

volkan6778

Üye
Konular
12
Reaksiyonlar
0
Arkadaslar merhaba,kullandığım Remeron,Tolvon,Seroquel gibi uyku ilaclari beni kötü(depresif olma,başımda sıkisma) yaptigi icin ve uykuya dalamadigimi soyledigim icin bugün doktorum bana rivotril yazdi.Kullananlardan yorum ama BİLHASSA VE BİLHASSA MORAL VERMELERINI ISTIYORUM.cünkü yesil receteli bir ilacmis.uzun süre kullananlar sikayetci cunku.birakamiyorlarmis:( beni doktorumun yabana atacagini dusunmuyorum.ama cok uzun süre kullanamayacagum herhalde.Bu ilaci kullanan var mi?

Remoron Serequel Tolvon Laroxyl nevrium buna benzer ilaclar sizi uyutmuyorsa Rivotril de belli bir süre sonra sizi uyutmayacaktır Çünki vicudunuz Artık alışmış tepki vermiyor..size önerim rivotrili kullanmayınız Doğal yollardan uyumaya Calışın Mesela yatağa yattığınız zaman kitap okuyun Yatmadan önce bir kase doğal ev yapımı yoğurt yiyin buna benzer şeyler Yapın..Ayrıca hekimlere yeşil reçeteli İlaç yazma konusunda ısrarcı olmayın Çünki yeşil reçeteli ilaçların %80 ni tedavi edici değildir Kısa süreli kullanılmalıdır Uzun süreli kullanımlarda Bağımlılık oluşturur Bıraktığınızda da çok sıkıntı çekersiniz sürekli kullanmak zorun da kalırsınız Ve başka hekimlere yazdıramadığınız zaman da ilacı almakta sıkıntı çekersin. Çünki hekimlerin çoğu yeşil recete li ilaç yazmaz yazdıramazsın Doğrusunu da yapıyorlar.kısaca yeşil reçeteli ilaç yazdırmakta ve kullanmakta ısrarcı olmayınız..geçmiş olsun..

OğuzHan55

Hocam tesekkur ediyorum o kadar yazmissiniz minnettarim ama yazimi tam okumamissiniz:))) bahsettigim ilaclar uyutmuyor demedim,dokunuyor depresif yapiyor dedim.yani duzenli kullanamiyorum o ilaclari ben.zaten o sebepten oturu farkli bir uyku ilacina gectik.Ve öneriler icin cok tesekkur ederim ama yogurtla falan olacak is degil bu:) uykum gelmiyor degil geliyo ama dalamiyorum.nefesim kesiliyor karnimi iceri cekiyorum.

Serequel kaç mg Kullandınız Serequel Yavaş salımlı Tablet kullandın mı?Ben sizi düşündüğüm için yeşil reçeteli ilaç kullanmayın dedim Benim için sorun yok..Ayrıca Yoğurt siz yine de yiyin Yoğurt sağlık demektir..rivotrilin de çok yan etkisi var eminim bunuda kullanamayacaksın Kullanma da..illada uyku için ilaç şart ise seroquel düşük doz yavaş salımlı tablet yazdır ve kullan..Bazı anti depresan ve antipsikotik ilaclar mevcut şikayetleri alevlendiriyor bu doğru..demek istediğim çok fazla ilaç kullanma taraftarı olmayın Belli bir süreden sonra sindirim sistemine çok zararları oluyor..

Serequel kaç mg Kullandınız Serequel Yavaş salımlı Tablet kullandın mı?Ben sizi düşündüğüm için yeşil reçeteli ilaç kullanmayın dedim Benim için sorun yok..Ayrıca Yoğurt siz yine de yiyin Yoğurt sağlık demektir..rivotrilin de çok yan etkisi var eminim bunuda kullanamayacaksın Kullanma da..illada uyku için ilaç şart ise seroquel düşük doz yavaş salımlı tablet yazdır ve kullan..Bazı anti depresan ve antipsikotik ilaclar mevcut şikayetleri alevlendiriyor bu doğru..demek istediğim çok fazla ilaç kullanma taraftarı olmayın Belli bir süreden sonra sindirim sistemine çok zararları oluyor..

