Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

15 Ocak 2025'den sonra emekliliğe başvuranların adım adım sgk süreci

@güllerin efendisi,
Kardeşim sen napiyosun nasılsın o numaradan alıyordum bilgiyi geçende ordaki verdi bunu ara direk çıkana söyle dedi ama hemen TC istedi hemen söyledi evrak kurulda dedi

@dado84,

Ben hep sonu 34 ile biten numaradan ulaştım İyi kardeşim benim dosya pazartesi günü buraya ulaştı bagkur,dan prim vardı benim ordan yazı geldi müdürlerin imzasını kaldı araya yılbaşı girince müdürler izne çıkımış müdürlerin imza atmasını toplu ödeme alacağım bu arada

Arkadaşlar bir sorum olacak. Diyelim ki işlemleri tamamladık. SGK 'da dedi ki git işten çıkışını al, emekliliğini başlatalım. Ama biz işten çıkışı ertelemek istiyoruz , 4-5 ay daha çalışayım diyebiliyor muyuz. İşten çıkış yapmanın bir süresi var mı ?

@deco53,
Olabilirsin ama bence bekletme derim her an yasa değişiyor ve sgk girişiniz 2008 öncesi ise hafif yada orta düzeyde emekli olabilir denilir ise emekli olup tekrar çalışabilirsin

@güllerin efendisi,

Raporda aşağıdaki gibi tanı koyuldu. Sağ elimi nerdeyse hiç kullanamıyorum.

SAĞ DİRSEK ESKİ KIRIĞI VE OPERASYON SEKELİ, EL BİLEĞİ EXTANSİYON
KONTRAKTÜRÜNDE EL PARMAKLARI FLEKSİYON KONTRAKTÜRÜNDE, BAŞ
PARMAK FLEKSİYON KONTARKTÜRÜNDE VE AKTİF EKSTANSİYON YOK. SAĞ ÜST
EKSTREMİTE ATROFİK. TABLO 4.2A; %60

@samedo99,

Her gün ve her saat işlem yapabiliyorsun.
E-devlete askerlik borçlanması yaz,orda borçlanmak istediğin gün sayısını yaz.
Borçlanmak istediğin günleri mobil bankalar üstünden yatırırsın.
Ben öyle yaptım.
Bu işlemlerini dys' de görebilirsin.

25.08.2025 surekli raporum var durumbildir raporu aldım sol kulak 115 desibel sag kulak 78 desibel kayip var ara karar çıktı durum bildir tek hekimlik istediler aynı sonuçlar çıktı gala bekliyorum 6 aydir psikolojim bozuldu kamu kamuya cimere yazdim bekliyorum hala ben bile tek hastalik 40 raporu var yok ayrıntılı detayli istiyorlar iki kulak yuzde 71 desbel üstü oldunmu emeklisin 20 sigortaliyim 4200 günüm herseyim tam hersey devlet hastesinden ben hala bekliyorum gerisini siz düşünün evet olacağımı biliyorum süreç çok ama uzun

Rapor Yenileme
15.12.2025 sevk ile (vergi indirimi 4/a emekli ) 3 yıllık rapor ile
18.12.2025 heyet tarihi yeni raporun çıktığı tarih ( 2 yıllık )
25.12.2025 SGK ile ilgili DYS ekranından bir hareketlilik yoktu E-nabız da müracat tarihi rapor süresi bilgileri vardı sadece
03.01.2026 SGK kurumunun gönderdiği evrağı inceliyorum 12.18.2027 ( kontrol muayenesi mevcut )
SGK sevk olduktan sonra DYS bir hareketlilik olmadı
Bilgi edinmek istediğim konu malum engelli kartlarımız mevcut bir süresi var Yenilemede E-devlet online sisteminden mi faydalanmalıyım yoksa ilk kart çıkardığım gibi ilgili yere müracatmı etmeliyim herkeze iyi forumlar

@güllerin efendisi, merhaba sizden ricam Lütfen yazdıklarımı okumanız ricasıdır (Bu 2 oluyor çünki) öyle tuaf şeyler uyduruyorsunki uydurduğun şeye Işık hızı ile yetişilemez şu anki teknoloji ile imkansız sonra kendin inanıyorsun lutfen benim diyaloglarıma imkanınız varsa yanıtlamayınız ( bilgisi ile tecrübeleri ile içtenliği ile bilgilerini aktarabilen arkadaşlara saygım sonsuzdur ) ama siz uyduruyorsunuz beyfendi iyi forumlar

