Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

19 yıldır Bağkur'luyum. Sol el parmaklarımı kaybettim. Emeklilik için ne yapabilirim?

Konular
5
Reaksiyonlar
0
9 Mayıs 2012 Güncel:

nihayet sgk sitesinde 60 f den emeli yazdı bu ay maaş bağlanacakmış bağlandığında bilgileri paylaşacağım
herkesin eline yüreğine sağlık darısı diğer uğraşanların başına

Hastaneye müracaatınız sonucunda %40 ve üzeri bir rapor alabilirseniz evet 5510/28 kanununa göre bağkurdan emekli olabilirsiniz..

5510/28

19yıl bağkurluyum fakat parmaklarımı kendi iş yerimde kesmedigim için 5510/28 den faydalanırmıyım acaba

Öyle bir saçmalık olur mu ya tabiki faydalana bilirsiniz..
Yapmanız gereken bağ kur a 5510/28 kanunundan faydalanarak emekli olma talebinde bulunmak ve kurum tarafından hastaneye sevk edilmeniz gerekli alacağınız rapor %40 ve üzeri olur ise emekli olursunuz..

merhaba inegöl sgk ilk bağkurlu herhalde ben başvurdum bana çalışma gücünün veya iş kazası veya meslek hastalığı sonucu meslekte kazanma gücünün%40ila%59oranında kaybedip kaybetbetmedigi(5510/28-5)yazılı bir dilekçe imzalattılar doğru yoldamıyım acaba teşekkürler

O belgeyi imzaladıktan sonra seni hastaneye sevk etmediler mi?

Hastanede sağlık kuruluna gireceksiniz
kurul raporu sgk'ya gönderecek. SGK sağlık kurlu değerlendirecek ve emekliliğinie onay verecek...

2 ay önce sevkle hastaneye gittim inceleyip raporu sgk ya göndericez dediler fakat hala bi sonuç çıkmadı bekliyorum iş bu halde selamlar

Bugünlerde bir ses çıkmalı... Bence pazartesi-salı günü 170 numaralı sgk numarasını arayıp bilgi edinmeye çalışın.

bu iş epey uzun sürecek her halde sgk dan haber geldi %60ın altında olduğu için red edilmiş oysa bana %40 yetiyor olması lazım 19 yıl bağkurum var ama neden böyle deyerlendirildi anlamadım şimdi nasıl bir yol izlemeliyim saygılar

Arkadaşım dilekçe doğru yalnız değerlendirme yanlış sanırım sizi malulen değerlendirmişler öncelikle %kaç aldığınızı öğrenmeye çalışın ve sonra itiraz edin 5510/28 den yaralanmak istediğinizi belirtin çünkü %40 ve üzeri oran alırsanız emekli olursunuz.el parmakları işinizi yapmaya engel olduğundan dolayı kesinlikle olursunuz peşini bırakmayın bence
bağkur bunu hep yapıyor ama şu da olmuş olabilir önce malulen değerlendiriliyorsunuz sizin yeni dilekçeniz ile raporunuz ankara ya gönderilir

Size gönderilen resmi yazıda red gerekçesi olarak ne yazıyor? "%60ın altında olduğu için red edilmiş" çok muallak bi ifade. Bu ifadeye göre başvurunuz malulen emeklilik için değerlendirilmiş ve reddedilmiş. Ama üstteki mesajınızda 28. maddeye göre işlem yapılacağını söylüyordu...

evet bülent bey aynen yukarıda yazdığım gibi bir dilekçe yazdım 40ila 59 arası diyede belittim fakat neden böyle oldu anlamadım acaba ne kadar bağkur lu diye bakmadılarmı oysa 19yıl bağkur hizmetim var

Bence vakit geçirmeden sigorta müdürlüğüne gidin ve "benim başvurum 5510/28'e göre olmalıyken siz 25. maddeye göre malulen emeklilik için işlem yapmışsınız. Bu hatayı düzeltin" deyin.

bugün sgk dan evime yazı gedi yazı aynen şöyle .5510 sayılı konunun malül sayılma başlıklı 25. maddesi ile çalışma gücü ve meslekte kazanma gücü kayıp oranı tespit işlemleri yönetmeliğine göre çalışma gücünün en az %60nı kaybetmediğini karar verdiğinden malüllük aylığından yararlanamayacağınızı bilgilerinize sunarız ADEM BEDİR (sg merkez müdür v.)

Tamam arkadaşım dediğimiz gibi sizi 25.madde yani malulen değerlendirmişler.şimdi yapacağınız şudur sgk ya gidip 5510/28 den erken yaşlılık emekliliğinden yaralanmak için evraklarınızın aynen maluliyet ve sağlık kurulları daire başkanlığı ankara ya gönderilmesini isteyceksiniz.şu an benim raporlrda aynen değerlendiriliyor

Ya inanın sadece eziyet işi bilmeyen binlerce insanı madur ediyorlar ş......

