Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sigarayı nasıl bırakabilirim?

Bırakamıyom. Özellikle uykudan uyandığımda müptela gibi içmesem olmuyor, buna bi çözüm gerek

hastaneye git. anneme nikotin bandı verdiler 2 ay mı ne kullanıyorsun. hiç canı sigara çekmiyor. bıraktı. gayet basit artık

bünyeye göre değişiyor nikotin bandı ya da [FONT=sans-serif]champix kesin çözüm olmuyor herkes için.. tanıdıklarım kullandı pek fayda görmedi.

azaltarak ve günlük bir limit koyarak sigara tüketmek en sonunda da (1 AY sonra gibi) tamamen kesmek benim kullandığım bir yöntemdi ve işe yaradı.
Önce günde 10 tek sigara kotası belirleyin kendinize ve bunu aşmayın.
Bir hafta sonra günde 8 e düşürün.
15. gün 6 teke düşürün.
sonraki hafta 4 e düşürün.
Ay sonuna kadar 4 le devam edin bünye zorlanabilir.

bu yöntemle sigarayı bırakıp 5 sene sigara içmedim sonrasında yaşadığım ortam stresinden geri başladım ama 5 sene sağlığıma kar kaldı.[/FONT]

bırakamıyorum en azından içiyorum diye kafaya takmamalıyım

Champix tek seçenek bence. Hiç kendini kasmadan direk bırakıyosun

Bende bırakmayı çok denedim şuanda bırakmayı düşünüyorum ama bağımlılığım benden daha güçlü doktordan randevu almıştım ama randevu günü gelmeden iş kazası geçirdim bir daha da randevu almadım.İradem güçlüdür ama sigara olunca konu yerlerde sürünüyor irade

Sigarayı 2 paketten 1 pakete düşürdüm bu kadarı yeterli benim için .

şuan ben 12 tane felan içiyorum günlük extra durumlar dışında

Azimli ve istekli olman gerekior
Direnebilirsen emin ol başarabilirsiniz bırakmayı

Ahmet T

Elektronik sigaraya alışırsanız ben 10 senedir boşa içmişim dersiniz

ben sigara bırakmadım ara verdim.
ara verdiğimde yıl 2001...
Bugüne geldik şükür, içmiyorum ama içesim geliyor...

demek istediğim sigara bırakmak çok zor; bıraksan bile birilerinin içtiği ve dumanlı nefesi ciğerinize geldiğinde yeniden içesim geliyor. Madde bağımlılığından pek farkımız yok. Tiryakilik bir nevi alkolizme benzer. Bırakmaktan çok ara verilmiş oluyor...

Umarım yaşadığım sürece o mereti ağzıma sürmem...

bronşit astim başlangıçı olduğunda doktor ilaçlar etki etmez diye içmememi önerdi; o gündür bu gündür ağzıma sürmedim
bıraktım diyemem
ARA verdim mesela

Sigarayı tamamen bırakmak değilde sadece azaltmak akciğeri temizler mi acaba bir miktar da olsa mesela ben 3 paketten 1 pakete düştüm uzun süredir 1 paketten fazla içmiyorum.

ben 4 ay öncesine kadar biri bana sigarayı bırakacaksın dese ve iddiaya girse 1000tl ye ben ona 10 000 tl teklif ederdim bırakamam diye
en ufak inancım kendime güvenim yoktu bırakma konusunda

fakat 3 ay önce klima carpması sağ göğsümde geceleri uyutmayan saatlerce süren batma bıcak saplanırcasına can yanması 2 saat sonra öksürük baslayınca rahatlama 2 gün sürdü
ama canım cok yandı ne olduğunu basta anlamayınca
yarın sigarayı az içicem dedim
o güne kadar ne kadar grip nezle oldumsa ehep ictim 2 tane icer yarım içer öksürüğe boğulur gene dayanamaz yakardım
öğleden sonraki vardiyamdı
öğlene kadar uyku sonra işe git falan bir baktım akşam üstü oldu
hadi devam dedim
hasta olduğum ve canım cok yandığı aklıma gelerek ya sabır dedim

ve 3 ay oldu
benim gibi hasta olduğunuzda bırakmayı deneyin
ve kendinize iş meskale bulun
ben sigara istediğimde demli caya sarıldım o kesti
senelerce bırakıp baslayanları gördükce

