Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

15 Ocak 2025'den sonra emekliliğe başvuranların adım adım sgk süreci

@Can1963
Ben zaten tip 1 im ve hastalık yarıştırmaya kıyaslamaya niyetim yok, şeker sadece tip 1 ve 2 den ibaret de değil birsürü çeşidi var, 29 yaşında gözümde kanamayla öğrendim hastalığımı sayısını hatırlamıyorum olduğum iğnenin lazerin, onun için her şeker hastalığı basit değildir

@Hsn78,
Ya arkadaşlar şekere kimse basit diyemez zaten olay şu her insanda ya şeker var ya tansiyon İstanbul'da önceden bu iki hastalık ile emekli etmişler herkesi şimdi tansiyona yüzde onbeş veriyorlar yani olayı imkansıza yakın bir hale getirdiler eskiden daha kolay emekli ediyorlarmiş artık bize mi denk geldi nedir ya bu 😡

@Hsn78, Ben hastalık kıyaslıyorum. Yukarıdada yazdım, kalp ameliyatı olup emekliliğine red gelenleri gördük. Nörolojik, ortopedi ve ağır derecede psikiyatri rahatsızlığı olup emekliliğine red gelenleri gördük. Bu hastalıkların yanında diyabet basit bir hastalıktır. Ama ben kendimde diyabet hastası olmama rağmen objektif olmam gerektiğini düşünüyorum. 2 çeşit diyabet vardır. Bir sürü çeşidi falan yok. Sizin bahsettiğiniz diyabetten kaynaklı vücutta görülen hasar. Her hastalığın zorlukları vardır dedim zaten. Herkese geçmiş olsun.

Eskiden olsa bana emekli olurmusun deselerdi hadi lan ordan derdim 😀 şimdi gećim sıkıntısı öyle bir raddeye geldiki çalışırken birde emekli olmaya çalışıyorum eyt çıkardılar hazine de zaten para yok dediki ben kimden çıkarırım bunu engellilerden 😂 ilk önce araçlara on yılı koydular şimdi de emekli etmiyorlar kolay kolay olay çok başka bir yere doğru gidiyor.

@Can1963, Kanun teklifi henüz komisyonda görüşülüyordu ve yok o hastalık basit yok şu hastalık basit diye aynı senin gibi düşünceye sahip olan iktidar milletvekilleri tarafından bu yasa çıkarıldı bunu da unutmamak gerekiyor. Bende de şeker var bu engel mi sayılır diyordu milletvekili.

Kalp ameliyatı olup emekliliği red gelenleri gördük demişsin. Kalp ameliyatı olmuştur sorun çözülmüştür Ef değeri belki senden benden bile iyi duruma gelmiştir. Ne olacaktı her ameliyat olan emekli mi olacaktı.

Herkesin hastalığının engelinin kendine göre elbet birçok etkisi vardır bırakmalısınız şu hastalık kıyaslamayı.

Arkadaslar Merhaba
Buun 170 i arayarak Ara karar geldigini ogrendim

Tecrubeli arkadaslara iki sorum olacak 1 Soru goz ile alakali polikinige sevk xxxx tahliller vs kurul raporu diyo burada herhangi bir univeesite ve eah lerden randevu almamiz yeterlimi

Birde askerlik ile ilgili rapoe u istemisler ve ilk tani konulam epikriz ve 2005 yili epkrizi diyor

Ben burada ilk tami konulam klinigi vw 2005 yilinda nereye gittigimo nasil ogrenecegim

Bu satirdakiler askerlik icin yapilmis muayenelerimi kastediyor

Sureci yasamis arkadaslar bilgi verebilirse cok sevinirim

@cfylmaz,

Dostum bende ilk sorunun cevabı var eah veya üni hastaneye randevu al son iki gün kala SGK ya git şevkini yazdır sağlık kuruluna gidiyorsun ordan sadece istenen bölüme yazı veriyorlar doktora muayene oluyorsun l da tek imzalı hekim raporu hazırlıyor sisteme giriyor sonra da o evragi SGK ya gonderiyorlar

@dado84,

Ben direk Beyoglu Goz e Goz hastaliklarina randevu almistim o zamam o gecerli olmayacak direk eriskin saglik kuruluna randevu alacagim dogru anladim dimi

@Can1963,

Şeker ve tansiyonun basit hastalıklar olduğunu mu düşünüyorsun hakkaten???

