Ohooo Murat1903 evlenememek için syringomiyeliyi bahane etme
) evlenmek istiyorsan evlen kardeşim, hiç düşünme.
Bazı şeyler elimizde değildir, hayat gideceği yere gidiyor, öyle ya da böyle. Benim durumum seninkine göre çok daha ağır ama sevip sevildiğim kişiyle evlendim şimdi çocuk doğurmayı planlıyorum
(kısmetse), hem de yaşım artık neredeyse 37. Tamamen sağlıklı olup evlenenlerin sonradan sakat kalmayacağının garantisi mi var? O zaman kimse evlenmesin değil mi?
Yaşamış olduğun rahatsızlıkların çoğu syringomiyeli ve aynı zamanda gergin omurliğin getirdikleri (hepsi bende mevcut hem de seninkinden daha ilerlemiş durumda). Bende de hem syringomiyeli hem de gergin omurilik sendromu mevcut.
Selin, senin de mesajına yazmamıştım, ama sana da tavsiye edeceklerim aynısı. Syringomiyelim var - ya ilerlerse, ya daha kötü olursam diye kaygılanarak hayattan kopma. Herşeye sanki birşeyin yokmuş gibi devam et - okulunu oku, dostluklar kur, doğru olduğuna inandığın kişiyle evlen. Ben spina bifidayla doğmuşum, kendimi bildim bileli hastanelerde ameliyatlardayım (ameliyat sayısı 15i geçti) Buna rağmen iki üniversite bitirdim, 3 yabancı dil konuşuyorum, hala çalışıyorum (çok şükür), 19 yıldır araba kullanıyorum (18imde aldım hemen ehliyetimi ) . İşim gereği yabancı ülkelere seyahat ettim, yurtdışında fuarlara, eğitimlere katıldım.
Yapılması gereken sadece vücudumuza diğer insanlardan daha fazla özen göstermek;
yürüyüş, yüzme, egzersizler, hafif ağırlıklarla çalışmalar, düzenli uyku, dengeli beslenme, magnezyum takviyesi almak, gerektiğinde dinlenmek, vücudu aşırı zorlamamak, hoplayıp zıplamamak, sert sporlardan ( dövüş, futbol,) uzak durmak, ata binmek te sarsıntıdan dolayı tavsiye edilmiyor.
Yılda bir kez MR cektirerek syrinksin boyutlarını kontrol etmek.
Selincim, idrar problemleri bende de var, günde 6 kez TAK yapıyorum ve eskisine göre cok rahatım - çok şükür. TAK yapmak öyle kafaya takılacak birşey değil bence.
Evet, zaman zaman hayat bana da çok can sıkıcı ve acımasız geliyor ama kısa bir süre bunalım takılıp hayata aynen devam ediyorum.