Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

15 Ocak 2025'den sonra emekliliğe başvuranların adım adım sgk süreci

@esra777
ben de öyle düşünüyorum. aile çok gergin nasıl sonuçlanmadı hala diye :D askerlik muafiyet belgem bile 1 yılda onaylanmıştı :)

@güllerin efendisi
her güncellemede gittim, bizde bilgi yok diyorlar. mantığı anladım biraz, başvuru yaptığım sgk'da güncellemeler GIDEN_EVRAK tarafında oluyor. orada güncelleme gördüğümde arayacağım.

@ceren.
Çok normal İstanbul değilse Aralık sonuna kadar belli olur ama Marmara Bölgesi sağlık kuruluna gittiyse şubat

@samedo99,

Yok kardeşim ben bizzat oraya gittim geçende yüzüne bakmıyorlar balgatta yeri istanbuldakini bilmiyorsun bile hiç değilse Ankara dalı yer belli 😄 orda birisiyle konuştum dedim abi yazı işleri dahilisini sordum kimse oralı olmadı

aslında başka bir başlığın konusu ama burda aylarca emeklilik için sinir stres sahibi olan kişilerin dikkatine;

Yüzlerce kişinin emekliliği iptal edildi: Ödenen maaşlar geri istenecek
Aydın'da yaklaşık 800 kişinin emekliliğinin iptal edildiği, ödenen maaşların geri tahsili için süreç başlatıldığı öğrenildi. SGK daha önce yaptığı denetimlerde 200 bine yakın kişinin benzer yollarla emekli olan kişilerin emekliliğini iptal etmişti.

Aydın merkezli 2 ilde sağlıklı kişiler adına sahte engelli raporu düzenleyen ‘Joker Çetesi'ne operasyon düzenlendi.

Sağlıklı kişilerin yerlerine "joker" diye tabir edilen kişileri sokarak çeşitli hastanelerden usulsüz heyet raporu alıp emekli olmasını sağlayan çete çökertildi.

Bu kapsamda Aydın'da 2020-2023 yılları arasında engelli raporuyla erken emeklilik aldığı belirlenen yaklaşık bin 500 kişi, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından yeniden incelemeye alındı.

SGK, sahte raporlarla emekli edildiği değerlendirilen kişilerin dosyalarını yeniden açarak yaklaşık bin 500 kişiyi farklı hastanelerde tekrar muayeneye sevk etti. Yapılan incelemelerde, yüzde 40'ın altında engellilik oranına sahip olduğu ve sahte evrakla emekli edildiği ortaya çıkan yaklaşık 800 kişi için emeklilik hakkının iptal edildiği ve bugüne kadar alınan maaşların geri tahsili için süreç başlatıldığı öğrenildi. Olayla ilgili incelemelerin kapsamının da genişletildiği bilgisine ulaşıldı.

-------

Dosyaların neden geç incelendiği, incelemelerin neden uzun uzun sürdüğünün de bir ispatı sanırım bu haber.

@ucuncubahar, Bu asla bahane olamaz, sgk senin tüm sistemini görebilir, ldığın ilaçı gititğin doktoru geçirdiğin ameliyatları, kendine ait sağlık kurulu var medula sisttemine direk giriyor, zaten 10 muracatın nereyede sekizine ara karar çıkarıyor, üç kez yeniden muayne olmuş kişiler var, kaldıki hastalık listesi daha yeni güncellendi
Burada bir yılı geçmiş bekleyenler var

@ucuncubahar,

Bunun ile alakası yok ona bakarsan İstanbul da tarım ek-5 isteğe bağlı prim ödeyenlerin bile emekli maaşları iptal edilip faizi ile sgk geri aldi. İstanbul da ekilecek alan yokmuş 🤣 adam belki pazarcınin yaninda sigortasız çalışıyor ha o zaman hangi pazar diye soruyorlar. Kamera kaydı ya da orada çalıştığına dahil diger pzaracilara bile soruyorlar.

2025 yılı engelini emeklilerin rekor emeklilik yılı yani çoğu engelli 18 ile 20yil calisma süresini 2025 ocak ve sonrası doldurdu. O yuzden yasa çıkarıp, yarısının emeklilik işlemini red edelim dediler.
Hükümet kurnaz 9 ay maluliyet araştırıp 9 ay sonra toplu emekli maaşı ödememek icin yasaya ek-madde bile eklemiş.

