Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

15 Ocak 2025'den sonra emekliliğe başvuranların adım adım sgk süreci

Ne zaman hastane'de muayene oldunuz? Hastane sekreteri heyete gireceksiniz dedi mi? E-Devlete düşmesi 15 ile 1 ay bulur e-nabzı da baktınız mı rapor gözüküyor mu?
Merhaba,

Benim e nabız raporlar kısmında ara karar (skr düzenlemesi) işlemlerimi tamamladıktan sonra altta görselini paylaştığım rapor başlığı "Maluliyet" ve Rapor Başlangıç tarihi 26 Mart 2025 olan fakat indirme veya pdf formun da açma seçeneği olmayan bir rapor görünüyor.

Rapor başlangıç tarihi ibaresi emekli olabilmem adına beni az da olsa umutlandırıyor. Sizin e nabız'da da bu şekilde mi görünüyor ya da görünüyordu ?

Zahmet olmazsa bilgi verebilme şansınız olur mu ?

Varide NoVaride TarihiKonusuİlgili BirimEvrak Tipiİşlem TarihiAçıklama
*********21/01/2025ÖDENEK TALEPLERİİSTANBUL SOSYAL GÜVENLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ SİGORTALI TESCİL VE HİZMET 4 (SİGORTALI İŞLEMLERİ EK5 EK6 EK9 K.İBS 4A MALULİYET)Gelen Evrak Dosyasına Kaldırılmış21/01/2025 1:56 PMKURUL ÜST YAZI
**********21/01/2025Tespit - ( İsim Soyisim )İSTANBUL SOSYAL GÜVENLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ SİGORTALI TESCİL VE HİZMET 4 (SİGORTALI İŞLEMLERİ EK5 EK6 EK9 K.İBS 4A MALULİYET)Giden Evrak Kayıtlı21/01/2025 2:52 PMKURUL ÜST YAZI
**********21/01/2025Tespit - ( İsim Soyisim )İSTANBUL SOSYAL GÜVENLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ SAĞLIK KURULU BÜRO İŞLEMLERİ SERVİSİ (MALULİYET)Gelen Evrak Dosyasına Kaldırılmış06/02/2025 9:06 AMTc kimlik no
*********24/02/2025Talep No: ******** İsim SoyisimİSTANBUL SOSYAL GÜVENLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ SAĞLIK KURULU BÜRO İŞLEMLERİ SERVİSİ (MALULİYET)Giden Evrak Kayıtlı25/02/2025 9:28 AMTc kimlik no
************24/02/2025Talep No: **** İsim SoyisimİSTANBUL SOSYAL GÜVENLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ SOSYAL GÜVENLİK MERKEZİGelen Evrak Kayıtlı25/02/2025 11:56 AMTc kimlik
************24/02/2025Talep No: ****** İsim SoyisimİSTANBUL SOSYAL GÜVENLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ SİGORTALI TESCİL VE HİZMET 4 (SİGORTALI İŞLEMLERİ EK5 EK6 EK9 K.İBS 4A MALULİYET)Gelen Evrak Dosyasına Kaldırılmış12/03/2025 2:17 PMARA KARAR YAZISI
************19/03/2025SKR Düzenlenmesi (Maluliyet Tespiti)İSTANBUL SOSYAL GÜVENLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ SİGORTALI TESCİL VE HİZMET 4 (SİGORTALI İŞLEMLERİ EK5 EK6 EK9 K.İBS 4A MALULİYET)Giden Evrak Kayıtlı19/03/2025 2:19 PMİsim Soyisim
************09/04/2025Tespit - ( İsim Soyisim )İSTANBUL SOSYAL GÜVENLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ SİGORTALI TESCİL VE HİZMET 4 (SİGORTALI İŞLEMLERİ EK5 EK6 EK9 K.İBS 4A MALULİYET)Giden Evrak Kayıtlı09/04/2025 1:42 PMKURUL ÜST YAZI
***********09/04/2025Tespit - ( İsim Soyisim )İSTANBUL SOSYAL GÜVENLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ SAĞLIK KURULU BÜRO İŞLEMLERİ SERVİSİ (MALULİYET)Gelen Evrak İşlemdeKURUL ÜST YAZI
***********18/04/2025İsim Soyisim ***** ****** HKİSTANBUL SOSYAL GÜVENLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ SİGORTALI TESCİL VE HİZMET 4 (SİGORTALI İŞLEMLERİ EK5 EK6 EK9 K.İBS 4A MALULİYET)Gelen Evrak İşlemde

