Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

15.000 TL ile ne iş kurulabilir?

evt. kartal; telefon işinden anlamıyorum ama anlayan birisini işe alırsam olabilir. bu seferde masraflar çoğalacak ama hayırlısı henüz daha çok ilginç bir fikir yok aklımda.

elınde hıc para yoksa oyle guzel yenırkı bu 15000 lıra:eek:
o kadarcık parayla ıs kurmak ıcın ya mutevazı bır kazanca razı olacak yada baska borc alabılecegın yerlerı arastırıp kanlı gomlek gıyeceksın essek gıbı calısıp uykuların kacacak odeme vaktın geldıkte
asgarı ucrette olsa valla o kadar streslı hayata tercıh ederım fazla sorumlulukla hayatı kendıme zehır etmeden:eek:

Bu kredi için iş planı hazırlanmasını istiyorlar mı? İstiyorlarsa şahane. İstemiyorlarsa bulaşmayın derim. Ayrıca iş planı hazırlama konusunda yardımcı da olabilirim.

İş fikrine gelince. Sizin elinizden hangi işler geliyorsa ona yönelin derim. Turizm ve sağlık demişsiniz ama anladığım kadarıyla olmamış. Yine de bilginiz bu konulardaysa o zaman yine böyle bir işe yönelin.

İnsanlar artık internet üzerinden işler yapıyor ve para kazanıyorlar. Zumbara - Zaman Kumbarası veya Nurturia Anne ve Babaların Sorularına Cevaplar, Gruplar, Anı Defteri ve Diğer Anne ve Babalarla Sosyalleşme gibi siteler yarışmalara katılıp ödüller alıyor. İlk tavsiyem internet üzerinden yapabileceğiniz işleri bir araştırmanız. İnanın çok değişik fikirlere ve işlere rastlayacaksınız.

İkinci tavsiyem de eğer kadınsanız b-fit franchise almanız. Şu an Türkiye'de 190 şubesi var. Sadece kadınlar kuruyor, kadınlar işletiyor ve kadınlar çalışıyor. Tabii sadece kadınlar gelip spor yapıyor. :) Bunu da bir araştırmanızı öneririm. B-fit'in şimdilerde Muzipo diye çocuklar için de açtığı merkezler var. Onlara da bakabilirsiniz.

Şimdilik bu kadar :)

sevgili varitas; fikirler için saol. sağlık alanında derken 6 yıl özel yaşlı bakımevi işlettik ama özel sebeplerden dolayı devretmek zorunda kaldık. yapamadığımızdan değil. tekrar aynı işi yapmak istedim bunun için proje hazırladım ama enaz 3 ortak olmamız gerektiğini söylediler. yani tek kişiye verilecek 15.000 tl bu iş için yeterli olmayacağından enaz 3 kişiye verilecek 45.000 tl ile az kapasitede biyer açılabileceğini söylediler ama ben 3 ortak bulamadım 2 yıl bunun için bekledim ama bulamadım. millet çekiniyo . neyse bende sonunda tek başıma yapabileceğim bir iş kurmak istedim.

Tamam diğer söylediklerimi değerlendirin o zaman. :D

satışta zaten sıfır tellar alacaksız,bu arada kaçak tel.talepleride olacak müşterilerin.! 2.elede zamanla girersiniz karamsar olamayın.teknikden anlayan birini aldıgınızda o kişi zaten 2el tel alırken bakacaktır temizliğine.size zaten turkcelden,aveadan,telsimden bayilik teklifi gelecektir.hat,kontör,aksesuar satşına siz bakarsınız iş zor degil.masrflar artacak diye endişelenmeyin.iş olunca kazannç olacaktır.

arkadaşım bahsettigin parayı alabilmek için tahminm bi proje sunuyorsun eger kurul projeni onaylarsa sana veriliyor,bi arkadaş açtıydı eger istersen bi boya dükkanı aç derim arkadaş açtı o bahsettigin para destegiyle..

sevgili sonbahar; boya dükkanı derken sadece boya dükkanımı, yoksa hırdavat tarzı inşaat malzemeleri tarzı biyermi?

arkadaşım sadece boya dükkanı için proje hazırladı proje onaylandı ve destek olarak kredi verdiler sende projeye eklersin artık hırdavat falan olur yani fena olmaz,ama sen tek proje hazırla işlek biyere geç tamam olur heralde birazda çevre yap..

