Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

1 yıl süreli raporla vergi indirimi alıp emekli olsam, sonrasında SGK rapor ister mi?

Allah Allaaaah!

1-2 yıl süreli vergi indirim hakkı ile emekli olup sgk tarafından kontrol muayenesi şerhi konmayan arkadaşlar var yıllardan bu sitede. Vergi indirim hakkı elde etmişler, bununla Yaşlılık emekliiğine başvurmuşlar, ve sgk kendilerinden kontrol istememiş. Bu kadar....

Merak ettiğim, hangi uygulama daha sık oluyor! İstisna olan kontrol istenmesi mi istenmemesi mi acaba?

En büyük sebep hastalıkların değişim göstermesi ve psikiatrinin devreye girmesi. Benim elimde %36 raporda var %72 raporda var.

Valla sevgili abicim o konuda genel kanım şöyle oluştu burada okuduklarım çevremde yaşadıklarım vs vs istenmiyor ama hastalık mesala kanser vb. Rahatsızlıksa isteniyor seyrine göre raporda değişiklik oluyor :rolleyes:

Evet, öyle görünüyor!

Ama en azından şu var: kontrol muayenesini SGK ister. Maliye kendi kafasına göre emekli kişiden kontrol isteyemez. İstese de emekli kişi bu davete karşılık vermek zorunda değil. Ne zaman ki SGK kontrol muayenesi ister, o zaman hastaneye gitmek farz hale gelir.

kontrol kararını maliye veriyor. Sgk da uyguluyor. Çünkü dosyamda yazışmaları okumuştum.

Bence öyle olamaz. Çünkü öyle olsa süreli vergi indirimi ile emekli olan herkesten süre sonunda yeni rapor ister maliye/sgk. Bence sgk emekliliğe temel olan rapor "tereddütlüyse" o zaman maliye eliyle kontrol talep ediyor.

SGK online sistem üzerinden herşeyi görüyor yani siz kontrol muayenesine gittiniz sgk bunu görebiliyor ayrıca Vergi İndirimi veren kurum SGK değil maliye bakanlığı kontrol muayenesini sgk aracılığı ile isteyebilir oran %40 ın altına düşerse Maliye durumu sgk ya yazı ile bildirir ödenen aylık kesilir diye biliyorum.

Bakın SGK Veremez vergi indirimini sayın abim, ablam Kontrol şerhini Yukarıda yazdığım kanser kalça çıkığı göz kusurlarının bazıları gibi durumları göz önüne alarak kontrol eder şimdi şöyle düşünelim siz hastasınız kanser ve gittiniz hastane size dediki %40 rapor iyileştiniz ama iz kaldı bu oran niye %40 olsun demi %30 a düştü o zaman kusura bakma emkli aylığın gder diyor sonuç itibari ile maliyet kavramı devlet maaş yükünü atıyor üzerinden

Zaten sürekli yeni rapor isteniyor.

be sunu anladımm..

biz emekllik hakkını vergı ındırımıyle yani maliyenin bize sagladıgı ımkanla alıyoruz....
ozaman sgkda dıyorki..senın kontolun maliye tarafından devam etsın..yada bahane edıyor...
yanı malıye kararıyla sgkdan emeklı olan kişlere gene maliye kararıyla emeklılıgıne devam edebılırsın sonucu cıkıyor....
ozman;

sgkanın raporu ankara malıye kuruluna gondermesının mantıgıda ortaya cıkmıs oluyor....
sarmala uyanıklıga bak..

madem erken emekli oldun senı erken emekli eden kurumun kontrolunde emeklılıge devem edeceksın....

bunun kanunda kı karsılıgını bır avukat arkadasıma sordumm..
ınceleyıp bılgılendırecek...
bakalım onun yorumu..sgk aya devrolmuş bır konunun tekrar malıyeye donmesı kanunen uygunmu yoksa.
yaptım oldu alı aga oglu kanununmu???

son olarak...ben 3 kez vergı ındırı aldım ..
bu mantıkla emeklı oluncada her sene rapor alamaya devam edecem...

kanun buysa tamam her sene alayım..
hastalık aynı oran ayını...
benın daraldıgım konu;
rapor alma suresının ve ıslemlerın her sefer degısmesı....2kez bımere yazdım..
vasa fıso..
yok valılıge yazdık hastaneye yazdıkk..ne donen ne soran...

