Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

1 yıl süreli raporla vergi indirimi alıp emekli olsam, sonrasında SGK rapor ister mi?

gookaan

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
merhaba arkadaşlar.epey zamandır sizi takip ediyordum.fakat üyelik olarak yeniyim.bende bazı sorular sormak istiyorum.yardımcı olursanız sevinirim.yüzde 67 sakatlık oranıyla bir yıl sonra vergi indiriminden faydalanmak istemesi halinde tekrar rapor almak şartıyla vergi indirimi alıp emekliliğe müracat ettim.netice daha belli değil ama emekli olursam ssk da rapor ister mi istemese eğer tekrar rapor alıp vergi indirimine baş vurmam gerekir mi.bu durumlarda şu an mevcut süresiz raporumu nasıl kullanabilirim bana ne faydası olacak hiç bir şey anlamadım süresiz bir raporun nasıl oluyor da bir senelik hükmü oluyor.tekrar sağlık kuruluna bu raporla gidersem doktorlar demeyecek mi sana biz sürekli rapor verdik neden tekrar geldin

Eğer ssk size "şu tarihte Kontrol Muayenesine geleceksin" demezse, vergi indiriminin 1 yıl süreli verilmesinin emeklilik açısından bir mahsuru yok. Sonuçta siz doğru beyanda bulundunuz, her şey sgk'Nın önünde. Kontrol muayenesi istiyotrlarsa, bunu size bildirirler..

Not: Bu, Sürekli ibareli rapora karşılık 1-2 yıl süreli vergi indirimi verme fantazisi de Maliye'de yeni başladı! Her yıl rapor aldırarak insanları delirtmek istiyorlar sanırım!

Not: Bu, Sürekli ibareli rapora karşılık 1-2 yıl süreli vergi indirimi verme fantazisi de Maliye'de yeni başladı! Her yıl rapor aldırarak insanları delirtmek istiyorlar sanırım!

Aynen buyurduğunuz gibi Bülent bey, bu uygulamayı hangi ruh haliyle yapıyorlan anlamam mümkün değil, maksat eziyet olsun.

cevaplar için teşşekkür ederim.peki ssk kontrol muayenesi istemez ise yinede vergi indirimine baş vurmam gerekir mi.yeni rapor almamam emekliliğimi ne derece etkiler

mantıklı bir şeyler aramaya çalışıyorum ama anlamadım. süresiz raporla bir sene sonra kontrol muayenesi ve yeni rapor. zaten raporum yeni. 7 12 2011 tarihli. bu raporla doktorlara gitsem aynı oranı sanırım alırım heyette aynı oranı verir bence.peki kontrol muayenesine raporumla gitsem avantaj yada dezavantajlarım neler olabilir sizce bilgilerinizi paylaşırsanız sevinirim.

Emekli olduğunuzda vergi indirimi ile zaten hiç bir bağınız kalmayacak. Kontrol muayenesine gitmenizi gerektirecek hiç bir durum olmayacak.

Dediğim gibi, siz sakatlık indiriminizin olduğunu beyan ederek sgk'ya emeklilik için başvuruyorsunuz. SGK başvurunuzu işleme koyup sizi emekli edecek. Kontrol muayenesi isteyip istemeyeceğini bekleyip göreceğiz. İstemezse, emekliliğin tadını çıkartacaksınız. İsterse, o gün geldiğinde sgk'ya gidip kontrol muayenesi için hastaneye sevk almak durumunda kalırsınız. O kontrolde işgücü kaybınızın devam ettiği belgelendiğinde, emekliliğiniz de devam ettirilir...

8 şubatta emeklilik için müracat ettim fakat daha netice alamadım ssk da memur arkadaş maliyeden cevabın daha gelmediğini söyledi.bu süre normal mi yoksa aynı şehirde ki işlemler için maliyenin problem çıkarmak gibi bir lüksü olabiliyormu.durumu mu maliyeden sormam mümkün mü.bir de bağkurdan 3517 ssk da 1883 günüm var primlerim son olarak ssk da asgari ücretten yattı.ne oranda maaş alabilirim.bilgilendirirseniz sevinirim.şimdiden teşşekkür ederim

Kurum sizin vergi indirim hakkınız olup olmadığını maliye'ye sordu ve yazılı cevap bekliyor süreç düzenli bir şekilde devam ediyor bekleyiniz.Maaşınız ise asgari ücretten yattığı için 700 civarında bir rakam olur. Ama şu linkte arkadaşlarımız emekli maaşı bilgilerini paylaşmış belki size uygun birisi vardır.Lütfen bakınız.
http://www.engelliler.biz/forum/eme...nu-ile-ne-kadar-emekli-maasi-aliyorsunuz.html