En kolay ve en karlı iş; eğer belediyeden bir seyyar bir büfe kiralayabilirseniz (ki belediyeler engellilere bu konuda yardımcı olabiliyorlar) gazete, mecmua, meşrubat, şekerlemeler, çiklet, su vs. satmak... İşlek bir yerde bu büfeyi açabilirseniz kar marjınız da yüksek olur bence...

arkadaşlar ne büfeye ne boycıya ne telefoncuya o krediyi vermiyorlar sadece zanaat sahibi olmalıymış yani hem üreticek hem satıcakmış sadece sermaye ile yürüycek işlere vermiyorlarmış krediyi örnek baklava ustası olmalıymışsın öyle dükkan açıcakmışsın ben hepsini sordum usta alıp dükkan açsam dedim ama ustada kendin olucakmışsın hem engelli hem baklava açabilecek yoğun çalışabilecek usta olmalıymışsın bu tamamen fiyasko

sevgili alperen; söylediklerinde kısmen haklısın. çünki her ilçenin yada ilin sydv farklı uygulama yapıyor. ustalık belgesi yada sertifika gerektiren işletme açmaları 1. derece istedikleri ama senin yapacağın işte ehil olman ve senin o işi yapacağından emin olurlarsa yapacağın iş konusunda ne kadar bilgi sahibi olduğunu o işi yapabileceğin konusunda vakfı ikna edebilirsen sana iş kuruyorlar. yani herşey sende bitiyor. benim bildiğim ayakkabı satış mağazası,giyim satış mağazası,cafe,cep tel dükkanı,et satış dükkanı vb sayamayacağım birçok iş kurdular.

Hmm baktım bayağı bir yorum var eee benim ne eksiğim var bende yazayım dedim.
Abicim ahçılığın iyiyse kendi ıslama köfteni yapabilirsin. Bunun için sadece iyi bir pazar ve müşteri kitlesi bulman gerek. Bu dalda ün yapabilirsen zaten önün açılır. Ama ben yok anlamam diyorsan ilgin oyuncaklar satabilirsin oyuncakcı dükkanı için bir ana okulu bulman yeterli. :) Mesela yaz günleri antalya gayet sıcak oluyor şu şapkalarda pervane olan ürünler var ondan bile satsan kar yaparsın.. Netten araştırabilirsin gayet iyi ürünler ..

ticaret olan yerde kayserili yorumu olmazsa olmaz:

kayseride ticaretin altın kuralları
1- iş yeri açarken sermaye kendinin olmalı
2- sermaye dışında iş yeri hiç para kazanmasa dahil en 6 ay şahsi ve iş yerinin masraflarını karşılayacak para olmalı
3- nakde sıkıştığın anda çevrenden borç alabilmeli veya bankadan kredi kullanabilecek potansiyel olmalı
4- iş yerinin yakınında sana rakip olabilcek iş yeri olmamalı

tüm bun şartlar mevcut değilse kaliteli ve yüksek kazanc devamlılığı olan bi iş yeri kurman zor 15000lira ile cep telefonu işine girmen zor sadece nokianın her modelinden 1 tane alsan para yetmez hırdavat içinde yetersiz bir mevla tek başına boya işi olabilir ama şahsen o meblaya yapılacak en makul iş akvaryum işi az sermaye yeterli kar ilk başta üretim yapmana gerek yok akvaryum sitelerinde üretim yapanlarla anlaşırsın 50kuruşa aldığın yavruyu 2 liraya satarsın birde camcı ile anlaşır sipariş üzerine düşük kar marjıyla iş yapabilirsin tabi bu tür iş yerlerinede o krediyi verirlermi bilmem moralini bozduysam kusura bakma ama hayalle ticaret hüsranla biter

kartal8360;

ilk basta yeterli oluyor fatih bey biz actık sonra sonra icerdeki malları cogaltıyosun.

bu para öyle kolay verilmiyor acağın yerin yapacağın işin ehil olması gerekir yani yapacağın işin belegesi yada diploma arıyorlar benim bildiğim

arazizi olan için 500 metre kare . 1000 metre kara gibi köy yumurtası gibi işler yapılabilir. tabii yardım edecek birileride gerek yanınızda çok güzel para bırakır.

