Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

15 Ocak 2025'den sonra emekliliğe başvuranların adım adım sgk süreci

@Sançar1,

7 Nisan mı 🥹şubatın ikisinde yaptım daha sonuç yok gerçi bize iki bayram araya girdi bide tam yoğunluk zamanı başvuru yaptık ama sen yine bir üç ay koy çünkü herkese bir ara karar çıkarıyorlar önce

-19 Nisanda raporun son işlemlerini halledip teslim ettim..(bakırköy sadi konuk hastanesi)
-23 Mayısta Kurula Gönderilmiş
-Bugün aradım haalaa kurulda
Benim Özetim bu!

Ancak sanki küçük şehirlerde daha hızlı ilerliyor 2 ayda bitenleri duydum. tabii çogu Red yemiş malesef

Evettt bize de ara karar çıkmış hem de 18 Haziranda yani tam başvurumuzdan 3 ay sonraya. Vallahi sağlık kuruluna bir şey diyemeyeceğim haklılar çünkü İstanbul eğitim araştırma hastanesi kurul dr u retinitis pigmentosa olabilir gibi muallak bir cümle kullanırsa ben de ek tetkik isterim.bu sefer özellikle çapadan istemişler göz kliniğine "ayrıntılı muayene bulgularını, tanısı, bilateral en iyi düzeltmeyle görme kesinlikleri (binokuler muayene) , tıbbi veya cerrahi tedaviden istifade edip etneyeceğini belirtir usule uygun rapor.."diye devam ediyor. Kurul hekimleri niye tanı koymaktan korkuyorlar ? Bir de 170 hala sonuç tamamlanınca bize dönecek :) biz bugün gitmesek Bağcılara bekle ki haber alasın.he bir de Bağcıların iddiası da biz evrakı postaladık size..o da yalan arkadaşlar yeni başvuru yapanlar evrakınızın peşini bırakmayın devamlı gidin sorun yoksa yıllarca beklersiniz bu vicdansızları. Madem kurul dr u istediğin raporu sana veremiyor niye bir ceza ya da revizyona gitmiyorsun.bunun bir standardı yok mu kardeşim binokuler muayene yapmayı akıl edemeyen kurul dr umu olur? Neyse bir 4 ay boşa gitti. Şimdi çapa cephesinde ne kadar savaşacağız ne zamana randevu alırız rapor ne zaman çıkar allahtan elden alın getirin daha hızlı ilerler dedi memur bey sağolsun ne kadar işlerimi hafifleti!!! Neyse bildiğiniz iki gözü de görmeyen tek başına bırakın dışarı çıkmayı evde suyunu bile koyamayan adama teşhis! Koyamadilar....

@zeytin81, aynı şeyi banada söylediler ilk sevk aldım postaladık dediler 20 gun sonra gidip kendim aldım sonra red kararı çıktı bundan sonra sonuc için 1 ay geçmiş karar çıkalı postaladık dediler ben gitmesem öğrenemezdim itirazımı yaptım. Posta falan göndermiyor basvuru yapanlar mutlaka bağlı oldukları SGK nin hangi servisi ise oraya gidip bizzat öğrensinler, dipnot geçiyim islemlerim sıhhiye SGK da sonucu öğrenmeye giderken girişteki sıra memurları da bilmiyor bizzat katlardaki kendi işleminizi yapan servisle görüşün bana red kararı uzerinden 1 ay geçmiş olan dosyaya girişteki sıra aldığım memur sana sevk yazılmış diyor 2 ci ayın bilgisini veriyor git sevk kağıdını al diyor cildirmamak icin zor tuttum kendimi ben sevk oldum hastane işleri bitti 2 ay geçti karar 3 aydir çıkmadı diyorum oradaki memur bilmiyorum deyince bende kafayı bozup güvenliği aşıp gittim 4 cu kata gidip red kararını öğrendim 170 yok telefon ile öğrenmeye çalışmayın bunlar ardına dusulmuyor diye reddi verip geçiyorlar gelen öğrenir gider diye

