Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

10 sene önce H sınıfı ehliyet almışken şimdi sürücü olamaz kararı verildi!?

Arkadaşlar ben de Mersin de yaşıyorum. Sol kolumu kullanamıyorum. Ama aktif olarak 5 yıldır araç kullanıyorum. Ve h sınıfı ehliyete sahibim. Basit Bi aparatları sinyali sağ tarafa alıp elimi direksiyondan çekmeden sinyal verebiliyorum. Otomatik vitesli arabalarda zaten vites atmaya gerek yok ve herşey sağ tarafta olunca sorun yaşamıyorum. Ama dediğiniz gibi teknoloji gelişti ve artık tertibat yaptırarak felçli insanlar bile araba kullanabiliyor. Üstelik durum avrupada daha da ileri seviyede. Çenesiyle araba kullananları duydum. Yani bunlar yaşanırken türkiyede o veya bu sebeple engelli ehliyetler inin iptal edilmesi trajikomik.ben de değiştirmeye yeltendim daha önce
Sağlık kuruluna kadarki kısmı hallettim. En son sağlık kurulu saki memura tam da evraklarını teslim edecekken, aynı bölümde bir sürü itiraz başvurusu dikkatimi çekti ve memur arkadaşa sordum. Bunlar ne neden bu kadar fazla. Benim ne kadar şansım var yenileme konusunda diye. Bayanın dediği şey aynen şu oldu. Kesin bişey söyleyemem ama sizin gibi gelenlerin yüzde doksanı ın ehliyeti iptal oldu diye. Tabi ben Bi korku ve panikle gerisin geriye gittim. Fakat şuan ne yapıcağımı bilmiyorum. Ben de sizin gibi son ana kadar beklicem. Ama herkesten ricam arkadaşlar CİMER E YAZIN. Lütfen bunu herkes yapsın. Herkes yaşadınız ve duyduğunu CİMER aracılığıyla sağlık bakanlığına iletsin. Ne kadar sesimizi duyurabilirsek o kadar iyi belki durumun ciddiyetinin farkına varıp buna Bi çözüm bulurlar.

CİMER'e yazdım fakat trajikomik bir cevap aldım malesef. Eğer birlik olup sesimizi duyurabilirsek ancak o zaman çözülebilir dediğiniz gibi.
Size, sürenin sonuna kadar beklemenizi öneririm belki yenileme süresini seçim dolayısıyla uzatabilirler diye düşünüyorum.

Ben de sol hemiplejik rahatsızlığım var sol kolumu aktif olarak kullanamıyorum ve kolumda spastisite (kasılma) mevcut öyle olunca da neymiş ani reflekslerde zorlanırmıșım trafiği tehlikeye atarmısım. O yüzden sürücü olamaz raporu çıktı. O zaman sol kolunu kullanamayan insanlar araç alamayacaksa bu tertibat kodları ne ise yarıyor. Güzel bir yazı hazırladım cimer'e yazdım oradan da "Durumunuz hakem hastane tarafından tekrar değerlendirilecektir" cevabı geldi. Bakalım hakem hastaneye sevk ettiklerinde orası ne diyecek. Avrupa'da felçli insanlar bile özel tertibatla araç kullanırken bizim burada bu muameleye maruz kalmamız çok saçma.

Enes Gntrkn

İlk Red geldikten sonra cimer'den mesaj geldikten sonra hastaneye sevk etmediler. Edecekler mi onu da bilmiyorum. İl sağlık müdürlüğüne itiraz etmeden direkt cimer'e yazdım onu rapora itiraz olarak değerlendirler mi ondan da emin değilim.

Ehliyet yenileme için aile hekimi 3 branş Dr a sevk etti göz ortopedi noroloji evrak bölümü sistemin değiştiğini söyleyerek poliklinik Dr ları onay verirse evrak bölümü il komisyonuna sevk yapıldığı söylendi fakat engelli raporum sistemde müsküler disrofi kas rahatsızlığı 30 senedir özel tertibatlı araç kullanıyorum. doktor beni muayene etmeden sistem de müsküler disrofi hastalarının sürücü olamayacağı belirlendiği için komisyon a sevk alamadım o kadar itiraz etmeme rağmen dinletemedim oysa benim durumumda olan arkadaşlar komisyon a sevk olabiliyor tek başına komisyona gitmeden Dr karar verebiliyor mu bu durumda ne yapabilirim kimi kime itiraz edeyim ortopedi ye henüz gitmedim

E nabızına girip oradaki sağlık verilerine gôre sevkediyor

Aynı sorunları bende yaşadım sürüçü olamaz dendi bende dava actım mahkeme beni kocaeeli ünüversitesi hastanesine yönlendirdi oradan bana sürüçü olur raporu verildi şuanki aşamada mahkeme yürütmreyi durdurma kararı verdi daha dava sonuçlanmadı ama büyük ihtimalle bana verilen sürüçü olamaz raporu iptal edileçek sürüçü olur raporu alaçağım
Bu konuyla ilgili önerebileceğiniz avukat var mı.

Enes Gntrkn

Bende SGK dan şef olarak emekli oldum, sürekli rahatsızlığımdan dolayı hastaneye gidiyorum, hiç gitmesem bile her ay kontrollerim var, oksijen tüpü kullanıyorum, şimdi sürücü olamaz diye rapor verildi, itiraz ettim, başka ilden yeni kurul için haber bekliyorum, yüreğim ağzımda. Yine aynı sonuç çıkarsa, ben nasıl tedavim için hastanelere gidip geleceğim, hayat pahalı, aldığım emekli maaşı onuda taksiyemi vermem gerek.
Üstelik sürücülüğü iptal olunca, taşımalı durumuna mı düşüyoruş, onu dahi belirtilmiyor. Büyük bir kaosun içerisindeyiz,
Engelli fedarasyonları vs sivil toplum kuruluşları ne işe yarı yor anlamıyorumki...

Zaten, sürenin sonuna kadar eski ehliyeti kullanma hakkımız varmış, ehliyetimi geri verdiler. Tabik ne kadar inandırıcı bilemiyorum, onuda ancak trafik kontrolünden geçersem anlayacağım...

Birlik olalım demişssiniz, ne gerekiyorsa ben birlik, berabeklik için hazırım, ben varım, burdakı arkadaşlar gerekirse bir sözcü seçelim, basına haber verelim, sesimiz olsunlar...

Hangi ehliyetlerin yenilenmesi gerekiyor. Ben ehliyetimi 2017 de aldim 🤷

Bende aynı durumdayım son 2.5 ay kaldı ama ehliyet raporu vermezler diye korkuyorum o yüzden son zamana kadar bekliyorum. Sıfır arabadan falan geçtim elimizdeki arabayı sürsek yeter belki bende seçim dolayısıyla 1 2 yıl daha ertelerler diye düşünüyorum inşallah uzatılır.

Üst Alt