1 yıl süreli raporumla emekli olmuştum. ve sgk da 1 yıl sonra kontrol şerhi koymuştu. 1 yılın sonunda almış olduğum sürekli raporumla, tekrar maliyeden sakatlık indirim hakkı talebinde bulundum. yine 1 yıl süreli onaylandı. Emekliliğimdeki kontrol muayene tarihini e devlet sayfasında sgk kaldırmış. Eğer sgk maaşımı kesmezse maliyenin 1 yıl süreli sakatlık indirim hakkından bahsetmesem ne olur?

sayın oturanboğa cevaplarsanız sevinirim :D

Merhaba
Emekli olduktan sonra vergi dairesi ile ilgili işlemleriniz kalmıyor. Şöyle ki ; Aynı durumu ben de bizzat yaşıyorum. Geçen yıl emekli oldum ve işyerimden ayrıldım.Raporum sürekli olmasına rağmen 1 yıl sonra kontrol muayenesi dediler.. SGK ya gittim tekrar sevk aldım ve yine süreklidir ibareli rapor aldım.. SGK bu raporu Eylül 2012 de (EMEKLİ OLDUĞUM VE BİR YERDE ÇALIŞMADIĞIM İÇİN) direk Maliye bakanlığı gelirler idaresi başkanlığı merkez sağlık kuruluna göndermiş. Onlar da onaylamışlar ancak resmi yazı henüz elime ulaşmadı. Allah göstermesin emekliliğiniz iptal edilir de bir yerde çalışmaya başlarsanız işte o zaman bağlı bulunduğunuz vergi dairesine başvurmanız gerekiyor. Bu konuda bizzat vergi dairesi ile görüştüm.. Geçmiş olsun ..

Bu konuda deneyimi olan arkadaşlardan deneyimlerini paylaşmalarını bekliyoruz...

Benim 1 yıllık kontrol verildiğinde e-devlette kontrol yazmıyordu ve elime herhangi bir evrak gelmemişti. Kontrol tarihim 1-2 ay geçmişti ve maaş almaya devam ediyordum. Bu durumdan rahatsız olarak sgk ya gittim ve durumu izah ettim. Bana tamamen personel hatası dediler ve 2 ay size fazla ödeme yapmışız, eğer raporunuz onaylanmazsa size ödediğimiz parayı iade etmeniz gerekiyor dediler ve hemen maaşımı durdurdular. Yeniden sevk alarak raporum yenilendi ve onaylandı. 3 ay süre alamadığım maaşımıda toplu olarak almıştım.

Sn. Oturanboğa ve Sn.Yabangülü7234 ilginize teşekkür ederim.

SGK sadece kendisine verilen evraklara bakar... Nitekim bunu ben bizzat yaşıyorum... Devlet hastanesinden sürekli-ömür boyu raporum ankara maliye tarafından 1 yıl sonra kontrol olarak onaylandı. SGK da beni şartlı emekli etti.. 1 yıl doldu ve yine SGK hastane ve maliye üçgeninde dolaştım. SGK hastaneye sevk etti. Hastane yine Sürekli-ömür boyu rapor verdi. Ankara maliye yine 1 yıl sonra kontrol şerhi koydu. SGK dan emekli maaşı almaya devam ediyorum.. 1 yıl sonra 3ncü kez rapor isteyecekler.. Ve nitekim bana yazı gönderdi SGK.. 2013 sonuna doğru yine geleceksin hastaneye sevk edeceğiz,oradan ankara maliye sonra tekrar bize geleceksin dediler... Devletin hastanesinin verdiği ve altında 11 tane doktorun verdiği rapora itibar edilmiyor da ankara da konu ile ilgisi olmayan 2 doktor,2 memur,1 başkan rapor hakkında karar veriyor.. Güzel ülkem benim ::))

Raporlarına 1 yıl sonra kontrol şerhi eklenmiş olan arkadaşlar, engeliniz nedir söyleyebilirmisiniz lütfen. İyileşme imkanı olan bir engelinizmi var?

benim bipolar duygulanım bozukluğu ve ömür boyu koruyucu tedavi olmam gerekiyor. ilk aldığım rapor 1 yıl sonra kontrollü idi. 1 yılın sonunda aldığım rapor sürekli. ama ankara yine 1 yıl süreli sakatlık indirim hakkı verdi.

