Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

15 Ocak 2025'den sonra emekliliğe başvuranların adım adım sgk süreci

@ beylikdüzü öncelikle geçmiş olsun ben 19 kasımda başvurdum 20 kasımda heyete girdim hala bekliyorum 6 şubatta kurula almışlar öyle dedi sgk Tekirdağ ergene sgk dan başvuru yaptım

@manika59, Umarım seninki hızlı olur KBY hastalarında genelde ara karar çıkarıyorlar ben mayıs 2025 te muracat ettim 9. ayda ara karar çıktı ara kararda nefrolojiden tahlil ve raporların falancı kodla sisteme girilmesi.
Tekirdağ istanbula yollamıyorsa çabuk çıkar yollarsa umarım benim kadar beklemezsin.
Çok çok geçmiş olsun dikkat et kendine sen genede.

Teşekkür ediyorum benim bipolar bozukluk hastalığı var Tekirdağ da İstanbul a yolluyor benim hastalığım 21 senedir var sol gözüm de görme kaybına var normalde yüzde 48 sürekli engelli raporum var vergi indirimi vardı 06.12.2024 bi neden istifa ettim işten o ara emekli olmak vardı vergi indirimi ile maalesef askerlik borçlanması yapamadım şimdi yaptım eksik günleri tamamladım bakalım hayırlısı herşeyin

Arkadaşlar merhaba aylar sonra ilk defa bir hareket oldu heyecanlandım bir an fakat bir şey anlamadım bilgisi olan varsa yardımcı olursa çok sevinirim.

Son düzenleme:
@manika59, Ben geçen sene hazirandan beri bekliyorum trakya kısmı tamamen istanbula bağlı beklemeye devam

Beşiktaş SGK'ya ben gitmeden onlar beni aradılar görevli memur ret almışsınız dedi maaş bağlanmayacak dedi.
Tip 1 diabet + böbrek protein kacagindan ret vermişler.

Son düzenleme:
Merhaba

Onay sonrası işlemleri bağlı olduğumuz SGK'da mı yapıyoruz Yoksa onlar evrağı Unkapanı'na gönderiyor işlemler orada mı yapılıyor Benim iş yeri çıkış kağıdı almam gerekiyor

Tecrübeli arkadaşlar dönüş yapabilirse sevinirim

@cfylmaz, Onay, başvurduğuuz SGK şubesine gidiyor. Benim bütün işlemlerim Göztepe SGK'de gerçekleşti. Başvuruyu oradan yapmıştım, onlar arayıp "onaylandı, gelin işlemlerinizi yapalım" dediler.

@serkanmalkoc, Nakil günü yeterse emekli olur malüliyeti bilemem 3 evrede beni mallül yapmadılar şimdi sanırım malül yapıyorlar bugün emeklilik servisine yollanmış kağıtlarım, bekleten Sağlık kurulu, sağlık kurulundan karar çıkınca şube hemen işlemleri yapıyor.

Emeklilik Servisi 3 (######)Evrak Havale Edildi-

@pınar-deniz, evraklar unkapanı sgk ya gönderilecekmiş. İşlemler orada devam edecekmiş gelen bilgide ilk başvurum şişli sgk dı

Herkese Merhaba,
Sgk ekranında bu şekilde hareketlenme olmuş sonuçlanmış mı yoksa sürecin başında olan klasik dosya hareketleri mi? Bilgisi olan var mıdır
23bw7s0.png

Son düzenleme:
@nuridemircii, görsel çıkmamış ama bekleyenler için söyleyeyim ki Marmara bölgede 30.11.2025 kurul a giden belge için 09.03.2026 da sonuç döndüler

Bu tarihe göre en azından marmara bölgedekiler sonucunun ne kadar zamanda geleceği hakkında bir fikir sahibi olurlar.

@nuridemircii, benim dosyada aynı kod ve yaşlılık aylığı yazıyordu emekli oldum başvuru yaptığın tarıhten ıtıbaren emekli maaşı geri dönük aldım haberin olsun e devletten spas sorgula orda emekli yazar

2009 yılından beri tip 1 diyabet hastasıyım . %40 Tip 1 Diabetes Mellitus, Açlık Kan Şekeri 200 mg Altında Tutulamayan, Komplikasyon" yazıyor raporumda. 13,6 yıl sigorta sürem 4500 günüm var . Çalışma gücü kaybı tespiti için sgk ya gittim en az 15 yılı doldurmadan hastaneye sevk edemeyiz dediler. ( Çalışma gücü kaybım %60 cıkarsa emekli olabileceğim için. Engelli emeklilik için başvuru yapacaktım en azından oranım kaç oldu ne zaman emekli olabilirim yada olabilir miyim öğrenmek için. Benimle aynı durumu yaşayan arkadaşlar soruma cevap verebilir misiniz ?

📋 Engelli Emekliliğinde (5510/28. md) Şartlar​

OranınGereken Sigortalılık SüresiGereken Prim Günü
%40-49 arası18 yıl4100-4680 gün
%50-59 arası16 yıl3700-4320 gün
%60 ve üzeri15 yıl3600-3960 gün

@Adem Öztürk, Geçmiş olsun şu anki emeklilik sisteminde SGK tarafından başvuru yapan kişilere herhangi bir oran verilmiyor.

Hastaneye sevk sonucunda düzenlenen durum bildirir raporunuzu SGK inceleyip hastalığınızı değerlendiriliyor ve varsa çalışma gücü kayıp düzeyini tespit ediyor.

Çalışma gücü kaybı yoktur veya
Hafif Düzey ( %40-59 )
Orta Düzey ( %50-59 )
Ağır Düzey ( %60 ve üzeri ) olarak bir karar çıkıyor.

Size yukarıdaki tespitlerin herhangi birisi yapılmış olsa bile eklediğiniz tablodaki verilere göre mevcut çalışma yılı ve prim gününüz hiçbir kriteri karşılamıyor.

15 yılınızı doldurduğunuz zaman başvuru yaparsanız eğer emekli olabilmeniz için Ağır Düzey tespiti yapılması gerekir.

Ağır Düzey olarak bu tespitin yapılabilmesi içinde sizde ki Tip 1 Diyabet hastalığının çok büyük komplikasyonları ( Nöropati, Nefropati, Retinopati veya Kalp Damar Hastalıkları gibi ) olması gerekiyor.

Yani bu hastalık için eski raporlarınızda bir oranınızın ve hastalık tanısının olması yeterli olmayacaktır. Üstte verdiğim örnekler gibi veya daha başka organ hasarı oluşmuş ise 15 yılı doldurunca şansınızı deneyebilirsiniz.

Ayrıca dys den emekli oldun veya olmadin diye birşey anlaşılmaz net

@manika59, onumuzdeki ay sonuclanir buyuk ihtimalle

@Beylikduzu, is cikisi ve rvrak isleri icin ne zaman haber gelecek acaba tecrübeli arkadaşlar yazarsa Biz de ona göre takip etmiş olalım

@cfylmaz, Ben isteğe bağlı ödüyordum, günüm yeterli olduğu için muracat ile tahsiste talep ettim o yüzden bana o evraklar gelmeyecek .
Sanırım 3 güne tahsis çıkar

Üst Alt