@ucuncubahar,

ilk sigortalık girişim 2001, askerliği ödedim sigorta girişi 2000 oldu, %82 engelli raporum var %64 kardiyoloji %50 nefroloji %1 göz, 2020 yılında 3700 günü doldurunca muracat ettim, sevk ettiler muayne oldum 7 ay sonra red geldi, sordum neden red diye işe başladığında hastaymışsın malul olamazsın, değildim 2011 de teşhis kondu isteğe bağlı bağkurun 2012 de başlamış ona göre işlem yapıyoruz dedi reddetti.
%64 kardiyoloji var bunada bahane bağkurlusun iş gücü kaybından %60 almalısın karşılamıyor o halde 7 ay neden beklettin, sağlık kurulunda iş yoğun dediler.

Evre 5 oldum diyalize başladım başllayacağım bu seferde 4 ay sonra ara karar çıkardılar, diyalize giriyormu girmiyormu ayrıca hastalık orannlarını meduula sistemine bu formatta girin diye yazmışlar 9 ayda 2 muayneyi oldum 12. ay bekliyoruz
sence 1500 kişi için mi bekliyorum ?

Konu başka başlığın konusu aslında.

Öncelikle bende durumumu yazayım da kafanızda soru işareti olmasın.

2021 de emekliliği hakedip başvurdum. Emekli olacağım diye işten de ayrıldım. 2025 te emekli olabildim.

Sgk sağlık kurulunun işleyişini bilmemekle beraber haftada 20 kişiye bakıyorlarsa araya giren 800 kişi senin dosyayı kaç ay geri götürür?

Sgk sağlık kurulu neden 20 kişiye bakıyor diye eleştiremeyiz. Çünkü orda görevli doktor senin dosyana bakmak için doktor olmadı. Dışarıda da bir görevi var. Hastaları var. Toplantıları, yaz tatili, yıllık izinleri var.

Dosya ya bak geç, bas imzayı yapamıyorlar. Her yerde olduğunu tahmin ettiğim haset insanların şikayet için tetikte beklediği gerçeği var.
Daha 1 hafta olmadı, profesörü ilacı günü gelmedi, parasıyla alacak durumu olmayan fakir hastaya 1 2 hafta önce ilaç yazdı diye tutukladılar.

Yeri geliyor yazıcıdan 1 sayfa kağıt çıkarmak 3-4 saat sürüyor.

Bahane olsun diye yazmadım, ben haklıyım sen haksızsın diye hiç yazmadım.

Peki niye yazdım, maalesef sistem bozuk, bizi yönetenler kötü de, o yönetenleri seçenler iyi mi? 800 tane sahte engelli raporlu tek bir şehirde.

Bu 800 kişinin aileleri, iş arkadaşları, komşuları, akrabaları hiç mi bir tane aklı başında biri çıkmamış.

@bjk11

Sana laf anlatmaktansa erinmem kuzey kutbunda deve arar bulurum getirir burda Hendek atlatırım daha iyi.

Yasa 2025 te çıkmadı. Yasa 2008 de Yönetmelik 2021 de çıktı.

Yani 2025 te emeklilerin rekoru felan yok sadece senin yılın 2025 te dolmuş sen 2025 e takılmışsın.

2025 te çıkan yasanın kat be kat fazlası 2021 den beri mağdur.

Arkadaşlar dün eşimin dys sinde bir gelişme oldu.evrak kapatıldı. 115.01 klasör kodu .havale edilmiş. Sizce karar çıktı mı? Bağcılar sgk ya gidicez ama bir 10 gün bekleyelim mi?

