Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

15 Ocak 2025'den sonra emekliliğe başvuranların adım adım sgk süreci

@Freedomm, Doğru yapmışsınız zaten maluliyet olarak işlem yapılsaydı direk red kararı gelirdi sizede. Burada başvuru şekli önemli.

28/5 demişsiniz zaten bunun açılımı Çalışma Gücü Kayıp Tespiti olarak geçiyor.

@kahani08, Arkadaşımızın paylaştığı şu şekilde başvuru doğru olan yöntemdir.

Maluliyet tespiti olarak yapılan başvuruda SGK Sağlık Kurulu sadece Ağır Düzeyde Çalışma Gücü Kayıp olup olmadığına bakar. Orta Düzey veya Hafif Düzey var mı yok mu ona bakmaz.

@kahani08,

ben basvuru yaparken herhangi bir dilekce doldurmadım sadece adres bilgilerini dodurmam için bir form verdi memur raporu evrakla beraber teslim ettim başkada bir işlem yapılmadı.yanlız su bi gercek ssk da işi bilen memur yok dys den takıp ettiğimde dosyam en son 20/03/2025 tarihinde BSK İNTİKAL 28/5 gelen evrak kayıt tan sonra
tespitİSTANBUL SOSYAL GÜVENLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ SAĞLIK KURULU BÜRO İŞLEMLERİ SERVİSİ (MALULİYET) gelen Evrak İşlemde
görünüyor burada yaklasık 25 gündür kaldı kac günde sonuclanır acaba allah herkesin yardımcısı olsun

arkadaslar benim 2 hastalıktan yüzde 51 raporum var diyabet a.s hastalıgı kronik rahatsızlık

as den asagıdakı tanıya göre degerlendirdikleri tablolara göre toplam oran %48 yanlız dr lar rapordan keserek %39 verdiler hastalıgımın tanısını ek1 de incelediğimde orta düzey calısma guc kaybına denk geliyor asagıdakı acıklamalara gör dosyam hala sonuclanmadı bu sekilde olup emekli olan arkadas var mı yardımcı olurmusunuz

M45.9 - Ankilozan spondilit, yer tanımlanmamış. ANKİLOZAN SPONDİLİT TANILI
HASTA İSTANBUL'DA TAKİP EDİLİYORMUŞ. SİMPONİ KULLANIYOR. SERVİKAL
FLEKSİYON 20 DERECE, EKSTANSİYON 15 DERECE, SAĞ, SOL ROTASYON 20
DERECE, SAĞ LATERAL FLEKSİYON 10 DERECE SOL LATERAL FLEKSİYON 20
DERECE TABLO 1.4, LOMBER FLEKSİYON 60 DERECE, EKSTANSİYON 10 DERECE
SAĞ -SOL LATERAL FLEKSİYON 10 DERECE TABLO 1.6 THOROKALDE HAFİF
HASTALIK POSTUR MEVCUT. (60 DERECE) %4+%6+%6+%4+%4+%6 (TABLO 1.4)
TABLO 1.4 %5 %7+%3+%3 TABLO 1.6

@Kaçkar0834,

Bende yüz 40 2 hastalık vardı SGK emeklilkik için verdim sevk edildi hastaneye iki hastalıktan biri muayene olmadığım için sağlık kurula yazı yazıldı çıkarılması için hastalık şimdi pisikoloji ve hastalıktan dgr için kurul ne verecek 40 alırsam emekliliği verirlerse vermezse her hak yararlanma oluyor
Red alırsam itiraz edecem

Bende de gelen evrak işlemde ve İşten çıkış hakkında yazıyor bu emeklilik için olumlu bir şey mi arkadaşlar

Arkadaşlar ben engelli emeklilik başvurusu yaptım,Fakat ağır düzey tanısıyla malulen emekliliğe dosyayı gönderdiler.
Oysaki bir yıl boyunca beni malulen basvuruma rağmen hastanelerde ara karar vs diye süründürdüler,ve halende o dosya sonuçlanmış değil.
Merak ettiğim,
Engelli emeklilik başvurularının ağır düzey tanısı olanların hepsimi malulen olarak emekli ediliyor.
Burdaki amaç sizce nedir.

@mehmet-41,

Kardeşim öğrendiğim kadarı ile sağlık bakanlığı ile hastaneler arasında sistemden kaynaklı e rapor' sorunu varmış,bundan kaynaklı bir durum olabilir.

@samedo99,
Sordum kardeşim tahsis tahakkuk işlemleri yapılıyormuş.

Arkadaşlar,kontrol muayenesi olup olmadığı ve varsa kaç yıl sonra olduğunu nerden öğrenebiliriz

Bu ara karar nerden çıktı acaba? Bekleyen herkese ara karar veriliyor. Aldığın oranı diğer tarafta teyit ettirmek mi acaba amaç?

@limi1,

Kardeşim ara karar,
Sağlık kurulunun dosyan ile ilgili eksik muayene evrak vs gibi belgelerin hastaneye sevki ile sizden talep edilmesidir.
Şayet dys takip ekranında ara karar yazısını gördüysen mutlaka sgk'ya git ve senden talep edilen yazıyı al ve biran önce işlemleri tamamla.

8 nisanda sgk dan hastaneye sevk aldim. Dys ekranında
"skr duzenlemesi (maluliyet tespit)" ve diğer adımda da
"28/5 hastaneye sevk tahsis talebi" Olarak görünüyor.