Hocam arada düşündüğüm bir konuya degindiniz.1-2 gün seroquel xr almistim bi ara.sanki daha iyi uykumu getirmisti normal seroquele kiyasla? Ve mevcut sikayetlerimi artirmamisti sanki? Korkutmayin beni.rivotrilin ne yan etkisi var:(

Korkacak bir şey yok sakin olun:)Rivotril diğer yeşil reçeteli ilaçlara göre Daha çabuk bağımlılık oluşturur Bu yeterli değilmi.:)seroquel Yavaş salımlı düşük doz kullanmanı öneriyorum.Gerisi size kalmış..Ayrıca psikiyatri hastalarına önerim hastalıklarla ilgili İnternette arama yapmayın İlaçların recetelerini okumayın Geçmiş olsun..

OğuzHan55

Hocam maksimum 2 ay kullanirim rivotrili. doktorum beni zora sokmaz ztn o ayri da endiselendim simdi.xanax in da yan etkisi var diolar iki ay kullandm biraktim hicbi yan etkisi olmadi.ayni degiller midir? Seroquel xr normal seroquele gore daha mi iyi yan etki acisindan? Mevcut sikayetleri artirmama acisindan?

Elimdeki ilac :):):)
nlPjbB.jpg
[/url][/IMG]

Xanax ta 8 ay düzenli kullanımda bağımlılık oluşurken Rivotrilde 3 ay yeterli..Ama bu herkeste bağımlılık oluşturacak diye bir şey yok..Ama genel konuşursak yeşil reçete li ilaçlar Bağımlılık oluşturur ve bırakıldığında geri çekilin şikayetleri ilac yoksunluğuna bağlı anksiyete Ortaya cıkabilr.doz azaltılarak yavaş yavaş bırakılırsa Çok fazla bir şikayet oluşmaz..yavaş salımlı olmayan seroquel emilimi hırzlı olduğu için içtikten sonra yarım saat içinde hemen zirve noktaya çıkar ilacın tamamı kana geçmiş olur ve şikaytlerde daha çok olur..Ama xr seroquel yavaş salımlıdır yavaş yavaş emilir etkisi uzun sürer kana yavaş yavaş geçer Uyku süreni uzatır uyumaya daha çok eyilimli olursun..

Sen 50 mg kullanıyorsun Birde bunun 400 mg kullananlar var..sen bence ilaç bana dokunacak diye bir anksiyete oluşturmuşsun..

Xanax1mg sereguel100 risberdal1 mg ben kullaniyorum sizin teşisiniz nedir

OğuzHan55
Hocam inan bana placebo degil.antidepresanin yaninda;mirtazapin,risperidon bunlar dokunuyo.ama olanzapin dokunmuyo mesela.ketiapin yavas salinimliyi deneyecegim o halde

rivotril01
Konusmustuk hocam seninle;Karisik anksiyete ve depresif bozukluk

rivotril01
Hatırladım Ama ben ilaca bakıp Şu Hastalık var sizde diyemem ki..Psikiyatri Hastalarının bir çoğu Aynı ilaçları kullanıyor ..hekimin ile görüştüğünde Ona sorarsınız Benim rahatsızlığım nedir diye O size daha sağlıklı cevap verir..geçmiş olsun

OğuzHan55

Sülpir diye bir ilac var.etken maddesi sülpirid.Bu ilacin yarilanma ömrü 7 saat.Dolayisiyla 14 saatte ilac vucuttan atilmis oluyor ve birikmiyor da.doktorlar bana bu ilaci günde 1 kere aldirdilar hep.eee 24 saatligine bu ilac etkin olmuyo ki,erken atiliyo kandan? Bunu anlayamiyorum

Ben az önce bir şey dedim size Üstte yazmıştım:)psikiyatri hastaları internetten hastalıkla ilgili aramaları yapmasınlar incelemesinler İlaçların reçetelerini okumasınlar Siz sadece Hekiminizin önerdiği şekilde ilacınızı alın.çok ciddi yan etkiler oldu diye Şüpheleniyorsanız bunu hekiminizle paylaşın..Gerisini kafaya takmayın Boşu boşuna da kendinizi de bunaltmayın Sonu gelmez çünki.. işlerim var biraz kendinize iyi bakın takmayın kafaya herşeyi Geçmiş olsun..

