Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

10 sene önce H sınıfı ehliyet almışken şimdi sürücü olamaz kararı verildi!?

Enes Gntrkn

Valla tek çare aklıma geliyor yaşadığınız ildeki bütün özel hastaneleri zorlayacaksınız.... benim yaşadığım ilde tek hastane var 2. 3. hastane olsa onların kapısını çalacam valla....

Merhabalar,

İzmir deyim. aile hekimine gittim, e devletteki kişisel sağlık bilgi formunu doldurttu ona istinaden beni hastaneye sevk etti. Haftaya hastaneye gidip tek tek doktor gezeceğim bakalım yazarım yine

Sardonyx35

özellikle bana özelden yaz dostum...

peki aklıma birşey takıldı. mesela ben epilepsi hastasıyım ama e- devlet deki sağlık bilgi formuna epilepsi hastalığımı yazmadım sağlık ocağında ne olur durum mesela ??? genede nörolojiye sevk ederler mi ???

şöyle söyliyim, e devlet saglık bilgi formuna bakarak sevk ediyor. çünkü içeri alıp neyin var diye sormadı bile. oradaki forma göre sevk etti direk. yazmazsan gitmezsin diye tahmin ediyorum

arkadaşlar sürecimiz tıkandı :D doktorun sevk ettiği 7 bölüm var;
gögüs hastalıkları
göz hastalıkları
iç hastalıklar
kardiyoloji
kbb
nöroloji
ortopedi

Ama bunların 4 tanesine İzmir de randevu yok... Ya bi hastaneye gidip sabahtan tek tek rica minnet kontrol yaptıracağız yada randevu için koşturacağız yada özel hastanelere para bayılacağız. Teşekkürler TC Sağlık Bakanlığı.

Sardonyx35

kardeşim yanlış anlamada izmir gibi fırsatlar şehrinde yaşıyon madem devlet hastanesinde ne diye perişanlık çekiyon ???
git borç harç para pul git özelden al git işine devlet hastanesine düşersen işin zorr işin olacağı varsa bile devlet hastanesi olmaz der acı tecrübeme dayanarak söylüyorum....

Bireysel başvurma avukat tut 10 15 bin gider ama kazanma şansın yuksek olur. Önce dilekçe ile mahkemeye başvuruyosun sonra eğer mahkeme heyeti dilekçeni kabul ederse seni hakem hastaneye yönlendiriyor aynı kurul raporları gibi dr. gezip kurula giriyosun eger rapor olumlu ise yürütmeyi durdurma kararı değil ise dava iptal oluyor. onun için avukatla başvuru yapman önemli dilekçeni yazması önemli benim avukatım istanbulda Yusuf DEMİR

yetişin dostlarrr ne olacak bizim bu ehliyet işimiz nasıl yenileyecez yok mu bu işin çaresii ??? :( :( :( :( :(

hocam bende avukatımı buldum ve dün itibari ile idare mahkemesine başvurduk. zaten adli tatile girecekler büyük ihtimalle sonbahara duruşma olacak.

Enes Gntrkn

sanada mı sürücü olamaz raporu verildi peki ?? hastalığın nedir ???

Valla işin içine avukat mahkeme girdiyse sıkıntı o iş ne yapıp edip bu işi özelden halletmek lazım ? mahkeme gör ki ne kadar sürer ? avukata bir sürü para verecen ??

Valla verdim mahkemeye. Hastalığım ortopedik hareket kısıtlılığım var ama araba kullanmama engel değil. Eğer böyle olacaksa varsın gitsin para ne yapalım. Uğraştıranlara da haram zehir zıkkım olsun.

Enes Gntrkn

Valla bende epilepsi hastasıyım 8 senedir araba kullanıyorum.. çok kötü olmuş ne diyeyim ???
peki mahkeme süreci devam edene kadar arba kullanmanızda sakınca var mı ?? yani ehliyetin geçerliliği devam edebiliyor mu ???

offf ne biçim iş beee çok canımı sıkıyoır bu ehliyet işi....

ben 2018 yılında özel tıp kliniğine gidip 10 dakikada raporumu aldım sağ ayak polio sekeliyim 27 yıllık b ehliyetim var,sadece göz muayanesi yaptılar

turan1977

muhtemelen o dediğin yıllarda bende gittim özel hastaneye onlarda o zamanın parası benden 80 lira para istedi ama yokluğun gözü kör olsun işte yoktu alamadım şimdi işe girdik paramız var hastane kapandı ...

