Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

15 Ocak 2025'den sonra emekliliğe başvuranların adım adım sgk süreci

Herkese merhabalar,

Cuma günü SGK dan aranıp kurulun onay verdiğini emeklilik işlemlerimi başlatabileceğimi ileten bir telefon aldım. Hemen 8 koduyla işten çıkış vermemi, emeklilik tamamlandıktan sonra yeniden işe alınabileceğimi ilettiler. Hafif iş gücü kaybı olarak onaylanmış kontrol tarihi de vermemişler ve sürekli olarak görmüşler. Yalnız bir sorun var. benim sigorta girişim Nisan 2008 ve hafif iş gücü kaybında 18 yıl sigortalılık süresi isteniyor. (Prim günü ile ilgili bir sıkıntım yok tamamladım) BuBu ay itibariyle tam 17 yılı doldurmuş oluyorum. Şimdi işten çıkarsam emeklilik şartını yerine getirmemiş olacağımı, Orta düzeyde iş gücü kaybı verilseydi sigortalılık sürem yetecekti. Bu bilgileri verdim. "Biz ona dikkat etmedik. Bunu kontrol edip tekrar bilgi verelim" dediler. Cumadan beri yeni arama bekliyorum. Ama dediğim gibi sigortalılık süresi kriterini karşılamak için bir sene daha çalışıp seneye nisanda emekli olabileceğimi düşünüyorum. Kontrol muayenesi de vermedikleri için bu evraklarla ve kurul sonucuyla işlemleri yapacaklardır diye düşünüyorum.

Varide NoVaride TarihiKonusuİlgili BirimEvrak Tipiİşlem TarihiAçıklama
11102148529/01/2025HASTANEYE SEVK 28/5İZMİR SOSYAL GÜVENLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ KISA VADELİ SİGORTALAR SERVİSİGelen Evrak Dosyasına Kaldırılmış29/01/2025 3:09 PMHASTANEYE SEVK EDİLDİ
11102309329/01/2025SKR Düzenlenmesi (Maluliyet Tespiti)İZMİR SOSYAL GÜVENLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ KISA VADELİ SİGORTALAR SERVİSİGiden Evrak Kayıtlı29/01/2025 3:16 PMHASTANEYE SEVK EDİLDİ
11408623619/03/2025SAĞLIK KURULU RAPORUİZMİR SOSYAL GÜVENLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ KISA VADELİ SİGORTALAR SERVİSİGelen Evrak Dosyasına Kaldırılmış19/03/2025 3:20 PMİŞLEMİ YAPILDI.
11416172019/03/2025Tespit - ( Erdem KAYA )İZMİR SOSYAL GÜVENLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ KISA VADELİ SİGORTALAR SERVİSİGiden Evrak Kayıtlı19/03/2025 5:03 PMKSK YA RAPOR GÖNDERME
11416172019/03/2025Tespit - ( Erdem KAYA )İZMİR SOSYAL GÜVENLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ BÖLGE SAĞLIK KURULU SERVİSİGelen Evrak Dosyasına Kaldırılmış27/03/2025 9:26 AMKURULA VERİLDİ.
11554596917/04/2025Talep No: 766653 Erdem KAYAİZMİR SOSYAL GÜVENLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ BÖLGE SAĞLIK KURULU SERVİSİGiden Evrak Kayıtlı17/04/2025 5:06 PM
11554596917/04/2025Talep No: 766653 Erdem KAYAİZMİR SOSYAL GÜVENLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ BUCA SOSYAL GÜVENLİK MERKEZİGelen Evrak Kayıtlı17/04/2025 5:14 PM
11554596917/04/2025Talep No: 766653 Erdem KAYAİZMİR SOSYAL GÜVENLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ KISA VADELİ SİGORTALAR SERVİSİGelen Evrak Dosyasına Kaldırılmış18/04/2025 8:52 AMİŞLEMİ YAPILDI

Lösemi nedeniyle Kemopterapi + Kemik iliği nakli + hipertansiyon teşhislerim var ama hafif düzeyde kayıp verilmesinin nedeni hastalık listesinde sadece kemik iliği nakli ile ilgili bilgi olması. Son madde ve cümle benim durumumu tanımlıyor aslında.

ÇALIŞMA GÜCÜ KAYBINA NEDEN OLAN HEMATOLOJİK HASTALIKLAR
Lösemiler
Ağır Düzeyde Çalışma Gücü Kaybına Neden Olan Durumlar
Akut lösemi (lenfoblastik lenfoma dahil)
1. Tanı tarihinden itibaren en az 24 ay süreyle malul kabul edilir.
2. Nüks/dirençli hastalık
Kronik myeloid lösemi:
Hızlanmış (akselere) veya blast fazı; akut lösemi gibi değerlendirilir.
Kronik faz; allojenik kök hücre nakline aday olmayan ve en az 2 basamak ve 3 farklı tirozin kinaz inhibitörü tedavisine yanıtsız
Kronik lenfositer lösemi: Tedavi gereksinimi olan nüks/dirençli
Allojenik kemik iliği/kök hücre nakli
Ağır Düzeyde Çalışma Gücü Kaybına Neden Olan Durumlar
Nakil ilişkili komplikasyonu olan ve/veya immunosupressif tedavisi devam eden olgular (orta veya ağır derecede komplikasyonu olan hastalar)
Hafif Düzeyde Çalışma Gücü Kaybına Neden Olan Durumlar
Ağır çalışma gücü kaybı kriterlerini karşılamayan tüm allojenik nakil hastaları

