Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

15 Ocak 2025'den sonra emekliliğe başvuranların adım adım sgk süreci

Yanıtınız için teşekkür ederim.
170 i aradım. Bu kadar bilgi alamadım. Süreciniz devam ediyor dendi sadece.
Bildirim yazısı gönderildiyse sonuçlanmış demekse, sonuç olumlu olmadı diye yorumluyorum:(

2 yıl önceki dys süreçlerine baktım. Orda farklı basamaklar var ama en sonda talebiniz hk yerine aylık talebiniz diye yazmışlar.
Hayırlısı artık

@Onlylife, "Sağlık kuruluna girecek raporun üst yazısı ilgili kuruma giden evrak olarak kaydedildi" demek. Yani giden evrak tarih ve sayı numarası alınmış. Daha sonra ilgili kurum gelen evrak olarak görünecek
Ben anlayamadım, kusura bakmayın .3.5 ay oldu. Rapor çoktan sağlık kuruluna gitmiş olmalı .

Son düzenleme:
@Onlylife

sonucun olumlu ya da olumsuz olduğunu belirten detay sadece tahsis numarası verilmesi. Sizin ki kontrol olduğu için zaten tahsis numaranız var.
Olumlu olumsuz sonucunu SGK il/ilçe müdürlüğüne giderek yüzyüze sorabilirsiniz.

Bu aşamadan sonra normal şartlar altında size haber vermeleri 2 haftayı bulabilir. 2 hafta beklemeden SGK ya giderek bilgi alabilirsiniz.

@ucuncubahar,
Sgk yi aradim evrak kurulda denildi dys den takip edin denildi ssk ya gitseydi aynısını söylerler diye dusunuyorum yeni yasaya göre oradaki memurlar hiç birsey bilmiyor bosvuru yaparken bile evraklarını ver Allah bilir gerisi dediler bana

Benim ret kararında tam olarak şu yazıyor

5510 sayılı kanunun 28inci maddesinin beşinci fıkrası ile 28.09.2021 tarihli maluliyet ve çalışma gücü kaybı tespiti işlemleri yönetmeliği çerçevesinde incelenmiştir.

Yönetmeliğin ekli hastalık listesinin K1 K7 F7 A10 A1 hükümleri gereğince;

EK1 Hastalık listesinde belirlenen düzeyde çalışma gücünü kaybetmediğine karar verilmiştir.

(F7 olan EK1 listesin %40 oran olan ITP HASTALIĞIM
K1 K7 A10 A1 %40 altında olan oranlar.)

İtiraz ettim ama bilmiyorum ki döner mi burdan

@AsLi35 Nasıl yani listede hastalığınız var ise red vermemeleri gerekir itiraz edip dava yoluna gidin başka birşey olmadığına emin misiniz?

@ucuncubahar
Sey benimki 10unda gelen evrak dos

@ucuncubahar benim böyle halen gitsem SGK ya cevap verirler mi sonuç için felan ?
( Onur EKER )ANKARA SOSYAL GÜVENLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ (KOCATEPE SSGM)*SAĞLIK KURULU BÜRO İŞLEMLERİ SERVİSİ-1Gelen Evrak Dosyasına Kaldırılmış10/04/2025 11:14 AMDOSYA İŞLEMDE

@Bertolocci

senin satırda aynı @aligumus de olduğu gibi. arasanda, gitsen de verecekleri cevap belli "dosyan sağlık kurulu incelemesinde".
süre için kesin bir şey söylenmez ama ortalama 2 hafta gibi bir süreci var. tahminen 24 Nisan gibi ANKARA SOSYAL GÜVENLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ (KOCATEPE SSGM)*SAĞLIK KURULU BÜRO İŞLEMLERİ SERVİSİ-1 nin yanında "giden evrak kayıtlı" şeklinde bir açıklama görebilirsin.

@samedo99,
Ret kararı bana dilekçe ile geldi aynen yazanı yazdım buraya benim günüm her şeyim tutuyo zaten ret cevabında çalışma gücü kaybı tespit edemedik diyor başka bir şey yok ama bilmiyorum itirazın sonucunu bekleyeceğim

Bu forumda örneklerini gördük geçmişte, başvurusuna olumsuz cevap alıp itiraz ettikten sonra yüksek sağlık kurulu kararı ile emekli olanları gördük. örnekleri var.

Yine de itiraz edipte yüksek sağlık kurulundan da ret olanların sayısı çok çok fazla. olumsuz cevaba da hazırlıklı olmak gerekiyor malesef.

@AsLi35

Hastalığınla ilgili hiçbir bilgiye sahip değilim. Şahsi düşüncem, hastalığınla ilgili heyete giren bir doktordan randevu alıp konuyu ona danışmanda fayda var.
Yani benim hastalığım bu, raporumda var, SGK'nın istediği şartları da karşılıyor ama ret geldi. Neden ret gelmiş olabilir ? diye heyete giren doktora sorabilirsin.
En azından fikir verebilir.

