Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

1 yıl süreli raporla vergi indirimi alıp emekli olsam, sonrasında SGK rapor ister mi?

Arkadaşım emekli olurken SGK kişinin vergi indirimine bakar vergi indirimin sürekli ise sürekli olarak emekli eder enerji süreli ise süreli olarak emekli eder ben bugün Unkapanı SGK gittim 2 yıllık raporunun var olduğunu raporla vergi dairesine başvuru yapıp ankara sağlık kurulu vergi indirimimi süresiz olarak onayladı yaşlı emekliligini haketmem için 6 yıllın bu zaman içinde tekrar rapor alıp /40 altında rapor alırsam 6 sene sonra emekli olamazmiyim dedim ordaki memur biz rapora bakmiyoruz sadece vergi indiriminin bakıyoruz varsa ona göre emekli ediyoruz dedi.

Bedriatak kardeşim sendemi kalp rahatsızlığından vergi indiriminden faydalanıyorsun yani rapor sürekli ise hiç bir sorun olmadan direk emekli yapıyorlar öylemi benim emekliliğe 4.5 sene var nasip olursa ben şimdiden kafamda sorun yapıyorum napim sitelerde okuyorum sürekli raporlara kontrol şerhinden bahsediliyor kafamı kurcaladı teşekküe ederim.

Dost_26
Raporu görmeyin lütfen, emeklilikte esas vergi indirimidir rapor değil. Vergi indiriminiz varsa ve sürekliyse sorun yok.

Anladığım kadarıyla sen vergi indirim raporunu süresiz haketmişsin buraya kadar tamam burası çelişkide bıraktı 6 yıl sonra ayrıca emeklilik içinde ayrı bir rapormu almamız gerekiyor defterdarlığın verdiği ankaradan gelen vergi indirimi raporu hem vergi muafiyeti hemde emeklilik için geçerli değilmi?

Evet vergi indirimim sürekli ve 2003 tarihli yani ankaradan gelen bu yeterlimi birde sürekli raporlarda eski tarih yeni tarih farkediyormu?

Dost-26 vergi indirimin sürekli ise emekli şartları dolduğunda kesin emekli olursun önemli olan vergi indirimidir.

Vergi indirim raporum üç sayfalık ve ekteki raporumda süreklidir yazıyor yani bu vergi indirimin sürekli olduğundan bahsediyor değilmi?

Bana fikir beyanında bulunup kafamdaki karışıklığı giderip beni aydınlatan tüm dostlarımdan ALLAH RAZI OLSUN...
Ve bütün engelli kardeşlerimin gönüllerindeki muradları inşallah gerçekleşir hepinize sevgi ve saygılarımla bahtiyar kalın gönül dostlarım.

Özelden vergi indirimini bana fotosunu çekip yollayabilirmisin veya buraya gönderin

Dostum vergi indirim belgemde çalışma gücü kaybı %40 nı kaybettiğine karar verilmiştir ve engelli indiriminden faydalandırılması gerekir yazıyor raporumda süreklidir işaretli çalıştığım sektörde de bu rapor üzerinden sakatlık indiriminden yararlanıyorum.

dost 26

Endişelenmenize hiç gerek yok.Zamanı gelince sorunsuz bir şekilde emekli olursunuz.
İçiniz rahat olsun.

Butcher vergi indirim belgemde raporumda ekli sadece raporda süreklidir yazıyor vergi indirim belgemde 193 sayılı gelir vergisi kanununun 31. Maddesi 3. Derece özürlüler için sakatlık indiriminden faydalanır yazıyor.

Herkesin vergi indiriminde aynı şey yazıyor :)
Sıkıntı yapmayın,rahat olun...

