Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
14 yaşımda başladım 10 yıldır içiyorum nikotin sakızı fayda etmeye başladı bugün 7 adet içtim normalde 2 paket bitmişti aranızda sigara kullanıpta bırakan var mı varsa nasıl bırakılır
Nicotin bantları epey faydalı oluyor . 1-2-3 diye serileri vardı .
Champix ilaç var fakat depresyon veya anksiyete yatkınlığın varsa rahatsızlığı tetikliyor .
Sigara bırakmakta yardımcı olan tüm ürünler de 1 tane dahi sigara içmemen gerekir .Bu ürünler vücuda nikotin yüklediği için sigaranın nikotini de eklenirse nikotin zehirlenmesi yaşarsın . Arada tek tük içerim nasılsa ürün kullanıyorum dersen tiryakilikten kurtulamazsın.
5 gün içmemiştim nikotin bandıyla kahvehanenin yanından geçtim dedim bir tane içeyim bişey olmaz yeniden başladım Allah c.c. herkese sigarayı bıraktırsın bana da bıraktırsın çok para veriyom günde 19 lira sigaraya
evet dozları var sakızında bandında
Nicotin bantlarıyla 4 ay sigara kullanmadım . Tek tük derken tekrar tiryaki oldum .Şu an bant etkisiz geliyor . Champix anksiyete tetikledi aylarca toparlanamadım . Sakız kullanırken dahi 1 tane içmeyeceksin ve çok sakız tüketim yapmıyacaksın . İlk yazım da belirttiğim gibi nicotin zehirlenmesi yaşarsın .
Sigarayı yaklaşık 18 senedir kullanıyorum, bırakmayı çok denedim ama nafile... Son olarak elektronik sigaraya geçtim ve 5. günün sonunda oda kesmeyince maalesef tekrar sigaraya döndüm. Sigara fiyatları yüzünden de sarma tütün kullanıyorum.
14 sene kullandım som 2 senemde 3 pakete cıktı ne nıkotın nede baska bır sey her sey ırade meselesi kafanda sil 6 sene oldu nefes alıgımın farkındayım. her seyı kafanda bıtıreceksın gerekırse 1 ay cıkmayacaksın dısarıya o kokuyu hıssetmıceksın ama her yemek sonrası hıssedıceksın ısın zor Allah yardımcın olsun
ben aslında bırakamam diyorum dün 7 tane bugün 3tane içtim bu benim için büyük başarım aslında ben günde 5 tane içeyim başka içmeyeyim diyiyorum sakızın büyük yardımı var hem içmek istemiyorum hemde bir taneden bişey olmaz diyenlerdenim sigarayı yavaş yavaş mı bırakmalı yoksa birden mi
@enes75 valla icende icmeyende öluyor eyw ama sigara yuzunden kanser olan cok insan biliyorum ve inan ölüm kurtulmak ya sürünmesi ? Hastane köşelerinde surunmek mi istiyorsunuz yanibizda esinizi dostunuzu da mi baglicaksiniz saglikli yasam icin her seyi yapin.. 2 gunluk dunyayi iyi yasamak lazim
Bunun çeşitli teorileri var ama gerçekten bırakmak istiyorsan azaltarak değil kökten bırakmalısın. Bu bağımlılık hem beyinde, hem vücutta, hemde el alışkanlığını bırakmalısın. Ama azaltarak yaparsan bu üçünü hâlâ yapiyorsun ve üçünüde idare ediyorsun.
16 sene içtim, 8 sene evvel bıraktım. Bırakınca şunu düşünmelisin. Canın sigara çektiğinde ölecek misin? Acı mı çekeceksin? Sürünecek misin? Cevap hayır! Ayrıca ben bir yöntem bulmuştum. Canım çok sigara çektiğinde burnumdan derin nefes alıp ağzımdan veriyordum. Bunu 7-8 kez yaptığımda başım dönüyordu ve sigara krizim geçiyordu. Belki sende de yararlı olabilir. Bu arada ben ne sakız ne de başka bir yardım olmadan bıraktım. Bir buçuk paket içiyordum.