08 02 2012tarihinde emekliliğe müracat ettim.bu gün 11 03 2012 tarihi.bütün işlemlerim aynı şehirde olmasına rağmen halen emeklilik ile ilgili bir haber yok.e devlette de bir şey görünmüyor. valla pisikolojim bozuldu.ne zaman bütün bunlar sonuçlanır.haftada bir iki defa sormak artık memurlarda rahatsız oluyor. sizce daha çok beklermiyim.bir sorun çıkmış olabilir mi.cevaplarsanız sevinirim.

gookaan kardeşim cevap gelince bilgileri burada paylaşırsan sevinirim Kontrol muayenesi isteyip istemediklerini

erken emeklilikte sgk kontrol muayenesi istediginde hangi hastaneye sevk eder? Yaşadıgımız ildeki devlet hastanesinemi yoksa Ankarada nereye sevk eder.
vereceginiz bilgiler için şimdiden teşekürler...

14 Ocak 2012 tarihli özürlülük ölçüt ve sınıflandırması hakkındaki yönetmeliğin KAZANILMIŞ HAKLAR bölümünün 18. maddesinin (a) bendinde "BU YÖNETMELİĞİN YÜRÜRLÜĞE GİRİŞ TARİHİNDEN ÖNCE ALINAN SÜREKLİDİR İBARELİ RAPORLARIN AYNEN GEÇERLİ OLDUĞU,BU RAPORLARLA KAZANILMIŞ SOSYAL HAKLAR VS NİN DEVAM ETTİRİLECEĞİ,YENİDEN RAPOR İSTENMEYECEĞİ" hükmü yer almaktadır..
Aynı raporun (b) bendinde ise SÜRELİ RAPORLAR hakkında açıklama var.. Devlet bir yönetmelik çıkarmışsa herkez paşa paşa uyacak.. Merkez sağlık kurulunun yetkisi sadece raporların usulune uygun verilip verilmediğini kontrol etmektir arkadaşlar..Zaten bu da DANIŞTAY TARAFINDAN KARARA BAĞLANDI... Koyunun olmadığı yerde keçiye Abdurrahman çelebi derlermiş.. Bu da aynı o hesap... Her kurum kendini padişah zannediyor bu ülkede.. Devletin verdiği yetki ile donatılmış 10 tane uzman doktorun tahlil,tetkik vs bilgiler ışığında verdiği rapor mu geçerlidir , yoksa 2 tane doktor 1 memurun hastayı görmeden o günkü ruh haline göre verdiği ONAY MI ? Sen onaylasan ne olur , onaylamasan ne olur ? Yetkisi olmayan bir kurul orada oturmuş evcilik oynayan çocuklar gibi zaman dolduruyor maaş alıyor başka birşey değil ...

emekli maaşının bu kadar düşük olması normal mi?

3517 gün bağkur 1889 gün ssk olmak üzere 5406 gün ve ikinci derece vergi indirimi alarak emekli oldum.son altı sene ssk asgari ücretten yattı.şu an bu gün itibarı ile 735 tl maaş aldım.konuştuğum bütün emeklilerin maaşları 800 ün üzerinde benim maaşımın bu kadar düşük olması normal mi. maaşın yükselmesi nasıl mümkün ne yapmak gerekir.konu ile ilgili bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olursanız sevinirim.şimdiden teşekkürler

gökan bey sizin emeklilik sürci kaç ayda sonuçlandı birde emeliliğe kontrol koydumu sgk paylaşır sanız memnun olurum cevap için şimdiden teşekkürler

1.5 2 ay içerisinde sonuçlanıyor daha öncesinde bilgi almak zor e devlette takip edebiliyorsun fakat bir süre lazım

1.5  2 ay içerisinde sonuçlanıyor daha öncesinde bilgi almak zor e devlette takip edebiliyorsun fakat bir süre lazım

