Aşağıdaki dilekçede yer alan XX'leri kendinize göre düzenleyip, aşağıdaki adrese yazılı olarak iadeli taahütlü olarak gönderin. Ve lütfen gelişmelerden bizleri de haberdar edin.
SOSYAL SİGORTALAR GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
SİGORTALI EMEKLİLİK İŞLEMLERİ DAİRE BAŞKANLIĞI'na
.. / .. / 2011
xxx tarihinde
5510 sayılı yasanın 28. maddesi kapsamında erken Yaşlılık emekliliğinden yararlanabilmek için xx sigorta müdürlüğü'ne başvuru yaptım. Nitekim başvurum esnasında bana "çalışma gücünün veya iş kazası veya meslek hastalığı sonucu meslekte kazanma gücünün %40 ila %59 oranında kaybedip kaybetbetmedigi (
5510/28-5)" yazılı bir dilekçe imzalatıldı. Sonrasında xxx tarihinde xxx hastanesine sevk edildim (Sol el parmaklarım ampute olduğu için %40 ve üzeri rapor almak konusunda hiç bir tereddüt söz konusu değil).
Başvurumun ardından xxx tarihinde tarafıma şu yazı gönderildi: "
5510 sayılı konunun malül sayılma başlıklı 25. maddesi ile çalışma gücü ve meslekte kazanma gücü kayıp oranı tespit işlemleri yönetmeliğine göre çalışma gücünün en az %60'nı kaybetmediğini karar verdiğinden malüllük aylığından yararlanamayacağınızı bilgilerinize sunarız. ADEM BEDİR (sg merkez müdür v.)"
Görüldüğü üzere ben başvurumu 28. madde kapsamında Yaşlılık aylığından yararlanmak üzere yaptığım ve kurum sevki de bu şekilde olduğu halde, xxx sigorta müdürlüğü başvurumu 25. madde kapsamında malulen emeklilik için değerlendirmiş ve malul olmadığım gerekçesiyle başvurumu reddetmiştir.
Bunun üzerine xxx sigorta müdürlüğü'ne gidip sigorta müdürü Sayın XXX ile görüştüm. Kendisine durumu izah edip, hata yapıldığını, başvurumun 25 değil
28. maddeye göre işleme konmasını talep ettim. Ne var ki kendisi 28. maddeye bakıp, bana,
"bagkura başlamadan önceki sakatlıklar için bu yasa çıktı ben bu yazıdan bunu anlıyorum" dedi. Kendisine, "Sizin mantığınızla sonradan sakatlanan sigortalılar Yaşlılık emekliliğinden yararlanamaz. O zaman
5510 sayılı yasada 28. madde neden yapıldı?" diye izah etmeye çalıştım, ama anlatamadım. Benim durumunda olan 4a'lı 4b'li birçok kişinin Yaşlılık emekliliğinden yararlandığını aktardım, nafile.
Sonuç olarak, müdür beyin yanlış değerlendirmesi yüzünden 19 yıllık Bağkurluluğum ve %40'ın üzerindeki çalışma gücü kaybıma rağmen 28. madde kapsamında emeklilik işlemlerini başlatamıyorum.
İş bu nedenle, 28. maddenin "bagkura başlamadan önceki sakatlıklar için" olmadığının, yasada bu yönde hiç bir ibare bulunmadığının, maddenin, sakatlığın ne zaman meydana geldiğine bakılmaksızın %40 ve üzeri sakatlığı olan herkesi kapsadığının xxx sigorta müdürü Sayın xxx'e bildirilmesini; xxx tarihinde yapmış olduğum 28. madde kapsamında Yaşlılık emekliliğinden yararlanma başvurumun işleme konmasının ve o tarih itibarı ile tarafıma aylık bağlanmasının sağlanmasını; konuyla ilgili olarak tarafıma yazılı yanıt verilmesini arz ve talep ederim
ad soyad
imza
tc kimlik no
adres
telefon
Dilekçenin gönderileceği adres: MİTHATPAŞA CAD. NO:7 EK BİNA 1.2.3. KAT KIZILAY / ANKARA