Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

10 sene önce H sınıfı ehliyet almışken şimdi sürücü olamaz kararı verildi!?

Konular
3
Reaksiyonlar
0
%81 oranında ortopedik engeliyim. H sınıfı ehliyetimi yeni tip ehliyete dönüştürmek için Ümraniye Dev. Hast. Başvuru yaptım ve doktorlara muayene olduktan sonra heyete girmem için İstanbul İl Sağlık Heyetine (Fatih Sultan Mehmet Hast) sevk ettiler. Komisyon kararı “sürücü olamaz” şeklinde neticelendi. Karara itiraz ettikten sonra Kocaeli İl Sağlık Heyetine (Darıca Farabi Eğitim ve Araşt. Hast.) girdim ve karar yine “Sürücü olamaz” olarak neticelendi. iki kurulda dirseklerimi kırmamı istediler iki elim omzuma gelecek şekilde. kırabildiğim kadar kırdım fakat direksiyonu omzumda mı taşıyacağım? belim belli oranda dönmesi gerekiyormuş döndürebildiğim kadar döndürdüm ki zaten yan aynaları kafamı çevirmem yeterli Şerit değiştirmek için aynayı değilde kafamı belimi ayna yerine arkaya mı döndürüp şerit değiştirmem gerekiyor? Park etmem gerekirken geri görüş kamerası ve park sensörü var aracımda Bu nasıl iş? yani araç kullanma ile alakalı hiçbir ilgisi alakası olmayan hareketler yapmamı istediler. Bazı hareket kısıtlılığım olsa bile araç kullanmama engel değil. Doktorların araçlarda bulunan teknolojilerden haberleri yok 1965 model araba kullanmıyoruz ki. ve zaten 10 sene öncede aynı durumdayken ehliyetimi almıştım. Memur olduğumu işe gidip gelemem ve hayatımı kısıtlanmadan devam edebilmem için ehliyet almam gerektiğini anlatsam da kuruldaki bazı doktorlar dinlemediler bile. Fakat ben 2011 yılında Üsküdar Devlet Hast verdiği raporla (Sürekli Rapor) H sınıfı otomatik vitesli araç kullanabilir ibareli ehliyetimi aldım ve 10 yıldır aktif olarak araç kullanmaktayım. Çok şükür ki Ne bir kazaya karıştım ne de bir ceza almışlığım vardır. 10 sene önceki engelim ne ise şu anda da aynıyım. 7 yıldır MEB’e bağlı kurumda engelli kadroda devlet memurluğu yapmaktayım. Görevime aracımla gidip geliyordum. Şu an iş hayatım, kariyer planlarım ve sosyal hayatım tamamen kısıtlanmış durumdadır. Bizlere devlet tarafından engellilere iş veriliyor ama biz görevimize gidip gelemiyoruz. otobüs duraklarına evim uzak onlara da binemiyorum. Bizler işe gidip gelemedikten sonra engellilere iş, öncelik ve önem verildiğinin hiçbir şekilde anlamı kalmıyor. Ne yapacağımı şaşırmış durumdayım.

Başına buna benzer durumla karşılaşan arkadaşlar var mı varsa nasıl baş ettiler?
Bu durumda ne yapabiliriz?
Yönetmelik vb. şeylerde açılan dava var mıdır?

Ehliyet inizi değiştirmek için yanlış yol izlediniz sizin sağlık kurulu heyetinize girmenize gerek yoktu aile Dr unuza gidecektin ordan rahatsızlığınızla ilgili Dr a havale edilcektiniz Dr muayene edince Raporunuz il sağlığa gidip sizi çağırılıp onlar karar vercekti hastahane değil

Sanırım kendimi yanlış ifade ettim. Sizin dediğiniz aşamalardan geçtim. İl sağlık kuruluna beni çağırdılar fakat istediğim sonuç olmadı. İtiraz ettim ve daha sonra Kocaeli İl Sağlık Hakem Heyet çağırdı beni. Derdimi anlatmaya çalıştım ama dinleyen yok oda olumlu sonuç vermedi.

Ok yanlış anlama oldu dediğin gibi yapman gereken mahkeme yolu oda uzun bir süreç maalesef bu durum da olan bir çok arkadaşımız var

Evet bende duyuyorum etrafımdan ve bu platformdan, avukatımla görüştüm kısa zamanda süreci başlatacağım. Ama buna bir çözüm üretilmesi lazım. Şimdiden yıprandım streside ayrı cabası. Haberlere bile çıkmayı düşünüyorum.

Evet kazanılmış hakkı kaybetmek moral bozucu bende bu sıkıntı lar için 2023 ün son anına kadar bekliyorum

Valla en güzelini yapıyorsunuz belki o zamana kadar çözüm bulunur bazı değişiklikler olur.

bilgeadam

Ehliyet yenileme 2022'nin sonu itibari ile bitmiyor mu 2023'ün sonuna mı uzattılar ?

offff offf biz bu ehliyetleri nasıl nerde yenileyecez işimiz zor vallahi....
Allah hepimizin yardımcısı olsun...

askin 2022 bitip 2023 e girdiğimiz zaman kastetmiştim sonuçta 2022 sonu nüfüstan sms geldi Ehliyet lerinizi 2022 sonuna kadar yenileyin diye uzatma olurmu seçim yaklaşıyor diye belki olabilir