10 dakikada rapor almak önemli değil. Önemli olan gerisi...
Selametle..

nasıl gerisi kardeş ehliyetimi yeniledim işte daha ne olacaktı ki ?

turan1977

aynen adam ehliyeti yenilemiş 10 yıl kafası rahat daha gerisi mi var ???
asıl biz ne yapacaz onu düşünelim bizim işimiz çok zorr.....

Tebrik ediyorum o zaman muhterem. Başka ne denilebilir ki? Senin sakatlık sağ ayakta, benimkisi ise solda. Ben de kısa sürede aldım raporumu ama nüfus md.lüğü kabul etmedi, hastaneden raporu değiştirtmem gerektiğini söyledi ve komisyona yolladı Tüm detayları H sınıfı ehliyetimi yenisi ile değiştirme işlemleri hakkındaki deneyimlerim başlığında yazdım. Daha dün oldu bunlar 4,7,2022 tarihinde. Bugün de gittik komisyona girme dilekçesini verdim. Ya sen çok iyi bir memura denk geldin ya da ben iş bilmeyen bir memura. Ya senin aldığın zaman mevzuat buna müsaade ediyordu, ya da şimdiki mevzuat buna müsaade etmiyor. Bir yerde sıkıntı var. Şu ehliyetimi kazasız belasız şekilde bir değiştireyim hele. Yüksek mevkilere dilekçe ile aksaklıkları ve sistemin mevcut şekilde olmaması gerektiğini uzun uzadıya yazacağım. Şimdi bakın şoför kalp hastası, kalp krizi geçiriyor direksiyon başında vefat ediyor ve o esnada kaza oluyor ve insanlar ölüyor. Daha yeni Bursa.da oldu böyle bir kaza. Ne dedi yetkililer biliyor musunuz? Kalp rahatsızlığı olanları belli aralıklarla mecburi muayeneye sevk edileceği, kalp kontrollerinin sıkı şekilde takip edileceği ifade edildi. Baştan sona palavra. Daha fazla detayına girmek istemiyorum zira önce ehliyetimi yenilemem lazım ve bunun için de çenemi kapatmam gerek. Bilmem anlatabildim mi? Mühür onlarda yani Süleyman onlar. Selametle.

alifatih1958

kardeşim öyle düşünmeyin herkesin tecrübesi yaşadığı olay engeli farklı ondan kaynaklanıyoır bunlar...
mesela ben dün bir dükkanda tek kolu olmayan bir adam gördüm sordum abi ehliyeti nasıl yeniledin diye adam fazla detaya girmedi ama yeniledim felan deyip geçiştirdi hatta ben 10 sene ehliyetsiz araba kullandım dedi. haa nasıl oldu nasıl yaptı bende bilmiyorum ama herkesin tecrübesi farklı.

Kızımın düğünü için Ordu Aybastı'ya gittiğimde bir vatandaş ile karşılaştım. Delikanlının ayakları yok, ellerine terlik geçirip poposunu yere koyarak yürüyor. Ben tam olarak tarif edemedim kusura bakmayın durumunu. Oturdum kendisi ile uzun uzadıya lafladım, dereden, tepeden. Sadece Aybastı Fatsa arasında araç kullandığını söyledi. Ehliyeti yokmuş. Nasıl kullandığını sordum zira Aybastı Fatsa arasındaki virajlı ve berbat yolda jandarma denetimler yapıyordu. Jandarmanın ve polisin durumunu bildiğini ve idare ettiklerini, ses çıkartmadıklarını söyledi. İnanmadım söylediklerine çünkü ayakları da yok, başkalarına sordum, delikanlının dediklerinin doğru olduğunu teyit ettiler. Burası Türkiye, her an her şey olabiliyor.

alifatih1958

işte yani usta herkesin tecrübesi durumu farklı herkes bir değil ama şuda bir gerçek ki başka yerde olsa polis çevirse kontrol etse bırak ceza yemeyi arabayı bağlar yedi emine çeker benim durumum da sıkıntılı bilmiyorum nasıl yapacam ???

Allah senin de işini gücünü rast getirir inşallah muhterem..
Selametle..

Eyvallah bende mahkemeye verdim süreçleri buradan anlatacağım daha sonra

Üst Alt