Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

19 yıldır Bağkur'luyum. Sol el parmaklarımı kaybettim. Emeklilik için ne yapabilirim?

Aşağıdaki dilekçede yer alan XX'leri kendinize göre düzenleyip, aşağıdaki adrese yazılı olarak iadeli taahütlü olarak gönderin. Ve lütfen gelişmelerden bizleri de haberdar edin.

SOSYAL SİGORTALAR GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
SİGORTALI EMEKLİLİK İŞLEMLERİ DAİRE BAŞKANLIĞI'na​

.. / .. / 2011​

xxx tarihinde 5510 sayılı yasanın 28. maddesi kapsamında erken Yaşlılık emekliliğinden yararlanabilmek için xx sigorta müdürlüğü'ne başvuru yaptım. Nitekim başvurum esnasında bana "çalışma gücünün veya iş kazası veya meslek hastalığı sonucu meslekte kazanma gücünün %40 ila %59 oranında kaybedip kaybetbetmedigi (5510/28-5)" yazılı bir dilekçe imzalatıldı. Sonrasında xxx tarihinde xxx hastanesine sevk edildim (Sol el parmaklarım ampute olduğu için %40 ve üzeri rapor almak konusunda hiç bir tereddüt söz konusu değil).

Başvurumun ardından xxx tarihinde tarafıma şu yazı gönderildi: "5510 sayılı konunun malül sayılma başlıklı 25. maddesi ile çalışma gücü ve meslekte kazanma gücü kayıp oranı tespit işlemleri yönetmeliğine göre çalışma gücünün en az %60'nı kaybetmediğini karar verdiğinden malüllük aylığından yararlanamayacağınızı bilgilerinize sunarız. ADEM BEDİR (sg merkez müdür v.)"

Görüldüğü üzere ben başvurumu 28. madde kapsamında Yaşlılık aylığından yararlanmak üzere yaptığım ve kurum sevki de bu şekilde olduğu halde, xxx sigorta müdürlüğü başvurumu 25. madde kapsamında malulen emeklilik için değerlendirmiş ve malul olmadığım gerekçesiyle başvurumu reddetmiştir.

Bunun üzerine xxx sigorta müdürlüğü'ne gidip sigorta müdürü Sayın XXX ile görüştüm. Kendisine durumu izah edip, hata yapıldığını, başvurumun 25 değil 28. maddeye göre işleme konmasını talep ettim. Ne var ki kendisi 28. maddeye bakıp, bana, "bagkura başlamadan önceki sakatlıklar için bu yasa çıktı ben bu yazıdan bunu anlıyorum" dedi. Kendisine, "Sizin mantığınızla sonradan sakatlanan sigortalılar Yaşlılık emekliliğinden yararlanamaz. O zaman 5510 sayılı yasada 28. madde neden yapıldı?" diye izah etmeye çalıştım, ama anlatamadım. Benim durumunda olan 4a'lı 4b'li birçok kişinin Yaşlılık emekliliğinden yararlandığını aktardım, nafile.

Sonuç olarak, müdür beyin yanlış değerlendirmesi yüzünden 19 yıllık Bağkurluluğum ve %40'ın üzerindeki çalışma gücü kaybıma rağmen 28. madde kapsamında emeklilik işlemlerini başlatamıyorum.

İş bu nedenle, 28. maddenin "bagkura başlamadan önceki sakatlıklar için" olmadığının, yasada bu yönde hiç bir ibare bulunmadığının, maddenin, sakatlığın ne zaman meydana geldiğine bakılmaksızın %40 ve üzeri sakatlığı olan herkesi kapsadığının xxx sigorta müdürü Sayın xxx'e bildirilmesini; xxx tarihinde yapmış olduğum 28. madde kapsamında Yaşlılık emekliliğinden yararlanma başvurumun işleme konmasının ve o tarih itibarı ile tarafıma aylık bağlanmasının sağlanmasını; konuyla ilgili olarak tarafıma yazılı yanıt verilmesini arz ve talep ederim

ad soyad
imza​

tc kimlik no
adres
telefon

Dilekçenin gönderileceği adres: MİTHATPAŞA CAD. NO:7 EK BİNA 1.2.3. KAT KIZILAY / ANKARA
Telefon: 0312 432 10 37- 432 10 63
Faks: 0312 432 10 62

Fesüpanallah Bağ-kur daki bürakratları ALLAHA havele çözüm olurmu?Bende Hikmet YILMAZ adlı bir arkadaşımın emeklilik sürecini 5 aydır sürdürüyorum...İki aya sonuç alacağımı umuyorum.Forma tam bir belgesel niteliğinde sayfa açacağım....

beni yönlendirdiginiz gibi hareket edip sizleri bilgilendireceğim tekrar teşekkür ediyorum

BİMER kanalıyla dilekçenizin hangi aşamada olduğunu öğrenmeye çalışın bence.

