@Batax,
İstediğim zaman dilekçe verebilir miyim? Sen bi önce emekli olmak istiyor musun istemiyor musun onun kararını verip başvursan daha iyi olacak.
Aylar öncede 4100 günün yokken de söyledim sana süreç zaten uzun sürüyor o güne kadar prim gününü fazlasıyla doldurursun demiştim. Belki de şimdi emekliliği haketmiştin
Konu içindeki mesaj '15 Ocak 2025'den sonra emekliliğe başvuranların adım adım sgk süreci'
15 Ocak 2025'den sonra emekliliğe başvuranların adım adım sgk süreci
Şimdi başvursan ve 2026 yılına kalsa emeklilik sonucun enflasyon farkından dolayı bağlanacak maaşın düşecek büyük ihtimalle.
18 yılım var demişsin 4100 günü de geçmişsin.
SGK sana Orta Düzey veya Hafif Düzey tanısı verirse her ikisi içinde yeterli kriterlere sahipsin şu an.
SGK bu tespiti yaptıktan sonra yani çalışma gücü kayıp durumun netleşince seni çağıracak ve tahsis/aylık talep formu doldur diyecek.
O formu doldurup talep yaparsan emekli olursun, istemiyorsan talep yapmazsın emekli olmazsın.
Çalışma gücü kayıp tespiti sonrası tahsis/aylık talep formunu doldurmak istemiyorsan ne diye çalışma gücü kayıp tespiti yaptırdın diye sorulmalı bence o kişiye.
Binlerce kişi var sıra bekleyen SGK Sağlık Kurulunu meşgul edecek sonrada ben emekli olmak istemiyorum formu doldurmuyorum demek saçma olur.