Bir de seninle aynı hastalığa sahip biri emekli olmuş mu internetten hiç örnekleri araştırdın mı ? Aynı hastalığa sahip birilerinin tecrübelerinden faydalanabilirsin.

@ucuncubahar,

Bunu yaptım aslında yani sgkya göndermek için sağlık kurulu durum bildirir heyetç aldık ya o heyette bana kan hastalıpımdan %40 veren doktora gittim anlattım durumu pekte sallamadı gibi bir şey yani bizren kaynaklı değil biz dopru oranı verdik onlar uygun bulmamış seni bugğn birdaha yollada yine aynı oranı vereceğiz falan dedi geçiştirdi

@samedo99,

Yahu yüzde 40 oran diyor. Hastalık listesinde Benim hastalığım olan kapak hastalığı da var. Ama burada şartlar önemli. Oran değil. Arkadaş orada takılı kalmış. Oran yerine şartlara bakmalı. Muhtemelen de şartları taşımıyor...

@AsLi35,
Mevzu oran ile ilgili değil. Siz muhtemelen şartları bilmiyorsunuz. Orana takmışsiniz. Orada orana bakılmıyor. Verilere bakılıyor...

@Missisippi, keşke 15 ocaktan önce dusunseydiniz emekliliği hemen emekli olurdunuz 15 ocakta yayınlanan yönetmelik engelli kişileri emekli etmeme yada çok az kişiyi emekli etme yönünde bir uygulama şimdiden bir çok kişi emeklilik beklerken red aldı SGK dan 40,45 yaşında sağlıklı kişiler eyt den emekli yapıldı.gerisini söylemeye gerek yok hakkınızda hayırlısı insallah

merhaba iyi gunler formu uzaktan takip edenlerdenim bilgi kirliliği yaratmak istemem
rahatsizliğim TTP & İTP
plt değeri 8 civari iken
kalpkirizi & beyine pihti gerčekleśti
plazmaferez sayısını saymayı bıraktım( 50 seans ) civarı olmuśtur
Rituksimab ( 4 kür ) akilli ilač
ADAMTS13 değerlerim düśük
ek 1 hastalık listesi ( 3 yil süreli vergi indirimi ile ) ( 2023 yilindan itibaren kontrol iś gücü kaybí %60 devam eden ataklarim var ) 2026 heyet kontrol tarihim
bu rahatsizlik ičin rahatsizliği gečiren olupta herhangi bir oran alamaması kafamı kurcaladi inanilmaz araśtırıyorum čünki yeni tedavileri varmi dye değerli sayın hocalarimizi hematoloji anabilim dalını saygı ile anmak isterim birkez daha iyi forumlar

Son düzenleme:
@Kaçkar0834,

Hocam şehir hastanesinde sevkli durum bildirir raporu için heyete girdim. sgk ya otomatik gidiyormuş 1 ay sonra belli oluyormuş benim normalde engelli yaşllık aylığı için başvuru yaptım. maluliyet tespiti yazıyordu Sevk kağıdında herhangi bir sorun olmaz değil mi?

@Dertli58, Benim de aynısı yazıyordu. Ama o kadar geç düşmez sisteme. Ben hastane işlerini bitirdim 3 gün sonra e devlette e imzalı durum bildirir raporu göründü. Bir sonrada sgk dys sayfasına düştü

İstanbul Sadi konuk bütün epikrizleri istiyor bilginiz olsun. Başka başka hastanelerde olanlarda dahil. Üstelik elektronik imza veya aslı gibidir ibaresiyle istiyor. Bilginiz olsun. İyice sürdürdüler bizi. Lanet olsun yaptıkları bu yasaya

@Avcı05,

Bütün tahliller ilac raporlari vs. Nabiz uygulamasında yüklü zaten. Acaba yüklenmeyin epikrizleriniz mi var nabiz öncesinden. Aslı gibidir nedir ya zaten nabizda aslı kayıtlı. Her geçen gün daha hayret verici boyuta ulaşıyor durum.

@limi1,

Epikriz e nabizda yok. Sen girersen oluyor... Ben Ege üniversitesinde ameliyat oldum. Sistemde yok. Belki Ege üniversitesinin sisteminde vardır. Devlet Hastanesi'nde Yok...

@koçyiğit66,
Peki o rapor sgk otomatik gidiyor değil mi? Ek olarak durum bildirir raporu mevcut olan süresiz engelli raporu muzu etkiliyor mu?

durum bildirir raporunda ne yazması lazım tam olarak sgk neye göre emekliliği onaylıyor.

@Dertli58, arkadaşım zaten seni hastaneye onlar sevk vermedi mi? Sevk ettiği evrak ile durum bildirir raporu olarak istiyorlar. E devletinde e imzalı durum bildirir raporu diye aratırsan cikar

Üst Alt