Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

15 Ocak 2025 tarihinde yeni tebliği ile artık 5 değil 10 yılda bir araç alınabilecek

@arizona,

Engellilik İstisnası Bilgileri bölümü çıkmıyor..nedeni ne olabilir?

@ali79,

internette yazılan bilgiye istinaden yazmıştım. Bende giremiyorum maalesef.

Artık yerli oto satan bayiler ve vergi dairesinde sorgulamalar yapılacakmış.
Herşeyi zorlaştırıyorlar.E devlete koy engelli evden çıkmadan kontrol etsin

BU YASAYI HAZIRLAYIP MECLİSE SUNAN 2 VEKİL VARDI. İNŞALLAH BİRER ENGELLİ OLURSUNUZDA ARAÇ BİLE SÜREMEZSİNİZ. ARKADAŞLAR SUÇ BİZLERDE DE VAR ADAM GELMİŞ 90 RAPOR VAR DEDEN ADANADA BEN İSTANBULDAYIM DEDEMİN ÜZERİNE NASIL ARAÇ ALACAZ DİYOR. ÖBÜRÜ YATALAK KAYNANAM VAR NASIL ARAÇ ALABİLİRİZ DİYOR BİZLERDE BURDA MAL GİBİ BUNLARA AKIL VERİYORUZ. ADAM HEM KIZINA HEM KAYNANASINA BİNSİN BİZDE BURDA 10 YIL BEKLEYEK. BU ÇAĞDA 10 YIL BİR ARACA BİNMEK ÖMÜR BİTER BEE

@mustafasym,

Çok şükür beni anlayan biri çıktı, aylardır bunu anlatmaya çalışıyorum, çocuğu engellidir, tedavisi eğitimi vs için tamam anlarım, fakat, anne baba vs ye zaten hem yönetim hem dinen bakmak zorunda değilmi bir evlat. Adam kendini aracını satıyor, daha lüks arabaya binmek için ana babasını alet ediyor. Yazıklar olsun böyle topluma.
Ama biz de müstehak, özellikle ortapedik engellilere, çünkü en çok bizlerin yani ortopedik engellilerin ihtiyacı var.

Yakınen tanıdığım biri var, kayınpederi ile aynı evde yaşıyordu adam kanser hastası idi ölmeden 3 ay evvel adamı poliklinik poliklinik gezdirip üstüne araba aldılar şimdi kayınpederi vefat etti o kayınpederinden kalan arabaya biniyor,ben kasım ayında 9 yaşında aracımı sattım yılbaşını bekliyordum an itibariyle aracım yok,kendim ve benzer durumda olanlar adına çok kızgınım ve bu ülkede adalet var öyle mi?

@mustafasym,

Yahu toplumda suç falan Yok! Bırakın bu suçlamalari, başkalarını çekiştirmeyi. Hadi sizde suistimal vardı. Bizim neden Vergi indiriminden Emeklilik hakkımızi aldılar? Yeni sistemde suistimal olmayacak mı? Olacak! Adamlar işin o kısmında değil. Biraz hazineye para girsin. Bu da engellilerden girsin diyorlar. Zaten ÖTV dediğin yasanın kimse için olmaması lazım. Depremle çıkan bir vergidir. Anamızı ağlattı!!! Yüzde 40 Vergi ne be! Rezillik!

Birlik olmazsak kim bilir daha başımıza neler gelecek, korkarım eski zamanlardaki gibi engellileri tamamen yok saymasınlar...

@gannicus,

evet 99 depreminde para bulmak için ÖTV icat ettiler deprem fonu altında sonra herkesin bildiği üzere 2 sene evvel maraş depremini yaşadık ve insanlar sordu bunca yıldır ÖTV ile deprem fonu topladınız neden SMS ile yine para istiyorsunuz ????????
maliye bakanı şeyyyyy kem küm İLLA DEPREM İÇİN KULLANILACAK DİYE BİRŞEY YOK....

yani deprem parası da ötv de cukka

bu arada aynen 3-5 ay sonra vefat edeceği belli yakınları üzerinden araba alanlar bakınız burda emekliliğimiz hiç edildi ses çıkartan yok......

-hayat76,

onlar 2 yıl vekillik yaptı aylık 125bin tl emekli vekil maaşını garantilediler.yakınlarına ihale verdirdiler.yeğenlerini kamuda işe soktular

Arkadaşlar engelliden engelliye satışda da %40 yerlilik şartı aranıyor bilgisi olan cevap verebilir mi l
Benim araştırmalarımda 2024 ve öncesi 5 yıl 2025 ve sonrası 10 yıl ve %40 yerlilik aranıyor.
Hiç bir yasa eski tarihe işlemez yada geçmişe dönük çalışmaz iyi araştırın.

@GKN, kardeşim öylebir eskiye dönük işlettilerki yasayı vallahi bu yasa 3.Dünya ülkelerinde bile kabul görmez ama bizde gördü maalesef. Ve toplum o kadar bekliyormuşki bu yasayı bi zil takıp oynamadıkları kaldı...

Neymiş bedavaya araç alıyormuşuz Allah sizede nasip eder inşallah ötv'siz araç almayı hatta çocugunuz çolugunuz üzerinden diyorum kızıyorlar..!!!!

ortapedik engelliyim 2017 yılında aracımı aldım 2024 yılında sattım şimdi ise 2027 yılının aralık ayını bekliyorum araç almak için...Neymiş yasa geriye dönük işleyebiliyormuş....

@hanifeaydin,

Ne zaman dava açılmış

Yerli milli ile şahlanıyoruz nerden nereye geldik hal ortada eğriye eğri doğruya doğru demedikçe bu devran böyle devam eder takım tutar gibi parti tutmayalım hizmet yoksa oyda vermeyelim

Millet haklı, bu kadar fahiş vergi koyarsan o da ölmek üzere olan ninesinin üzerine ÖTV indirimli araç alır.