Son düzenleme:
@diexelans, heyet raporunuz e-devlet aramasında durum bildirir raporu olarak aratın engelli raporu olarak aratmayın çıkmaz e nabızda raporlar bölümünde durum bildirir olarak çıkar en az 1 haftaya sisteme düşüyor çıkmamış olursa hastaneye gider durumu aciklarsiniz eksik birsey olabilir belki

@İstanblue34, normalde görünmesi için detay bölümü olmalı durum bildirir raporunun detayları e nabızda ve e-devlette çıkar hangi bölüm ne açıklama yapmış oradan görebilirsiniz hastaneye gidin sisteme girilmedigini söyleyin eNabız da göremiyor isen e devlet durum bildirir raporu olarak arat bir göz at istersen

@Manemm,
Manemm merhaba,

Evet, Enabız ve Edevlet'i hergün kontrol ettiğim de Enabız da detay bölümü yok, Edevlet'te ise durum bildirir raporunuz bulunmamaktadır not'u ile karşılaşıyorum.

Bu durum da eli kulağındadır ya sonuçlanmasını bekleyeceğim ya da süreç normalinden daha da uzar ise söylediğin gibi hastaneye gidip soracağım. Dönüşün için çok teşekkür ederim.

@İstanblue34,
Normalde isgücü kaybı evrağı sgm düşmesi lazım çünkü sağlık kurulu da gözüküyor yarın istersen 170 arayın evrak nerede olduğuna şöyleyin ve e devlete düşmediğine bahset

@İstanblue34, 2 hafta geçince düşmez se sisteme hastane ile görüşün ,
hastahane gönderir SGK ya ama gerekçelerinde olumsuz bir sonuç çıkarsa en azından durum bildirir raporunun detaylarını bilerek itirazın olur
O yuzden hastaneden sisteme girmesini isteyin bir red durumunda ben sizin oraya ne gönderdiğinizi bilmek hakkım diyerek belirtirsiniz gizleme hakları yok muhtemelen hastanenin gevşekliği baska birsey degil

@Manemm,
Bayram arefesinden bir gün önce Skr düzenlemesi için istenen muayeneyi olup evrakları ilgili hastanenin sağlık kuruluna teslim ettiğimde teslim alan hekim "3 hafta sonra gerekli evrakları sgm'ye göndeririz" mi ya da sisteme düşer mi demişti tam olarak hatırlayamıyorum, nihayetinde söz konusu belirttiği tarih önümüzde ki haftaya tekamül ediyor bu hafta içerisinde hayırlısı ile bir karara bağlanır umarım. Süre uzamaya doğru evrilir ise Perşembe ya da Cuma günü mutlaka gidip durum hakkında görüşüp konuşacağım. Yorumun için ayrıca teşekkür ederim dostum.

@İstanblue34,
Darısı sizlerin başınıza inşallah.

@Mehmet005,
Kardeşim az önceki yorumumu sil,
Şuan dosyan sağlık kurulundan çıkmış ve emekli işlemleri bölümüne gitmiş.
Dosyanın durumunu tlf' yada e-mail yoluyla öğrenmeye çalış.

@Manemm,
Sağol dostum çok teşekkür ederim, umarım seninde güzel haberlerini alırız. Herşey hepimizin gönlümüzce olur 🙏

@İstanblue34,

Ben ara karar muayenesi bitince doktora sorduğumda bilmiyorum sisteme işledim isterseniz e-imzalı çıktı vereyim dedi :) Ben de çıktıyı aldım. SGK'ya gittim elden teslim ettim. Dosyama kayıt ettiler :)

@dmndmn,

Bende lisan-ı münasip bir şekilde sordum bana mevzuat gereği bu bilgiyi maalesef paylaşamayacağını söyledi. İyi en azından bizim gibi beklemekten sabır taşı olmamışsın dostum :)

@AltayTuna,

yasa Açık Balthazard formulu artık yok
Orta ve hafif düzeyde çalışma gücü kaybı oranı tespiti
MADDE 6 - (1) Kanunun 28 inci maddesinin beşinci fıkrası ile geçici 4 üncü maddesinin altıncı fıkrasının (a) bendinde belirtilen orta ve (b) bendinde belirtilen hafif düzeyde çalışma gücü kaybının tespitinde hastalık listesi esas alınır.
(2) Sağlık kurulu raporlarında birden fazla hastalık mevcut ise en ağır sekel bulgu dikkate alınır ve Balthazard formülü uygulanmaz.