kesinlikle bitti diyemem ama suan canım hiç istemiyor

şekerli içecekler özellikle çay sigaranın dumanının yani katranı ciğerinize yapıştırır ve buda akciğer kanseri oluşumunu sağlar. Bırakamıyorsanız bile azaltın ve kesinlikle çayla birlikte sigara içmeyin. Türk kahvesi ile için şunu da belirteyim 72 yaşında 75 yaşında ve 83 yaşlarında tanıdığım ihtiyarlar var sigarayı içmiyor adeta yiyorlar biri sönmeden diğerini yakıyorlar kısacası artık yaşamak istemiyorlar. Birazda bünye meselesi kanserin genetik olduğunu düşünüyorum.

Sadece kanserle bitmiyor ki 2 paket sigara içen bir tanıdığımın beyin damarı tıkandı kısa bir süre sonra da vefat etti. 3 paket 2 paket derken 1 pakete düşürdüm ya buna da şükür .

akciğer kanseri kalp damar rahatsızlıklarının başlıca nedeni sigara bırakamıyorsan zevk için iç Türk kahvesi ile günde 10 adeti geçmeyecek şekilde ayarla kendini spor yaparsan asla içmezsin.

Ben Allahıma şükürler olsun 2 yıldır içmiyorum daha önce defalarca denedim olmadı ama bırakmanın tek yolunun sigarayı beyinde bitirmek ben bunu yaptım ve derler ya sigarayı bıraktım ama hep aklımda bende çok şükür öyle değil aklıma bile gelmiyor yanımda içiyorlar o kadar kötü kokuyor ki kaçıyorum ama o kadar tiksindim ki çok şükür bitti artık inşallah böyle devam eder ama dediğim gibi bu işi beyinde bitirmek gerisi kolay

Benim bir akrabam var sadece Türk kahvesi içerken 1 tek sigara içiyor o da günde en fazla 1 veya 2 tane yıllardır böyle ama ben en fazla 12 adete düşürebildim şimdi 1 paket içiyorum.

1 tane bile içmeyeceksin kardeşim.

Hatta içmemek bir yana... içilen yerde bile durmayacaksın.

O "1 pakete düşürdüm" demek sadece kendini kandırmak olur.

Bunun bir paketi de, tek bir tanesi de, tek bir dumanı da çok zararlıdır.

Ben de 2 yıl kadar önce asla bırakamam derken ölümün eşiğine geldim sigara yüzünden ve bıraktım.

Bırakış o bırakış.

Şu anda aklıma bile gelmediği gibi, bıraktığım için tüm sağlığım değişti.

Şu anda sigaradan kaynaklanan sorunlarım 1.5 yılda inanılmaz yok oldu.

O nedenle... sakın kendinizi az içiyorum diye kandırmayın ve tamamen bırakın.

Tek bir sigara bile içme.

Dediğim gibi, içmemek şöyle dursun, yanında sigara içen oldu mu hemen uzaklaş oradan.

Ben bu kurala harfiyen uyuyorum.

Hiç taviz vermedim.

Benim de bırakasım var, zamlar gelmeden. :)

Cevap: Bırakma denemelerini bırakmayarak.
Sigara bırakmaya dair bütün ürünleri denememe ve en az 50 kez başarısız bırakma girisiminde bulunmama rağmen hiç vazgeçmedim. Birgün öylesine son pakette 3 4 dal varken artık bu eziyeti vücuduma yapmayacağım deyip bıraktım. 2 sene oldu neredeyse. Ama ne sigaradan kurtulma düşüncesine ne de bırakma girişimlerine son vermedim. Denemeyi bırakma kaç kez başarısız olursan ol.

37 gündür içmiyorum :) Hayata yeniden merhaba

Ne yapsam bırakamıyorum.Bıraktırma ilaçlarının da yan etkileri var.İlaç alsanız da kafada olay bitmeyince bir kaç hafta sonra yeniden başlanıyormuş zaten.
Hipnoz la bırakmayı araştırıyorum bakalım...

Evet bayan hanım süt ve ekmek alınır Hatta pazardan köylülerden Bile almak daha iyi olur doğal.
Sabah erken kalkıp 1 saat doğa koşusu iyi gelir.
Serkeş2

bırakamayanlar bir de duayı sesli yapın ben deneyeceğim inşaAllah başarılı olurum Rabbim cümlemize bırakmayı nasip etsin

Üst Alt