@bordobeyazz, ameliyat olmadım cunku ameliyat olması icin doktor onay veriyor 20 yıldır heyet raporu çıkarırım bir tane demedi ameliyat diye kan uyuşmazlığı var ve abimde aynı şekilde tamamen İsitme kaybı ve konuşma bozukluğu olan birisi ve ameliyat ile düzelmeyen derken ameliyat uygun degil demektirde dahildir implant uygun olana ameliyat olur, olmayan bu hakkı elde edemez diye bir kaide yok cunku her İsitme engelli ameliyat olmaz sadece yakın zamanda veya ani İsitme kaybı yaşayan kişiler icin uygun olabiliyor 12 yil aşımında İsitme kaybında ameliyat olmuyor veya bazi faktörler çerçevesinde yapılmıyor diye biliyorum , ben dogustan 36 yıldır İsitme kaybi var engelli raporunu verirken 2008, 2016 engelli raporu 120 dsb üstü ikiside ve 2025 durum bildirir raporu var( 120 dsb üstü) doktor 2016 da ameliyat falan olmaz demişti dogustan gelen İsitme kaybı başvurumda doktorlar da , SGK sağlık kurulda görüyor SGK bunun icin ayrı yazılması gerekir mi? Hastane tanı koymaz direk İsitme kaybını sensoriel mi degilmi bildirir implant varmi bildirir rapora yazar SGK ameliyat olmayan birine red verebilir mi ? Bunu onların bilmesi gerekirdi diye düşünüyorum

Son düzenleme:
Çapa'dan sağlık kurulu randevusu alabilen süper güç var mı aramızda ?nasıl alabildiniz ? çünkü atomu parçalamak belki daha kolaydır...

@zeytin81, Çapa nasıldır bilmiyorum ama beni de ara kararda Ege Üniversitesi Hastanesine yönlendirdiklerinde online randevu alınamıyordu, tarihler tamamen doluydu. Hastaneyi aradım, durumu anlattım, sizin online randevu almanıza gerek yok, sevk kağıdı ile gelin biz randevuyu oluştururuz demişlerdi. O şekilde randevu almıştım. Belki Çapa da bu şekilde olabilir, hastaneyi ara bence.

arkadaslar bu ÖTV yasası da 15 ocaktamı cıkmıstı ve mahkeme sürecü nezaman baslamıstı bilen var mı

Ben de daha hiç başvurmadım. Acaba ilk veya yeni başvuruda Çapa'dan randevu alarak rapor çıkartabilir miyiz?

Şehir Hastanesinden heyete girip, sonrasında SGK heyeti ve Ara karar sonrası Red aldım.
Hem Yaş hem prim hemde Engellilik oranı uymasına rağmen yeni kanundan dolayı 5 ay ile 20 küsür yılım gitti. Hastalık psikolojisi yetmiyor gibi bide bu çıktı.
Not: Bunların hepsi Bayram ve Hafta Sonları dahil sadece 17 gün sürdü. Bazı arkadaşlar 2-3 ay sürdü diye yazmış. Raporlarınızı kendiniz onaylatın yoksa çok uzar.

Mayıs 7 den beri kurulda diyor rapor için SGK. Bu gün aradım yine iki aya belli olur diyor memur... Ne çıkmaz kararmış anlamadım. Ne dys de ne e-devlet te ne de nabizda rapor oranı hala belli değil...

Benim bütün sonuçlar Ara kararla beraber 2 Hafta sürmüştü. Şimdi SGK Yüksek Sağlık Kurulundan haber bekliyorum. Çok umudum yok.

SGK ya gidip soracağım. Telefonda ulaşmak zaten ölüm. Sallıyorlar. Geçmiş olsun umarım iyi netice alırsınız

Red kararı sonrası itiraz edip sonuç yine red çıkanların kesinlikle mahkemeye vermelidir. Ne kadar kişi mahkemeye verire o kadar iyi olacak. Bu kadar kişi mahkemeye verince ne yapacaklar bakalım göreceğiz. Bu işin sonu böyle bitmeyecek elbette.

