Selam,
Çok küçük gelişmelerle olsa da her gün daha iyiye gidiyorum çok şükür
Fizik tedaviye başladım, 12 seans bitti, bundan sonra haftada 3 kez gideceğim. Bacak kaslarımda güçlenme olmuş! Ben de hissediyorum zaten, bir bacağımı sürüklüyordum zor da olsa biraz kaldırmaya başladım. Her gün egzersizlerimi yapıyorum (öğlen ve yatmadan önce) , fizik tedavi uzmanı mümkünse evime "tens+nmes" özelliği olan cihaz almamı önedi, onları araştırıyorum.
Bacaklarımdaki uyuşmanın şiddeti azaldı seviyesi de diz altına kadar indi, tamamen geçmedi. Uyuşukluklara faydası olduğu için Lyrica isimli nöropatik ağrıya iyi gelen ilaca başladım (şu an minimum dozda). Ayrıca bacaklarımdaki istem dışı kasılmalar, tutukluk için yine en küçük dozda Liorosel başladım, dün itibarıyla.
Ameliyattan dolayı kollarımı kaldırmakta zorlanıyordum, o gecti, rahat hareket ettirebiliyorum artık kollarımı.
Hala bastonla yürüyorum tabii ki, yolum uzun ve zor bilyorum ama gayret ediyorum, inşallah ulaşabileceğim en iyi seviye getireceğim kas gücümü.
BU arada epikrizi de aldım, ameliyatta T1-T4 arası açılıp T4 laminektomi yapılmış, yapışklık varmış o açılmış, T şeklinde shunt yerleştirilmiş ve büyük miktarda BOS (beyin omurilik sıvısı) boşaltılmış. 3 ay sonra MR cekilip shunt ın çalışıp çalışmadığı kontrol edilecek.