Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sigarayı nasıl bırakabilirim?

Valla çok zorlaman lazım kendini. Herhangi bir yolu yok. İrade, bol bol sakız, kuruyemiş vs.

20 yıl sigara içtim. son 10 yılı günde 2 paket ve fazlası vardı. bir sabah kalktım ve içmiyorum dedim. Nikotin sakızından destek aldım. işe yarıyor ama sen kararlı olursan. 5 yıldır sigara kullanmıyorum. etrafımda 4 kişi daha bu yöntemle sigarayı bıraktı.

Arkadaş,sigarayı cidden bırakmak istiyorsan buradan yazacaklarım bence işine çok yaramaz.Ama bazen canlı dinlemen lazım,sigara bencil insan maddesi,bunu düşünün.Topluma karşı sevdiklerinize karşı biraz daha saygılı olmanız dileği ile,sevdiklerinize hergün kanserojen verme hakkınız yok değil mi

Anneannem ve annem tek dal sigara içmediği halde akciğer kanserinden kaybettim. O günden sonra sigaraya başladım. Sigara içmediği halde akcier kanserine yakalndılar madem bende başlayayım da akciğer kanseri olursam bahanesi olsun bari. :) Ama fazla içmiyorum. Bir paket bir ay yetiyor. Olmayınca da aramıyorum. Geç başladığımında (27 yaş) etkisi var tiryaki olmamamın.

Sorduğu sorunun cevabına gelince ; Bence irade meselesi diye düşünüyorum. Dayım , babamda uzun zaman sonra bıraktılar. Sizlerden daha çok içmişlerdir eminim.

Slm arkadaşlar

17 yaşımda başladım ben sigaraya 34 yaşıma kadar da içtim hatta son birkaç sene 2 hatta 3 paket velhasıl kelam kızıma söz verdim ve ben içmiycem dedim ogün bugündür içmiyorum ve hiçbir şey kullanmadım (bant & sakız vs) bugün ise 37 yaşımın son günlerini yaşamaktayım :D (yaşlanıyorum artık) herkese sağlıklı günler dilerim :)

SM-G355HQ cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Allen Carr'in kitabini okumustum. Sigaraya bakis acinizi tamamen degistiriyor. Cok faydali bilgiler var icinde, birakmak isteyenlere okumalarini kesinlikle tavsiye ederim. Zaten bu kitabi okuduktan sonra bende birakma istegi olustu. Kitabi okumaya usenenler YouTube'tan yaklasik bir saatlik videosunu da izleyebilir.

Sigarayı azaltmak ama nasıl?

Günde 3 paket kaçak sigara içiyordum sigarayı daha az içmem gerekiyordu haliyle sonra ilk iş olarak kaçak sigara satın almayı bıraktım marka sigara almaya başladım ve 2 paket içmeye başladım tabii bu da fazlaydı haliyle ilk etapta 1,5 pakete ve nihayet 1 pakete düşürmeyi başardım bu bile çok biliyorum benim durumum da olan var mı ya da fikir veren olursa sevinirim sigarayı azaltma hatta mümkünse bırakma konusunda .

Bende geçen yıl bıraktım. Kalp yetmezliği yüzünden nerede ise yürümediğim ve neredeyse ölmek üzere olduğum gün mecburen bırakmıştım.

Hastahaneye kaldırdılar ve kıl payı ölümden döndüm.

Doktorum "İstersen içebilirsin ama yanında ben değil, Azrail olur. Hangimizi görmek istersin yanında?" dedi. :))

Geçen yıldan beri bir kez bile canım istemedi. İyi ki vesile olmuş ve bırakmışım. Uyumam, yürümem, nefes almam... falan her şeyim mükemmel oldu.

Sigarayı aniden bırak ve boş zamanlarında, görüş saatlerinde bol bol hastahanelerin göğüs bölümünde sigaradan yatanları gözlemle.

