Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

19 yıldır Bağkur'luyum. Sol el parmaklarımı kaybettim. Emeklilik için ne yapabilirim?

Teşekkür sözünden güzel bir söz mü var! :)

bu gün inegöl sgk ya gittim bi gelişmevarmı dedim evraların ankara kocatepe hastanesine gönderilmiş oradan cevap gelecek biz seni ararız dediler

55 nolu mesajımda oranımı enkısa yoldan öğrenmekle ilgili mesajıma istinaden kendi istegimle inegöl devlet hastanesine baş vurmuştum bugün sonuç geldi anksiyete bozukluğu tedaviyle kısmen düzelen %25 . ve sol alt bütün parmaklar metakarpal farangial eklemden ampute %54 . iki elini birlikte kullanması gereken işlerde çalışamaz kişinin toplam özürlülük oranı ..%66 rapor 1 yıllıktır ve 2022sayılı kanun ve tüm özürlü haklarından faydalana bilir deniyor bu raporu almaktaki amacım %50nin üzerinde rapor alabilirmiyim düşüncesiydi her halde rapor kesinlikle%54 ten az olmayacak yani boşuna uğraşmıyorum galiba bağkurdan daha herhangi bi cevap gelmedi saygılar

sgk ya gittim sanki müdür biraz mahçup galiba benim iş halolacakmış kendisi bu mihvalde bir şeyler söyledibende fazla yüklenmedim evraklarımı derecelendirme için ankaraya göndermiş 10gün sonra gel ankarayı arayalım hızlandıralım dedi benim işim daha bitti sayılmaz fakat etkisi olduğunu düşündüğüm bir bilgiyi paylaşmak isterim 1. husus 33 nolu mesajdaki gibi bülent beyin yazdırdığı gibi bir dilekçe 2. husus 43 nolu mesajda şerif akcan ın makalesinden örnek kısmındaki 5510 sayılı kanundan önce sigortalı olanlardan ilk defa yasadan sonra sigortalı olanlar hükmü uygulanmayacağından yazılı kısmı müdüre okudum zannedersem bunu gözden kaçırıyorlar hatırlatmanızı tavsiye ederim. benim bir bilmediğim konu bursa fakülte ne şekilde rapor verdiği çünkü bana birşey söylemediler bende meraklandım ve stede paylaştığımgibi kendi isteğimle merakımı gidermek için inegöl devlet hastanesinden rapor aldım %54 kesin %26 kısmentedavi edilebilen diye rapor aldım ve doktorlara sordum bu raporu nereden alırsan al 54 lük kısmı değişmez dediler hakikaten öyle ise fakültede 54 vermiş olmalı banada 40 rapor yetiyor bakalım çok aksi bir şey çıkmaz ise güzel haberler alacağım ve herkesle paylaşacağım iş bitti diye dualarınızı ve bilgilerinizi esirgemeyin burası türkiye her an sürprizler çıkabiliyor saygılar.

hayırlı haberlerinizi bekliyoruz cem bey..iyşallah sonu güzel olcak..

ankara da incelenen raporum 42 olarak inegöl sgk ya bildirilmiş sgk daki memur inegölde bu yasayı ilk sana uygulayacağız dedi arkadaşlar başardık herhalde

Hayırlı olsun Cem bey darısı diğer uğraş verenlerin başına...

hadi gözünüz aydın cem bey inanın cok sevindim..darısı müçadele eden diger kader dostlarımıza..

Bağkur statüsünde sağlık güvenceniz var demek...

anonim şirket ortaklığı ile ilgili bağkurlu idim 2008den sonra anonim şirket ortakların sadece yönetim kurulundakiler bağkurlu sayılacaklar diğer leride devam etmek istiyorlarsa 6 ay içinde baş vurmaları gerekiyormuş tabi benim bundan haberim olmadı dilekçe vermedim fakat ödemelerimi 2012 yılına kadar yaptım şimdi müdüre ne yapa biliriz diyorum 3 yıllık paranı geri veririz dedi yav bu insanlar bu kurumlar ne kadar saçma çalışıyor bu durumda olan arkadaşların dikkatine birde ben bu durumu nasıl aşarım bilen varmı acaba ben parayı geri almak istemiyorum nasıl olsa ödemişim günüm kaybolmadan emekli olmak istiyorum bi itiraz hakkım varmı acaba saygılar