Yani çalıştığım iş yerine verdiğim vergi indirim raporu emeklilik için geçerli doğrumu?
Yukarıda ufuk alp kardeşimin dediği kafamı kurcaladı (Raporu görmeyin lütfen, emeklilikte esas vergi indirimidir rapor değil. Vergi indiriminiz varsa ve sürekliyse sorun yok.) vergi indirim belgesi var 3 nüshalı 3. nüsha da rapor ekli ve sadece raporda süreklidir işaretli bu vergi indirimimindemi sürekli olduğunu gösteriyor... vergi indirim belgemde 193. sayılı gelir vergisi kanununun 31. Maddesi 3. Derece özürlüler için sakatlık indiriminden faydalanır yazıyor bu belgede değilde raporda süreklidir işaretli bu yeterlimi bunu soruyorum teşekkür ederim.

şu an işteyim dostum belgem yanımda değil yukarıda açık bir şekilde belirttim umarım açıklayıcı olmuştur.

Hocam ufukalp hocam açıklamış..
Rapor önemli değil
Önemli olan vergi indiriminin sürekli olması.

tamam orasını anladım BuTcHeR raporda vergi belgesine ekli iki tarafta damı sürekli yazacak vergi indirim belgemde sürekli değilde 3. derece sakatlar için vergi indiriminden faydalanır yazıyor raporda süreklidir işaretli.
şuan evde olsaydım belgenin resmini çekip paylaşırdım ben size cepten yazıyorum bana net bir açıklama yaparsanız sevinirim.

Dost_26
Vergi indiriminde herhangi bir süre kısıtlaması yer almıyorsa, yani şu tarihe kadar yararlandırılması gibi bir ibare yer almıyorsa vergi indiriminiz süreklidir.
Öyle bir kısıtlama olsa idi mutlaka gözünüze çarpardı, rahat olun yersiz vesveselere kapılmayın vergi indişriminiz sürekli ve bir sorun olmadan emekli olacaksınız inşaallah.

Ufukalp Hocam ağzınıza sağlık yüreğiniz dert görmesin tarih ve süre yok sadece ekteki raporda süreklidir işaretli siz raporu görmeyin vergi indirimi sürekli ise mesele yok dediniz vergi indirim belgesindedemi sürekli yazması lazım rapor belgede kıskaçlı sadece bunda süreklidir yazıyor onu sordum hocam kafamda ? işareti bu yüzden kaldı. İnşallah ufuk hocam Rabbim tüm engelli kardeşlerime gönüllerindeki muradını verir inşallah.

Hayır vergi indiriminde sürekli yazması gerekmiyor, süreli ise zaten şu tarihe kadar faydalandırılması şeklinde düzenlenir belge.

[FONT=sans-serif]@Dost_26[/FONT][FONT=sans-serif]

[/FONT]
Arkadaşım vergi indiriminde şu tarihte tekrar kontrole gideceksiniz diye bir ibare yok ise sürekli anlamına gelir

Aynen kontrol ibaresi tarih ibaresi yok rapor da süreklidir yazıyor vermiş olduğunuz bilgiler için teşekkür ederim.

Son düzenleme:
Dost_26
Kardeşim defalarca yazdık vergi indirimin sürekli, oradaki maddelere takılma, 193 sayılı gelir vergisi kanununun 31. maddesi de engelli vergi indirimini hüküm altına alan maddedir.
Süreli olsa idi belgenizdeki metin ''.... rapor tarihi olan 2003 ten itibaren ....... tarihine kadar 3.derece sakatlar için uygulanan sakatlık indiriminden faydalandırılması gerekir.'' şeklinde olurdu.
Bu vergi indirimine istinaden emekli edildiğinizde herhangi bir kontrol muayenesine tabi olmayacaksınız.
Ancak genel anlamda sgk herkesi istediği her zaman kontrole çağırma yetkisine sahiptir.

Teşekkürler ufuk hocam size ve diğer bilgi veren arkadaşlara eksik olmayın.

Sevgiyle kalın

sayın serenko bu süreç kaç ay sürdü tekrar maliyeye gitmesi cevap gelmesi ve maaşınız kesildimi acaba

Üst Alt