sayın seyhan sonay bu verdiğiniz bilgi iyi oldu ben arayış epey konuştum banada böyle dediler illa usta olunmalı yani bir zanaat sahibi olunmalı diye .. eğer siz sadece sermaye ile açılabilcek işyerlerine kredi verdiklerine şahit olduysanız bu çok olumlu

ama dediğim gibi yapacağınız işte ehil olmalısınız ve onlara inandırmalısınız. yani ikna etmelisiniz yapacağınız iş konusunda. onlarda buişi sizin yapacağınıza emin olurlarsa heyete sunuyorlar. heyet kabul ederse ankaraya genel müdürlüğe gidiyor .onlarda kabul ederse ödenek geliyor ve sana iş kuruluyor.

kardeşim en iyi onaylanacak iş boyacı+hırdavat satışı yapacaksın bence çok iyi olur ama gidermi o iş gitmezmi bilmiyorum,nerede açacagın yerde önemli antalyada nereye açacaksın ilçemi merkezmi,egerki projeyi sunacagın zaman bi bak kurmak istedigin işyerinden o çevrede varmı yokmu bakarsın arkadaşım

aslında kuracağım yer buişe uygun. çünki bir iki tane var bu işi yapan süperr çalışıyor. abdullah arkadaşım; bu kredi için sosyal yardımlaşma vakfına müracaat ediyosun . gerekli şeyleri ordan öğrenebilirsin.

Size iş imkanı açısından benim de beğendiğim ve SYDV tarafından onaylanan bir proje örneği göndermek istiyorum.

HOŞGELDİN ŞİFA DÜNYASI PROJESİ

İçindekiler
  1. PROJEDEN SORUMLU KİŞİLER VE KURULUŞLAR
  2. PROJENİN SÜRESİ
  3. PROJENİN UYGULAMA YERİ
  4. PROJENİN KONUSU
  5. PROJEDEKİ FAYDA SAHİBİ SAYISI
  6. PROJE HARCAMALARI
  7. PROJENİN FİNANSMANI
  8. PROJENİN AMACI
  9. PROJENİN YÖRE İÇİN FAYDALARI
  10. PROJENİN TEKNİK DETAYLARI
  11. PROJENİN UYGULAMA AŞAMALARI
  12. SÖZKONUSU MALZEME NEREDEN VE NASIL TEMİN EDİLECEK
  13. GELİR GİDER ANALİZİ
  14. GERİ ÖDEME PLANI
  15. MALZEMENİN PAZAR DURUMU
  16. PROJENİN SÜRDÜRÜLEBİLİRLİLİĞİNE İLİŞKİN DEĞERLENDİRME
PROJENİN ADI
Şifalı Bitkiler ve Baharat ürünlerinin Satışı Projesi

1) PROJEDEN SORUMLU KİŞİLER VE KURULUŞLAR
a) ..............Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Başkanlığı
b) Proje Takibi ve uygulamasında; ...............Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Başkanlığı.
c) Projeyi Gerçekleştirmede;
1) ...................
2) ...................
2) PROJENİN SÜRESİ
Hedef projenin devamlılığını sağlamak ve projeyi geliştirmek

3) PROJENİN UYGULAMA YERİ
...............İli .................ilçesi Çarşı içindeki, Mülkiyeti ..........................’ya ait dükkan şeklindeki binada yapılacaktır.

4) PROJENİN KONUSU
Şifalı Bitkiler ve Baharat ürünlerinin satışı Projesi

5) PROJEDEKİ FAYDA SAHİBİ SAYISI
Fayda Sahibi 2 kişidir.

6) PROJE HARCAMALARI
21.800.00-TL olmak üzere; 15.000.00-TL’ si SRAP finansmanı kapsamında, geri kalan 6.800.00-TL’lik kısım kendi sermayemden oluşmaktadır.

7) PROJENİN FİNANSMANI
Proje; Sosyal Riski Azaltma finansmanı ile fayda sahibinin katkılarıyla finanse edilecektir.

8) PROJENİN AMACI
Projenin uygun görülmesi durumunda, .............. İli ................... ilçesinde Mülkiyeti ...............................’ya ait dükkanda kurulacaktır. Amaç küçük/orta bir yatırımla büyük hedefleri yakalamak.

9) PROJENİN YÖRE İÇİN FAYDALARI
Toplumun ihtiyacı olarak tüketilen şifalı bitkiler,baharat türü ve benzeri ürünleri temiz,sağlıklı bir ortamda ihtiyaçlarını en iyi şekilde karşılamak.