Arkadaşlar ben 31 Aralık 2022'ye kadar kullanacağım belki seçim zamanı diye 1 sene daha uzatma gibi bir durum olabilir. fakat ehliyet yenileme için avukatım araştırma yapıyor mahkemeye vermek için. Gerçekten engelliye çok büyük zorluk çıkarılıyor. psikolojik olarak yıprandım düzenim bozulacak eğer ehliyeti yenileyemezsem.

bende ehliyet yenileme için aile hekimine gittim e devletten kişisel sağlık rapor formunu doldurdum. O bilgilere istianeden beni uzman görüş için hastaneye sevk etti. bakalım en kısa sürede gidicem

Enes Gntrkn
al benden de o kadar vallahi eğer elimizde ki ehliyet iptal olursa çok zor durumda kalırım benim de B sınıfı ehliytim var eğer yenileyemezsem ailecek çok zor durumda kalırım çünkü evin tüm yükü benim sırtımda babam da engelli arabayla heryere ben götürüyorum... Allah hepimizin yardımcısı olsun resmen zulüm bize yaşattıkları...

Enes Gntrkn

İtiraz Sürecini nasıl işlediniz benimde kurul kararına itiraz etme durumum var Normal B sınıfı kullanmakta iken iyi rapor vermeme rağmen Engelli B kararı verildi ?

ozmuşlu hocam bizim çektiklerimizi başka ülkenin vatandaşı da çekiyor mu bilmiyorum. Allah yar ve yardımcınız olsun. Gerçekten psikolojik olarak çok yıprandım. İleriye dönük kariyer planı yüksek lisans vs her şey çöp olacak.
16Caner16 hocam bulunduğun ilin il sağlık müdürlüğüne gidip itiraz dilekçeni veriyorsun gerekeni onlar söylüyorlar.
Sardonyx35 hocam hangi ildesin, ne zaman giriyorsun ve sonuçlarını bizimle paylaşır mısın? Ahiret sorusu gibi oldu kusuruma bakma.

Enes Gntrkn

amin hocam aminnnn....
valla bende bilmiyorum ustam işimiz zor kolay değil benim yaşadığım ilde tek özel hastane var birkaç tane olsa hespini zorlayacam ama ne yapim elden birşey gelmiyor çok kötü oldu bu ehliyet olayı...

Siz hangi ildesiniz hocam ve özel hastaneden tekrar rapor alma gibi şansımız oluyor mu veya devlet hastanesinden?

Enes Gntrkn

ben sivasta yaşıyorum ben ilk ehliyeti raporumu özelden aldım ama şimdi kapandı orası devlet hastanesi çok uğraştırıyor o yüzden gitmek istemiyorum aslında bundan 4 - 5 sene önce burda bir hastane vardı yeni açıldı o zamanlar 70 -80 TL ye ehliyet raporu veriyordıu o zamanlar param yoktu alamadım şimdi işe giridk paramız var o hastane kapandı .... :( :( :( :( :(

Enes Gntrkn
valla bilmiyorum usta ama bu işe devletimizin bir çözüm bulması lazım yoksa işimiz zorr engellinin kolay işi yok gerçi ama bilmiyorum valla...

Aynı sorunları bende yaşadım sürüçü olamaz dendi bende dava actım mahkeme beni kocaeeli ünüversitesi hastanesine yönlendirdi oradan bana sürüçü olur raporu verildi şuanki aşamada mahkeme yürütmreyi durdurma kararı verdi daha dava sonuçlanmadı ama büyük ihtimalle bana verilen sürüçü olamaz raporu iptal edileçek sürüçü olur raporu alaçağım

Aynı sorunları bende yaşadım sürüçü olamaz dendi bende dava actım mahkeme beni kocaeeli ünüversitesi hastanesine yönlendirdi oradan bana sürüçü olur raporu verildi şuanki aşamada mahkeme yürütmreyi durdurma kararı verdi daha dava sonuçlanmadı ama büyük ihtimalle bana verilen sürüçü olamaz raporu iptal edileçek sürüçü olur raporu alaçağım

bu süreç ne kadar sürdü kaç yıl sürdü yani ??

1,5 sene önce, özel hastaneden basit bir (göz ve dahiliye) muayenesinden sonra aldığım raporla trafik şube müdürlüğüne gidip ehliyetimi yeniledim. Burada yazılanlara bakılınca uygulama, prosedür epey değişmiş. Hakkınızda hayırlısı olsun...

perseküsyon

aynen kesinlikle her gün yeni birşey çıkartıyorlarr... bende bundan 4- 5 sene önce bir hastaneye gitim o zamanın parasıyla 70 - 80 tl rapor veriyor du acil doktoru alacak param yoktu şimdi işe girdim param var ama hastane kapandı hergün birşey icat ediyorlar arkadaş....

Hocam peki avukat tuttunuz mu tuttuysanız nereden buldunuz ben avukat arıyorum ama bu işi bilen birini bulamıyorum en sonunda bireysel başvuru yapacağım sanırım.

Hastanede sadece doktor muayenesi mi yapılıyor yoksa doktorları gezdikten sonra o hastanenin kuruluna mı girdiniz? Biraz daha konuyu açarsanız çok sevinirim ben ve diğer arkadaşlar içinde faydalı olabilir.

Amanın 1.5 yıl sürdü demek eyvah aralık ayı sonunda benim ehliyetin süresi doluyor eğer uzatmazlarsa sıkıntı olacak.

Üst Alt