@Freedomm,

her 60 ve üzeri malulen değil ! malulen in şartları 10 yıl ve 1800 prim günüdür, /60 üzeri emekli olup çalışmaya devam eden var yeni sisteme göre

@Freedomm,
tamam işte yüzde apar çalışma gucu kaybıyla emekli oldu çalışabiliyor, ağar çalışma gücü tespit edilmiş diye yazı geldi, kendisi de şaşırdı gitti sgk ya sgk da hafif orta ve agardan olmanız farketmiyor, malulen farklı dendı adam 15 gün once emeklilk işlemlerini tamamladı ve yeniden işe girişi yapıldı, malulen için başvuru da madde de prim de her şey farklı

@olgunbodur,
Kardeşim adamlar engel oranı bakmıyor çalışma gücüne bakıyor engel ayrı işgücü kaybı ayrı

ENGELLİLİK ORANI YERİNE ÇALIŞMA GÜCÜ KAYBI ESAS ALINIRKEN GERÇEK ANLAMDA BİR TESPİT YAPILABİLMESİ İÇİN DOKTORLARA ÇOK İŞ DÜŞÜYOR. BİZLER TIBBİ OLARAK RAHATSIZLIKLARIMIZIN BAZILARININ FARKINDA DA OLAMIYORUZ DOĞRUDAN VE DOLAYLI BİR ÇOK RAHATSIZLIK BİRLEŞTİĞİNDE ÇALIŞMA GÜCÜMÜZÜ ETKİLEYEBİLİYOR. İNCELEME YAPAN DOKTORUN İLGİLİ OLUP OLMAMASI DA TAMAMEN ŞANSA KALIYOR.

@cengizcik,

durum bildirir raporunun amacı da bu zaten, sizin engelinizin son durumu hakkında bilgi edinmek, bölge sgk sağlık kurulları da bu raporlardaki sekel bulgular ve tetkiklerle birlikte ek 1 listesine göre çalışma gücü kaybı belirlemek, yeni yasa çıkmadan önce de başvuruların sadece % 25 i kabul ediliyormuş, red durumlarının çoğu yanlış başvuru şartların sağlanamaması gibi durumlar

20/03/2025Tespit - ( İSTANBUL SOSYAL GÜVENLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ SAĞLIK KURULU BÜRO İŞLEMLERİ SERVİSİ (MALULİYET)Gelen Evrak İşlemde

benım dosyam 1 aydır boyle kaldı burada sonuc kac gunde cıkıyor bilen var mı arkadaslar

@olgunbodur, hastalığı hastalık listesinde olduğu halde yıl ve prim doldurulduğu halde birçok kişi Red alan da çok kişi var SGK bir tiyatro oturtmuş gidiyor

@ozgur3005,

Kardeşim yerden göğe kadar haklısın benim bildiğim eskiden rapor alıp emekli olanlari da inceliyorlar diye biliyorum bir dünya emeklilik engelli evde bakım yetim maaşı iptal edildi edilmeye devam ediyor haksiz olanları tabiki iptal etsinler gerçek hak saahiplerine versinler ama öyle de olmuyor malesef mesela kendi keyif ve harcamalarından 1 kuruş kismamak için mağdur zor durumdaki ihtiyaç sahibi insanların aldığı sadaka gibi maaşı kesiyorlar ekonomiyi yanlış yönetip ülkeyi batır faturasını vatandaşa yık hemde en zor durumdaki vatandaşa yazık hala bunların adını anan var ya

Şeker hastalığında sinir hasarı olup olmadığı nasıl anlaşılıyor.Bir testi varmış sanırım.Önceden baktırmak lazım.Bilen biri bana bu konuda öneriniz var mı?

EMG ve NCS testleri varmış.Bilgisi olan varsa yaptıracağım.

Maalesef çoklu emekliliği kaldırdılar.Başka çare bırakmıyorlar.

Merhabalar Bende bugün başvuracagım tek hastalık üst extremite brakial plexus hasarı %60 rapor bakalım ne olacak sanırım frumda örnegini görmedim

@YUNUS YURDAKUL,
rapor onemli degıl sgk ya gideceksiniz onlar sizi hastaneye sevk edecek, hastanede durum bildirir raporu cıkaracaksınız hastane o raporu sgk ya gönderecek, il sgk sağlık kurulu da çalışma gücü kaybınıza bakacak, alt orta ve üst trunkslarda ağar tutulum var ise ek 1 listesinde 16, maddenin b fıkrasında ağar duzeyde çalışma gücü kaybı olarak geçiyor

Üst Alt