Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

15 Ocak 2025 tarihinde yeni tebliği ile artık 5 değil 10 yılda bir araç alınabilecek

@antimotivasyon, hukuk yolu neden kapali olsun?

Hâlâ aynı şeyi söylüyorum.
27 Aralik 2024 den önce araç alanlar 5 yıl sonra satabilir/5 yıl sonra yeni araç alabilir.

Tebliğ çıkartarak kanunları geriye yurutemezsiniz.
Kanunlar geriye aleyhte yürümez.
Bir arkadaş illaki dava açacak,bekleyip göreceğiz.

@karakaya

hocam videoyu sonuna kadar izlersen orada kanunun iptali için kimin harekete geçeceği anlatılmış. Dinlemeden yazmışsınız.

Maliye, tebliğ ile hukuku hiçe sayıp, anayasal hakları da sınırlandırmaya çalışmış. Bu sureç anayasa mahkemesine kadar gider, mahkeme kararı ile 5 yılı dolan tekrar muaf aracını alır. Önümüzdeki sureçte mahkemelerin vereceği karalar ile bu durum sonuca bağlanır.

@antimotivasyon, güzel kardeşim, kanunun iptali başkadır, kanunun uygulanmasındaki hataları dava edip hakkını aramak başkadır.

2016 yılında Egea Sedan satın aldım.2022 yilinda sattım. 15 Haziran 2024 tarihinde Egea Cros satin aldım.
Şayet araç almamış olsaydım,bana bugün vergi dairesi 10 yıl dolmadi 2032 yılında ÖTV muafiyeti ile araç alabilirsin diyecekti.
Nitekim aynı bu durumda olup,ocak ayı limit güncellemesi bekleyenler şuanda araç alamayacak ama ben aldım.

Sırf bu örnek bile dava konusu.
Süreç net.
Vergi dairesine başvuracağız,onlar bize red yazisini verecek.Biz de dava edeceğiz.Pasalar gibi kazanacağız.
Yasalar geri işlemez.

@karakaya,

Herhangi bir dava emsal teşkil edecektir. Veya maliye karışıklığı gidermek için bir tebliğ daha yayınlar. Sonuçta kişiler arasında adaletsizlik, hak kaybı oluyor...

Geçen hafta araç için anlaştım parasını gönderdim fakat bugün param bayi tarafından iade edildi...

sebep 2016 yılında almış olduğum aracı 2024 yılında satmışım...yenisini alabilmem için 2026 yılını bekleyecekmişim...

sanki Masaj koltuklu Audi A8 Lounge alacaktık Altı üstü toyota corolla lannn..

Allah bu yasayı çıkaran sizlerede çolugunuz çocugunuz üzerinden toyota corolla araç almayı nasip eder inşallah...

@deasn12,

Gerekli gereksiz istismar edenler sayesince, sagolsunlar bizim gibi gerçek engelli olup, arabasız hayatı zora girenlere oldu. Kurunun yanında yaşta yanmış oldu.

Fakat her nedense, her türlü engellilerin haklarını ellerinden almak için adeta büyük bir yarış içinde hükümet.
Engellilerin ehliyet yenilemesinde sağlık şartlarını ağırlaştırarak yenilenmesine izin vermemeye başlayarak, araba almaya kadar uzanan bir hak kapsı başlattı.

Evet bunca zaman AKP destek veren engelli ve ailesi bu değişiklik size az gelir. Bu arada yasalar geriye doğru olmaması gerek malum kişiler Feto olaylarında geri de kaldı der iken millete çıkan yasalar da geriye işletmeyi de becerdi. Umarım bir gün bu ülke de her şey geriye doğru işler de kimsenin yaptığı yanına kalmaz. Öyle ya istendiği zaman demek ki her şey geriye doğru da olabiliyor. Öyle mi?