Senin fikrinde iyiymiş, o ne ya çin işkencesi gibi .. Bu arada ben 22 yıldır içerim günde1. 5 paket sadece 3 yıl bırakabildim sonra geri bir dal uzun Par.... nt ile geri başladım şuan hiç bişey bana sigarayı bıraktıramıyor... Sadece arada kullandığım elektronik sigara işe yarar gibi oldu onda da normal sigarayı ağzıma sürünce eskiye geri döndüm.
yani birden bırakınca sonra geri başlanır diye biliyorum. ben hemen hmen hiç sigara içmedim çok küçükken bikaç tane içmiştim o kadar. hiç içmedim onun dışında. ama bunu şuna benzetiyorum bi ara tuz çok hor görüldü. tansiyonun sbebi sayıldı vs. bende karar verdim tuzu azaltcam diye önce birden kestim olmadı bikaç gün sonra tekrar başlıyordum ama az az azaltınca oldu hatta bikaç gün yumurtayı tuzsuz yediğimi hatırlıyorum ama yinede bıraktım çünkü tuz sigara gibi değil lazım da oluyor tuz. vucudun titrasyonu bozulmuştu tusuz beslenince tansyon da düşebiliyor yani kısaca her hafta birtane azaltın veya bua benzer hareket edin yavaş yavaş azaltın.
Yedikule Göğüs Hastalıkları hastanesine gidip hastaları ziyaret ettiğinizde sağlıklı nefes alıp verebilmenin ne denli önemli olduğunu farkediyorsunuz... Sigara içen de içmeyen de ölüyor ayrı da ölümün bile hayırlısı lazım.
Ayrıca kokusu insanın üzerine yapışıyor ve çevreyi rahatsız ediyor, sigara içen biri ile tokalaşmak bile zulum
Bırakabilirsiniz de bıraktıktan sonra tekrar başlamamak için kararlı ve iradeli olmak çok önemli.
Ben nikotin bandıyla bıraktım,ancak daha sonra yine başladım.Günde 2 sigaradan fazla içmiyorum,yasak koydum kendime
Ben 2010 yılında bıraktım.Sigarayı bırakmayı kafada bitirdim.İlk 3 gün çok önemli akşam yatarken son sigaranı iç evde başka sigara olmasın kül tablalarının kaldır.Sigara içme arzusu tetikliycek ne varsa ortadan kaldır.İlk 3 gün çok önemli ardından 1 hafta son 15 gün direnmen gerekiyor.Bir kereden bir şey olmaz deme sakın bütün çabaların boşa gider.
Yaklaşık, 14 senedir içtiğim sigarayı bugün itibariyle bırakma kararı aldım. Bu süreçte sigarayı bırakmış kişilerin tecrübelerine ihtiyacım var. Görüşlerinizi eksik etmezseniz sevinirim.
Defalarca başlayıp bırakan biri olarak tecrübelerimi paylaşayım(Son 9 aydır içmiyorum)
Nikotin bandı ve sakızını denedim ve özellikle bant bana çok yardımcı oldu.bandın etkisi aslında vücuda verdiği nikatinden çok psikolojik destek niteliğindedir.
Uzun süreli 1-2 yık sigarayı bırakmışlıklarımda genelde hiç bir yabancı etken olmadan bıraktım.Yani bir sabah kalkıp sigarayı bıraktım deyip 2 yıl içmediğim oldu.
Başlama hikayeleri ise çok basit;arkadaş ortamı,alkol ortamı v.s. Sigara içen arkadaşlarınızla aynı ortamda alkol alıyorsanız kendinizi frenlemeniz çok zor oluyor.
Arkadaşlar bıraktıktan sonra iş yerinde iseniz sigara molalarına çıkmayın arkadaşlarınızla.Çay molası kahve molası gibi aralara sigara içenlerle çıkmayın.İlk aylarda alkol kullanmayın.Çünkü genelde alkol aldığınızda sigara içme oranınız 2 kat artar.Bu durumda isteğinizde 2 kat artacaktır.Size ikram edilen sigarayı bir taneden bişey olmaz deyip almayın.Unutmayın ki günde 2 tane dahi sigara içseniz 1 hafta sonra içme isteğiniz 5 kat kadar artar.Çevrenizde sizi tanıyan herkese sigarayı bıraktığınızı söyleyin.Bu sizi çok frenleyen bir unsur olacaktır.