Ronayi,
Maalesef hastalığımız ilerleyebilen bir hastalık
Anladığım kadarıyla sana şant takılmış, şantla omurilikte biriken omurilik sıvısı karın zarına veya akciğer zarına boşaltılıyor. Bu şekilde sıvının bir yerde birikerek sinirlere baskı yapması engellenmeye çalışılıyor. Yine maalesef diyeceğim takılan şant görevini yerine getirmiyor olabiliyor veya zamanla tıkanabiliyor. Ne durumda olduğu MR ile kontrol edilyor. Tıkandıysa, çalışmıyorsa ameliyatla yenilenmesi gerekiyor. Bu da tekrar ameliyat demek. Dilerim ki seninki sorunsuz çalışır ve sende rahatlama sağlar.
Bu arada siringomiyelinin kendiliğinden zamanla düzeldiği vakalar da olabilyormuş. İnşallah sizde de bu mucizevi iyileşme olur.
Syrinks denilen sıvı birikmesi ortadan kaybolabiliyormuş. Sizin syringomiyeli hangi seviyede ve ne büyüklükt biliyor musunuz?
Benim C2-C3 omurundan (boyun hizasından ) balıyor kuyruk sokumuna kadar devam diyor, en geniş yerinde 10 mm ye ulaşıyor. Yani benimki çok büyük. Ayrıca bir çok küçük syrinkin peşpeşe gelmesinden oluşuyor, tek bir parça değil. Bu da şant takılması halinde de beni rahatlatmayack demektir.
Bu sebeple ben de şant ameliyatını kabul etmiyorum, şimdilik.
Eğer ingilizce biliyorsanız önereceğim bir site var:
www.asap.org Amerikada Syrnigomiyeli ve Chiari maliformasyonu hastalarının örgütlendiği bir oluşum internet sitesi.
Keşke bizde de böyle örgütlenmeler olabilse...