4.ayın 24 ünde maaş almaya başladım

4.ayın 24 ünde maaş almaya başladım

kontrol muayenesi bir sene sonunda olmak şartıyla

Merhaba
Emekli olduktan sonra vergi dairesi ile ilgili işlemleriniz kalmıyor. Şöyle ki ; Aynı durumu ben de bizzat yaşıyorum. Geçen yıl emekli oldum ve işyerimden ayrıldım.Raporum sürekli olmasına rağmen 1 yıl sonra kontrol muayenesi dediler.. SGK ya gittim tekrar sevk aldım ve yine süreklidir ibareli rapor aldım.. SGK bu raporu Eylül 2012 de (EMEKLİ OLDUĞUM VE BİR YERDE ÇALIŞMADIĞIM İÇİN) direk Maliye bakanlığı gelirler idaresi başkanlığı merkez sağlık kuruluna göndermiş. Onlar da onaylamışlar ancak resmi yazı henüz elime ulaşmadı. Allah göstermesin emekliliğiniz iptal edilir de bir yerde çalışmaya başlarsanız işte o zaman bağlı bulunduğunuz vergi dairesine başvurmanız gerekiyor. Bu konuda bizzat vergi dairesi ile görüştüm.. Geçmiş olsun ..

kanunmu değişiyor yoksa bizim şansımızmı

bir yıl sonra kontrol muayenesi ile emekli oldum.vergi indirimi alarak.sgk ya müracat ettim.sgk nın yazdığı dilekçeye kendi dilekçemi iliştirip zorda olsa vergi dairesi aracılı ile hastahaneye sevkimi yaptırdım.sağlık kuruluna girdim.yüzde 67 lik oranım yüzde 63düşüp raporumu aldım. bir nüshası ankaraya gidecek miş.biraz saçma değil mi. emekli iken tekrar ankarada vergi indirimi almak.kontol muayenem 7 12 tarihli idi 15 11 tarihli yeni raporum raporun ankaraya gidip gelmesi ne kadar sürer maaşım kesilirmi tekrar kontrol muayenesi konurmu ve işlemleri nasıl takip edebilirim

gookaan;

bey 1 sene sonra kontrol muayensı neden ıstedıler raporunuz yada vergı ındırımınız surelımıydı yoksa herkeze uygulanan bır prosudurmu

Rapor surekli fakat vergi indirimi senelik yani keyfi tekrar gonderdik bakalim ne olur kafama takilan emekliyim vergi indirimi ile ne isim var surec aynimi .

Site yoneticiler sorularimi cevaplarsaniz sevinirim

Gökhan Bey; Bende sizin gibi 2011'de rapor için müraat ettim %67 ve sürekli raporumla Ankara emekliliğimi onadı (Kasım 2012 Kontrol şerhiyle) SGK'da bu isteğe uydu genelde uyuyor ve kontrol istiyor, bu vesileyle Ekim 2012'de SGK il müd. müracaat edip kontrol muayenem olduğunu beni ilgili hast. sevk etmelerini istedim, dilekçe üst yazı vs hastahaneye sevkim yapıldı, hastahanede neden geldin demediler evrak ellerinde sebep belli, bu arada unutma giderken eski raporunun bir fotokopisinide götür çok işe yarıyor, söze kimse itimat etmiyor asl olan yazıdır, ve çok fazla yorulmadan daha seri şekilde kontrol muayenenizi olup evrakları teslim ediyor ve beklemeye başlıyorsunuz..

Not: Benim %67'lik raporuma tekrar isteyen maliyeye, şimdi %80'lik yeni rapor gidecek, sonucu sizlerle paylaşacağım umarım tekrar kontrol istemezler...

gookaan;

Şu anda yaşadıklarınızı daha önce yaşamış bir özürlü olarak önerebileceğim yegane husus çok sabırlı olmanızdır.. Ben de hastanenin verdiği sürekli ömür boyu raporla 2011 yılında emekli olmuştum.. Ankara merkez sağlık kurulu sürekli raporumu 1 yıl sonra kontrole çevirmişti.. 1 yıl sonra yine hastaneye sevk edildim.. Yine sürekli rapor aldım.. Rapor yine ankara merkez sağlık kuruluna gönderdim.. 1 yıl sonra kontrol olarak geri geldi ve emekliliğim halen devam ediyor.. Bu konuda başbakanlık makamına,aile ve sosyal hizmetler,sağlık,çalışma ve sosyal güvenlik bakanlıkları ile,SGK Genel müdürlüğü makamına resmi olarak başvurdum.. Kanun ve yönetmelikler hiçe sayılıyor dedim. İlgili yargı kararlarını,genelge ve yönetmelikleri yazdım.. Her birimden farklı cevap almıştım.. Adeta ne halin varsa git gör diyorlardı.. SGK ise kendilerini mahkemeye vermemi söylediler.. Allah kimsenin böyle zor durumlara düşmesine izin vermesin inşallah..

seranko;

tum yazan arkadaşlara hitaben ve yonetıcılere ... ban yazılan larda sunu anladım; kontrol muyenesı senle sgk arasında....

ama 1e 1 yaşayanlar.. kontrol muayenesi adı altında yeniden rapor alındıgı ve devamında; bu rapor tekrar ankaradan onaylanıp sgk ya giddiği.. dogru mu anladımmm..yanı her sene tekrar kontrol muyenesı adı altında(aslında yenı rpaor) ankaradan onay alacaz..
bu şuna benziyor.;

1-)çalışırken vergi indirimi alıyoruz ayda 25-70 tl arası...bu parayı 1 senelık onayyı ıcın defterdarlıkgı aracı tutup ankaraya gonderıyoruz....