10) PROJENİN TEKNİK DETAYLARI :
  1. Bölge insanları ve ilçe piyasasının alım gücü göz önünde bulundurularak piyasa şartlarına uygun ürünler sunmak.
  2. Satılacak ürünlerin nakliye, kargo, lojistik masraflardan muaf oldukları göz önünde bulundurarak daha uygun fiyata satmak. Bu sayede talebi arttırmak.
11) PROJENİN UYGULAMA AŞAMALARI
Proje kabul edilirse hazırda bulunan ve kiralama safhası bitirilmiş Mülkiyeti .............................’ya ait dükkanda işe başlanacaktır. En çok bir hafta içerisinde fatura karşılığında malzemeler ile mallar alınıp üretim ve satışa başlanacaktır.İlgili ödemeler proje kabul edildikten sonra yapılacaktır.

[FONT=Garamond][SIZE=3]12)[/SIZE] [/FONT][FONT=Garamond][SIZE=3]SÖZKONUSU MALZEME NEREDEN VE NASIL TEMİNEDİLECEK;
[/SIZE][/FONT]
[FONT=Garamond][SIZE=3]a.[/SIZE] [/FONT][FONT=Garamond][SIZE=3]Alınacak malzemeler önceden piyasaaraştırması yapılmış ve fiyat/kalite düzeyi en iyi yerlerden ürünlerin alımıyapılacaktır. Proje onayından sonra bir kez daha araştırma yapılacak, en az üçfarklı yerden fiyat istenecek ve en uygun yerden baharat v.b. bitkisel ürünler tedarikedilecektir.

[/SIZE][/FONT]
[FONT=Garamond][SIZE=3]13) [/SIZE][/FONT][FONT=Garamond][SIZE=3]GELİR GİDER ANALİZİ[/SIZE][/FONT][FONT=Garamond][SIZE=3]SABİT YATIRIM GİDERLERİ (ÜRETİMATÖLYESİ)

[/SIZE][/FONT][FONT=Garamond][SIZE=3]a.[/SIZE] [/FONT][FONT=Garamond][SIZE=3]Satılacak Ürünler : 14.000.00 – TL[/SIZE][/FONT][FONT=Garamond][SIZE=3]SABİTYATIRIM GİDERLERİ TOPLAMI : 14.000,00 – TL

İŞLETME GİDERLERİ;
İŞLENECEK MALZEME GİDERLERİ

KURULUŞ GİDERLERİ;
  1. Dükkan Kirası :200,00*12=2.400.00 – TL
  2. Dükkanın Bakım ve onarımı : 4.000,00 – TL
    1. Terazi : 650.00 _TL
  3. Esnaf odası ruhsatı,üyeliği ve maliye : 750,00 – TL
İŞLETME GİDERLERİ TOPLAMI : 21.800.00 – TL

YATIRIM KARLILIK ORANI

.............’ta ve çevre ilçelerde satılan ürünlerin diğer şehirlerden getirildiği göz önüne alındığında satış rakamlarının yüksekliğinin nedeni çok rahat anlaşılabilir.
Bütün olumsuz etkilerden arındırılmış proje konusu işletmenin aylık işlem hacminin azımsanmayacak düzeyde olabileceğini söyleyebiliriz. Ayrıca ürünlerin maliyet rakamlarının çok küçük olması, olası bütün zararları minimuma indirmektedir. Basit bir örnekle;alınan Şifalı Bitkiler ve Baharat ürünlerinin ürün başına yüzde 25 karla satış yapılabileceği düşünüldüğünde,ne kadar kazançlı ve çevreye uygun bir işletme olacağını kestirmek hiçte zor olmayacaktır.

Netice itibarında düşük maliyetli, yüksek satış hacmine yönelik ürünler pazarlanacak olması, üretim kapasitesi, hitap edilen kesimin büyüklüğü göz önüne alındığında ne kadar rantabl ve üstün özellikli bir proje olduğu anlaşılabilir.

