Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

15 Ocak 2025'den sonra emekliliğe başvuranların adım adım sgk süreci

sgk'nın hacettepe üni.hastanesine yönlendirmesi sonrası hastaneye başvurduk ve 7 tane bölümü gezme zorunluluğumuz varmış oysa sadece ortopedik rahatsızlığımız vardı onu da eklediler oldu 8 bölüm. herbirinden ayrı ayrı randevu da aldık. kısacası sizin beyanınızı kabul etmiyorlar ve 8 bölümü ayrı ayrı gezdiriyorlar üstelik halihazırda ortopediden engelli raporu varken. gerçekten bu sistem böyle mi işliyor?

Şu an özellikle Marmara bölgede hangi ayda kurula gönderilen raporların sonucu geliyor acaba ? Sonuç alan arkadaşlar paylaşabilir mi acaba ?

ne yazık ki son 6 ay içinde alına bir raporun yoksa öncelikle hastaneden seninle alakalı durum bildirir raporu istiyorlar ve doktorlardan hangi rahatsızlıklarının olduğuna dair bilgi istiyorlar. Gelen durum bildirir raporundan sonra da çok bariz ve net bir hasralığın yok ise de ara karar ile de hastalığının olduğu bölümden rapor ve kontroller talep ediyorlar. Burada size önerim doktorların raporlarına net ve doğru detaylar yazmasına dikkat edin. Çoğu zaman çok detay yazılmıyor ve tekrar tekrar ara karar ile süreç uzuyor.

@cengizcik, Evet ilk sevkte o şekilde muayene oluyorsunuz. Hastane raporu SGK'ya gönderiyor. SGK raporda eksiklik görürse ara karar verip ek bilgi için yeniden hastaneye sevk ediyor.

Hastalığınız ile ilgili daha muayene olmadıysanız eğer doktora bu durumu söyleyin ve sizinle ilgili ne kadar detay yazabilirse yazsın rapora en ince ayrıntıya kadar.

dys çalışıyor bende bu yazıyor en son olarak
Ne anlama geliyor

Evrak Klasöre Kaldırıldı-Birim: 'Sigortalı Tescil Ve Hizmet Servisi-2' Klasör Kodu: '100' Klasör Adı: 'YAZIŞMA EVRAKLARI'

Arkadaşlar az evvel beni de SGK aradı. Orta düzey çalışma kaybından emekli olduğumu, iş yerimden çıkış vermemi istediler. Mart ayının başından beri bekliyordum. Ara karardan sonra geldi şükürler olsun sonuç. Hastalığım KOAH. Rabb'im sizlerinde sabırlı bekleyişini olumlu kılsın inşallah.

@cfylmaz,

doğru diyorsunuz üstad, doktorların teknik terimlerine hakim olmadığımızdan ve çoğu zaman da yazdıklarını bizimle paylaşmadıklarından denetlememiz zor ama benim tek beklentim gerçekten mevcut rahatsızlıklarımı dinleyen ve her bir rahatsızlık için puanlamasını yapan birine denk gelmek. böyle bir doktora bir kez denk gelmiştim ve onun sayesinde engelli raporu alabilmiştim inşAllah tekrar bu doktora denk gelirim çünkü diğerleri dinlemiyordu bile.

Son zamanlarda güzel haberler geliyor. Ben de şansımı deneyerek başvurmayı düşünüyorum. 2006 girişliyim, 18 yıl süre ve 4124 prim günüm var. Yalnız hafif tanı çıksa bile prim günüm yeterli midir? Prim günüm yetersizliğinden dolayı başvuramıyorum.

@Avcı05,
Ara kararım Haziran sonunda çıktı. Ağustos 5te ara karar muayeneleri bitti. Eylul başında SGK ya sevk etti hastanene evrakları. Bu günde haber geldi. Bursa

@marto1,
Teşekkürler darısı bekleyenlere inşallah.

@Batax,

Prim günün yeterli istersen 3600 gün ile başvuruda bulunabilirsin burada önemli olan iş gücü kaybın var mı yok mu ona bakılıyor onaylandı diyelim primin eksik ise primini tamamlarsın emeklilik dilekçeni verirsin burada yanlış anlaşılan bir konu var onu düzeltelim eksik primleriniz emekli olmanıza engel değildir iş gücü kaybı buna göre değerlendirilmiyor

@AltayTuna,
Bunu şöyle anladım. Diyelim raporumuz onaylandı ve süresiz çıktı, ben o zaman prim fazla olsa bile istediğim zaman dilekçe verebilir miyim? Mesela vergi indiriminde süresiz vergi indirim olduğunda primleri tamamlasan bile, istediğin zaman emeklilik başvurusu yapabiliyorduk.

@Batax, İstediğim zaman dilekçe verebilir miyim? Sen bi önce emekli olmak istiyor musun istemiyor musun onun kararını verip başvursan daha iyi olacak.

Aylar öncede 4100 günün yokken de söyledim sana süreç zaten uzun sürüyor o güne kadar prim gününü fazlasıyla doldurursun demiştim. Belki de şimdi emekliliği haketmiştin 👇

Konu içindeki mesaj '15 Ocak 2025'den sonra emekliliğe başvuranların adım adım sgk süreci' 15 Ocak 2025'den sonra emekliliğe başvuranların adım adım sgk süreci

Şimdi başvursan ve 2026 yılına kalsa emeklilik sonucun enflasyon farkından dolayı bağlanacak maaşın düşecek büyük ihtimalle.

18 yılım var demişsin 4100 günü de geçmişsin.

SGK sana Orta Düzey veya Hafif Düzey tanısı verirse her ikisi içinde yeterli kriterlere sahipsin şu an.

SGK bu tespiti yaptıktan sonra yani çalışma gücü kayıp durumun netleşince seni çağıracak ve tahsis/aylık talep formu doldur diyecek.

O formu doldurup talep yaparsan emekli olursun, istemiyorsan talep yapmazsın emekli olmazsın.

Çalışma gücü kayıp tespiti sonrası tahsis/aylık talep formunu doldurmak istemiyorsan ne diye çalışma gücü kayıp tespiti yaptırdın diye sorulmalı bence o kişiye.

Binlerce kişi var sıra bekleyen SGK Sağlık Kurulunu meşgul edecek sonrada ben emekli olmak istemiyorum formu doldurmuyorum demek saçma olur.

@sslleck,
Teşekkürler net bilgi için. Aynı tarihlerde ara karar sonrası bende 4 Ağustos ta teslim ettim ama haala bir ses yok. İstanbul Avrupa yakası.
Gözünüz aydın bu arada

@caan006,

Asla öyle değil. En büyük değeri akciğer röntgenini ve varsa tomografi sonucunu değerlendiriyorlar. Sft tesi de bunları destekliyor. Son baktıkları tahlil de kan gazı sonuçları. Makinaya bağlı değilim. Bilgilendirmek amacı ile yazıyorum...

Üst Alt