2-)emeklı oluncada maaş alamak için sgkyı aracı tutup tekrar ankaranın onayı alacagız....yanı hersene tekrar ankraya raporumuz gıdecek...vergi indiri mi için alınan rapor emkli maaşı içinde tekrar alınacak sgk kac sefer isterse..??

yanı tum forumda yonetıcılerın yazdıgı emeklı olduktan sonra ;tekrar anakaradan onaylı rapor ıstenmez sadece sgk ıle hastane arsında rapor alış verişi olur...lafı havada mı kalıyor...saygılar.......

şuna cevabı olan tecrubesı olan yazsınnn...
ben 4 kez surelı rapaor aldım..4 kezde vergi indirimi aldım bu raporla...
bu şumu demek oluyor...
emekli oluncada 4 kez yada daha vazla raporum surelı oldugundan rapor alamk zorunda kalacagım..??

bir yıl sonra kontrol muayenesi ile emekli oldum.vergi indirimi alarak.sgk ya müracat ettim.sgk nın yazdığı dilekçeye kendi dilekçemi iliştirip zorda olsa vergi dairesi aracılı ile hastahaneye sevkimi yaptırdım.sağlık kuruluna girdim.yüzde 67 lik oranım yüzde 63düşüp raporumu aldım. bir nüshası ankaraya gidecek miş.biraz saçma değil mi. emekli iken tekrar ankarada vergi indirimi almak.kontol muayenem 7 12 tarihli idi 15 11 tarihli yeni raporum raporun ankaraya gidip gelmesi ne kadar sürer maaşım kesilirmi tekrar kontrol muayenesi konurmu ve işlemleri nasıl takip edebilirim

KOntrol muayenesini sgk mı istemişti yoksa maliye mi?

Ben 2010 yılında 1 yıl süreli vergi indirimi alarak 2011 şubat ayında emekli oldum. Hastane sürekli rapor vermesine karşılık Ankaradan her yıl 1 yıl sonra kontrol yazısı geliyor. Bu sene 3. raporumu çıkardım ve yine 30/11/2013 kontrol yazıyor. Bu ne kadar sürecek bende artık bilmiyorum.

yabangülü, sizden kim istedi kontrolü; sgk mı maliye mi?

Ankara maliyeden isteniyor. Ama yazı sgk ya geliyor ve sgk bana yazı gönderiyor kontrol diye.

Peki, SGK ve emeklilik nasıl bir bağ kuruluyor? YAni emeklilik mevzuunda SGK kontrol muayenesi istememişse, Maliye hangi yetkiyle yeniden muayeneyi emeklilikle ilişkilendiriyor?

Kontrol muayenesine gitmezseniz SGK ne der size? Kontrol muayenesine gittiğinizden SGK haberdar oluyor mu?

sgk emekli maaşımıza kontrol tarihi koyuyor. Şu an benim e-devlette emekli aylık bilgisinde 30/11/2013 kontrol yazıyor. Bu tarihten önce gitmezsem emekli maaşım kesiliyor.

Yani kontrol şerhi koyan maliye değil sgk. Doğru mu? Peki maliye ile ne işiniz var?

SGK online sistem üzerinden herşeyi görüyor yani siz kontrol muayenesine gittiniz sgk bunu görebiliyor ayrıca Vergi İndirimi veren kurum SGK değil maliye bakanlığı kontrol muayenesini sgk aracılığı ile isteyebilir oran %40 ın altına düşerse Maliye durumu sgk ya yazı ile bildirir ödenen aylık kesilir diye biliyorum.

Raporun süreci şöyle işliyor, kontrol tarihinden 2-3 ay öncesinden sgk ya gidiyoruz ve hastane sevki alıyoruz. Hastane raporu sgk ya gönderiyor. Sgk raporu yazı ile birlikte Ankara defderdarlığına gönderiyor. Ankara rapora onay verip tekrar sgk ya gönderiyor. Sgk da bir yazı yazıp sizin oranınız şu deyip bize gönderiyor. Yani raporun yüzünü bile göremiyoruz.

Üst Alt