Seni öyle bir motive eder ki, sen bile şaşarsın.

Hala bırakamazsan, doktorumun dediği gibi yanında olacak olan aklına gelsin.

Bu işin şakası yok.

Bırak at.

Bende Madurum. İnşallah Bırakmak İstiyorum. Ama bi bakıyorum mutfakta duman altıyım.

15 yıl hergün sigara içtim sonrada bıraktım bırakalı 12 yıl olmuş
nasıl bıraktıgıma gelince sigara kullanırken bi daha sigara içmeme hissi çok kötü ben bunu bidaha içmeden yaşayamıyorum diyor insan ama bu hissi şu şekilde yendim kendime söz verdim ben bu sigarayı 1 ay içmeyecegim sonra yine sigarama kavuşacagım dedim kendi kendime sonra bu sureyi 1 seneye çıkardım her sene 1 yıl uzatıyorum tam 12 yıl omuş

bi daha sigara içmeyecegim hissi çok kötü bu duydu yuzunden birakamıyor birçok kişi ,çok karamsar o zevki almadan yaşanmaz ama kendinize söz verin yani erteleyin bu erteleme sonunda yine sigara keyfime kavuşacagım diye düşünün. ben bu şekilde başladıgım yolculugumda 12 yıldır agzıma sigara koymuyorum 2 şubatta kendime verdigim süre doluyor sanırım 1 yıl daha uzatırım :)
herkeze başarılar

Ben 1 pakete düşürdüğüme bile dua eder oldum tam 3 paket içiyordum hem de kaçak sigara hem bir yerde okumuştum galiba onlar daha zararlıymış . benim bir akrabam var sadece kahve içerken sigara içiyor o da günde bir iki en fazla üç tane keşke öyle olabilsem.

içmiyorum bu zıkkımı diyorsun sonra bitiyor.
ne başlıyor derseniz başta kendiniz olmak üzere herkes bu lanet kokudan kurtuluyor.

en çok da eşlerimiz rahatlıyor.bazen otobuse bindiğimde sigarayı yeni içmiş kişiler yanıma yaklaştığında çok rahatsız oluyorum.
düşünsenize insanlara ne kadar rahatsızlık vermişiz.

Sigara içenlerin şunu kabullenmesi gerek: Sigara içmek zevk değildir, alışkanlık değildir; bağımlılıktır.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

12 gün oldu sigarayı bırakali umarım tekrar içmeye baslamam.

Sigara içen bir insan için zevkli ancak bir o kadar da zararlı bir alışkanlıktır bence ben azalttım sigarayı nikotin sakızı alacağım bir de o şekilde azaltayım bakalım benim bir yakınım sadece kahve içtiği zaman yanında bir tane yakıyor yıllardır bu şekilde içiyor o da günde iki ya da üç tane zaten sadece sigara için değil herşey için geçerli bu azı karar çoğu zarar tabii en iyisi hiç içmemek .

sakin tutmalıyım kendimi ne denediysem olmadı bırakamadım

Allaha şükür sigaraya elimi bile sürmedim bu yaşıma kadar.. Bizim işyerinde günde 2 paket sigara bitiren bir arkadaş var.. Kendisi halen iş arkadaşımdır.. Birgün bize sigarayı bırakacağım dedi. Çok para gidiyor böyle olmaz dedi.. Bizde inanmadık tabikide.. Fakat adam sigarayı bi bıraktı 8 aydır sigara içmiyor.. Birden bıraktı anlayacağınız..

Burada önemli olan iradedir arkadaşlar.. İradeniz kuvvetliyse bırakıyorsunuz..

