%81 oranında ortopedik engeliyim. H sınıfı ehliyetimi yeni tip ehliyete dönüştürmek için Ümraniye Dev. Hast. Başvuru yaptım ve doktorlara muayene olduktan sonra heyete girmem için İstanbul İl Sağlık Heyetine (Fatih Sultan Mehmet Hast) sevk ettiler. Komisyon kararı sürücü olamaz şeklinde neticelendi. Karara itiraz ettikten sonra Kocaeli İl Sağlık Heyetine (Darıca Farabi Eğitim ve Araşt. Hast.) girdim ve karar yine Sürücü olamaz olarak neticelendi. iki kurulda dirseklerimi kırmamı istediler iki elim omzuma gelecek şekilde. kırabildiğim kadar kırdım fakat direksiyonu omzumda mı taşıyacağım? belim belli oranda dönmesi gerekiyormuş döndürebildiğim kadar döndürdüm ki zaten yan aynaları kafamı çevirmem yeterli Şerit değiştirmek için aynayı değilde kafamı belimi ayna yerine arkaya mı döndürüp şerit değiştirmem gerekiyor? Park etmem gerekirken geri görüş kamerası ve park sensörü var aracımda Bu nasıl iş? yani araç kullanma ile alakalı hiçbir ilgisi alakası olmayan hareketler yapmamı istediler. Bazı hareket kısıtlılığım olsa bile araç kullanmama engel değil. Doktorların araçlarda bulunan teknolojilerden haberleri yok 1965 model araba kullanmıyoruz ki. ve zaten 10 sene öncede aynı durumdayken ehliyetimi almıştım. Memur olduğumu işe gidip gelemem ve hayatımı kısıtlanmadan devam edebilmem için ehliyet almam gerektiğini anlatsam da kuruldaki bazı doktorlar dinlemediler bile. Fakat ben 2011 yılında Üsküdar Devlet Hast verdiği raporla (Sürekli Rapor) H sınıfı otomatik vitesli araç kullanabilir ibareli ehliyetimi aldım ve 10 yıldır aktif olarak araç kullanmaktayım. Çok şükür ki Ne bir kazaya karıştım ne de bir ceza almışlığım vardır. 10 sene önceki engelim ne ise şu anda da aynıyım. 7 yıldır MEBe bağlı kurumda engelli kadroda devlet memurluğu yapmaktayım. Görevime aracımla gidip geliyordum. Şu an iş hayatım, kariyer planlarım ve sosyal hayatım tamamen kısıtlanmış durumdadır. Bizlere devlet tarafından engellilere iş veriliyor ama biz görevimize gidip gelemiyoruz. otobüs duraklarına evim uzak onlara da binemiyorum. Bizler işe gidip gelemedikten sonra engellilere iş, öncelik ve önem verildiğinin hiçbir şekilde anlamı kalmıyor. Ne yapacağımı şaşırmış durumdayım.
Başına buna benzer durumla karşılaşan arkadaşlar var mı varsa nasıl baş ettiler?
Bu durumda ne yapabiliriz?
Yönetmelik vb. şeylerde açılan dava var mıdır?
Başına buna benzer durumla karşılaşan arkadaşlar var mı varsa nasıl baş ettiler?
Bu durumda ne yapabiliriz?
Yönetmelik vb. şeylerde açılan dava var mıdır?