@ucuncubahar, 2024 yılında 647 bin 361 kişi emekli oldu ve emekli maaşı almaya başladı. Emekli olan bu 647 bin 361 kişinin; 557 bin 926'sı işçi, 49 bin 152'si Bağkur'lu ve 40 bin 283'ü de memurlardan oluşuyor.
Ulusal Engelli Veri Sisteminde kayıtlı ve hayatta olan engelli sayısı; 1.414.643'ü erkek,. 1.097.307'si kadın olmak üzere 2.511.950*'dir, bunların ağır engeli olan kişi sayısı 775.012’dir.
Bunların yarısından çoğu çalışmamış sigortasız hele çocuklar, yıılda 10.000 kişiyi geçmez engellilikten emekliliğe müracat eden kişi sayısı, engelli emeklilik servisi ayrı her ilde kurul var, 800 kişi ile uzayacak olay değil
Veri Aile ve Sosyal hizmetler bakanlığından alınma

Konu benle ilgili değil, derdimi anlayan anlamıştır, anlamayanında canı sağolsun, işi rast gitsin.

@ucuncubahar,
2008 öncesi sürekli vergi indirimi alanları hükümet 15 ocak 2025 vergi indirimlerini iptal etmedi mi?
Sen hangi yasadan bahsediyorsun? süresiz vergi indirimini veren direk emekli oluyordu.
Benim arkadaşlarım hepsi 2024 vergi indirimi emekli oldu.
2025 emeklilik icin başvuranlar benim gibi tekrar heyete giriyor.
2024 emekli olsaydım heyete girmezdim ve enflasyon farkını alırdım.

@zeytin81,
Bende de aynısı oldu. 1 Aralık'ta 115.01 klasörüne kaldırılarak kapatıldı. Henüz ses yok Şişli SGK'dan. Pazartesi'ye kadar DYS üzerinde güncelleme olmazsa veya aranmazsam SGK'ya uğrayacağım. Bilgi gelirse mutlaka haber veririm.

@bjk11

dediğim gibi sana laf anlatmak zor, daha önce de anlattım.

2025'te vergi indirimi ile emeklilik iptal edildi. Yasanın gerekçesi diğer emeklilerle aynı standarta getirmek için.
Yani sadece 2008 öncesi 4A'lılar vergi indirimi ile emekli olabiliyordu.
Diğerleri 2008 sonrası 4A'lılar ? 4B'lilerin tamamı ? 4C'lilerin tamamı ?

2021'deki yönetmeliğin özü şuydu, Tek hastalık değerlendirilecek, Balthazard formülü uygulanmayacak.
Yani 2008 sonrası 4A'lılar, 4B'lilerin tamamı, 4C'lilerin tamamı senin bu yıl çektiğin çileyi 2021'den beri çekiyorlar.

Uzun lafın kısası damdan düşenin halinden damdan düşen anlar.
Tok açın halinden anlamaz, vs..

anladıysan sorun yok, anlamadıysan yolun açık olsun, işin rast gitsin. daha da yazmayacağım.

@Gambred ben de bilgi edinirsem haber veririm.siz ne zaman başvurmuştunuz? Ara karar çıkmış mıydı hiç.biz mart 13 de başvurduk Ağustos 27 de ara karar raporumuz çıktı

@zeytin81,

25 Ağustos'ta başvurmuştum ben, ara karar çıkmadı. Doğuştan sağ hemiparezi var. Belki ara karar çıkmaz direkt sonuçlanır diye ümitliyim :)

@Gambred Benim Eylül ayında sağlık kurulunda kapandı dosya 3 ay oldu dys de hareket yok ariyorum gelen birşey de yok

@samedo99,

Ben hem aradım, hem 170'ten kayıt oluşturdum hem de yerine gittim. En etkilisi yerine gitmek oluyor, diğer seçeneklerde geçiştiriyorlar.

@ucuncubahar,

Aman yazma ayni şeyi söylüyoruz.
Herkes kendi çıkarı olduğu zaman yazıyor.
Ben de engelleyim seni gerek yok o dediklerini zaten herkes biliyor.
Bu platformda kimseye destek vermemek lazim.

@zeytin81 Yahu oyle birsey yok klasör kodu falan kim ne attı ortaya herkes klasör kodu diyor yok öyle birşey o koda bakarak tahmin yürütmek olmaz o kodlar dosyayı bulabilmek için

@ucuncubahar, Kardeşim o zaman devlet devlet olacak ve usulsüzlükleri skandala dönüşmeden belirleyecek. Skandala dönüşmüş usulsüzlüğün faturasını engelliye kesmeyecek. Gerekirse bir değil on sağlık kurulu oluşturacak ve kendi denetim yetersizliğini vatandaşa ödetmeyecek. Yok öyleydi de böyleydi de demek düzgün işleyen bir sistemde olmaz. Usulsüz emekli olanları araştıralım bakalım, kimin akrabası, kimin tanışı çıkıyorlar. Peki usulsüzlüğü yapanların ceza alacağına inanıyor muyuz? Kocaman bir HAYIR koyyorum ben buraya kendi adıma.