Edit: günde 1 paket sigara içen adamın cebinden aylık 350 lira gidiyor.. Az para değil

bana sanki emir geliyor günlük ihtiyaçlarım arasında oldu 10 yıldır içiyorum

İlk sigarayı bırakmam müdürüm sayesinde oldu yeni evlenmiştim bana maaşına 300 TL zam yapmamı istermisin diye sordu.
Bende gülerek neden olmasın dedim :p oda bana sigarayı bırak ayda cebinde 300 TL kalır dedi ;)

arkadaşlar şaka gibi gelecek sizlere ama günde 1 paketden fazla içiyorum fakat içmeyecegim dediğimde 5-6 ay içmiyorum ve aramıyorum.
2 sene bıraktım bir bahaneyle tekrar başladım 9 ay içmedim tekrar başladım bu böyle 5-6 sefer oldu.
Şimdi 5 gündür agzıma sürmedim aramıyorumda inşallah birdaha içmem..

Sakız da bant da ilaçda hikaye... irade meselesi kararlı olun eminim bırakırsınız

Ben 22 yıl içtim ve 2016 Nisan ayında hiç bir şey kullanmadan bıraktım bırakmak için tek gerçek sigarayı beyinde bitirmek gerisi boş ne kullanırsan kullan eğer sigarayı beyinde bitirmezsen yine başlaya bilirsiniz

5 gün nikotin bandıyla içmedim çay ocağının yanından geçtim dedim bir tane icerim dedim tekrar başladım bugün zorluyacam kendimi 3 saattir içmiyorum

Sigara içince düzelen mide ağrılarım var!?

Miğde yanması sigara içtiriyor sigara içince ağrı geçiyor miğde yanması var bugün doktora gittim şurup ve hap vermiş miğdem yanmasa keşke
yanma olmazsa eğer sigara içmem diye düşünüyorum benim gibi olan var mı peki siz neden sigara içiyorsunuz

Midene hortum attılar mı?
Bana Atamadilar.yemek yedikten 1 saat sonra karnında bunalma acı oluyordu,
paňtactive hap,casvison şurub içince sakin oluyom.
Sigara Zaten kullanmıyorum

mide yanmasina bir cay kasigi ku ru zencefili bir bardak sicak suya karistirarak iciyorum ben. cok ise yariyor.

her yerde çeşitli alanlar da var bizim burda bile var
bildirim nasıl yapılıyor

Ahmet T Ben sigarayı hiç bir şey kullanmadan bıraktım. 6 Ay sonra biri yak bir tane dedi yok felan dedim ısrar ettim ama yinede yaktık geri başladım günde 2 pakete çıktı tekrar sonra geri bıraktım yine hiç bir şey kullanmadan. 8 yıldır kullanmıyorum ve tek tük içtiğim oldu ama başlamadım.

Zencefil çayı olurmu shukufe Ahmet T

Zencefil Çayının Faydaları
Anavatanı Asya’nın tropikal bölgeleri olan zencefil Avustralya, Brezilya, Çin, Hindistan, Jamaika, Batı Afrika ve Amerika Birleşik Devletleri’nin tropikal bölgelerinde de yetiştirilmektedir.

Çeşitli rahatsızlıkların tedavisinde ve yemeklerde baharat olarak kullanılan zencefil ekildikten 6 ile 20 ay sonra hasat edilir.

Beyaz (bazen sarıya çalan yeşil) çiçekleri orkideye benzer. Zencefilin kullanılan bölümü toprak altında bulunan bej renkli kök-sapıdır.

Bilimsel adı Zingiber officinale olan zencefilin sağlık için faydaları bileşenlerinin gingerols ve shogaols gibi fenoller ve uçucu yağlar olduğu düşünülmektedir.

Mide bulantısını geçirir
Deniz tutmasına iyi gelir
Sindirimi hızlandırır
Baş dönmesine iyi gelir
Gazı azaltır
Kronik ağrıları azaltır
Kas ağrılarını hafifletir
Romatizma ağrılarına iyi gelir
Solunum yollarını açar
Alerjik reaksiyonları azaltır
Soğuk algınlığı belirtilerini hafifletir
Kan şekerini düşürür