Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

15 Ocak 2025'den sonra emekliliğe başvuranların adım adım sgk süreci

@Avcı05,
en son ne zaman ara karar yapıldı veya sevk gibi hangi tarihide yapıldı 1 ay içinde seç örnek (01.08.2025 ile 30.08.2025 ara çıkmadı 30.08.2025 ile 25.09.2025 gibi tarihi ayarla çıkar)

2008 ekim öncesi girişliler için, emekli olduktan sonra engelli kadrosunda çalışmaya devam etmekte sorun yok değil mi ? bu şekilde olan var mı ?

@Freedomm,

O şekilde eski 22 temmuza ait olan yani ara kararla sevk olan bilgiler geliyor. Zevkten sonra Ağustosta tekrar ilettim onlar çıkmıyor.

Dün emeklilik haberini almıştım. Bugün SGK'ya gidip iş çıkış belgesi aldım. Okuduğumda 28.07.2027 kontrol muayenesi denmiş belgede. Tekrar mı sağlık kurulu raporu istenecek ? Bilgisi olan varmı?

@sslleck, Belirlenen kontrol muayenesi tarihinden 3 ay önce SGK'ya gidip sevk alacaksınız ve aldığınız raporun tekrar değerlendirilmesi yapıldıktan sonra emekliliğiniz devam edecek veya durdurulacak.

Kontrol muayenesi tarihinden önce SGK'ya müracaat edip rapor işlemlerine başlamazsanız ve o tarih geçerse yine emekli aylığınız durdurulur. O tarihi unutmayın. Hayırlı olsun emekliliğiniz.

@dado84,

Yeni gördüm müjdeli haberini dado hocam. Tebrik ederim hayırlı olsun.

Edit: devamını şimdi gördüm. Benim sürece benzemiş biraz. neyse hayırlısı olsun. İleride inşallah istediğin şekilde olur.

Son düzenleme:
03.04.2008 ilk işe giren kişiler de şuan vergi indiriminden emekli olsa SGK ek-1 listesine mi bakıyorlar yoksa Balthazard olarak mı hesaplaniyor

@DutchvanderLinde,

Kardeşim malulen isteyen insanlara malul etmemek için elinden geleni yapıyorlar ben başvuru yaparken özellikle belirttim malulen emeklilik istemiyorum diye Rabbim isteyene nasip etsin inşallah benim mecburen çalışmam gerekiyor çünkü emekli maaşı liradan fazla malum itiraz ettik bakalım red gelirse Ankara'ya da edeceğim 2027 kontrol muayenesi koymuşlar daha olmadı o tarihi beklerim ondan sonra başvuru yaparim iyilestim gibi çünkü çok şükür

@dado84,

İyileşmek en güzeli hocam. Teselli etmek gibi olmasın ama iyileşeceksin ya da ay da bir milyon emekli maaşı alacaksın deseler iyileşmeyi tercih ederdim. İyi yanından bakın boşverin.

merhaba, Epilepsi hastası olupta başvuru sonuç alan oldu mu? yakın da bende sgk ya gidip heyete gireceğim.
epilepsinin haricinde eklem hastalıkları rahatsızşığım var raporlu ilaç kullanıyorum(2 yıldır) bunuda özellikle söyleceğim.

yorumlarınızı bekliyorum arkadaşlar

@Serkan0244

15.01.2025 tarihinden sonra hiç kimse artık raporları Balthazard formülü ile hesaplanıp emekli olamayacak.

Sadece;
15.01.2025 tarihinden önce emekliliği Balthazard formülü ile onaylananlar kontrol muayenesine çağrılırsa
yine Balthazard formülü ile hesaplanan raporlarıyla emeklilikleri devam edebilecek.

Arkadaşlar milletvekilimiz sayın Dr. Aylin yaman hanımefendi 2 gün önce bir video daha paylaştı anayasa mahkemesine verilen itirazın takipçisiyiz dedi eli kulaağında vergi indirimi hakkımızı geri alabilir 2007 öncesi için konuşuyorum videoya bu linkten ulaşabilirsiniz.

@Birgül.halil,

Anladığım kadarıyla dosyanız SGK Sağlık Kurulu'nda şu an. Ben üç gün önce emekli oldum, üç ay önce dosyam aynen sizinki gibi Sağlık Kurulundaydı.
Klasör Kodu: '115.01' Klasör Adı: 'Kurum Sağlık Kurulu (bu benim haziran ayı durumum)
205.01.01' Klasör Adı: 'Malulluk Aylığı' (bu da emekli olduğum günün dökümü)

Selamlar, benim bugün raporum e devlete yansımış. Bu sgk sevk kontrol muyanesiydi. Ben raporumu alıp direkt sgk yamı gitmeliyim. Yoksa hastaneden yazı mı almalıyım?

Üst Alt