Kesinlikle peşini bırakma emekli olacağınıza eminim

teşekkür ederim işallah sizin dediginiz gibi çöze bilir ve emekli ola bilirim:)yoksa:(:(:(

bugün sgk ya gittim müdürle görüştüm müdür bana sen 5510 a 28 den yararlanamassın dedi onun için 5510 a 25ten deyerlendirmişler ve 60 rapor olmadığı için red edilmiş dedi ve yasayı okudu ve "bagkura başlamadan önceki sakatlıklar için bu yasa çıktı ben bu yazıdan bunu anlıyorum" dedi
ben diretince konuyu araştıracağını söyledi ama ümitlenme dedi

ben inegöl de yaşıyorumgide bileceğim en yetkili adama gidiyorum daha ne yapabilirim benim gibi olan arkadaşlarım var bu yasadan faydalandılar diyorum olmaz öyle saçmalık diyor

o müdüre deyin ki Adana bağ-kur müdürlüğünden Selim KIRIK bey ile görüşün o bu konuya hakim bir arkadaş bunun çok konuşmasını yaptık yanlış yolda ilerliyor bu bağ-kur insanları emekli etmemek için elinden geleni yapıyor...
Kanun acık ve net ama işte ilgililer anlama özürlümü nedir hala anlayamıyorum...
İlgili müdüre giderek sizi valiliğe şikayet edeceğim diyin...

"bagkura başlamadan önceki sakatlıklar için bu yasa çıktı ben bu yazıdan bunu anlıyorum" diyen memur yasanın hangi ibaresinden bunu anlıyormuş allah aşkına!?

28. maddenin son parağrafını okuyor ve olamassın diyor bülent bey
anlamadığım şey hadi inegöl bağkur bilmiyor ankara dan nasıl red geldiği acaba birşeyimi ğözden kaçırıyorum

konuyu tekrar yazıyorum hatırlatmak için 1973 doğumluyum 19 sene bağkur kaydım var parmaklarımı kendi iş yerimde kesmedim 1 sene öncekendi evim için birşey yaparken kesildi ve bunların haricinde 18 yaş önceside 1 yıl ssk lı olarakta hizmetim var

ilk defa sigortalı olmadan önce rahatsızlığı olanlar diye yazan bir yer var bülent bey

Aşağıda kırmızı ile belirginleştiğim yeri mi diyorlar?
Sigortalı olarak ilk defa çalışmaya başladığı tarihten önce 25 inci maddenin ikinci fıkrasına göre malûl sayılmayı gerektirecek derecede hastalık veya özürü bulunan ve bu nedenle malûllük aylığından yararlanamayan sigortalılara, en az onbeş yıldan beri sigortalı bulunmak ve en az 3960 gün malûllük, yaşlılık ve ölüm sigortaları primi bildirilmiş olmak şartıyla yaşlılık aylığı bağlanır.

Kurumca yetkilendirilen sağlık hizmet sunucularının sağlık kurullarınca usûlüne uygun düzenlenecek raporlar ve dayanağı tıbbî belgelerin incelenmesi sonucu, Kurum Sağlık Kurulunca çalışma gücündeki kayıp oranının;
a) % 50 ilâ % 59 arasında olduğu anlaşılan sigortalılar, en az 16 yıldan beri sigortalı olmaları ve 4320 gün,
b) % 40 ilâ % 49 arasında olduğu anlaşılan sigortalılar, en az 18 yıldan beri sigortalı olmaları ve 4680 gün,
malûllük, yaşlılık ve ölüm sigortaları primi bildirilmiş olmak şartıyla ikinci fıkranın (a) bendindeki yaş şartları aranmaksızın yaşlılık aylığına hak kazanırlar. Bunlar 94 üncü madde hükümlerine göre kontrol muayenesine tâbi tutulabilirler.

O ibarenin oraya yazılış amacını anlamayan yetkiili memuru da, şefi de, müdürü de kurumdan atmak lazım. Hiç kusura bakmasınlar. Akıllarını sorun üretmek değil sorunu çözmek için kullansalar, hiç böyle dolanmalarına gerek kalmaz...

Yukarıdaki madde "Sigortalı olarak ilk defa çalışmaya başladığı tarihten önce 25 inci maddenin ikinci fıkrasına göre malûl sayılmayı gerektirecek derecede hastalık veya özürü bulunan ve bu nedenle malûllük aylığından yararlanamayan sigortalılar" 10 yıl ve 1800 gün primle malulen emekli olamasınlar diye konmuş. Bu ibareyi koymasalar, maluliyet derecesinde sakat olan kişiler maluliyetlerinin sigortalı olmadan önce mi yoksa sonra mı olduğuna bakılmaksızın malulen emekli edilmek durumunda olurlar. Bu olmasın diye, "sgk kendini korusun diye" bu ibareyi koymuşlar!

Yoksa, o görevlilerin yorumladığı gibi, "sonradan sakatlananlar erken yaşlılık emeklisi olamazlar" demiyor kurum! Bunu demek zaten ahmaklık olur! Sigortanın mantığına ters düşmüş olunur. Sonradan sakatlananların sakat statüsünde sayılıp emekli olamayacağını söylemenin akılla bağdaşır bir yanı olamaz.

büülentbey aynen dediğiniz gibi kırmızı ile belirttiğiniz yeri okuyorlar ve istedikleri gibi yorumluyorlar

Külliyen işgüzarlık! Onlara yukarıda aktardığım gerekçeyi söylemeyi dener misin lütfen. O ibarenin mantığı yukarıda yazdığım gibidir. Yoksa, sonradan sakatlananların erken emekli olamayacağını söylemek hakikaten akılsızlıktır!

inegöl sgk müdürüyle takıştık sana 40rapor yetmiyor ben müdürüm bu işi biliyorum kimseyi dinlemesi ve araması gerekmiyormuş

Üst Alt