@BnymnYldz,

Kalp ameliyatındaki riski biliyor musun? Peki ameliyattan sonra ef kaç olursa olsun o kalpte ritim bozukluğu kaldığını biliyor musun? Ameliyattan sonra pıhtı atma ihtimalini biliyor musun? Bilmiyorsun. Ama cahil cahil konuşuyorsun. Kalp ameliyatında risk en kolay ameliyatta bile yüzde 5! Yani her 20 kişiden biri ölüyor! Ben hem böyle riskli Bir ameliyata gireceğim. Hem sternumumu kesecekler. Hem ameliyattan sonra kan sulandırıcı kullanmak zorunda kalacağım. Hem kalp ritmim bozukluğu için ritim ilacı kullanacağım. Hem belki af gelişecek. Felç kalacağım. Hem de 4500 gün sigorta ödeyeceğim. Hayatım en az 20 yıl kısalacak. Yaşam kalitem düşecek. Ve beni diğerleri ile aynı anda mı emekli edecekler. Hadi oradan be!!! Cehalet diz boyu!
Arkadaşlar kalp ve damar ameliyatları dünyanın en riskli ameliyatlaridir.

Samedo yine saçma sapan bir şeyi beğenmissin. Akabeli olduğun ne kadar da belli. Namaza başlayıp emekli olmaman için dua edeceğim. İnşallah emekli olamazsın. İnşallah samedo ve emekli değilse şu bünyamin emekli olamaz da geri kalan herkes emekli olur. Çok amin... 😀

Moderatör tarafında düzenlendi:
@gannicus, Burada insanlara saldırıp tartışmaya girerek birşeyler kazanacağını sanan okuduğunu bile anlayamayan gereksiz insan.

Dua edeceksen kendin için et insan olursun belki 😉

@BnymnYldz, Benim ideolojimi bilmeden iktidar milletvekileri ile aynı kefeye kesinlikle koymayın! Ağır konuşurum. Hayatım boyunca ezen değil ezilenden taraf oldum. Ayrıca saçma saçma konuşmuşsunuz, ben kendimde diyabet hastası olduğumu belirttim. Normalde bal tutan parmağını yalar, ama ben o insanlardan değil objektif doğrucu bir insanım. Her ameliyat olan tabi emekli olmayacak. Kalp ameliyatından bahsettim. Kalp ameliyatından sonra düşen yaşam kalitesini biliyor musunuz? Ortopedi rahatsızlıklarından bahsettim. Psikolojik ve nörolojik rahatsızlıklardan bahsettim. Sizler tansiyonu ve diyabeti yukarıda saydığım hastalıklar ile aynı kefeye koyuyorsanız eğer kesinlikle o rahatsızlıklara sahipsinizdir veya bal tutan parmağını yalayanlardansınızdır.

@gannicus Yazdıklarımı iyi okumanızı rica ediyorum. Bende bir diyabet hastasıyım ama objektif olmak gerekiyor. Yukarıda saydığım rahatsızlıklarla diyabet ve tansiyon aynı kefeye koyulamaz. Tip 1 veya tip 2 diyabette doğru tedavi ve bakım ile iyi bir şekilde yönetilebilir.

@Can1963,

Kamuoyunda öyle bir algı yaratıldı ki sanki artık kalp ameliyatı olmak çok kolay. Kesinlikle değil! Kolay kısmı şöyle. 20 yıl öncesine göre kolay. Mesela 90li yıllarda yüzde 20 olan risk şu an yüzde 5e çekilmiş durumda. Yine de en riskli ameliyatlar kalp ve damar ameliyatları. Zaten kalbî durduruyorlar. Ameliyattan sonra 2,3 saat entube ediyorlar. Sternumu kesiyorlar. Daha nasıl bir risk olabilir ki bir ameliyatta? Gel de bunu insanlara anlat. Kalpleri sağlam ya. Bol keseden sallıyor arkadaşlar...