Aslında keşke tüm şartları sağladığınızda başvursaydınız. Şimdi şartları karşılamadığınızdan dolayı ret verirler ise seneye şartları karşılar hale geldiğinizde tüm başvuru sürecini başsan başlatmanızı isteyebilirler. Yine de görüşüp şansınızı deneyin tabi. Bir de onlar arayacağız dedilerse kim bilir ne zaman ararlar. Lokasyon uzak değil ise bence siz gidip direk bilgi alın konuyu netleştirin. Umarım herşey yolunda gider.

Orta düzeyde iş gücü kaybı verirlerse hemen olabilirim ihtimaliyle başlattım aslında işlemleri ama hafif olarak sonuçlandı. Emekliliğe başvuruyu direkt seneye Nisanda yapacağım şu an farklı bir işlem yapmayı düşünmüyorum açıkçası. Lokasyon çok yakın bana ama bekleyeceğim aramalarını hızlandırmak istemiyorum seneye kadar bekleyeceğim için. Çok teşekkür ederim tüm süreçte olanların da aynı şekilde yolunda gidip güzel sonuçlanmasını diliyorum.

Maaş birikme durumu işgücü kaybı tespiti ile başlamıyor bildiğim kadarıyla emeklilik başvurusunu yaptıktan sonra başlıyor

@scpapegoat emeklilik işlemleri tamamlandıktan sonra tekrar çalışabileceğinizi belirtmişler.

ilk sigorta giriş tarihiniz neydi?
henüz 17 yıl doldurmuşsanız 2008 ya da 2009 civarı bir girişiniz var sanırım.
2008 ekim sonrası girişi olanlar emeklilik sonrası çalışamıyordu sanırım.

Devlet biziz Millettir. Hükümet AKP hatta başbadem (ki bu adamın sözünden çıkamıyorlar) Engellileri mağdur edende AKP ve başbadem olduğu için kişilerin isyan etmesi normal. Eğer Faydalı bişey yapmak istiyorsanız CİMERE Recep tayyip erdoğan bu yasa ile bütün engellileri magdur etmiştir lütfen yasanın tekrar geri çekilmesi için desteğiniz rica olunur demeniz daha makbule geçer Esra hanım Hem engellilerde bu iyiliğiniz için size teşekkür edecektir.

@scpapegoat,

kardesim askerlik borçlanması yapabilir sen yap başvuru yaparken eski raporlarını kabul etmeye bilirler ben gecen yıl aldığım raporuda vergi yazısınıda kabul etmediler

Son düzenleme:
@strazyevsk,

Nisan 2008 girişliyim. Evet ilettiğiniz gibi Ekim 2008 sonrası girişliler için emeklilik sonrası tekrar çalışmalarını engelleyen bir düzenlemeden bahsediliyordu ama yürürlüğe girdi mi bilmiyorum.

@aligumus,

Askerlik yapmadım muaf olarak değerlendirildim.

@santomarine,

İlk basvuru tarihinden mi hesaplanıyor o zaman geçmişe dönük alacaklıyız sayılır 4 -5 aylık ben emekli olur yazısı çıktıktan sonra hesaplanır diye düşünmüştüm

@Manemm,

Kardeşim maaş bağlanma durumu şöyle,
Sgk sağlık kurulu sizin raporunuza onay verip emekli olur dedikten sonraki aybaşı itibari ile başlar.
Tabi bu arada tahsis talebinde hemen bulunmanız gerekiyor.
Tahsis başvuru tarihinden sonraki ay başına kadar olan günler ayrıca günlük ödeme olarak bankaya yatar ve bunu kimlikle çekersiniz.

@santomarine,

Maaş birikme durumu işgücü kaybı tespiti ile başlamıyor bildiğim kadarıyla emeklilik başvurusunu yaptıktan sonra başlıyor

Siz burada emeklilik başvurusu yaptıktan sonra başlıyor dediniz herkes emeklilik başvurusunu ilk aşamada yapıyor sonra çalışma gücü kaybı icin sevk ediliyor bu sekilde anladim

@Mehmet005,
Aslında boyle düşünüyordum emeklilik başvurusu deyince ilk basvuru aklıma geldi ki zaten devlet bunu mümkün degil ödemez adil olan ilk basvuru yaptığı gun başlaması cunku o gun sartlari taşıyorsa sonuc olarak raporda uyuyorsa onun basvuru yaptığı günden hakkı olmuş oluyor , süreç illa SGK sağlık kurulunun onayından geçmesine bağlı tamam geçsin sıkıntı yok geçtiğinde basvuru tarihi esas alınmalı adam zaten surecte kayıp yaşıyor olumsuz olsaydi zaten almayacak adil olduğunu düşünmüyorum boyle olmasının