Anlamadığım, sözde engellilerin haklarını savunmak için seçilen, engelli millet vekilleri ne işe yarıyorlar, vekil olunca herşey havada mı kalıyor, onca engellinin vebalini önce onlar almıyorlar mı, digerlerinden çok ben onlanra kızıyorum, engelli olmanın siyaseti olur mu ?
Madem haklarımızı savunmayacaklar, hiç seçilmek için bizlere yalandan umut aşılamasınlar, sağlılı olanlar belki daha vicdanlı ve merhametli olabilirler. Engellinin hakkını savunmuyorsan, mecliste de yeri olmamalı...

Arkadaşlar 01.01.2025 tarihinden sonra araç alacaklarda satış- alış 10 yıl , bu tarihten önce alanlarda satış 5 yıl , yeni alım için 5 yıl daha bekleyecek. dava konusu yapılabilir.

Son düzenleme:
@öztürkmen,

Tebliğde son paragrafta satış ile ilgili süreler değişmemiş diyor yalnız benim anladığım şimdi araç alsan elinde 5 sene geçtikten sonra satabilirsin ama yeniden alman için 10 sene geçmesi lazım 2025 önceside 2025 sonrasıda aynı bence 5 yıl dolduğunda satma imkanı vermiş satmak için 10 sene beklemeye gerek yok benmi yanlış anlıyorum arkadaşlar sizlerin yorume nedir bu konuda

Nasıl demişti bir Bakancık bu lafım mağdur olanlara değil bunlara 22 yıldır ses çıkarmadan sandıkta verenlere durum aynen böyle Ohhhhhhhhhhhhhhhhh nasıl kanun çıkardılar ama, daha bunlar iyi günlerimiz, kalın sağlıcakla (medya ve tüm çekemeyenler engellileri hedef tahtasına koydular bir gecede engelli silindi haritadan, buna dava da açsak sonuç AÇILAN DAVANIN REDDİNE, yargılama giderlerinin davacı üzerinde bırakılmasına...............)

Bundan sonraki ilk adımın da "ÖTV İNDİRİMLİ ARAÇ ALIMINDA GELİR TESPİTİ UYGULAMASI" olacağı konusunda duyumlar alıyoruz.
Yani belli bir seviye üzerinde gelire sahip iseniz ÖTV indirimli araç alamayacaksınız, sadece MTV indirimi ile yola devam.

@UZAKLAR,

Yapılan bunca haksızlığa artık gülmek geliyor içimden, yoksa kafayı yememek mümkün değil dercesine,
Madem engelliler bütçeye bu kadar yük, bir buluş yapsalar da tüm engellileri sağlı hale getirse daha ucuza gelir zannımca :cry:

Arkadaşlar şimdi ben doğru mu anladım. 2023 yılı mart ayında ötv muafiyetli araç aldım. 2028 yılı mart ayında satabiliyorum ama yeni ötv muafiyetli aracımı almak için 2033 yılı mart ayını bekliyorum. Yani çıkan yasa, çıktığı tarihinden önce alınan araçları da kapsıyor.

15 Ocak 2025’te yürürlüğe giren tebliğ sonrası, daha önce (örneğin 2019’da) ÖTV istisnasıyla araç alıp 2024’te satan biri, 2025’te yeniden ÖTV istisnasıyla araç almada (10 yıl kuralı ile ilgili) vergi dairesi ile sorun yaşayan oldu mu? Veya yaşamayan? Yani pratikte uygulama nasıl oldu veya olacak ? Tecrübelerinizi paylaşabilirseniz arkadaşlara yol gösterici olur. Saygılar

@gunduzm,

2029 kadar yeniden araç alma hakkınız yok net bilgi 10 yıl kıralı geçmişe dönül işliyor 10 yıl içinde alınan araç üzerinden bakılıyor istersen 5 yıl içinde sat 5 yıl daha bekliceksin

@ist01, tecrübe ettiniz mi diye soruyorum. Pratikte uygulama nasıl?Vergi dairesine başvuru yapan ve red&kabul alan oldu mu?

Son düzenleme:
Üst Alt