Arkadaşlar böbrek nakli olup emeklilik için dilekçe veren var mı?
Red geldi mi kabul mu edildi malum ağır hastalık diye geçiyor ama kafalarına göre reddediyorlar anladığım kadarıyla

@serkanmalkoc,

Benim tanıdık bir arkadaşımın 2 böbreği iflas ettiği için günlük kendi diyalizini yapıyor. %90 rapor verip engelli emekli olmuştu.

Ablam için başvuru yaptık ara karar çıkmıştı tekrar rapor aldık 5 ay oldu halen ses yok SGK dan

@Manemm,
Ben de orta düzey çalışma gücü kaybı ile 2 ay evvel emekli oldum. Bu süreçte şunu gördüm, Hastalık listesinde yazan her şeyin birebir karşılanması halinde onay veriyorlar. Sizin hastalığınız özelinde söylediklerinizde haklı olabilirsiniz ki mutlaka haklisinizdir ama karşı tarafın niyeti emekli etmemek olduğundan siz kesinlikle ameliyat olmamanızdan kaybettiniz.

@bordobeyazz, merhaba emekliliğiniz hayırlı olsun Bir de ablam adına emeklilik başvurusu yapmıştık 5 ay önce kendisi 59 yaşında duyma ve konuşma engelli hastalığı doğuştan odyo testleri ileri derecede işitme kaybı var 120-72 117-71 test ve rapor ile SGK'ya başvuru yaptık 5 aydan beri bekliyoruz inşallah bizim de emekliliğimiz onaylanır kendisi 59 yaşında ablamı İnşallah bir sorun çıkarmazlar bu zamana kadar hiçbir şekilde işitme cihazı falan kullanmadı SGK'nın neye göre ret verdiğini bilemiyoruz hastalık lisesinde olup da onay vermedigi birçok engelli mevcut ablamızın bu şartlarla emekli olma şansı var mı sizce eyt'nin acısını engellilerde çıkarmaya başladılar

Arkadaşlar ara karar sonrası dosya sağlık kuruluna gitmişti bugün uğradım adamlarla konuştum zaten akraba gibi olduk 😃 kardeşim dedi daha kurul nisandaki evraklara bakıyor seninki Ağustos ayında belli olur dedi temmuz sonunda bı gel bı bakalım dedi abi ben Ocak sonu başvuru yaptım ama ya 😆

@bordobeyazz, ameliyat olabilmek için uygunluğu söz konusu 20 yıldır heyet doktorları ameliyat icin uygun olmadığını İsitme kaybının orada hafif tanıdaki durum sozkonusu degil İsitme kaybı olup ameliyatı sozkonusu olamayan İsitme engelli sadece ameliyat olmadığın dan hakkı kaybetmesi hukuksuzluk degilmi kaderinde bu ameliyata uygun olmaması onu engelsiz kılmıyor çünkü engellilik durumunu kaybetmiyor bir çalışma gücü kaybı sozkonusu olarak kalıyor hukuken de boyle düşünelim yeni duzenleme olmadan önce bu İsitme engelliler( sadece İsitme kaybından 40 üstü heyet raporu alanlar ) zaten emekli olabiliyordu binlerce örneği var yeni düzenlemede bu yönden değişikliğe gidilmedi sadece Baltazar sistemi ve bir takim hastalıkları kaldırdılar yeni rapor istediler aradan maliye cikti ne olduda bu mevzuatı kendileri okudukları gibi tevil ediyorlar onu anlamış değilim insaallah olumlu çıkar

Merhaba yeni yasa ile ilgili, engelli emeklilik için başvurup da, sonuçlanan oldu mu? Ben başvurdum, Mart tan beri sonuçlanmadı bekliyorum hala.. ;((
DYS de hiç bir gelişme yok!!

Üst Alt