14) GERİ ÖDEME PLANI
  1. İlk iki yıl geri ödemesiz.Geri kalanı beş taksit.(yılda 1 taksit)
  2. 3. yıl 3.000_TL.
  3. 4. yıl 3.000_TL.
  4. 5. yıl 3.000_TL.
  5. 6. yıl 3.000_TL.
  6. 7. yıl 3.000_TL.
15) MALZEMENİN PAZAR DURUMU
  1. Proje konusu işletmenin baharat ve benzeri ürünleri çevre köylerden ve illerden pazarlanması, üreticilerinin bölgede olması, ürünlerin maliyetini düşürecek ve kalitesi arttıracaktır. Ayrıca projede fayda sahibi kişilerin aynı zamanda sermayedar olması, deneyim sahibi olmaları, daha önce benzer işlerde uzun süreler boyunca çalışmış olmaları ve satış reyonunda kendilerinin çalışacak olması, rekabet açısında çok büyük avantajlar sağlayacaktır.
  2. Satılacak ürünlerin özel bir işleme tabii tutulmadan satılacak olması,büyük kolaylık olacaktır.
16) PROJENİN SÜRDÜRÜLEBİLİRLİLİĞİNE İLİŞKİN DEĞERLENDİRME
  1. .............’ ta mevcut dükkanlardan daha temiz yeni dizayna sahip, teknolojik bir mekan olacağından; Çok rağbet edileceği söylenebilir. İşin sürdürülebilirliliğine ve karını piyasadaki dükkanlardan öğrenilebilir.Bölgede bütün halka hitap edecek biçimde düşünülmüştür.Kaliteli ve taze baharat,bitkisel ürünler v.b. olacaktır.Bu proje ile insanlara gönül rahatlığı ile tüketebilecekleri ürünler temin edilmiş olacaktır.Ayrıca çevre köy,belde ve merkezdeki ihtiyaçları en iyi şekilde karşılanabilecektir.
HAZIRLAYAN ONAYLAYAN
.......................... ......................................

PROJE FAYDA SAHİPLERİNE AİT BİLGİLER

1. Adı Soyadı : 1973 doğumlu ........................... Projede mal tedariki ve finansman konusunda çalışacak. Proje Koordinatörü olarak projeyi hayata geçirecek ve devamlılığı konusunda çalışmalarda bulunacak.
Medeni Durum : Evli.
Eğitim Durumu : İlkokul
Deneyimi : Yok
Adresi : .......................
Telefonu : .........................
2- Adı Soyadı : ............................... 1995 doğumlu bekar,İlköğretim Okulu mezunu (Kızı) Pazarlama başta olmak üzere her türlü iş ve işlemlerde çalışacaktır.
[/SIZE][/FONT]

sevgili aydınlı hemşerim; yazdıkların için tşk ederim. sanırım çok açıklayıcı bilgi oldu. enazından bana fikir konusunda.

Olay ne

15 tl öyle pek iş kurulacak bir rakam değil aslında.buradan iş konusunda fikir almadan önce yaşadığın şehirede bir dolaş eksik olan ne ne aradında bulamadın veya ekmek peynr gibi satılan ne var.pazar kime hangi bütçeye hitap ediyor rakiplerin ve batma derecen ne aklıma şuan gelmiyor dahada uzatabilirim bence sen bir komple şehir turu yap ilçelerde dahil.

Ben döner veya tatlı yap derim.Yanınada küçük bir hanım arkadaş alırsın yardım için.Senin yetişemediklerini o halleder.Gıda işi her zaman iyidir. Kaliteli ve yerinde olması koşulu ile. Sermaye ise az olur.zamanla eleman sayısını artırırsın.Garanti bir iş.Önünden insan geçsin yeter.

Nasıl yapılır bilmiyorum dersen o işin en kolay bölümü.Senin karar vermen ise en zor bölümdür

seyhan arkadaşım. sanırım bu krediyi imalat işi için veriyorlar, yani al-sat olayı değil. amaç meslek edindirmek veya mesleğini ilerletmek. bir mesleğin yoksa eğer, MUM işine gir. parafini ham olarak alıyorsun, eritip kalıplara döküyorsun. bu işin imalatını evinde bile yapabilirsin. bir tencere bir piknik tüp yeterli. kalıplara gelince, karar verirsen beni ara o konuda yardımcı olurum

200 tl dükkkan kirası olamaz herhalde...dükkan kiraları yüksek oluyor diye biliyorum...

15000 sermaye ile bayan çanta işine girerdim. Az sermaye ile kurabileceğin bir iş hemde kâr marjıda yüksek.

Üst Alt