Yasa çok açık. Yüzde 60 ve üstü engel ağır çalışma gücü kaybına girdiğinden malulen emekli olunuyor. Engelli emeklilik diye birşey yok arkadaşlar. Hafif ve orta derecede iş gücü kaybı var. Bunu farklı yorumlamaya gerek yok. Yüzde 40-49 ile 50 ve 59 arasındaki fark sigortalılık süresi.
İş gücü kaybından nasıl emekli olunur?
Malulen emekli olabilmek için gerekli ilk ve en önemli şart, çalışma gücünde en az %60 kayıp olduğuna dair sağlık kurulu raporudur
60 ve altı olduğunda malul olmuyoruz.
65 küsürle değerlendirilip normal emekli olan var demişsiniz mesela. Yasanın hangi maddesinde yüzde 65 normal emekli olabilir var ? Bana hangi madde veya müeyyideye göre böyle bir durumun mümkün olacağını iletirseniz sevinirim. O öyle yapmış bu böyle olmuş demişler kanunen bir geçerliliği yoktur.
Mesela başka bir kaynakta şunu okudum. Görüşlerinizi daha somut delillerle dile getirmeniz daha uygun olacaktır.
9.Sürekli iş göremezlik geliri alan bir kişi çalışabilir mi? Geliri alan bir kişi, tedavisi tamamlanmış ve doktor raporu ile çalışabileceği belirlenmişse çalışabilir. Ancak tedavi süreci tamamlanmadan çalışmaya başlanırsa gelir kesilir.
DYS sistemindeki verileri kopyalayıp, buraya yazı bölümüne yapıştırabilirsiniz
Site böyle bir olanak vermiş.
- Sigortalılığı 31/12/2008 (dâhil) tarihinden önce başlayan 5510 sayılı Kanunun 4 üncü maddesinin birinci fıkrasının (a) bendi kapsamındaki sigortalılardan çalışma gücü kayıp oranı; %40 ila %49 arasında olanların 18 yıl sigortalılık süresi ve 4100 gün prim ödemeleri, %50 ila %59 arasında olanların ise 16 yıl sigortalılık süresi ve 3700 gün prim ödemeleri şartıyla yaşlılık aylığından yararlanmaya hak kazanacaktırlar.
İş gücü kaybından nasıl emekli olunur?
Malulen emekli olabilmek için gerekli ilk ve en önemli şart, çalışma gücünde en az %60 kayıp olduğuna dair sağlık kurulu raporudur
60 ve altı olduğunda malul olmuyoruz.
65 küsürle değerlendirilip normal emekli olan var demişsiniz mesela. Yasanın hangi maddesinde yüzde 65 normal emekli olabilir var ? Bana hangi madde veya müeyyideye göre böyle bir durumun mümkün olacağını iletirseniz sevinirim. O öyle yapmış bu böyle olmuş demişler kanunen bir geçerliliği yoktur.
Mesela başka bir kaynakta şunu okudum. Görüşlerinizi daha somut delillerle dile getirmeniz daha uygun olacaktır.
9.Sürekli iş göremezlik geliri alan bir kişi çalışabilir mi? Geliri alan bir kişi, tedavisi tamamlanmış ve doktor raporu ile çalışabileceği belirlenmişse çalışabilir. Ancak tedavi süreci tamamlanmadan çalışmaya başlanırsa gelir kesilir.
Efendim defalarca dile getirdim. Kişisel verileriniz için bağlantılara resim, belge veya evrak yüklemeyin.Merhaba eşimin durumuda aynı sizinki gibi.buraya resim nasıl yüklüyoruz ben de atacaktım ama bılamadım nereden ekleyeceğimi
DYS sistemindeki verileri kopyalayıp, buraya yazı bölümüne yapıştırabilirsiniz