Arkadaşlar 15 ocak 2025 yasası 2008 öncesi sgk girişi olan kişilerin vergi indirimi ile emekli olmasının önünü kesti. Suan heyetteyim ve herkes emeklilik icin sabahın 07:00 gelmiş. Öyle böyle bir azınlık falan yok o yüzden heyet kontrol ve onama süreci 7ay ile 9 ay sürüyor. Yani aşırı şekilde emeklilik icin başvuru yapan var. Bu yasa az once engellediğim üye gibi 2008 sonrasını kapsarken hiçbiriniz ses çıkarmadınız simdi aynısını siz yaşıyorsunuz diye yorum yazıyor. Kendisi bu süreci yaşamış ama simdi 2008 öncesi aynı olayı yaşadı yalnız bir haksızlık daha var o da 2024 ve öncesi 2008 sürekli vergi indirimi alanlar zaten vergi indirimi ile emekli oldu.
Yani 2024 oncesi sahte rapor ya da para ile rapaor alanlar şuan emekli ve yasa 2024 öncesini kapsamaz. Verilen hak sadece şu kişi para ile rapor aldi diye şikayet ederseniz inceleme sonucu emekli maaşı iptal edilir.

Yani hükümet önce 2008 sonrasını tokatladı
Simdi 2008 öncesi sürekli vergi indirimi alanları

Peki 2008 oncesi vergi indirimi ile 2024 yılında emekli olan kesim? İşte onlara bu yasa geçerli degil. Yani verilen hak geri alınmaz ve hepsi emekli maasi almaya devam edecek.

Mağdur olan 2008 öncesi ve sonrası olarak eşitlendi ama ya diğerleri? Bir yasa çıkarıyor ve sadece belli kesimi kapsıyor. Nereden baksan saçmalık eyt ile sağlıklı insanları emekli ettiler.

Engeliler birlik olmuyor ve burada bile herkes benim başıma geldi ve sizlerde ses çıkarmadınız icin sürünün diye bıyık altından gülenler ile dolu.

Engelli bile engelliye köstek olduğu yerde herkes kaybeder.

Gemisini kurtaran kaptan olmus.😁

Heyete girdik ameliyat çıktı. Bitmez bizim mücadele davamız herkese kolay gelsin.

@pınar-deniz kardeşim aynı şeyleri söylediğimizi farketmiyorsun.

Biz sizin çektiğiniz sıkıntıları 2021 den beri çektiğimiz ve tecrübeli olduğumuz için,
biz yandık başkası yanmasın diye daha yasa çıkmadan önce kendimizi yırttık, yasa çıkmasın diye.

Zahmet edip neler yazılmış, neler yapılmış okursanız gerçekleri görürsünüz.

bir üstteki arkadaşımızın yaptığı gibi
"burada bile herkes benim başıma geldi ve sizlerde ses çıkarmadınız icin sürünün diye bıyık altından gülenler ile dolu" yorumlarına
hiç kulak asmadan bizi ilgilendirse de ilgilendirmese de engellilere yapılan her türlü haksızlığa karşı durmaya devam ederiz.

Üyelik tarihleriniz yeni olduğu için bizim zamanında sizler için bile nasıl çırpındığımızı bilmiyorsunuz.
Biz iyiliği yapar denize atarız, balık bilmezse Hâlık bilir elbet.

@zeytin81,

Kardeşim senin dosyanın 115.01 kodu ile kapatılmadan önceki dys ekran görüntüsünü atarsan nelki yorum yapabilirim.

@Beylikduzu, en az 10 milyon emekli var bu memlekette ben herkese diyorum bir hastalığınız varsa gidin alın raporunuzu diye milletimiz bilnçsiz belki 1000 kişiyi yönlendirmesini yaptıım çok şükür

Üst Alt