@Tekin-Tekin,
Benim kimseyi yanıltığım yok kardeşim 03/01/2026 kurumun gönderdiği evrakta hareketlilik yok diye yazan sensin bende dedim daha yeni yollanmış biraz sabret 15,inden sonra tekrar bak dedim bunun neresi insanı yanıltmak bana söyler misin

@güllerin efendisi, beyfendi problemlimisiniz yada sorununuz nedir sizden bir ricada bulundum benim diyaloglarıma lütfen katılmayın itina ile uyduruyorsunuz çünki denmez ama ( Yeter artık ) 03.01.2026 SGK kurumunun gönderdiği evrağı inceliyorum 12.18.2027 ( kontrol muayenesi mevcut ) sizin çok ciddi problemleriniz mevcut sizin ciddiyetsiz uydurduğunuz konularda verdiğiniz yanıtlara bilgileri ile insanlara yardım etmeye çalışanlara biraz saygınız olsun derlerya faydan yoksa zararın olmasın iyi forumlar herkeze

@Tekin-Tekin, Siz emeklisiniz kontrol muayenesi için yeni rapor aldınız ve 2 yıllık verildiği için son raporunuz yine 2 yıl sonrasına kontrol muayenesi tarihi belirlenmiş. Emeklilik açısından bir işiniz yok zaten.

Kullandığınız engelli kartı da bir önceki raporunuz ile uyumlu olarak onada bir geçerlilik süresi konulmuş sanırım. Bana göre %40 altına düşmediğiniz sürece o kartında geçerli olması gerekir.

Eğer engelli kartını da yenilemek istiyorsanız E Devlet üzerinden yapılan başvurularda kartın eve gönderilmesi bazen uzun zamanlar alıyor diye forumda birkaç mesaj okumuştum.

Engelli kartı için daha hızlı işlem yapmak istiyorsanız kartı ilk çıkarttığınız zaman yaptığınız gibi kuruma giderek işlem yapabilirsiniz.

Son düzenleme:
@BnymnYldz, merhabalar keyifli akşamlar dilerim
evet2023 yılında aldığım ve vrg emekli olduğum %60 hematoloji %10 üroloji = ( %64 ) ' 3 yıllık ilk raporum '
YENi Rapor oranlar ve rahatsızlıklar değişmedi 2.ci raporum Yenileme ve ' 2 yıllık'
değerli vaktinizden ayırdınız tşk ederim değerli bilgileriniz bizler için her zaman faydalı oluyor ayrıyetten tşk
kart için ilk müracat ettiğim yer ile irtibata geçmem gerekicek geçerlilik son tarihinden önce iyi forumlar dilerim

@güllerin efendisi,

son işlem 11 ayın 12 de
22/10/2025 14:19:18###### ########### ### ####Evrak kontrol edildi-
12/11/2025 17:30:58###### ############# #######Evrak Paraflandı-

Senin dosya daha sağlık kurulu kurumundan sen evragını başvuru yaptığın sgk,ya soracaksın yüksek sağlık kurulu senin dosyan hakkında bilgi veremez

Arkadaşlar bugün Ankara ysk yı aradım itirazımın reddedildiiği bilgisini aldım. Bağlı bulunduğum SGM ile de görüştüm 6 ay sonra tekrar baştan başvuru yapma hakkım olduğunu söylediler. 6 ay sonrasını bekleyeceğime konuyu yargıya taşıyıp hakkımı arayacağım. Rapor oranım %78 vergi indiriminden emeklilik için 22 aralık 2024 te maliye'ye başvurmuştum, başvuru sonucum bana 17 ocak 2025 te yani yeni yasa yürürlüğe girdikten sonra bildirdi ve açıklama da 22.12.2024 tarihinden itibaren geçerlidir ibaresi var fakat emeklilik başvurusu yaparken yeni yasaya tabii tuduldum ve başvurum reddedildi vergi indirimi ile emeklilikte de hak kaybına uğradım umarım davam lehime sonuçlanır.

@İstanblue34,
Vergi indirimi almak için niye bu kadar geciktin ki bunu anlamıyorum bizde de vardı vergi indirimi bizde yeni yasaya tabii olduk allah'tan benim dosya ankara Yüksek sağlık kurulundan olumlu çıktı bu arada senin rahatsızlığın neydi kardeşim

@güllerin efendisi,
Engelim görme kusurlarından retinitis pigmentoza (gece ve karanlıkta görememe) ve gündüz görme alanı daralması. İlk engelli raporumu 10 aralık 2024 te aldım öncesinde raporum yoktu ..

Üst Alt