Diyabet / hipertansiyon / psikiyatri (mix duygu durum uyum bozukluğu)..... psikiyatriden dolayı kontrol şerhi koyuyorlar...

arkadaşlar birşeyi merak ediyorum vergi indirimim ve hastane raporum 1 yıl süreli gelirse ankaradan ben sgk ya başvuru yapıp emekli olamazmıyım bilen varsa lütfen aydınlatabilirmi beni....

Emeklilik için başvurabilir ve emekli de olabilirsiniz. SGK size 1 yıl sonrası için "vergi dairesine gidip kontrol muayenizi yaptırın" der en çok...

emeklilik

Merhabalar... benim sorum şöyle yardimci olursaniz sevinirim. . Koah 40 psikiyatri 25 şeker 20 kalp 10 ve sinir sistemi 5 oran aldim. Formulle 69.2 raporum var. Yıl ve günler dolu. Ama raporda 1yil yaziyor fakat kontrol şerhi yok. Buna göre vergi indirimi ile emeklilik istediğim zaman ve emekli olursam bir yıl sonra tekrar rapor almak zorunda kalirmiyim. Psikiyatri yi cikartsak bile her halukarda raporum zaten 40ın ustunde. SGK bunu göz önünde tutup kontrol istermi acaba.yani nasıl olsa psikolojik rahatsızlık olmasa bile diğer Hastalıklar zaten gerilemiyor.. sonucta emekliliğe bir zararı olurmu.

ibrahim kardeş sen emekliligini ver kontrol şerhini emekli olduktansonra koyarlar belkide tekra istemiye bilirler hastalıgın sabitse bir kac kontrolden sonra zaten bir daha kontrol şerhi koymazlar sıkıntı yapma allah kolaylıgını verir egerki gercekten hakkınsa

Eğer emeklilik için % 40 oran yetiyorsa ve o % 40 oran da psikiyatrik değerlendirme olmadan alınabiliyorsa, mümkünse, raporda psikiyatrik değerlendirme olmaması en iyisi. Çünkü işin içine psikiyatri girince, kurumlarda 1-2 yıl sonraya kontrol muayenesi koyma gibi yaygın bir uygulama var...

kontrol muayenesi ve emeklilik

merhaba arkadaşlar kontrol muayenesi ile emekli oldum.kontrol tarihi geldiğinde sgk aracılığıyla maliyeden sevk alıp tekrar rapor aldım.tabiki kontrol muayeneli.kontrol zamanım gelince bu sefer sevk sgk tarafından yapıldı.maliye bizimle işin yok dedi.tekrar rapor aldım.bu kez pisikoljik rahatsızlık eklemedim.şimdi rapor ankaraya tekrar gidecek mi yoksa bulunduğum ilde sgk dan takip edebilirmiyim.ayreten tekrar kontrol olurmu.çok sıktı bu durum.bu ara maaşımda kesildi.ne kadar süre içinde belli olur bu durum

Rapor Ankara tarafından değerlendirilecek yine. Ve raporda kontrol muayenesi yoksa, SGK da kontrol istemeyecktir. 1 ay sürmeden sonuç belli olur ve maaşın kesildiği tarihten bu yana birikmiş halde sana ödenir.

Kalp hastalarının sürekli vergi indirimin raporlarına kontrol şerhi koyuluyor mu olan arkadaşlar varmı? Sitede arkadaşların paylaştığı yazıları okuduğum çoğu kontrol şerhinden bahsediyor bu durum hastalıktan hastalığa farkediyormu beni düşündüren bu mesele bu konuda beni aydınlatırsanız sevinirim.

Kontrol şerhi,genelde psikolojik rahatslzık,obezite gibi sonradan iyileşme olabilecek hastalıklara konuluyor.
Diğer hastalıklarda belki binde 1 belkide yüz binde 1 ihtimaldir.

Ayrıca vergi indirimi olupta özel sektörde engelli kadrosunda çalışılarak emekli olurken bir etkisi oluyormu?

Üst Alt