Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

15 Ocak 2025'den sonra emekliliğe başvuranların adım adım sgk süreci

@feramuz,

Hayır yazmıyor sadece ileri derece sensörinoral işitme kaybı diye geçiyor çünkü KBB uzman doktor kulak içine bakıp anlıyor zaten kulak tüpü olduğuna. Ben doğuştan engelliyim 3 yaşında ameliyat oldum arada geçti 41 yıl ne bilgisayar ne arviş dosyası ve ne de e-nabız veya e-devlet gibi uygulanma mı vardır :)

@Mehmet005,

Abi merhaba ben biraz anlayamadım olayı ben 13 ocakta başvurdum malulen İçin o tarihten bu yana geçen ayların maaşını eğer emekli olursa toplu şekilde almıyor muyum ? Çünkü herkes bana öyle söylemişti @mehmet-41

@Manemm,
Tahsis talebinde bulunmadan maaş bağlama işlemi yapılmıyor.
Bu kişi çalışmayan olsada.
Bunu nereye yapıyoruz tahsis çıkınca

@Bertolocci, onay geldiği zaman SGK dan emeklilik tahsis formunu doldurarak emekli maaşının bağlanmasını bekleyeceksiniz geçen sürede toplu maaş ödenir

@ultraslan0101, SGK ya giderek sevkvevragini elden isteyin biz öyle yapmistik bir çok kişide öyle yapıyor

Son düzenleme:
sgk a emekli sevk edildi hastaneye doktor tedavi için doktora gitmediğim. İçin hastalık listesinden. Çıkarılması. Dendi e nabızda yazması Hastane işlem tamam landı heyet kurulu gördü. Ve hiç bişey denmedi. Sgk karar verecek dendi benim %40 sürekli olduğu halde
Şimdi red denirse eski rapor geçerli olurmu ?
Yoksa itirazım varmı
Teşekkürler

@Bertolocci,

Zaten bu durum bana da pek makul gelmedi. İlk aşamada iş gücü kaybının tespiti için başvuru yapıyoruz. İş gücü kaybı sonrası emekli olup olmayacağımıza biz karar veriyoruz. Uygun durumdaysak SGK'ya başvurup emeklilik işlemleri başlatıyoruz.

Yemin ederim sıkıldım. Zaten çalışıyorum. Olumsuz da olsa 4 aydır bu konuyla ilgili beklenti halinde olmaktan sıkıldığım için üzülmeyeceğim.

Moderatör tarafında düzenlendi:
Benim DYS sisteminde Tespit- BSK Dosya gönderimi- Gelen evrak işlemde yazıyor. Bu işlem tahmini ne kadar sürüyor

@Dertli58,

Şu ana kadar edindiğim tecrübe :) her işlem 1 ay kurul kararı 1 ay ara karar 1 ay ara kararın karara bağlanması 1 ay sanırım onu tecrübe etmeye çalışıyorum şuan.

@AltayTuna,

Google amcaya sorsan daha detaylı açıklaması var veya youtube de video şekilde anlatıyor ben 3 yaşında ameliyat oldum o günü nereden bilelim aradan geçti 40 yıl :) evet kendi kendine düşüyor içindeki metal parçayı

@limi1,

Anladım ara kararda durum bildirir raporu hazırlandı ozmn tekrar heyete girdiniz o halde sgk sizi sevkli gönderdi doğru muyum?

Son düzenleme:
@Dertli58,

Aynen ssk univ. Hastanesine sevk etti hastanenin saglik kurulu ilgili bölüme yönlendirdi. İlgili bölüm 10 gün sonrasına randevu verdi. Sisteme bilgiler girildi, 15 gun dr imzası bekledim. 10 gün önce sgk sgk bölge saglik kuruluna iletti bekliyorum. Ne kadar daha beklenecek bilemiyorum.

Serebral palsy olupta başvuruda bulunan var mı ?

Ben 2 ocaktan belli bekliyorum. 24 şubatta hastaneye durum bildirir raporu için sevk ettiler. 18 Nisanda en son Gelen evrak dosyasına kaldırılmış diyordu. Sorduğumda Kurulda mı heyette mi ne dediler.

Dys'de bugün de ne tıkırtı vaaar ne sıkırtı var. Bir haftayı on günü falan anlarım da bunlar her bir hareket sonrası bir ay bekletiyorlar. Yoğunluk falan bence işin kılıfı. Muhtemelen yeterli iş gücü ayırmadılar bu işlere. Allah bilir karar veren heyeti kurulu ne ise artık haftada bir falan toplanıp bakıyorlardır o gün kaç kişiye bakabiliyorlarsa. Yoksa hiç normal değil bu kadar ağırdan almaları. Zannedersin atomu parçalıyorlar. Mehter takımı gibi evragımız iki ileri bir geri gidip duruyor aydan aya...

@dmndmn,
valla 14 gündür sağlık kurulunda dosya işlemde gözüküyor inanin önceden olumlu çıksın da bekleriz diyordum şuan ne olacaksa olsun diye bekliyorum

@Modality,

Ben değilim ama çok yakın arkadaşım 15 gün önce serebral palsy emekliliği onaylandı ayrıca emekli olan 3 kişi daha var telegram grubunda

@marto1,

Benimde serebral palsi durum bildirir raporu iletildi. Sgk dan sonuç bekliyoruz. İnş hayırlı haber çıkar. kaç günde sonuçlandı ne kadar süre bekledi?

@Dertli58,
17 ocak başvuru nisan ilk haftası sonuç aldı tam tarihi kestiremiyorum ilk başvuranlardan ortalama 2 ay ı geçmiş diyelimdiğer arkadaşlarda 60 güne yakın.
1 arkadaşımızda eksik bilgiden red yemiş itiraz ediyor ama o da emekli olacak gibi

@Dertli58,
sevk ile gitti ara karar konusunu bilmiyorum muhtemelen öyle bir durum olmadı ama emekliliği direkt onaylandı sadece epey bir süre bekledi

Bir de arkadaşlar engelli heyet raporlarında engelinize dair bulguları doktorlar kısa ve yetersiz dolduruyor... sgk da bunu eksik bulduğu için durum bildirir raporu almanız için sizi eğitim araştırma veya fakülteye hast sevk ediyor bu hususta sizin bilginiz olsun yüzdesel engeli rapor çıkartmak yerien direkt sgk dan kendinizi sevk ettirmeniz olası bir zaman kaybının önüne geçer forum üyelerinin bilgisine

Üst Alt