bülent bey bimer e şu şekilde kayıt yaptım doğru oldumu acaba emeklili daire başkanlığı kızılay ankara ya yazdığım dilekçe diye yazıp takip nosu aldım ara ara bu şekilde takip edeceğim herhalde

bimer den takip ettim [ dosyaya kaldırıldı] işlem bitti yazıyor

Hey allahım. BİMER'de uzun süredir saçmalıyor... 150 numaralı BİMER telefonunu arayıp, "başvuruma dair bana hiç bir geri dönüş olmadığı halde nasıl oluyor da dosyam 'kapatıldı' olarak görünüyor" deyin...

sgk bilgi edinme servisine sorumun cevabı geldi aynen yazıyorum ...
kurumumuza bilgi edinme hakkı kanunu kapsamında yapmış olduğunuz başvuruya ilgili birim tarafından verilen cevap 5510\28.maddeden yararlanıla bilmesi için ya işe başlamadan önce özürlü olmak gerekiyor yada malüllük aylığı talebinde bulunup `60`malül olmadığına karar verildiğinde malüllük derecesine göre deyerlendirile biliyor osman gazi emeklilik 2. servisinden bilgi ala bilirsiniz
sgk basın ve halkla ilişkiler müşavirliği ....
gelen yazı bu şekilde şimdi ne yapmam gerekir..tekrar teşekkür ederim saygılar.

bülent bey valla yoruldum nereye gider bu işin sonu ne yapmamız gerekiyorsa yapalım yoksa pes edecegim aslında durumum ve vaktim olsa verceğim avukata ama yok . siz ne diyorsanız o şekilde hareket ediyorum

önceden ilker beyde asabi asabi valiliğe şikayet et falan derdi şimdi oda ilgisini kesti hadi hayırlısı

cem bey hayırlı ramazanlar.bu emeklilik muçadelesinde hemen pes etmek yok..zaten bizlerin pes edip hakkımız olan emeklilik talebinden vaz geçmemizi kurum calışanları cok hemde cok isdiyor..o yüzden acele etmeden gerek bülent beyin gerekse ilker beyin ve diger teçrübeli arkadaşların görüşlerini alarak mucadeleye davam etmelisiniz..bakın benim bu 3 defa emekllilik talebim ilk 2 sinde eski yasaya göre red geldi tekrarda bu 4 ayda yeni yasadn faydalanmak için müracat ettim kurum sevkinide aynen sizinki gibi aldım ve 1 ay sonra yine red geldi yani yine 25 madde kapsamında degerlendirme oldu..baglı oldugum kurumdaki memurla bende takışdım ne yaptımsa anlamadı durumu ..bana tek söyledigi sen bağkur başlangıcından önce malul oldugun için seni 28 madde kapsamıyor diye (oysa ben bagkurdan önce özürlü deyildim onada tamam sizin dediz olsun şimdilik diye sesimi cıkarmadım)yani demek istedigim tamamen kurumda çalışan memurların bu yasayı bilip ona göre işlem yapmaları gerekiyor oyüzden asla pes etmeyin yeterki şartlarınız 28 madde kapsamında olsun..ben bülent beyin dediklerini yapıp tekrardan dilekcemin ve mevcut raporlarımın 28 madde kapsamında degerlendirilmesini talep ettim ..

bülent bey 33numaralı mesajınızdaki dilekçe yi yazıp göndermiştim cevap geldi bilgi amaçlı yazıyorum
il müdürlüğünüz sigortalılarından cem şimşekten alınan dilekçe ve ekleri sigortalımızındosya muhteviyatı müdürlüğünüzde bulunduğundan ilişikte gönderilmiş olup dilekçesinde belirtilen hususların incelenerek hakkında gerekli işlemin yapılmasını ve konuyla ilgili dilekçe sahibine gerekli bilginin verilmesiniarz ve rica ederim irfan özacar sigortalı emeklilik işlemleri daire başkanı adına şube müdürü.. gelen yazı bu şekilde.

Dilerim buna istinaden süreç olumlu bir şekilde işlemeye başlar. Bekleyip göreceğiz...

Cem bey konuyu baştan itibaren süreci okudum.Yeni yasa öncesinde sakat olanların daha kolay emekli olmasını sağladı.Yani emeklilik sürecinde önce veya sonra sakat olmuş hiç fark yok.Şartlar 28 maddeye uydumu '' giriş,prim yıl ve %40 üssü sakatlık''ilk olarak 25 maddeden sevk edip sakatlığın tesbiti ve malulene yetip yetmediği hastane raporları bölge sağlık kurulunda değerlendirilip red gelir.İkinci aşama 28 maddeden tahsis talep, önceki raporlar Ankaraya gider yaşlılıktan emekli edilir.Süreç bu ben, Hikmet Yılmaz ve emekli olan diğer arkadaşlar bu yoldan geçti,bence senin raporunun oranını problem olabilir %40 ın üstünde olduğuna eminmisin?