@Can1963, Bu yasa ile ilgili yapılan görüşmelerde Diyabet için normal basit bir hastalıkmış gibi konuşan milletvekili olduğunu söyledim. Bu yasa onlar sayesinde çıktı.

Burada bazı arkadaşlara karşı yok şu partilisin diye yakıştırma yapan kişiler gibi öyle konulara girmedim şimdiye kadar. İdeolojini bilmem merakta etmem nasıl konuşursanız aynı cevabı alırsınız.

Kalp ile ilgili probleminden dolayı ameliyatını olup normal hayatına devam eden kişi emekli olamıyorken, komplikasyon yapmış bir Diyabet hastası emekli olabiliyorsa o hastalık basit değildir bana göre.

El bileği ampute edilmiş kişi, diyabeti olan kişi, bipolar bozukluğu olan kişide basit zor ayrımı olmadan hepsi engellidir.

Kesinlikle tansiyon veya diyabet hastası olduğumu söylemişsiniz. Şimdilik yok şükür bu saydığınız hastalıklar. Allah olanlara da sağlık sıhhat versin.

Hala normal hayatına devam eden diyor! Öyle bir kalp hastası Yok! Tekrar ediyorum. Ameliyat olup normal hayatına devam eden kalp hastası Yok! O senin uydurman!!!

Ayrıca o da komplikasyondan dolayı emekli oluyor. Diyabetten değil. Yani emeklilik için o kol oradan kopacak! Nedeni ister diyabet ister iş kazası olsun. Kol kopmuş ise bu diyabetten mi değil mi çok önemli mi yani? Yeni yasayı savunuyor musun o yasaya karşıt mısın belli değil. Verdiği örneğe bak...

@gannicus, Senin abarttığın derecede de yok. Kalp ameliyatı olan herkes sonraki yaşamına yatağa bağımlı mı yaşıyor. Hepsi öz bakımını yapamayacak dereceye mi geliyor. Günlük yaşam aktivitelerini yapamıyor mu. Seninde kalp hastalığın olduğu için farklı mı anlıyorsun bilemiyorum ama kimse burada kolay bir ameliyat olduğunu söylemedi. Ameliyat sonrası işine gücüne devam eden o kadar kişi var.

Yok diyabet yok şizofreni yok kalp diye benim hastalığım senin hastalığından daha büyük diye hastalık mı yarıştıralım o konu saçma geliyor bana.

Komplikasyondan dolayı kol koptuğu için emekli olabiliyormuş. Sebebi ney durup dururken mi komplikasyon olmuş diyabetten dolayı olmuş. Hatice'ye değil neticeye bak kafası senin anlattığın.

Yeni yasa ile ilgili görüşlerim geçmişe dönük bu konu ve diğer benzer konularda mevcut.

Sende bir IQ düşüklüğü var ki ben basedemiyorum seninle yahu! Kalkıyor bana yeni yasayı savunuyor şu an. O zaman memnunsun yeni yasadan Neyi tartışıyoruz ki biz! Sana bilale anlatır gibi anlattım ama anlamadın. Akıl hastası da dışarıdan normal hayatını sürdürüyor değil mi! Onlara bir sorsana! Sor bakalım samedoya! Sen dışarıdan öyle görüyorsun. İşin içinde değilsin. Bol bol sallıyorsun!!! Eskiden koşarak yokuş çıkardım. Şimdi 2 adımda nefes nefese kalıyorum. Ama ölmedim ya. Sorun Yok!!!

@BnymnYldz,
Bak. Onu da kaçırıyorsun. Herhalde kasıtlı olarak. Devlet beni bedavaya emekli etmiyor! 4500 gün ödedim ben. 25 sene hizmet yılim var. Beni normal bir kişi ile aynı anda emekli edemez! Ha sana göre nefes almam yeterli değil mi!