Gider kaçak sigara alır, içki alır, mazot alır, yurtdışından yurda bir şekilde sokulan ürün alır.

Fabrika risk alıyor, para koyuyor, üretim yapıyor 1 kar ediyor. Devlet hiçbir şey yapmadan 10 kar ediyor.

Ana sorun budur, gerisi teferruattır.

Emekli olan fakir kalıyorsa elbette yine çalışacak. Engelli olup çalışmak, yaşlı olup çalışmak gibidir. Mecbur olmasa hangi yaşlı veya engelli bu durumu ister?

Ama sorun çözülmez, çünkü ülke kutuplaşmış ve gerçek sorunlardan ziyade saçma sapan kaygıları var insanların.

@hayat76,

Ehliyetim yeni ayrıca 2017 yılında almış oldugum araç alır raporumuda vergi dairesi araç alınması hususunda onaylamıştı ocak ayı içerisinde...ama 2017 yılında almış oldugum araç sebebi ile onay vermedi..2027 yılına kadar alımlara şerh koydu...

@fevzieryilmaz,
Ehliyetinizin olmasına sevindim. Fakat araç olmayınca oda boş sanki.
Çok garip bir hale geldik. Arabası olanın ehliyeti yok. Ehliyeti var araç alamıyor.
Sanırım bu ülkede engelli sürücü olmak gereksizlik gibi görülüyor.
Çıkan yasa, sözde taşımalı araç alımlarını kısıtlama gibi gösterip.
Asıl benim gibi aktif kendi araç kullanan sürücüleri vurdu. Taşımalı araç alanlar her şekilde yine alabiliyor, olan bizlere oldu.
Kimseye de anlatamıyorsun.
Taşımalı ile, kendi sürücü olup, ehliyet ve araba alım şartları ayrı değerlendirilmesi gerek.

@hayat76,

Anayasaya aykırı bir şekilde kötü giden batan ekonominin sorumlusu engelliler hedef gösterildi, toplumda engellilere karşı kendi ailelerinde bile kıskançlık ve büyük bir nefret oluşturuldu.

Tamam, bir öneri, bunun nasıl yapılması gerektiği hakkında plan ve proğramı anlatın, bizlerde uygulayıcı olarak sizlere destek verelim, nasıl nerden hangi sistemle destek verilip birlik olunacaksa.

EYT lilere sivil toplum örgütleri ve sendikalar arkallarındaydı, insanlar birşey yapmadıki, çoğunluk sendikalar bastırdı. Bizde kim bastıracak, önce bunu bulmak gerek.

@hanifeaydin,

Benim gördüğüm otizm dernekleri danıştaya dava açmış ama 4 Aralık'taki düzenleme için açmışlar. Ancak 27 Aralık'taki resmi gazetede yayınlanan ÖTV hakkının kısıtlandığı, yerli ve 10 yıla çıkaran kanun için anayasa mahkemesine muhalefet partisi tarafından açılması gereken dava ne oldu? @arizona 'nın bahsettiği 60 gün doldu? Yine her zaman ki gibi herkes kısıtlanan haklarını kabullenip, zaman aşımına uğrarsa şaşırmam

@hayat76,

Bir kadın yatalak, 4 çocuğu var. Bir araba almışlar onun üzerine 5 yıl sonra sözde birinci çocuğuna satmış kendine yeni bir araba almış, 5 yıl dolunca onu da ikinci çocuğuna satmış ve kendine yeni bir araba almış. 20 Aralık 2024 te onu da üçüncü çocuğuna satmış, Ocak ayında kendine yeni bir araba alacakken kanun çıkmış ve şimdi yeni bir araba alamamış. Yani dördüncü çocuğuna araba alamamış. Bir yatalak kadın üzerinden 3 çocuğu da ÖTV ödemeden araba almış. Şimdi dördüncü çocuğu kıyameti koparıyormuş. 3 abim araba sahibi oldu ben olamadım diye. İşte bu tipler yüzünden gerçek engellilerin hakkı yendi.

@öztürkmen,

Yanlış bilgi veriyorsunuz. Satış 5 yıl. Alış 10 yıl. Satışın bu kanun ile ilgisi yok. Vergi kanunu ile ilgili. Çünkü ödenmeyen bir vergi 5 yıl sonra zaman aşımına uğrar. 5 yıl sonra sen arabanı sattın mı devlet senden 5 yıl önceki ÖTV yi zaman aşımından dolayı alamaz

@barcan88,

Hayır!!! Bir türlü doymayan ve ülkeyi yöneten akpliler yüzünden!!! Yüz kere dedik. Birbirinize düşmeyin. Bu böyle gasp yasalarını çıkaran heriflerin istediği şey!!!

@barcan88,

Somalinin 6 milyon dolar İMF borcunu Türk Devleti öderken sesiniz bu kadar gür çıkmıyordu ? Bir korkunuz mu vardı yoksa zencileri mi seviyordunuz ? Türkiye somaliye sadece 10 yılda 1 milyar dolar para hibesi yaptı. Gücünüz aciz engellilere mi yetti ?

birileride saglık kurulunca yıllardır sürürcük yaptıkları ehliyetlerin iptali hakkında dava açsa keşke...

Sarı sitede bir araç sordum satılık, satıcı satış yapamadığını söyledi 2024 model 3008 Peugeot ikinci el, nedenini sorduğumda maliye izin vermiyormuş .

@titan,

Bu konuda kesin bilgiye nasıl ulaşabiliriz? 2024 ve öncesi satın alınan, yerlilik şartını karşılamayan araçlar engelliden engelliye satılıyor mu?

Üst Alt