@Mehmet005, birde bu tahsis talebinde bulunmalısınız dediniz ya , burada sağlık kurulunun onayından sonra çalışan kişi icin SGK iscikisi 08 kodla yap diyor is çıkışı sonrası SGK tahsis talep ediliyor diye biliyorum peki çalışmayan icin durum nedir yanı tahsis talep etmesi icin tekrar neden başvurulacak zaten kişi calismiyor emeklilik SGK sağlık kurulunun onayından geçmiş birisinin direk tahsis icin maaşını bağlanması gerekmez mi ? Bilmediğim için soruyorum atladığım birsey mi var anlamadım

Son düzenleme:
Merhabalar bugun saglik kurulu ara karar vermis bankaci oldugum icin emekli sandigina bagliyim henuz ne tetkik istendigini bilmiyorum posta yolu ile evrakin sandiga iletilmisini bekleyecegim tek hekim icin ne yapmam gerekiyor tecrubesi olan arkadaslarim yol gosterebilirmi Not: ornek emar istendi diyelim sgk cok gec tarihe randevu verir ise tetkiki ozel hastanede yaptirabiliyormuyum bilgi verebilirseniz sevinirim 🤲😊

1.) Müthiş bir bilgi kirliligi var. 15 Ocak 2025 tarihinden sonra ağır çalışma gücü kaybı ile en az %60 raporla emekli olabilir.
2.) İş gücü kaybı için SGK araştırma hastanesine bizzat sevk yapıyor.
İki kez sevk olmama %60 süresiz engelli raporum olmasına rağmen emekli olamadım.
3.) Araştırma hastanesinden iş kaybı raporu almak imkansıza yakın diyorum.

@zeyno19,
Özel hastanede yapılan işlemleri değerlendiremiyor.
Bu konuda,size bir tavsiyem olacak.
Sevk aldığınız hastanenin emar çekim bölümü şefini bulun ve ona durumunuzu anlatarak ricacı olun,size acil servisin emar bölümünde gecede olsa bir randevu ayarlayabilir.
Şahsen ben öyle yaptım,ve aynı gün sabah 04:30 da anarım çekilmişti.
Bu konu tüm arkadaşlarımıza bilgilendirme olsun.

@Mehmet005,
Mehmet bey tek hekim icin randevu nasil almaliyim heyet islemi gibimi olacak ara karar sonucu yine durum bildirir raporu gibi bir rapormu alacagim

@zeyno19,

Ara yazısında ne tür hastaneden, hangi bölümden hangi evrakları istediği yazıyordur. Bu şekilde normal muayene randevusu alabilirsiniz.

Randevu aldıktan sonra bölüm doktoruna giderken ara raporu da gösterin ki oradaki sorulara cevap olacak şekilde muayene varsa tahlil tetkik yaptırın.

Bilgibicin tesekkurlwr Bolum doktoruna gittikten sonra durum bildirir raporu gibi bir rapormu alacagim yani heyete girmis gibimi oluyor sureci nasil yonetmeliyim 😊

@zeyno19,

Randevu aldığınız hastaneye mutlak sevk yazısı talep edin. Aslında ara karar için sadece muayene olunacaksa sevk yazısı gerekli mi emin değilim.benim doktor sevk yazıma hiç bakmadı bile ara karar yazısını dikkate aldı.

evet e imzalı tek hekim raporu alacaksın. onun çıktısını talep edebilirsin. Ben çıktısını alıp SGK'ya elden teslim ettim dosyama eklediler. Eğer doktor biliyorsa o da SGK'ya iletebilir. Öncesinde de edevlette kişisel sağlık formu var onu da doldurun.

Devleti eleştirme yasayı çıkaranları eleştirme hiç bir şeye sesini çıkarma yandaş ol kayıtsız şartsız destekle evinden makarnayı eksik etme diyenler de fazla ama bu adaletsizlik gün gelecek sizinde kapınızı çalacak ve bizimle aynı safta yer alacaksınız merak etmeyin biz yine size kucak açarız er yada geç gözünüz açıldığı İçin içimizde buruk bir sevinçle tabi insanlar düşüncelerini söyledi diye içinde hakaret olmadığı sürece adalet mahkemelerini bazılarının sırf zoruna gidiyor diye meşgul etmemeli ettirmemeli diye düşünüyorum aşırı derece de hükümetin tetikçileri de var kendi üsluplarında eleştirmeye çalışan vatandaşları tehdit ediyorlar neymiş falanca bir grupta hükümeti eleştiriyorsunuz sen sen sen hepinizi mahkemeye vereceğim diye fişlemeye çalışıyor aklınca peki bundan korkan kaç kişi kaldı bu ülkede ? Nüfus artık gençleşiyor yaşlı nüfus eridikçe biraz daha beklenen son yaklaşıyor mevlam neylerse güzel eyler.

@Freedomm, kardeşim sen kulak tüpü ameliyatı olduğunu yazmışsın, sağlık ve çalışma gücü raporunda yada enabızda ameliyat bilgisi yazıyor mu?

Üst Alt