Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

15 Ocak 2025'den sonra emekliliğe başvuranların adım adım sgk süreci

@cfylmaz, Muhtemelen bölgeye göre değişiyor. Geçen yıl Nisan ayında ilk müraacatımı yaptım (hastaneden raporun SGK'ya gittiği tarih) Eylül gibi RET gelmiş ben Kasım gibi öğrendim. Ocak ayında da üst kurula itiraz dilekçemi verdim. Dilekçe de ne? Maltepe SGK'da herhalde başvuru ve taleplere yetişemedikleri için bir halkla ilişkiler bölümü kurmuşlar. ALO 170'in daha yetkili ve yüz yüze hali. RET kararına itirazda bulunmak istiyorum dedim. Hazır bir dilekçeyi verdiler elime kişisel bilgileri doldurup geri verdim. Hepsi bu. 2-3 ay sonra ara anca sonuç çıkar dediler. Bekliyoruz..

Aslında üst kurula dilekçe verme sebebim tamamen prosedürel. Çünkü SGK'ya dava açacağım. Mahkeme üst kurula başvurulmadığını görmesin diye usulen başvurdum.

@K.Catalbas, banada ret geldi skolyoz ameliyatlısıyım kısıtım çok agır yasak boyun kısıtlı skolyoz solunumu orta derece etkilemiş yinede ret geldi allah belalarını versin bende dün gittim sgk ya dilekçeyi verdim üst kurula sizinki gibi 3 aydan çıkar sonuç dedi adam dün bana diyoki kanser 4. Evre ret geldi birisine, adamın bacak alttan yok ret geldi diyo kayseriden yazıyorum durum bu vahim yani çok zor artık diyo sgk çalısanı ne hale düşürdüler bizi engelli düşmanları

bitirdiler engelli emekliliği allah belalarını versin kimse olamıyor... herkes cimere yazmalı dava açmalı avukatlara gitmeli bu durum kabul edilemez hakkınızı arayın sessız kalmayın her yerde hakkınızı arayın..

dava açmadan eylem yapmadan bu iş çözülmez ... bağıra çağıra hakkınızı arayın yoksa sgk zaten talimat almış hiç kimse emekli olamaz oturup beklemeyın eyleme geçin

@ofa

senin mesaj arada kaynamış. ben bilgi sahibi değilim.
bu başlık emeklilik süreci olduğu için herkesin derdi farklı senin mesaj okunmuyordur bile.

ilgilisi bile görmemiştir muhtemelen. bilgisi olanda görmemiştir.

sen yeni bir konu aç, en azından o hastalıkla ilgilenen birinin dikkatini çekebilir.

@cfylmaz, Yok be ne bitirmesi, 18 Mayıs 2025 muracat, 03 eylül 2025 ara karar ve muayne hala cevap yok
Esenyurt SGK gidiyorum her seferinde benim gibi 10 kişi var 1 yıldır bekleyen varmış.

Üst Alt