Bu detayı bilmiyorum. Heralde en doğru yanıtı sigorta müdürlüğü verecektir...

cem bey yazdıklarınızdan anladıgım kadarıyla sıgorta müdürü sizin bağkurunuz 2008 yılına kadar gecerlimi diyor..eger durum öyleyse ve kanunen yapılcak bişey yoksa..bençe şu yolu izlen..şimdi %42 onaylanmış raporunuz var demi..2008 yılına kadar tamamı kaç yıl ve ne kadar prim yatırmışlığınız var..egerki 18 yıldan azsa ve askerliginizi sıgorta başlangıcından önce yaptıysanız askerlik borçlanması yapıp yılı ve primi tamamlan bence..bu konuda sevgili bülent bey ve diger arkadaşlar daha bilgili yani askerlik borçlanmasını ve sıgorta başlangıcını öne cekmeyi bide onlara danışın derim..
bide madem 2008 de yasa cıkmış bu kurum sizin durumunuzdaki olan sıgortalılara neden bi uyarıda bulunmamış.ben 94 yılından 2006 yılına kadar esnaflık yapıyordum (meslegim şöförlük) 2006 yılında malulen muracat edrken kurum bana esnaf kafalet, maliye ve şöförler cemiyeti kayıdını sonlandırman lazım dedi..ben sonlardırmadan önce peki sıgortalı olma işim nolcak diyince esnaflık kaydı silinip sıgortalılığı devam eden sıgortalı olursun bi sorun cıkmaz dediler ve bi sorun cıkmadı..
dilerim en kısa zamanda işleriniz yoluna girer ve hakkınız olan emeklilik hakkını alırsınız..l

her yolu deniyorum olacak gibi görünüyor memleketin halleri bunlar yadırgamıyorum artık sadece mücadele edemeyen insanlar için üzülüyorum şimdi bu bizim başımıza gelenler sessiz sakin hakkını sormasını bilmeyen bir insanın başına gelse gidecek sgk olamazsın diyecek hayırlı işler bazı şeyler bukadar kolay olmamalı insanlar hangi şartlarda anlaşma yaptılar ise o şartlarda davranılması gerek bu anlaşmadaki şartlar tek taraflı olarak değiştirilmemeli hadi değiştirdin borcu almak için nasıl buluyorsan icra haciz .benide bulup değişikliği iletmesi lazım öte yandan bende hakkını arayan vatandaş pozisyonundayım güya ne zamandır uğraşıyorum yani hak nasıl aranır bilmiyorum krediden para çektim borcumu yatırdım sözüm ona hemen emekli olup borcumu ödeyecektim yan yattı çamura battı vesaire hani derizya senin iş allaha kalmış aynen öyle tek tesellim allaha kalmışsa hallolur diyorum sabır sabır

cem bey naptınız bi gelişme varmı..formda bi arkadaş konu açmış..14 yılı aşkın bağkur.2008 den beri ssklılığım var .emekli olabilirmiyimdiye...sizinki gibi durumu bence bi okuyup arkadaşla iletişime gecin oda şirketortağı olarak başlamış bağkura..allah yardımcınız olsun

nihayet sgk sitesinde 60 f den emeli yazdı bu ay maaş bağlanacakmış bağlandığında bilgileri paylaşacağım herkesin eline yüreğine sağlık darısı diğer uğraşanların başına

Gazamız mübarek ola,hayırlı uğurlu olsun,sen kaçıncısın artık saymayı bıraktım,ama bu site Bağ-kur sakatlarını çok güzel yönlendirip sonuç aldırıyor...Emekli maaşını güle güle harca...sevgiler...

çok teşekkür ederim bu ste hakikaten çok faydalı oldu herkese selamlar saygılar

hadi hayırlısı cem bey inanın sizin adınıza cok sevindim..uzun ve mücadeleci oldu ama şükür sonu güzel oldu..mevlam bir ömür ağız tadıyla yemek nasip etsin maaşınızı..

cem şimşek;

onların yolladığı malüllükten. aynısını banada yaptılar .ben mahkemeye verdim.3 senedir uğraşıyorum
sgk uygulamaları il il değişiyor demek ki.........

28.5 malüllükten
28.4.3.2 yaşlılık aylığından kelime oyunu yapılıyorö aynısı banada yapıldı 3 senedir.uğraşıyorum.

bülent bey çok teşekkür ederim emeğiniz çok bu konuda saolun varolun

Üst Alt