@gannicus, Senin yüksek IQ bu foruma biraz fazla geliyor harcanıyorsun burada. Senin @samedo99 ile ne alıp veremediğin var bilemedim ama daha önceki mesajında da konuyla alakası olmayan bu arkadaşa laf attın. Şimdi de aynı terbiyesizliği yapıyorsun.

İftira atarken biraz zaman harcayıp araştırsan bu yasa ile ilgili görüşümü öğrenebilirsin.

@BnymnYldz,
Senin yazılarını takip etmek zorunda değilim. Şu anda Yeni yasayı savunuyorsun. Ya da ne yazdığını bilmiyorsun. Senin gibi ne yazdığını bilmeyen birinden terbiye dersi alacak değilim. Onun konu ile çok alakası var. Ama senin anlayamaman normal...

ARKADASLAR

ARA KARARDA ESKI TARIHLI (20 SENE ONCEKI) EPIKRIZ RAPORLARINA NASIL ERISECEGIZ O DONEM NEREYE MUAYENE OLDUGUMU BILE HATIRLAMIYORUM

NASIL HALLWTINIZ BU SURECI

@BnymnYldz, Ben bu forumda bir karar aldım. Genel olarak karşımdaki kişilerden cahillik seziyorsam artık tartışmalardan çekileceğim. Bana zarar veriyor. Herkese geçmiş olsun.

@cfylmaz, SGK askerlik muaf raporunu Askerlik Şubesinden de isteyebilir elinde varsa sende teslim edebilirsin.

Benim 2 yıl önceki başvurumda yıllar öncesine ait işe giriş raporumu istemişlerdi.

İşveren tarafından işe giriş raporu istenmediği için o tarihe ait raporum yoktur diye dilekçe yazıp SGK'ya vermiştim.

Sende 2005 yılına ait böyle bir epikriz raporun yoksa SGK'ya gidip durumu anlatıp bununla ilgili dilekçe verebilirsin.

@Can1963, Alim bazı şeyleri bilir, cahil ise her şeyi.

@cfylmaz,

Ara kararda epikriz raporuna bakıyorlar ama yeni muayene de önemli onlar için şimdiki işgücü kaybı önemli onlar için dostum hangi bölüme sevk ettiler seni ?

@BnymnYldz,
MUaf yszisi elimde var ama saniyorum ki islak imzali isterler

@dado84,
Goz polikiliginden randevu al dedi Sgk ben zaten tahmin ettigim icin surekli hazir tutuyordum randevuyu 12 sine Beyoglu Goz e sevk alacagim ama direk goz e mi gidecegim cozemedim hala once kurula git derlerse oradan randevu yok Beyoglu Goz de kurul varmi onuda bilmiyorum

@cfylmaz,
Eğitim ve araştırma hastanesine sağlık kuruluna al raandevuyu direk kurula gidiyordmsun ordan gönderiyorlar seni göze

@Can1963,
Sen bildiğin sınırlı bilgilerle devam et kendini akıllı karşındakini cahil zannetmeye devam et, bilmediğin konularda ahkam kesme git bak araştırda öğren mody lada neymiş , başka hastalıklarla kıyaslayıp basit hastalık diyemezsin

Arkadaşlar dediğim gibi devlet bizi bedavadan emekli yapmıyor. Bedavadan yapsa bunları konuşurduk. Ciddi bir ödeme ve hizmet yılı sonunda yapıyor. Yani bu bir sadaka değil! Omurilik felci hastalarında bile değil. Onların bile 10 yıl ve 1800 güne ihtiyaçları var. Dolayısıyla bizim emeklilik için ille de yatalak olmamıza gerek Yok. Kalp, tansiyon, şeker. Bunların hepsi vücudu yıpratan, ömürden çalan hastalıklar. Zaten Herkese de aynı oran verilmiyor. Şiddete göre veriliyor. Çok normal bir şey. Tabiki bu hastalıklar hayatımızdan çalıyor ise emekli olmalıyız! O kadar para ödemisiz. Bu tartışılır mı yahu?

Üst Alt