Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

15 Ocak 2025'den sonra emekliliğe başvuranların adım adım sgk süreci

@Bertolocci

13 Ocak’ta emekliliğe vergi indirimi yazısı ile mi başvurdun ? Yoksa hastaneye sevk isteyerek mi?

Vergi indirimi olsaydı emekliliğin 5 ay beklemezdi zaten.

Yani senin başvurun yeni düzenlemeye göre alınmış. Oradaki memurun yanlış yönlendirmesi de olabilir tabi.

Ama bu forumdaki bir arkadaş senin gibi son günlerde başvurmuştu, onu uyardılar senin başvuru yanlış alınmış, düzelttir dediler.

O arkadaş sgk ya tekrar gidip bir dilekçe ile hastaneye sevk ile değil vergi indirimi ile emekliliğe başvurduğunu belirtmişti. Onun başvuruyu düzelttiler diye hatırlıyorum.

Özetle senin başvuru 5 ay sürdüğüne göre yeni düzenlemeye göre başvuru yapmış olmalısın.

@Alibekar

Hayır öyle bir şey yok sevkli gitmeniz daha iyi olur engelli raporunda sonuçlar çok detaylı yazılmadığı için ara karar veriyorlar. Bu sefer sevkli ile uğraşırsınız. EK olarak engelli raporunu yenilerseniz rapor oranınız düşebilir. Riskli bir durum yani ? Sevkli gidip durum bildirir raporu alırsanız bu durum eski engelli raporunuzu etkilemez. Daha sağlıklı olur

@Blac_sea, SGK bazen süreli rapor da olsa süresiz olarak emekli edebiliyor SGK'ya giderek bunu öğrenebilirsiniz İnşallah süresiz olarak devam ediyordur hayırlısı olsun

@Dertli58,
Peki memurlar neden böyle söylüyor yanlış yönlendiriyor

Siz nerden biliyorsunuz böyle net konusuyorsunuz

@Alibekar,
Çünkü 1 ay olmadı ben bu şekilde yaptırdım. Şuan tespit aşamasındayım hastanede sağlık kurulu çalışanı bile şuan bir kurumda çalışıyorsanız engelli raporunu yenilerek başvuru yapmayın yasalar değişti oranınız düşerse sıkıntıya girebilirsiniz dedi. SGK tarafı da sevkli gitmeniz daha iyi olur dedi. Çünkü engelli raporuna detay yazılmıyor fazla ara karar verip tekrar sevk ettiklerini söylediler. zaman kaybı yaşarsınız dedi. Tercih sizin dedi sevk alıp gittim. Her memur farklı bilgi verebilir buna birsey diyemem hayırlı günler.

30 Nisanda ilk başvuruyu Kadıköy sgk'dan yaptım. Raporu ocak ayında almıştım haliyle 6 aylık süresi dolmadı. Başvuru günü kayıt 117.... numarasıyla evrakınız sgk kayıtlarına girmiştir diye sms geldi ama;
dys ekranında başvuru gözükmüyor,
170 aradım tc'den baktılar başvuru kaydı yok diyor,
sgk gittim işlem 2-3 ay sürer başka bir şey demiyor.
İşlemin ne kadar süreceği önemli değil başvurumun resmi olarak kabul edilip edilmediğini öğrenemedim. 1-2 ay sonra yok memur işleme almamış/ memur hatası deyip sil baştan yaptırmasınlar diye şüphe duyuyorum.
Başına gelen var mı?

@feramuz, kayıt numarası verdiyse resmiyet kazanmıştır DYS ekranına bile düşmesi 10 günü buldu bizimkisi hala bir sonuç yok

yönetmelik yürürlüğe girdikten sonra işitme ve konuşma engelinden emekli olabilen arkadaşlar var mı acaba içinizde merak ettim

@mehmet-41,

buradan, sosyal medyadan takip ediyoruz işte hepi topu 15-20 kişiye şahit oldum içlerinden 1-2 tanesi işitmedendir.

4a emekli aylık bilgisi tablosunu boş olarak gün aşırı gören bir arkadaşım bugün red adlığını öğrendi

Üst Alt