çocuk felci (polio sekeli) nedeniyle tek ayakta 3,5 cm kısalık ve güç/motor kaybı ve zayıflık var. ilk raporumu aldığım doktor (sincan meslek hastanesi) 3mt uzaktan pantolonunu indir dedi ve sonra tamam çıkabilirsin dedi raporum %20 oranında verildi, buna hacettepe üniversite hastanesi nezdinde itiraz ettim ve ayakta kısalık yanında yıllarca yamuk basmadan kaynaklı eklemlerde ağrı, ağır kireçlenme, şekil bozukluğunu çok detaylı inceleyen (gata dan sivil hastaneye geçiş yapmış) bir doktora denk geldim ve %47 oran vermişti (hatta tüm tespitlerini oran oran ve detay detay ansiklopedi gibi bir kitaptan tek tek yazmıştı ki bir itiraz olursa sonraki doktor da bu tespitleri incelesin bilsin diye) tabi bu orana da sgk itiraz edince bu sefer atatürk şehir hastanesinde çok yüzeysel şekilde yapılan incelemede (önceki doktorun değerlendirmelerini hatırlatmama rağmen son doktor bana işimi mi öğretiyosun havasındaydı ve umursamadan) bu kere %22 oran verilmişti. Aradan geçen 5 yıl içinde ağrım arttı ve ancak çok kısa mesafe yürüyebiliyorum her 200 mt de bir 2-3 dakika ayağımdaki acının dinmesini bekliyorum ve en fazla 1 km yürüme sansım var. bir süre sonra ayağımdaki acı, kasığıma ve belime kadar çıkıyor. İşin özeti; MUAYENE EDEN DOKTORA TÜM RAHATSIZLIKLARINIZI ANLATIN VE MUTLAKA TETKİK TALEP EDİN, TABİ BU TAMAMEN DOKTORUN İLGİSİNE, VİCDANINA VE İNSANLIĞINA KALMIŞ BİR DURUM, GERÇEK ANLAMDA İNCELEME YAPILDIĞINDA GERÇEK MALULLUĞUNÜZ DE ORTAYA ÇIKIYOR. Herkesin iyi doktorlara denk gelmesini dilerim.