Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

15 Ocak 2025'den sonra emekliliğe başvuranların adım adım sgk süreci

@caan006,

16 milyon 677 bin 617 emekli, dul ve yetim aylığı alan kişi bulunuyor. Bakanlık sayfası bunların 3.5 milyonu EYT ile emekli oldu yani seçim emeklisi, önceden engel oranını hastaneler belirlerdi SGK bunu kaldırdı kendi kurulu oranları veriyor, 2023 yılından sonra emeklilik sistemi kitlendi, her yıl maaş bağlama %10 zararlı çıktıkları için özellikle engelli ve emekliliğini erteleyenler vazgeçti muracat etmeye başladı, Yani 2025 yılında emekli olmanız halinde güncelleme katsayınız %35, 2026 yılında emekli olmanız halinde ise yaklaşık %25 olacaktır.
Bu yüzden özellikle engelli emekliliği işlemleri uzuyor kat sayısı zırvalığı 3 kez ara karar çıkarmı çıkıyor @ucuncubahar ın dediği gibi protesto cimer mahkeme ile olacak iş değil, ne 2024 olayı ne 2021 2008 de bu dendi, ne oldu 2. sendikalar çıktı müsiat işçi bölündü itiraz eden vatan haini oldu .

Bunu değiştirecek tek olay seçim ve neyi seçeceğimiz.
26 milyon aktif sigortalı varken 16 milyon emekliye maaş veremiyorsa sistemde hata var, en büyük hata bizlerde.

Üst Alt