Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
15 Ocak 2025'den sonra emekliliğe başvuranların adım adım sgk süreci
@dado84, hayirli olsun kardesim sebi takip ediyordum gordum sevindim sana demistim hatirlarsan ekim in 10 belli olur diye genelde sonuclar her ayin 9 ve 10 belli oluyor hadi hayirlisi insalah
@yasinbey,
Yasin merhabalar kardeşim benim ağır olarak geldi sonuç kardeşim bende sonuca itiraz ettim bakalım çok umudum yok ama vardır bunda da bir hayır kardeşim 2027 yılına kontrol muayenesi koymuşlar en kotu ihtimalle o zaman başvuru yapacağım ama ben anayasa mahkemesinden dönmesini bekliyorum bu kadar kişiyi mağdur ettiler bir şekilde dönecek bu iş bence
Onu gerçekten anlamak mümkün değil. Hastalığım ilerleyici bir kas erimesi hastalığı. Kontrol muayenesi şartı, tedavi olma ihtimali olsa anlamlı olurdu.
@cmnbyt,
Onu daha normalleştiremediler SGK yı arıyorsun başvuru yaptığın yeri bir sikintilari vs yoksa iyi günündeyse bunlar cevap veriyorlar kurul kararı geldiyse bir hafta sonra tebliğ ediliyor .
Yarın Esenyurt SGK’ya gideceğim.Başvuru için sadece sağlık kurulu raporu(son 6 ay içinde alınmış olmalı) gerekiyor.Bir forum verip doldurup daha sonra sağlık kurulu raporunu ekleyerek başvuru yapıyorsunuz.Benim 23.02.2007 girişim olduğu için son 2520 güne baktılar.4/a’dan emekli olacağım.106 gün yedek subay okulu saydırdım ve 653 günde 1416 sayılı kanunla borçlanma yaptım.Sanırım başvurduktan sonra 3 ay sürüyor işlemler.Kontrol muayenesi şartıda getirecekler forumda okuduğum kadarıyla.
Süreç böyle mi olacak acaba?
P.S. Sağlık kurulu raporum(%65 şizofreni tanımlanmamış.Tedaviyle kısmen düzelen+tremor %20) Balthazard ile %72 Engel Oranı.
Teşekkür ederim sağlık kurulundan onaylanmış bugun sıhhıye sgkya gelmiş çarşamba günü gidip dilekçe vericem orda işten çıkış için evrak vereceklermiş galiba bakalım çarşambaya kadarda işten izin aldım heyecandan çalışamıyorum bile
Sizede hayırlı olsun bu arada inşallah ağız tadıyla keyfini sürersinzi
Yok birşey yazmıyor ben stres oldum valla müdürümle görüştüm oda ik ile görüşmüş evrakı yollasın işlemini hızlandırırız demişler çalışamıyorum heyecandan
Arkadaşlar selam, yüzde 62 ortapedik engelim var. erken emeklilik için sağlık kurulu randevusu alacağım e nabızdan ancak kafam karıştı orada => Yalnızca Erişkin Engelli Raporu Randevusu Verilmektedir. denen yerden mi alacağım yoksa SGK tarafından gönderilen malulen emeklilik işlemlerinden mi alacağım. Malulen emekli olmayacağım; Engelli erken emeklilik için sağlık kuruluna gireceğim. Prim günüm sigorta başlangıç tarihim vs tutuyor.
1) Elindeki rapor son 6 ay içinde alınmış ise kullanabiliyorsun.
2) Emeklilik için yeniden rapor almak istiyorsan mhrs.gov.tr veya e-nabiz'dan
üniversite hastanesi, eğitim ve araştırma hastanesi, şehir hastanelerinden birinden
sağlık kurulu randevusu alman yeterli.
sorunun cevabı Yalnızca Erişkin Engelli Raporu Randevusu Verilmektedir. olandan alabilirsin.
Seni SGK gönderiyor olsaydı zaten hastaneyi SGK belirttiği için sadece sağlık kurulu randevusu alman yetecektir.
Arakamlar sgk aradı normal engellilikten kabul edilmişim süresiz emeklilik sonrası çalışabilirsiniz 3600 17 yıl sigorta süreci dedi galiba unuttum kısacası vergi indirimli 15 ocak öncesi engelli emekliliği statüsü gibi düşünebilirsin dedi arayan bayanlar darısı hepinizin başına inşallah şallah
Ben 2 defa aort diseksiyonu sebebiyle açık ameliyat oldum ve mekanik arot kapağım mevcut güncel %44 engelli raporum ile 25 agustosda esenyurt sgk başvuru yaptım yakın zamanda sgk gittim evrakın sağlık kurulunda bekliyor dedi alo 170 aynı şeyi söylüyor. Dys ekran görüntüsünde giden gelen evrak vs birsürü sey yazıyor görüntü aşağıdaki linkte mevcut acaba dys hareketlerini yorumlayabilecek biri mevcutmudur aramızda şimdiden teşekkürler herkese