OğuzHan55

Oguzhan hocam Unisom diye bir uyku ilaci varmis.Normal recete ya onu deneyecegim ya da yavasnl salinimli seroquel 50 mg i.unisom ise yarar mi dersiniz.yaninda cymbalta ve dogmatil var

Reçete edilmemiş Hekim Tarafımdan tavsiye edilmeyen Bitkisel de olsa hiç bir ilacı Kafanıza göre alıp kullanmayın..ben buradan Şu ilacı kullanın diyemem Suçlu duruma düşerim..size tavsiyem Uzm bir hekimle bu konuyu konuşun O size daha sağlıklı yardımcı olur..buradan ben şu ilacı kullanın diyemem..hekiminizle görüşün..

OğuzHan55

Ama recete edilmis olan ilaci da (rivotril) kullanmayin diyorsunuz:)? Gerci rivotril cok uyuttu beni agirmis o ayri.Hocam kullanin kullanmayin deyin demiyorum sadece istegim;bu ilacla alakali bilginiz var ise eger uyku getirir mi ise yarr mi az cok bilginiz varmmi diyr sordum.Uyku ilacimi bulmak zorundayim hocam :(.dedigim gibi remeron,tolvon,hizli salinimli seroquel sikayetlerimi artiriyor.hani bunlardan ziyade onerebilecegnz bise var mi baska uyku ilaclari piyasada mevcut mu? Ogrenmek istedigim bu.EMIN OLUN BEN DOKTOR RECETE ETMEDEN BI ILACI ECZANEDEN ALIP KULLANMAM ZATEN.BILINCLI BIRIYIM.

Unisom evet Uyku düzenleyici bir ilaçtır Yan etkileri de azdır Ama size pek fayda edeceğini düşünmüyorum Çünki sizde ilaç fobisi gelişmiş O yüzden ilaçların çoğu evet yan etkileri vardır Ama siz çok fazla abartıyorsunuz gibi geliyor bana..rivotril kullanmayın demedim Sadece gelişecek komplikasyon ları söyledim..ben yeşil reçeteli ilaçlara karşıyım hekimlerin çoğuda karşıdır asla yazdıramazsın Doğrusunuda yapıyorlar..En sağlıklı hekiminle konuş sana en uygun ilacı yazacaktır gelişen yan etkileri de onunla paylaş

OğuzHan55

Doktorumum önerisi dogrultusunda birini yazdiracagim.ilac fobim yok gunahima girmeyin:) gercekten dokunduklari icin(hepsi degil bazilari) dokunuyor diyorum.epey arastrdm yarilanma omurleri kisa sükür ki.piyasadaki tüm uyku ilaclarini buldum galiba psikotrop olmayan.bunlari hekimime soracagim:Ramelda(Ramelteon),Unisom(Doksilamin),Difenhidramin,Largactil,İmovane(Zopiklon)...Nasil ama :):) :)?

Bilmek araştırmak bilgi sahibi olmak güzel bir şey Ama psikiyatri Hastaları internetten Hastalıkları araştırması ilaçların yan etkilerini okuması Onlar için iyi değil O yüzden sana tavsiyen ilaçlarla ilgili çok fazla araştırma yapma ..hekiminin verdiği ilacı yut üstüne de bir bardak su iç gerisini boşver Acaba dokunacak mi diye pusuda bekleyen tilki gibi bekleme:)trip yapma Samsuna gel Ben seni uyutacağım:):):)

OğuzHan55

Kısmetse gelirsem haber ederim hocam.minnettarim tesekkurler.güldügume bakmayin cok caresizim.hicbir antidepresan fayda etmiyor.keyifsizlik gecmiyor,gun icinde bazen keyifliyim cogu zaman depresifim.efexor,cipralex,lustral,paxera hepsi denendi.antipsikotiklerle guclendirmeler yapildi.tık yok :( simdi cymbalta+dogmatil aliyorum.yine ayni:(

Sen nerelisin Gülün tabi ki gülmek gibi güzel bişey varmı:)

OğuzHan55

hocam siz bilipmi konuşuyorsunuz bilmeden mi avrupada peynir ekmek gibi yazıyorlar zanaxsı türkiyede ise 50 tl özele muayene ücreti verirsin bak nasıl yazıyor

Tm al kullan bana ne sana kullanma mı dedim...

ha şöyle ya yazın gitsin hocam sıkıntı çıkarmayın olan 50 tl mize oluyor;);););););)

Üst Alt