sayın miremur ben raporumu hiç görmedim yanlızca %60ın altında olduğu bilgisi geldi fakat oran cetvelinden araştırdım 40 üzeri vermeleri gerekiyor anladığım kadarıyla ilginize teşekkür ve beni takip etmenizi istirham edeceğim saygılar..

bu konu başlığı altında Bülent beyin 33 nolu mesajındaki gibi bir dilekçe yazıp ankaraya göndermiştim nihayet bugün İNEGÖL bağkura yazı gelmiş yazının içeriğini bana söylemediler fakat dosyamı ankaraya göndereceklerini söylediler olumlu mu olumsuzmu diye sordum her hangi bir bilgi vermediler gidişat doğrumu teşekkür ederim saygılar..

cem bey ankaraya gidecek olan dosyanızın 5510 28 maddenin 5 fıkrasına göre değerlendirilmesini istiyorum diye dilekceyle mutlaka belirtin..gecde olsa işler bi nebze yolunda merak etmeyin iyşallah sonumuz hayırlı olcak..ama yazı gelen sgk gidip bilakis ankaradan gelen yazıyı kendinizde okuyun..ve yukardaki yazdığım biçimde dosyanızın gitmesinde israrcı olun..kolay gelsin..

allah allah her ilde aynı bu çalışanlar..anlaması kıt,çalışmayı sevmiyen ne kadar adam varsa sgk ya toplamışlar pes doğrusu..izliyorum sonucunuzu bekliyorum..

Sakatlık oranımı öğrenmek istiyorum. En kısa yolu nedir?

işe gireceğimden dolayı tarafımdan özürlü sağlık raporu istenmektedir yazılı bir dlekçe ile inegöl de
vlet hastanesine baş vuracağım buradan alacağım rapordaki oran emeklilik için olan rapordaki oranla aynımı oluyor acaba sormamdaki amaç şu bağkura başvurdum bi ses çıkmadı en azından bi rapor alıp %40 olup olmadığını öğrenip ona göre umutlanıp uğraşacağım yani sadece rapor oranımı öğrenmek için bu yolu deneyeceğim başka bi yolu varmı yardımlarınız için teşekkürler

"Ozurlu" raporu icin muracaat edeceksin.

Bu rapor eger % 40 uzeri olursa, hem sakat kadrosunda ise girmene yarayacak, hemde erken emekli olmana yarayacak.

Ama..

Sigorta girisin 2008 oncesi ise, erken emeklilik icin "Vergi indirimi hakki" elde etmis olman gerekiyor.

Vergi indirimi hakki icin forumda acilmis konular var, incelemelisin.

Not: Ozur olcutunu ogrenmek icin yetkili hastanelerden sana en yakin olana muracaat etmelisin. Yetkili Hastahane listesi..

parmaklarının hepsimi kesildi?
Elmi, ayakmı? Cetveli var sitede kendin inceleyebilirsin.
O cetvelde oranlar yazıyor.
Hatta googel amcaya yaz bakalım belki oranını kendinde öğrenirsin.
Ama tastikli belge gibi olmaz tabi:) Onun için tam teşekküllü hastane raporu lazım.

1 yılı gçti bu işle uğraşıyorum açtığım konularda beni tatmin edecek bilgiler edindim fakat bağkur bu işi ya hiç bilmiyor yahutta iş yapmamak için yemin etmişler ne yapacağımı şaşırdım her yere soruyorum her yerden bilgi almaya uğraşıyorum ilginize tekrar tekrar teşekkür ederim denemediğim 1yol bu kalmıştı o yüzden bu yolu deniyeceğim eğer bana kesin %40üstü rapor verirlerse hemen 1avukat bulup inegöl bağkur müdürünü beni oyaladığı için ve işini layıkıyla yapmadığı için mahkemeye vericem başka çare kalmadı sol el bütün parmaklarım dipten ampute ölçütte %54 diyor ama bakalım doktorlar nasıl değerlendirecek..

Oranın % 54 altına düşürülmesi mümkün değil:

ust_ekstremite_amputasyonu.png

bülent bey teşekkür ediyorum bu forumateşekkür yazısı yazmaya çekiniyorum nedeni ise. sizin alakanız forumu birilerine faydam olurmu diye giriyosunuz bir bakıyosunuz cem şimşek veya başkabir üye teşekkür etmiş defalarca aynı konu bunun sizin etkinliğinizi azaltacak diye sıkılıyorum ama teşekküretmeyip ne yapayım birileri devlet memuru olmuş bu işten para kazanıyor araştır diyorum yok sor diyorum yok siz ise bu işi bedavaya yapıyosunuz yani sizi yüz kere bin kere milyon kere tebrik ediyorum saygılar saygılar saygılar

cem bey iyşallah hayırlı haberlerinizi en kısa zamanda alırız ..dualarım ve kalbim sizinle..biraz daha sabır..sevgiler selamlar herşey gönlünüzce olsun..

Üst Alt