Dvt hastasıyım, normalde %68 engelli raporum var.
%60 hematoloji- mükerrer tromboz(1.5 yil içinde 3 kez pıhtı atti)
%20 kalp damar- geçirilmiş dvt

Sgk sevki sonrası hastanede doktorları dolaştım(yine aynı oranları yazdılar) ve mayis ayında heyete gireceğim. Emekli olanlara hayırlı olsun, hepimize kolaylıklar dilerim

Arkadaşlar merhaba, pek bir bilgi sahibi değilim ve konuyla ilgili başlıklarda birşey bulamadım. Anladığım kadarıyla 15 ocaktaki genelge ile bir çok şeyde değişmiş zaten. Varsa tecrübesi olan yardımcı olursanız sevinirim. Şöyle ki;

21 yıl 6500 gün sgk sürem var.

- Kalıcı hipotiroidi hastalığım var ve ameliyat ile tiroid bezlerim alındı.
- sol kulakta %90 duyma kaybı var ve kulak zarı yırtığıda var.
- sol dirsekte kırık var 2 platin 4 vida var. Tam kapanmıyor ve açılmasında da küçük bir engel var.

normal şartlarda bunların %40 engelli raporuna yeterli olacağı düşünülür ama sanırım şimdi tek bir tanesini değerlendiriyorlar. Bu konuda yorumu ve tavsiyesi olan varmı?

Ayrıca bu durum 3-4 senedir bende var ama nedense engelli emekliliğini hiç düşünmemiştim, bir arkadaşım bahsetti ve geç mi kaldım emin değilim :(

@romulus
Merhaba, hayir istenmedi henüz. Daha 8 nisanda başladım işlemlere. Heyete mayısta gireceğim, sonrası nasil işleyecek bilmiyorum. Hakkımızda hayırlısı

@Missisippi, her iki kulakta olması gerekiyor veya en az bir hastalıktan %40 üzeri çalışma gücü kaybında 2021 yılındaki hastalık listesinde olan bir hastalığınız olmak zorunda yeni duzenleme bu

@Freedomm,

acaba hangi emeklilik daha avantajlı oluyor bu durumda üstad malulen mi yoksa engelli olarak mı? zaten vatandaşın hayrına bir iş yapıldığını görmedim mutlaka bir ibnelik vardır

@aligumus

"İSTANBUL SOSYAL GÜVENLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ SAĞLIK KURULU BÜRO İŞLEMLERİ SERVİSİ (MALULİYET) gelen Evrak İşlemde"

bu satırdan sonra kesin süre vermek zor ama benim tahminim 2 hafta yeterli bir süre.
Raporun Sağlık Kuruluna iletilmiş o verdiğin satırda. Şuan sağlık kurulu raporunu inceleyip karar verme aşamasında.

Şahsi fikrim 25 gün içinde sağlık kurulundan kararın çıkıp tekrar emeklilik servisine gönderilmesi beklenirdi.
SGK ya gidip yüz yüze sor desem bile dosya Sağlık kurulunda olduğu için verecekleri cevap belli, "sağlık kurulunda incelemede" deyip gönderirler.

İşin yoksa, gitmekte sakınca yoksa sen yine de bir SGK ya uğra, sor derim.

@ucuncubahar,
Sosyal güvenlik il mdlüğü emeklilik işlemleri ( malüllük)

Not: benim sürecim mevcut malulen emekliliğin kontrol muayanesini takip eden süreç. 3.5 ay oldu. 4 martta sağlık kurulu gelen evrak dosyasında idi. 14 nisan da size ilettiğim gelişme oldu.

Bir düzeltme yapayım gelen evrak dosyasına kaldırılmış değil de , “ giden evrak kayıtlı” yazıyor.

Önceki mesajımdan :

4a için de süreç zaten aşağı yukarı şöyle :

1. SİGORTA PRİMLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ PRİMLER DAİRE BAŞKANLIĞI
2. İSTANBUL SOSYAL GÜVENLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ EMEKLİLİK SERVİSİ
3. İSTANBUL SOSYAL GÜVENLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ SAĞLIK KURULU BÜRO İŞLEMLERİ SERVİSİ
(Rapor sağlık kuruluna gitti) - Gelen Evrak

4. İSTANBUL SOSYAL GÜVENLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ SAĞLIK KURULU BÜRO İŞLEMLERİ SERVİSİ
(Kurulun rapor incelemesi sonucu karar tekrar emeklilik servisine gidiyor.) Giden Evrak
5. İSTANBUL SOSYAL GÜVENLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ UNKAPANI SOSYAL GÜVENLİK MERKEZİ MÜDÜRLÜĞÜ
6. İSTANBUL SOSYAL GÜVENLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ EMEKLİLİK SERVİSİ (SİGORTALIYA BİLGİ YAZISI)

Tüm satırları görmeden yorum yapamıyorum ama sanki 5 teki birimden 6 daki birime gönderilmiş gibi.
süreyi de göz önüne alınca son adımda olabilirsiniz.

@Onlylife, "Sağlık kuruluna girecek raporun üst yazısı ilgili kuruma giden evrak olarak kaydedildi" demek. Yani giden evrak tarih ve sayı numarası alınmış. Daha sonra ilgili kurum gelen evrak olarak görünecek

Üst Alt